Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kika22 napisał(a):
A czy wystawa jest na dworze czy w hali?
Bo coś się zimno zrobiło ostatino;)

w Łodzi zawsze jest na dużym stadionie, tym samym od lat, ale na pocieszenie w Łodzi zawsze było ciepło i ładna pogoda :p

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z łodzi Fabrycznej - wsiąść w tramwaj lini 4 jadący w kierunku na Helenówek.

Z Widzewa - trudniej bo to koniec swiata wporównaniu z ul sw Teresy gdzie jest Wystawa.
Najlepiej wsciąść w tramwaj lini 8, 10 i dojechać do skrzyzowania z Kościuszki - tam się przesiąść w tramwaj lini 11, 16 ( jadące w stronę Helenówka). To chyba najkrócej.
Albo poprostu wziąć taksówke - bo mnie by się osobiscie nie chalalo telepać taki kawał z psem tym bardziej jesli sie nie zna Łodzi a wsobotę i niedziele tramwaje jezdza trochę z mniejsza częstotliwoscią :)

Posted

RudaPaskuda napisał(a):
a czy w Łodzi są jakieś straszne remonty które utrudniały by dojazd?Jak sie kierować jadąć autem z Wrocławia?

Ato napisał(a):
Remonty są straszne! Najlepiej trzymać się drogi krajowej nr 1, czyli Al.Włókniarzy. A z Widzewa to najlepsza taksówka!

W samej Łodzi dla jadących z kierunku Wrocław / Sieradz nie jest aż tak źle z remontami. Jeśli już to raczej natężenie ruchu - przelotówka Katowice - Gdańsk, czyli droga krajowa nr 1, czyli Al.Włókniarzy.

Michał od szpiców

Posted

RudaPaskuda napisał(a):
a czy w Łodzi są jakieś straszne remonty które utrudniały by dojazd?Jak sie kierować jadąć autem z Wrocławia?

próbujcie uniknać przejazdu przez ul. włokniarzy i Kościuszki oraz Piotrkowskiej na odcinku od pl Niepodległości do Mickiewicza.

Z północy (od Zgierza dojazd łatwy i w miarę przyjemny)

Od pd trochę trzeba się pokręcic ... dla osób nieznających łódz może to stanowic problem więc radzę wyjechać nieco wcześniej zeby sobie na przejaz przez łódz ( praktycznie całą) zarezerwować ok 40 min.

Mnie łodziance przejazd samochodem z Bałut (z miejsca gdzie jest wystawa - bo tam niedaleko mieszkam) aby dojechac na Dąbrowe swoimi znaymi sciezkami zajmuje nawet do 25 min.
Wiec komus kto nie zna łodzi może to zając trochę wiecej.

Pozdrawiam

Posted

filonek_bezogonek napisał(a):
yyy a tego to nie wiem .... bo dawno tamtędy nie jeżdziłam ...

...no i co:cool3: i jakie z Ciebie jest źródło informacji :mad:oj policzymy się w sobotę:diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Maks i Spark napisał(a):
...no i co:cool3: i jakie z Ciebie jest źródło informacji :mad:oj policzymy się w sobotę:diabloti::diabloti::diabloti:

przyznaje .... dooopa ze mnie a nie zrodlo informacji :)

modlcie sie wszyscy o pogode .... bo u nas w lodzi dzisiaj padalo .. cos jak by widniej jest ale raczej nie zanosi sie na jakąs drastyczną zmiane poogody

Posted

modlę się z calej duszy :modla::modla::modla:....i nie tylko o pogodę w Łodzi ale też w Wie, bo nie dość, że lodowato to jeszcze leje -koszmar jakiś:Help_2:

Posted

My jutro wieczorem już wyjeżdżamy, wracamy w niedziele po wystawie psów pasterskich niepolskich. Już wszystkim życzymy powodzenia i liczymy na jakieś fotki groenendaeli, zwłaszcza suk z młodzieży ;)

Posted

Canaveral-staff napisał(a):
słuchajcie a nie ma dzieś listy wystawców bo ja do tej pory listownego potwierdzenia nie mam a jutro trzeba jechać
związek zamkniety nawet nie ma jak zadzwonić

listy wystawców nie ma, jest tylko plan sędziowania z godzinami i ilościowa stawka psów w poszczególnych klasach. ja też jeszcze nie mam potwierdzenia, ale w razie braku korespondencji to trzeba zabrać dowód wpłaty, potwierdzenie mailowe przyjęcia psa (jeżeli wysyłałaś mailem) i jechać:p a na miejscu ....:mad:

Posted

Canaveral-staff napisał(a):
słuchajcie a nie ma dzieś listy wystawców bo ja do tej pory listownego potwierdzenia nie mam a jutro trzeba jechać
związek zamkniety nawet nie ma jak zadzwonić

związek zamkniety - ale dla odwiedzających.
Telefniczny kontakt powinien byc:)