ayshe Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 a ja zawsze wolam do psow imonami rodowodowymi.poza shado.to pomysl mojego nawiedzonego dzecka.shado to shadow-czarny jez z takiej bajki na jetix:roll: :lol: . od 2 lat moje szczeniaki maja imiona sindarinskie[mial ktos kiedys takiego kota ze nauczyl sie sindarinu?:oops: :cool1: .przypominam ze to jezyk elfow szarych , wymyslony przez tolkiena a trudna ma gramatyke jak jasny gwint:cool1: ].a poza tym wszyscy normalni:diabloti: . Quote
Nanami Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Ja sie nie uczyłam, ale moja kolezanka owszem, miała manie na punkcie Tolkiena :diabloti: Ja jednak odrobine mniejsza i wole sobie rzucac okiem do słownika zamieszczonego na koncu ksiazki. Np. kiedys moje opowiadanko nazwałam "Uial Taur" sklecając dwa słówka z sindarinskiego :razz: Quote
ayshe Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 noooo to luzik.:cool3: .tj.ja wiem ze manikaow jest duuuuzo wiecej i raczej osamotniona nie jestem bo przeca mamy i forum i wogole:roll: :evil_lol: .... ja mam teraz falch,uial i parth:cool3: .miala zostac jeszcze cirith ale miala szemrany wlos i wyleciala do rosji jako pet[wysterylizowana oczywiscie wczesniej:diabloti: ,zeby nie bylo ze sie mila zrobilam:diabloti: :diabloti: ]. Quote
AM Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 [quote name='ayshe']a ja zawsze wolam do psow imonami rodowodowymi.[/quote] U mnie Kenny ma w papierze baaardzo "wyszukane" imię Ares (u nas na osiedlu jest chyba 5 Aresów), więc mu zmieniłam na Kenny (po obejrzeniu filmu-bajki "Miasteczko South Park":evil_lol: ) Gwen ma w papierkach Gwen i tak została bo imię mi się podobało :cool3: Quote
Nanami Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 No Ares to bardzo wyszukane imie, rzymski bóg wojny :cool3: Ale nie wyobrazam sobie jak na Ciastusia wołasz "Aresik" :evil_lol: Quote
marmara_19 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 hmmm ja chcialam zeby mala byla perelka;/ a matka wymyslila alfa;p baks hmm jakos tak zaczelismy na niego wolac jak go znalazlam i do domu przyprowadzilam na jedna mrozna noc:diabloti: a cekin... hmmm wymysllam imiona na c.. dla suki i psa... bo w ogole mialam miec suke krotkowlosa;p no i bylo duuzo opcji.. oryginalnych ale na galeri owczarkow widzialam niektore imiona.. i byla jakas audycja w radiu.. rozmawiali o ubraniach.. i o ckeinach;p i zdecydowalam,ze to ebdzie to.. wpadlo w ucho.. odrazu zapamietalam i tak zostalo:D Quote
AM Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 [quote name='Nanami']No Ares to bardzo wyszukane imie, rzymski bóg wojny :cool3: Ale nie wyobrazam sobie jak na Ciastusia wołasz "Aresik" :evil_lol:[/quote] On nie ma w sobie nic z boga wojny - to pierdoła straszna :lol: I tak, z reguły wołam na niego Ciastuś ;) :cool3: Quote
KOT I MYSZ Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 [quote name='AM']On nie ma w sobie nic z boga wojny - to pierdoła straszna :lol: I tak, z reguły wołam na niego Ciastuś ;) :cool3:[/quote] :megagrin: :megagrin: :megagrin: mysz powinna się nazywać lazy,leniwiec jeden:evil_lol: :sleeping: albo leni skrót od leniwca:evil_lol: Quote
Ifat Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 [quote name='Nanami']No Ares to bardzo wyszukane imie, rzymski bóg wojny :cool3: [/quote] Ares to grecki bóg wojny, jego rzymski odpowiednik to Mars. A odnośnie sindarinu - ja chciałam nauczyć psa reagować na komendy w tym języku, ale mi przeszło:evil_lol: Quote
Nanami Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Jest przeciez tyle innych ciekawych jezyków, dzieki za poprawke, wahałam sie własnie nad tym - rzymska czy grecka ;) Quote
ayshe Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 [quote name='Ifat'] A odnośnie sindarinu - ja chciałam nauczyć psa reagować na komendy w tym języku, ale mi przeszło:evil_lol:[/quote]no sindarin jest kwiecisty dosc ,queni jeszcze bardziej wiec...to bylyby dlugie komendy.:evil_lol: Quote
Glonek Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 [quote name='ayshe']a ja zawsze wolam do psow imonami rodowodowymi.poza shado.to pomysl mojego nawiedzonego dzecka.shado to shadow-czarny jez z takiej bajki na jetix:roll: :lol: . od 2 lat moje szczeniaki maja imiona sindarinskie[mial ktos kiedys takiego kota ze nauczyl sie sindarinu?:oops: :cool1: .przypominam ze to jezyk elfow szarych , wymyslony przez tolkiena a trudna ma gramatyke jak jasny gwint:cool1: ].a poza tym wszyscy normalni:diabloti: .[/quote] A co z MELĄ??? Quote
lizka Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Borys był Borysem no i tak mu zostało - nic nie zmieniałam ale jakbym miała dziada nazwac jakos to sama nie wiem :roll: zwykle wołam na niego "chłopie" (niezły jest ubaw bo sie zawsze faceci oglądaja - myślą ze do nich pewnie jak tak krzykne np."chłopie, idz bokiem, nie zastawiaj całego przejścia" :evil_lol: ) poza tym "buras", "pierniku jeden" :oops: i takie tam ale ciiii... Quote
lisica Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Ja na swojego wołam różnie, Malutki, Hamratelka, Misiaty, czasami Łajzo, ale ostatnio jak byłam nad oderką, to lazł facet i się wywalił a ja w tym czasie swojego odwoływałam od zaliczenia kolejnej kałuży ( na koncie miał tego dnia 3) i się dre „ Jak leziesz Łajzo, po trawce, Gamoniu”, a facet wściekły, jak się podnosił to miał mordercze instynkty w oczach i rzecze do mnie-„ Ja Ci kur*** dam Łajzę”, i toczy się w moją stronę, a psiochowy się w kałuży wyleguje zachwycony, a pańcia w niebezpieczeństwie, ale wyczuł coś i podniósł się z tej breji i lezie a z niego cieknie, ale wystarczyło, facet zobaczył potwora i wycofał sie Quote
lizka Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 [quote name='lisica']Ja na swojego wołam różnie, Malutki, Hamratelka, Misiaty, czasami Łajzo, ale ostatnio jak byłam nad oderką, to lazł facet i się wywalił a ja w tym czasie swojego odwoływałam od zaliczenia kolejnej kałuży ( na koncie miał tego dnia 3) i się dre „ Jak leziesz Łajzo, po trawce, Gamoniu”[/quote] łosz, myslałam, ze sie zleje ze śmiechu :megagrin: :megagrin: :megagrin: Quote
ayshe Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 ale wersal:roll: . ja mniej grzecznie mowie jak po raz enty jestem nagabywana o rzucenie czegokolwiek:diabloti: ,albo proponuje moim pieseczkom pobieganie sobie a nie petanie sie ciagle kolo mnie:mad: . Quote
saJo Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Ksieciunio konczy dzis 8 lat :) Troche smutne to urodziny, bo i on smutny, nadal jest zestresowany sytuacja i na pewno teskni za Gnojkiem, ale mysle, ze surowa kosc i ulubione ciastka ze szpikiem rozwesela mu morduche :) Quote
ayshe Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 wszystkiego najlepszego dla Bolsa!:tort: :bday: :BIG: :new-bday: Quote
Silky Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Ja też należę do Owczarkarzy. [IMG]http://img100.imageshack.us/img100/4927/jogaspozmianachjasniejshf6.jpg[/IMG] Quote
ayshe Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 [quote name='Silky']Ja też należę do Owczarkarzy. [IMG]http://img100.imageshack.us/img100/4927/jogaspozmianachjasniejshf6.jpg[/IMG][/quote]witamy wiec serdecznie:loveu: Quote
Silky Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 [quote name='ayshe']witamy wiec serdecznie:loveu:[/quote] Dzięki za przywitanie. Jak mogę to pomogę bo trochę o nich wiem. Moja córka z nieżyjącą już Pandą i Jogim. [IMG]http://img444.imageshack.us/img444/3390/pandaijogipozmianachdu8.jpg[/IMG] Quote
14ruda Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 witamy!Ja znow na nieswoim:)Jak tam w nowym roku? Quote
14ruda Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Tak sie tylko zapytam?Bedzie ten Kórnik?Czy jużbył?Jakby co moj nr tel jest na stronie IDZ.zgora.pl na forum:) Quote
ayshe Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 nie bylo bo grupa onkowa zakonczyla dzialalnosc.tzn.jest grupa sportowa z przewaga onkow teraz.troche stracilam do tego serce szczerze mowiac bo mam ustawiczne wrazenie ze kogos bardzo prosze o to zeby pracowal z psem.ale pewnie jestem gooopia wiec juz milcze.:evil_lol: Quote
agis Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 [quote name='ayshe']nie bylo bo grupa onkowa zakonczyla dzialalnosc.tzn.jest grupa sportowa z przewaga onkow teraz.troche stracilam do tego serce szczerze mowiac bo mam ustawiczne wrazenie ze kogos bardzo prosze o to zeby pracowal z psem.ale [U][B]pewnie jestem gooopia[/B][/U] wiec juz milcze.:evil_lol:[/quote] No jak tak gadasz :angryy: :mad:, to nie zaprzecze :evil_lol:;) Quote
Recommended Posts