Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ayshe']tiaaa ap otem przydeptuje se spodnie albo zakladam 4 pary skarpetwek a buty i tak jakos takie dziwnie chaplinowskie:evil_lol: ....[/quote]

Hehehe ludzka natura często objawia się utrudnianiem sobie żywota zamiast ułatwiac i korzystać w tym celu z darów wymyslonych przez człowieka. Ale co tam, technika niech brnie, a każdy i tak wedle swoich wygód i przyzwyczajeń:evil_lol:

Posted

jestem mistrzem swiata w utrudnianiu sobie zycia-nie znosze prozni komfortu.ach to takie dekadenckie:roll: :evil_lol: .lepiej ladowac sie ciagle w jakies akcje.:razz:

Posted

a i masz świętą rację, taka życiowa monotonia z zastosowaniem najnowszej technologii byłaby nie do zniesienia:evil_lol: a tak przynajmniej coś się dzieje, jakies urozmaicenia itp. niemal same przyjemności:D

Posted

Ja tez na oko kupuje :p teraz nosze sie z zamiarem kupienia sierściuchowi obrozy na zime - jakiejs porzadnej (mielismy dingo ale juz jest mocno sfatygowana a druga oddałam potrzebujacemu ONkowi ;) ) oglądałam wczoraj te Rogz'a (fajniutkie, leciutkie i mięciutkie :loveu: ) ale zastanawiam sie czy faktycznie sa takie wytrzymałe :roll: no i najwazniejsze (zapiecie wydaje sie b.solidne) ale czy nie puści na pewno jakby pies np mocno szarpnął za kotem powiedzmy?

Posted

Niejednokrotnie słyszałam o zachwalaniu tych obroży Rogz'a, ale sama nigdy nie miałam i nie stosowałam, więc nie jestem w stanie Ci powiedziec, czy te zapięcia faktycznie sa tak mocne, że nie zbuntują sie przy mocnym szarpnięciu. Ja to nigdy do końca nie mam zaufania:roll:

Posted

[quote name='ayshe']tiaaa ap otem przydeptuje se spodnie albo zakladam 4 pary skarpetwek a buty i tak jakos takie dziwnie chaplinowskie:evil_lol: ....[/quote]
:megagrin: :megagrin: :roflt::roflt::roflt:
ja w ubiegłym roku biegałam na nartkach biegowych w butach za duzych o 6 numerów:ylsuper: :megagrin: zakładałam 3 pary wełnianych skarpet.Tylko troche ciężko się sterowało,za każdym razem kiedy był jakiś zjazd widziałam się na drzewie:huh: :ylsuper:

Posted

[quote name='KOT I MYSZ']:megagrin: :megagrin: :roflt::roflt::roflt:
ja w ubiegłym roku biegałam na nartkach biegowych w butach za duzych o 6 numerów:ylsuper: :megagrin: zakładałam 3 pary wełnianych skarpet. [/quote]

Hehe no 6 numerów za duże to faktycznie trzeba mieć "oko":evil_lol::evil_lol:

Posted

a ja mam taką obrożę ... tzn niedoładnie taką mniej kolorową
[IMG]http://wdp.pl/pestka/galeria/0/256[/IMG]

Eto nosi ją już rok i nie ma śladu zuzycia prawie ...
a on potrafi szrpnąć i ciągnąc wogóle jak diabeł więc u mnie bardzo zdaje egzamin :lol: wogóel dla psów ciągnących polecam obrożę uzdową typu halti taką jak tu : ( to karuskowa)
[IMG]http://wdp.pl/pestka/galeria/0/257[/IMG]

Posted

[quote name='rudaa1']Hehe no 6 numerów za duże to faktycznie trzeba mieć "oko":evil_lol::evil_lol:[/quote]
JA ICH NIE KUPOWAŁAM:diabloti:
w zasadzie to były stare buty TZa a że ja jestem mała i nóżkę mom małą to ciężko dostać na mnie:cool1: i to były początki,musiałam zobaczyć czy mi się podoba jazda:evil_lol: i siem podoba,nawet w za duzych biciorach:diabloti:
polecam wszystkim-super sport:razz: gdyby był śnieg to Myszul został by już zaprzęgnięty w szelki i bysmy jeździli:evil_lol:

jakich szelek uzywacie ?nie do ciagnięcia rzecz jasna:evil_lol: zakupiłam kilka dni temu ale mam poważne wątpliwości czy się nie będą rozpinać:roll: Myszul zdejmuje obrożę,jedyna jakiej nie umie ściągnąć to kolczatka ale za tą dziękuje:cool1:

Posted

[quote name='KOT I MYSZ']JA ICH NIE KUPOWAŁAM:diabloti: [/quote]

Nawet nie wiesz jak bardzo uspokoiłaś mnie tym stwierdzeniem, bo miałam powazne obawy:diabloti:

Posted

[quote name='Aga i Eto']a ja mam taką obrożę ... tzn niedoładnie taką mniej kolorową
[IMG]http://wdp.pl/pestka/galeria/0/256[/IMG]

[/quote]

Nie wiem czemu, ale zupełnie nie ufam tym plastikowym zapięciom:roll::roll: Szukając parcianych szelek byłam zdruzgotana widząc boczne zapięcia tego typu, w końcu udało mi się znaleźć takie parciane bez regulacji, ale kupione na oko i trafione:evil_lol: z identycznym zapięciem jak te przy wyżej pokazanych obrożach, ale dodatkowo jak się rozepnie mają po metalowym kółku na każdej z połówek klamry i po zapięciu karabinek smyczy zapinam o te dwa kółeczka, więc nie ma szans by szelki się odpięly, bądź plastikowe klamry połamały-pies i tak nie zwieje:diabloti:

Posted

[quote name='rudaa1']Nawet nie wiesz jak bardzo uspokoiłaś mnie tym stwierdzeniem, bo miałam powazne obawy:diabloti:[/quote]

:evilbat: :megagrin: jeszcze tak źle ze mną nie jest aczkolwiek różne rzeczy się zdarzają więc kto wie może kiedyś...:ylsuper: :splat: :diabloti:

Posted

[quote name='rudaa1']Nie wiem czemu, ale zupełnie nie ufam tym plastikowym zapięciom:roll::roll: Szukając parcianych szelek byłam zdruzgotana widząc boczne zapięcia tego typu, w końcu udało mi się znaleźć takie parciane bez regulacji, ale kupione na oko i trafione:evil_lol: z identycznym zapięciem jak te przy wyżej pokazanych obrożach, ale dodatkowo jak się rozepnie mają po metalowym kółku na każdej z połówek klamry i po zapięciu karabinek smyczy zapinam o te dwa kółeczka, więc nie ma szans by szelki się odpięly, bądź plastikowe klamry połamały-pies i tak nie zwieje:diabloti:[/quote]

też mom takie szele z osobnymi kółkami,kiedy piechol jest zapięty są sehr gut ale kiedy nie ma smyczy:roll: siem odpięły-chciałam przytrzymać pieseczka
może są jakieś lepsiejsze:cool1:

Posted

[quote name='KOT I MYSZ']może są jakieś lepsiejsze:cool1:[/quote]

Lepsze pewnie i są, widziałam kiedyś takie z grubej skóry, zapinane i regulowane na zasadzie jak zwykłe skórzane obroże, ale jakoś nie moge sie przekonac do tych sztywnych i twardych psich uprzęży:roll:

Posted

[quote name='rudaa1']Lepsze pewnie i są, widziałam kiedyś takie z grubej skóry, zapinane i regulowane na zasadzie jak zwykłe skórzane obroże, ale jakoś nie moge sie przekonac do tych sztywnych i twardych psich uprzęży:roll:[/quote]

i niepraktyczne,nie da sie prać:cool1:

Posted

odnośnie tych obroży to zalezy na ją się trafi bo np w mojej macie do samochu tez są takie zapięcia i sa okropne bo sie psują... tak samo jak w szelkach :) my mamy szeleczki takie od pasów samochodowych .. okropne zapięcia . . ale w obroży są super ... to pewnie zależy na jaką obroze się trafi

Posted

[IMG]http://wdp.pl/pestka/galeria/0/257[/IMG]
To się mnie bardzo podoba, i co pies nie ciągnie?Bo mój diabeł to chyba zaprzęgowy jest:-(, stale gdzieś kłusem leci, a ja za nim, bo jakie mam wyjście, jak bym mu co takiego na ryło sprawiła to może by szedł, wreszcie

Posted

Borys nie ciągnie, takze uzdówka odpada u nas bo nie ma sensu czasem ma zryw jak kocura zobaczy ale szybko moge go ustawić - o te zapiecia pytałam własnie pod kątem ostrych zrywów:razz: no nic, zdam sie na wyszukiwarke moze cuś tam znajde o tych obrozach

Posted

ynformuje ze rogzy puszczajom:mad: .i to szerokie.jak uonek obaczy pozoranta i siem szarpnie[albo napalony uonek obaczy kota:cool3: ].polecam obroze szweikerta.znajdzcie prywatna aukcje na allegro.gappay tyz ma niezle-niespodziewanie podobne do schweikertowskich:evil_lol: .dla mnie[sorry ale musze-juz wiecie ze ja malo delikatna jestem i z dyplomacji pala:razz: ]onek w kolorowej obrozy wyglada lekko pedalsko i na manify sie nadaje:eviltong: :diabloti:

Posted

[quote] ja malo delikatna jestem i z dyplomacji pala:razz: ]onek w kolorowej obrozy wyglada lekko pedalsko i na manify sie nadaje:eviltong: :diabloti:[/quote] :megagrin::megagrin::megagrin:, zima jest,katar, no i sie osmarkałam, a zamiast w chusteczki to w Tik-Taki zainwestowałam, bo mnie SHrek [FONT=&quot]zainspirował, ale mam prześcieradło, lekko śmigane
[/FONT]

Posted

no a nieprawde pisze:evil_lol: ?ja chce jeszcze napisac ze takie kololowe smyce i halti to tez z duzej odleglosci homomacankami zalatuja:diabloti: .chociaz w sumie macam goske od sziry i calkiem to przyjemne jest chociaz ona strasznie piszczy:roll: :mad: :diabloti:

Posted

[quote name='ayshe']chociaz w sumie macam goske od sziry i calkiem to przyjemne jest chociaz ona strasznie piszczy:roll: :mad: :diabloti:[/QUOTE]

Zboczeniec:razz: musiasz tak na forum się wyłaniać:razz: :eviltong: