donya Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='Kasia_i_Łukasz'] Donya, bardzo mi przykro z powodu odejścia Lolka :-( Napewno jest bardzo szczęśliwy i duma go rozpiera, bo jego ukochana Pańcia otworzyła serducho dla kolejnych podopiecznych :calus: :iloveyou: :klacz: Ale miłe słowa, aż się wzruszyłam :calus: Czy ta pierwsza łapa to kocia :roll:
Kasia_i_Łukasz Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Natchniona piękną fotorelacją Ineczki, ja również postanowiłam podzielić się z Wami "obrazkami" z minionego weekendu :loveu: kolejna zagadka...cóż to takiego? :diabloti: odpowiedź: Asztarek :lol: Pozdrawiamy cieplutko :hand:
ineczka Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 he,he my z naszą jedną lala chowamy sie przy waszej trójce... fajnie tak pooglądać akity, jeśli jest więcej niż jedna.. :loveu: dziewucha wyrosła no i z pysia podobna do taty... chłopak się nie wyprze :mad: btw. dlaczego Wam się futro nie sypie, a nam bardzo :angryy:
Asiaczek Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='Kasia_i_Łukasz']No nareszcie chociaż na chwilkę mogę tutaj zawitać :lol: Widzę, że nasz akici topik ostatnio został zdominowany przez koty :kociak: Swoją drogą to bardzo ciekawe, że tak wielu z nas akiciarzy również koteczki miłością daży :loveu: - nawet nie czuje jak mi się rymuje :evil_lol: Dla zakręconych akito-kociarzy, więc nielada gratka, która to akicia a która kicia łapka?;) :razz: :cool3: Donya, bardzo mi przykro z powodu odejścia Lolka :-( Napewno jest bardzo szczęśliwy i duma go rozpiera, bo jego ukochana Pańcia otworzyła serducho dla kolejnych podopiecznych :calus: :iloveyou: :klacz: Jak dla mnie - pierwsza z lewej jest kocią łapką, a ta z lewej - akitkowa... To jak? Zgadlam? pzdr.
Iwona&Wiki Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Asiaczku, choć z tymi lewymi, to zupełnie mi zamieszałaś:roll: - zgadzam się:lol:! [quote name='Kasia_i_Łukasz'] :hand: A tu jaki spokój rozlany w naturze:loveu: - tak przynajmniej wyglada, prawda:evil_lol:?
Daisunia Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 akiciarze chcialam tylko oznajmic ze zyje i dalej zagladam do galerii pieknych akicich mordek !! fotki cud miod i malina ! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Asiaczek Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 [quote name='Iwona&Wiki']Asiaczku, choć z tymi lewymi, to zupełnie mi zamieszałaś:roll: - zgadzam się:lol:! A tu jaki spokój rozlany w naturze:loveu: - tak przynajmniej wyglada, prawda:evil_lol:? O rany, Iwona, rzeczywiście namieszałam. Chciałam napisać, że ta z lewej to kocia, a ta z PRAWEJ - akitkowa. Przepraszam...:oops: Pzdr.
pola.1 Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Kasia i Łukasz ale ta wasz mala urosla!!!!!To kawal baby juz jest.Kasienko jak to jest,Aszka miala byc twoja a ona z takim uwielbieniem patrzy na Lukasza ze ja na twoim miejscu byla bym zazdrosna.Ineczka to ze Akita w czasie zabawy ucapi i to mocno(szczegolnie smarkata Akita) to normalne,dlatego ja bawie sie tylko z moimi dziewczynami .One maja ''czucie w zebach'' i nie robia krzywdy a z chlopakiem ,chociaz ma juz 6 lat,bawi sie tylko moj maz.Nie wychodzi na tym najlepiej.........Kenzo jak sie rozbawi to dostaje malpiego rozumu i zawsze narobi mu siniakow i nie tylko........Ale norma jest ze jak za mocno ugryzie to wie zaraza ze przegiol i wieje az sie dymi...Najbardziej ''lubie jak sie rozbawi na spacerze,wtedy zostaje w tyle i gryzie w tylek.Jego zdaniem jest to bardzo eleganckie zaproszenie do zabawy i na dokladke robi mi to zawsze na przejsciu dla pieszych!!!!!!!!!!!1
ineczka Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 historia z gryzieniem w tyłek bardzo mnie ubawiła :lol::lol::lol: jak widać nawet 6 latki mają tzw. "kiełbie we łbie" :evil_lol: pozazdrościć akiciej ekipy.. pewnie kiedy zaczynają się ze sobą bawić, to dopiero musi być frajda.. bo muszę z przykrością stwierdzić, że tylko tak brutalne akicie zabawy, mogą odpowiadać jedynie drugiej akicie... choć zdarzają się wyjątki... tak jak nasz kumpel border collie... który regularnie dzień w dzien jest sponiewierany przez naszą lalę :) co do Aiko to ma prawie 2 lata tak więc żaden z niej szczeniak, ale czasami dostaje niezłego świra. natomiast na codzień to chodząca oaza spokoju.
Hayne Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 pola.1 napisał(a):Najbardziej ''lubie jak sie rozbawi na spacerze,wtedy zostaje w tyle i gryzie w tylek.Jego zdaniem jest to bardzo eleganckie zaproszenie do zabawy i na dokladke robi mi to zawsze na przejsciu dla pieszych!!!!!!!!!!!1 Pola.1, oj jak bardzo chciałabym to zobaczyć ;) :cool3: Może jakieś zdjęcie? z przejścia dla pieszych...
Asiaczek Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Jak sobie wyobrażę taką sytuację, to już zaczynam sie usmiechać!:lol: Może rzeczywiście udałoby się zrobić taka fotkę, co? Pzdr.
Shoggy Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Witam wszystkich, Co za przemile towarzystwo tu sie zebralo. Wszyscy lubia Akity. Na imie mam Shoggy i jestem dlugowlosym Akita Amerykanskim. Niestety uklad moich lap nie pozwala mi na uzywanie klawiatury a wiec moj pan mnie musi w tym zastapic, ale ja patrze mu przez ramie, czy czegos tu przypadkiem nie naknoci. Urodzilem sie 15.08.2005r. Po przeczytaniu zaproszenia do zamieszczenia zdjec nie moge sie oprzec pokusie, bo przeciez jak wszystkie Akitki jestem niezwykle dumny. Tylko prosze mi tej mojej bujnej czupryny nie wypominac. Taki sie urodzilem i juz. Moi bracia i siostry poszly na wystawy i rozplod, a ja jeden urodzilem sie niedosc ze rudy to jeszcze dlugowlosy. Pozdrawiam wszystkich Shoggy To ja, mamusia i rodzenstwo. Mam tu dopiero 1 tydzien. A tutaj juz 4. Juz mam 9 tygodni i jestem juz w domu Czy Wam mowilem ze lubie pozowac do zdjec? A tu ja z moja przyszywana ciotka Sai. Pozujemy Dlaczego ona nie chce sie ze mna bawic? Cos mi sie tu nie podoba, musze pojsc i sprawdzic. Ach, to ten maly za plotem znowu rozrabia. Nie lubie tego szczura za plotem. Ciagle na mnie szczeka i warczy. Ojej, moja pani nadchodzi a ktos tu pogryzl lopatke. Stanowczo temu zaprzeczam. Nic nie mialem doczynienia z ta lopatka, a ze lezy ona kolo mojej lapy? To pewnie ktos mi ja przez zlosliwosc podrzucil. Za duże zdjęcia zostały zamienione na linki. Shoggy, pomiętaj, że maksymalna dopuszczalna wielkość zdjęcia na naszym forum to 500 na 500 pikseli. A przy okazji witamy na forum ;-) Mod. Dziekuje za powitanie, wszystkie zdjecia pomniejszylem, mam nadzieje ze teraz wszystko jest OK. Pozdrawiam
Asiaczek Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Shoggy - rzeczwiście pamiętaj o rozmiarach zdjęć, bo inaczej to ciągle MOD będzie Ci zamieniał zdjęcia w linki. A to dosyc upie....we do oglądania. A malutki Shoggy i potem coraz wiekszy jest superowy; ciągle się uśmiecha, choć spojrzenie ma coraz bardziej poważne... No i ten puchaty ogon...Moje sznaucery (już za TM) ani baski takich nie mają. No i bardzo! Bo to to widział puchate baski, co?:mad: A, i jeszcze jedno: będziesz w mniejszości, bo tu zdecydowana wiekszość do Akitki japońskie... pzdr.
donya Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Shoggy miło Cię poznac na forum :lol: :lol: :lol: Tylko proszę nie pisz tak "Ale przynajmniej wiem ze moi panstwo mnie szczerze kochaja, bo nie wybrali mnie dla potencjalnych medali i wystaw, tylko z milosci."
Shoggy Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Bardzo dziekuje za powitanie. Osobiscie lubie wszystkie Akity, czy to japonskie czy amerykanskie. No, nie tylko Akity, choc nie bede ukrywal ze to moja ulubiona rasa. Wlasciwie to jak pamietam od dziecka byl u nas jakis pies. Shoggy jest moim pierwszym Akita. Zapoznalem sie z ta rasa (i zakochalem sie w niej) kiedy moj syn kupil sobie Akite ktora nazwal Sai. Jest na paru zdjeciach z Shoggy. Jednakze musialem poczekac az odszedl od nas z powodu starosci poprzedni piesek. Pies nie jest dla mnie zabawka ktora sie wyrzuca gdy spodoba sie inna. Pozdrawiam
Shoggy Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 [quote name='donya']Shoggy miło Cię poznac na forum :lol: :lol: :lol: Tylko proszę nie pisz tak "Ale przynajmniej wiem ze moi panstwo mnie szczerze kochaja, bo nie wybrali mnie dla potencjalnych medali i wystaw, tylko z milosci." Jezeli kogos urazilem, to najmocniej przepraszam. Nie bylo to moim zamiarem i faktycznie zgadzam sie ze to zdanie niezbyt dobrze brzmi. Juz go wymazalem. Pozdrawiam
bety Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Witaj Shoggy!!! Jak to miło zobaczyć na Dogomanii Akitkę Am. - ja też takowe posiadam i również mam przecudownego "kudłacza". Mogę się dowiedzieć kto jest rodzicami tego długowłosego cudeńka - bo nie znam takiego miotu z 2005? Jeśli nie chcesz tu pisać to proszę na PW. Pozdrawiam
Shoggy Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Witaj Bety, Wcale sie nie dziwie ze nie zna Pani takiego miotu. Shoggy mieszka w Australii. Pare slow od niego, znowu mi dyktuje. Urodzilem sie w Australii, ale jestem polskim pieskiem. Wychowalem sie w polskim domu i swietnie mowie po polsku. Nie wiem czy to Pani cos powie, ale jego ojcem byl Shogun a matka Dancing Geisha, hodowca nazywa sie Phil Thompson. A gdzie mozna zobaczyc Pani kudlaczka? Pozdrawiam PS. Czyzby w Polsce Akity Am. byly az taka rzadkoscia? To odwrotnie niz tutaj, Am. sa o wiele popularniejsze.
Asiaczek Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Shoggy - to Ty logujesz się aż z Australii?!:crazyeye: Pzdr.
donya Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Shoggy napisał(a):Jezeli kogos urazilem, to najmocniej przepraszam. Nie bylo to moim zamiarem i faktycznie zgadzam sie ze to zdanie niezbyt dobrze brzmi. Juz go wymazalem. Pozdrawiam Ja sie nie gniewam :lol: :lol: :lol: Śliczny pies :loveu: :loveu: :loveu: Witam jeszcze raz polsko-australijską akitę - jak na razie jedyną z tak daleka ;) :lol: :lol:
Shoggy Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 [quote name='Asiaczek']Shoggy - to Ty logujesz się aż z Australii?!:crazyeye: Pzdr. Tak ;) Ale coz w tym dziwnego?? Pozdrawiam
Asiaczek Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Dziwne to, że nas, tutaj na DGM znalazłeś! I cieszymy się bardzo z tego powodu! Pzdr.
bety Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Shoggy napisał(a): Nie wiem czy to Pani cos powie, ale jego ojcem byl Shogun a matka Dancing Geisha, hodowca nazywa sie Phil Thompson. A gdzie mozna zobaczyc Pani kudlaczka? Pozdrawiam PS. Czyzby w Polsce Akity Am. byly az taka rzadkoscia? To odwrotnie niz tutaj, Am. sa o wiele popularniejsze. Hm, nazwisko Thompson kojarzy mi się jedynie z hodowlą Aarak. Shogun - czy to chodzi o Austrl. Ch. Hallysium Huggey Bear? Dobrze myślę, czy jestem w błędzie? Natomiast mamcia "Dancing Geisha" - to dla mnie zagadka - jakaś podpowiedź? Moją kudłatą kulkę można zobaczyć w Galerii (ta zakładka na górze) i w temacie/poście "Akita Amerykańska" na tym forum. W Polsce Akity Am. to nie taka znowu rzadkość tylko nie udzielają się na Dogomanii. Pozdrawiam
pola.1 Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Hayne ,Asiaczek o zadnym zdjeciu nie ma mowy!!!!!Ktos kto probowal by je zrobic przyplacilby to zyciem wrrrrrrrr.Wygladam wtedy strasznie!!!!!! Mala,gruba baba w srednim wieku z rozwianym wlosem i szalenstwem w oku,cala oplatana smyczami ,ktora probuje zapanowac nad dwoma gryzacymi sie i ganiajcymi sie mniejszymi rudzielcami(moje dwie walniete dziewczyny) i na dokladke z trzcim rudymi to duuuuuuuzym ktory buczy podskakuje i chce ugryzc wiecie gdzie......samochody trabia ,ja staram sie(nie zawsze skutecznie) nie uzywac wyrazow powszechnie uwazanych za niecenzuralne............A AKITY SA WNIEBOWZIETE!!!!!!!!A potem ,na chodniku wielka zmiana.Idziemu grzecznie i karnie,tylko nie wiadomo czemu pancia dak dyszy jak lokomotywa i jest czerwona jak pomidor?!?!?!?Uwielbiam spacery w parku z ta moja trojka ,ale spacer po ulicach.......TO NAPRAWDE SPORT EKSTREMALNY!!!
Asiaczek Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Usiłuję to sobie wyobrazić i... juz teraz pękam ze śmiechu... Nie z Ciebie - broń boshe, ale z całej sytuacji...:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: Pzdr.
Recommended Posts