Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja zawsze wolam do psow imonami rodowodowymi.poza shado.to pomysl mojego nawiedzonego dzecka.shado to shadow-czarny jez z takiej bajki na jetix:roll: :lol: .
od 2 lat moje szczeniaki maja imiona sindarinskie[mial ktos kiedys takiego kota ze nauczyl sie sindarinu?:oops: :cool1: .przypominam ze to jezyk elfow szarych , wymyslony przez tolkiena a trudna ma gramatyke jak jasny gwint:cool1: ].a poza tym wszyscy normalni:diabloti: .

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ja sie nie uczyłam, ale moja kolezanka owszem, miała manie na punkcie Tolkiena :diabloti: Ja jednak odrobine mniejsza i wole sobie rzucac okiem do słownika zamieszczonego na koncu ksiazki. Np. kiedys moje opowiadanko nazwałam "Uial Taur" sklecając dwa słówka z sindarinskiego :razz:

Posted

noooo to luzik.:cool3: .tj.ja wiem ze manikaow jest duuuuzo wiecej i raczej osamotniona nie jestem bo przeca mamy i forum i wogole:roll: :evil_lol: ....
ja mam teraz falch,uial i parth:cool3: .miala zostac jeszcze cirith ale miala szemrany wlos i wyleciala do rosji jako pet[wysterylizowana oczywiscie wczesniej:diabloti: ,zeby nie bylo ze sie mila zrobilam:diabloti: :diabloti: ].

Posted

[quote name='ayshe']a ja zawsze wolam do psow imonami rodowodowymi.[/quote]

U mnie Kenny ma w papierze baaardzo "wyszukane" imię Ares (u nas na osiedlu jest chyba 5 Aresów), więc mu zmieniłam na Kenny (po obejrzeniu filmu-bajki "Miasteczko South Park":evil_lol: ) Gwen ma w papierkach Gwen i tak została bo imię mi się podobało :cool3:

Posted

hmmm ja chcialam zeby mala byla perelka;/ a matka wymyslila alfa;p baks hmm jakos tak zaczelismy na niego wolac jak go znalazlam i do domu przyprowadzilam na jedna mrozna noc:diabloti: a cekin... hmmm wymysllam imiona na c.. dla suki i psa... bo w ogole mialam miec suke krotkowlosa;p no i bylo duuzo opcji.. oryginalnych ale na galeri owczarkow widzialam niektore imiona.. i byla jakas audycja w radiu.. rozmawiali o ubraniach.. i o ckeinach;p i zdecydowalam,ze to ebdzie to.. wpadlo w ucho.. odrazu zapamietalam i tak zostalo:D

Posted

[quote name='Nanami']No Ares to bardzo wyszukane imie, rzymski bóg wojny :cool3: Ale nie wyobrazam sobie jak na Ciastusia wołasz "Aresik" :evil_lol:[/quote]

On nie ma w sobie nic z boga wojny - to pierdoła straszna :lol: I tak, z reguły wołam na niego Ciastuś ;) :cool3:

Posted

[quote name='AM']On nie ma w sobie nic z boga wojny - to pierdoła straszna :lol: I tak, z reguły wołam na niego Ciastuś ;) :cool3:[/quote]
:megagrin: :megagrin: :megagrin:

mysz powinna się nazywać lazy,leniwiec jeden:evil_lol: :sleeping: albo leni skrót od leniwca:evil_lol:

Posted

[quote name='Nanami']No Ares to bardzo wyszukane imie, rzymski bóg wojny :cool3: [/quote]
Ares to grecki bóg wojny, jego rzymski odpowiednik to Mars.

A odnośnie sindarinu - ja chciałam nauczyć psa reagować na komendy w tym języku, ale mi przeszło:evil_lol:

Posted

[quote name='Ifat']

A odnośnie sindarinu - ja chciałam nauczyć psa reagować na komendy w tym języku, ale mi przeszło:evil_lol:[/quote]no sindarin jest kwiecisty dosc ,queni jeszcze bardziej wiec...to bylyby dlugie komendy.:evil_lol:

Posted

[quote name='ayshe']a ja zawsze wolam do psow imonami rodowodowymi.poza shado.to pomysl mojego nawiedzonego dzecka.shado to shadow-czarny jez z takiej bajki na jetix:roll: :lol: .
od 2 lat moje szczeniaki maja imiona sindarinskie[mial ktos kiedys takiego kota ze nauczyl sie sindarinu?:oops: :cool1: .przypominam ze to jezyk elfow szarych , wymyslony przez tolkiena a trudna ma gramatyke jak jasny gwint:cool1: ].a poza tym wszyscy normalni:diabloti: .[/quote]
A co z MELĄ???

Posted

Borys był Borysem no i tak mu zostało - nic nie zmieniałam ale jakbym miała dziada nazwac jakos to sama nie wiem :roll: zwykle wołam na niego "chłopie" (niezły jest ubaw bo sie zawsze faceci oglądaja - myślą ze do nich pewnie jak tak krzykne np."chłopie, idz bokiem, nie zastawiaj całego przejścia" :evil_lol: ) poza tym "buras", "pierniku jeden" :oops: i takie tam ale ciiii...

Posted

Ja na swojego wołam różnie, Malutki, Hamratelka, Misiaty, czasami Łajzo, ale ostatnio jak byłam nad oderką, to lazł facet i się wywalił a ja w tym czasie swojego odwoływałam od zaliczenia kolejnej kałuży ( na koncie miał tego dnia 3) i się dre „ Jak leziesz Łajzo, po trawce, Gamoniu”, a facet wściekły, jak się podnosił to miał mordercze instynkty w oczach i rzecze do mnie-„ Ja Ci kur*** dam Łajzę”, i toczy się w moją stronę, a psiochowy się w kałuży wyleguje zachwycony, a pańcia w niebezpieczeństwie, ale wyczuł coś i podniósł się z tej breji i lezie a z niego cieknie, ale wystarczyło, facet zobaczył potwora i wycofał sie

Posted

[quote name='lisica']Ja na swojego wołam różnie, Malutki, Hamratelka, Misiaty, czasami Łajzo, ale ostatnio jak byłam nad oderką, to lazł facet i się wywalił a ja w tym czasie swojego odwoływałam od zaliczenia kolejnej kałuży ( na koncie miał tego dnia 3) i się dre „ Jak leziesz Łajzo, po trawce, Gamoniu”[/quote]

łosz, myslałam, ze sie zleje ze śmiechu :megagrin: :megagrin: :megagrin:

Posted

ale wersal:roll: .
ja mniej grzecznie mowie jak po raz enty jestem nagabywana o rzucenie czegokolwiek:diabloti: ,albo proponuje moim pieseczkom pobieganie sobie a nie petanie sie ciagle kolo mnie:mad: .

Posted

Ksieciunio konczy dzis 8 lat :) Troche smutne to urodziny, bo i on smutny, nadal jest zestresowany sytuacja i na pewno teskni za Gnojkiem, ale mysle, ze surowa kosc i ulubione ciastka ze szpikiem rozwesela mu morduche :)

Posted

[quote name='Silky']Ja też należę do Owczarkarzy.

[IMG]http://img100.imageshack.us/img100/4927/jogaspozmianachjasniejshf6.jpg[/IMG][/quote]witamy wiec serdecznie:loveu:

Posted

[quote name='ayshe']witamy wiec serdecznie:loveu:[/quote]
Dzięki za przywitanie. Jak mogę to pomogę bo trochę o nich wiem.
Moja córka z nieżyjącą już Pandą i Jogim.
[IMG]http://img444.imageshack.us/img444/3390/pandaijogipozmianachdu8.jpg[/IMG]

Posted

nie bylo bo grupa onkowa zakonczyla dzialalnosc.tzn.jest grupa sportowa z przewaga onkow teraz.troche stracilam do tego serce szczerze mowiac bo mam ustawiczne wrazenie ze kogos bardzo prosze o to zeby pracowal z psem.ale pewnie jestem gooopia wiec juz milcze.:evil_lol:

Posted

[quote name='ayshe']nie bylo bo grupa onkowa zakonczyla dzialalnosc.tzn.jest grupa sportowa z przewaga onkow teraz.troche stracilam do tego serce szczerze mowiac bo mam ustawiczne wrazenie ze kogos bardzo prosze o to zeby pracowal z psem.ale [U][B]pewnie jestem gooopia[/B][/U] wiec juz milcze.:evil_lol:[/quote]
No jak tak gadasz :angryy: :mad:, to nie zaprzecze :evil_lol:;)