ayshe Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 tiaaa ap otem przydeptuje se spodnie albo zakladam 4 pary skarpetwek a buty i tak jakos takie dziwnie chaplinowskie:evil_lol: .... Quote
rudaa1 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='ayshe']tiaaa ap otem przydeptuje se spodnie albo zakladam 4 pary skarpetwek a buty i tak jakos takie dziwnie chaplinowskie:evil_lol: ....[/quote] Hehehe ludzka natura często objawia się utrudnianiem sobie żywota zamiast ułatwiac i korzystać w tym celu z darów wymyslonych przez człowieka. Ale co tam, technika niech brnie, a każdy i tak wedle swoich wygód i przyzwyczajeń:evil_lol: Quote
ayshe Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 jestem mistrzem swiata w utrudnianiu sobie zycia-nie znosze prozni komfortu.ach to takie dekadenckie:roll: :evil_lol: .lepiej ladowac sie ciagle w jakies akcje.:razz: Quote
rudaa1 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 a i masz świętą rację, taka życiowa monotonia z zastosowaniem najnowszej technologii byłaby nie do zniesienia:evil_lol: a tak przynajmniej coś się dzieje, jakies urozmaicenia itp. niemal same przyjemności:D Quote
lizka Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Ja tez na oko kupuje :p teraz nosze sie z zamiarem kupienia sierściuchowi obrozy na zime - jakiejs porzadnej (mielismy dingo ale juz jest mocno sfatygowana a druga oddałam potrzebujacemu ONkowi ;) ) oglądałam wczoraj te Rogz'a (fajniutkie, leciutkie i mięciutkie :loveu: ) ale zastanawiam sie czy faktycznie sa takie wytrzymałe :roll: no i najwazniejsze (zapiecie wydaje sie b.solidne) ale czy nie puści na pewno jakby pies np mocno szarpnął za kotem powiedzmy? Quote
rudaa1 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Niejednokrotnie słyszałam o zachwalaniu tych obroży Rogz'a, ale sama nigdy nie miałam i nie stosowałam, więc nie jestem w stanie Ci powiedziec, czy te zapięcia faktycznie sa tak mocne, że nie zbuntują sie przy mocnym szarpnięciu. Ja to nigdy do końca nie mam zaufania:roll: Quote
KOT I MYSZ Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='ayshe']tiaaa ap otem przydeptuje se spodnie albo zakladam 4 pary skarpetwek a buty i tak jakos takie dziwnie chaplinowskie:evil_lol: ....[/quote] :megagrin: :megagrin: :roflt::roflt::roflt: ja w ubiegłym roku biegałam na nartkach biegowych w butach za duzych o 6 numerów:ylsuper: :megagrin: zakładałam 3 pary wełnianych skarpet.Tylko troche ciężko się sterowało,za każdym razem kiedy był jakiś zjazd widziałam się na drzewie:huh: :ylsuper: Quote
rudaa1 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='KOT I MYSZ']:megagrin: :megagrin: :roflt::roflt::roflt: ja w ubiegłym roku biegałam na nartkach biegowych w butach za duzych o 6 numerów:ylsuper: :megagrin: zakładałam 3 pary wełnianych skarpet. [/quote] Hehe no 6 numerów za duże to faktycznie trzeba mieć "oko":evil_lol::evil_lol: Quote
Aga i Eto Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 a ja mam taką obrożę ... tzn niedoładnie taką mniej kolorową [IMG]http://wdp.pl/pestka/galeria/0/256[/IMG] Eto nosi ją już rok i nie ma śladu zuzycia prawie ... a on potrafi szrpnąć i ciągnąc wogóle jak diabeł więc u mnie bardzo zdaje egzamin :lol: wogóel dla psów ciągnących polecam obrożę uzdową typu halti taką jak tu : ( to karuskowa) [IMG]http://wdp.pl/pestka/galeria/0/257[/IMG] Quote
Aga i Eto Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 w moim mieście i w białymstoku taka obroża jest tolerowana zamiast kagańca :) Quote
KOT I MYSZ Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='rudaa1']Hehe no 6 numerów za duże to faktycznie trzeba mieć "oko":evil_lol::evil_lol:[/quote] JA ICH NIE KUPOWAŁAM:diabloti: w zasadzie to były stare buty TZa a że ja jestem mała i nóżkę mom małą to ciężko dostać na mnie:cool1: i to były początki,musiałam zobaczyć czy mi się podoba jazda:evil_lol: i siem podoba,nawet w za duzych biciorach:diabloti: polecam wszystkim-super sport:razz: gdyby był śnieg to Myszul został by już zaprzęgnięty w szelki i bysmy jeździli:evil_lol: jakich szelek uzywacie ?nie do ciagnięcia rzecz jasna:evil_lol: zakupiłam kilka dni temu ale mam poważne wątpliwości czy się nie będą rozpinać:roll: Myszul zdejmuje obrożę,jedyna jakiej nie umie ściągnąć to kolczatka ale za tą dziękuje:cool1: Quote
rudaa1 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='KOT I MYSZ']JA ICH NIE KUPOWAŁAM:diabloti: [/quote] Nawet nie wiesz jak bardzo uspokoiłaś mnie tym stwierdzeniem, bo miałam powazne obawy:diabloti: Quote
rudaa1 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='Aga i Eto']a ja mam taką obrożę ... tzn niedoładnie taką mniej kolorową [IMG]http://wdp.pl/pestka/galeria/0/256[/IMG] [/quote] Nie wiem czemu, ale zupełnie nie ufam tym plastikowym zapięciom:roll::roll: Szukając parcianych szelek byłam zdruzgotana widząc boczne zapięcia tego typu, w końcu udało mi się znaleźć takie parciane bez regulacji, ale kupione na oko i trafione:evil_lol: z identycznym zapięciem jak te przy wyżej pokazanych obrożach, ale dodatkowo jak się rozepnie mają po metalowym kółku na każdej z połówek klamry i po zapięciu karabinek smyczy zapinam o te dwa kółeczka, więc nie ma szans by szelki się odpięly, bądź plastikowe klamry połamały-pies i tak nie zwieje:diabloti: Quote
KOT I MYSZ Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='rudaa1']Nawet nie wiesz jak bardzo uspokoiłaś mnie tym stwierdzeniem, bo miałam powazne obawy:diabloti:[/quote] :evilbat: :megagrin: jeszcze tak źle ze mną nie jest aczkolwiek różne rzeczy się zdarzają więc kto wie może kiedyś...:ylsuper: :splat: :diabloti: Quote
KOT I MYSZ Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='rudaa1']Nie wiem czemu, ale zupełnie nie ufam tym plastikowym zapięciom:roll::roll: Szukając parcianych szelek byłam zdruzgotana widząc boczne zapięcia tego typu, w końcu udało mi się znaleźć takie parciane bez regulacji, ale kupione na oko i trafione:evil_lol: z identycznym zapięciem jak te przy wyżej pokazanych obrożach, ale dodatkowo jak się rozepnie mają po metalowym kółku na każdej z połówek klamry i po zapięciu karabinek smyczy zapinam o te dwa kółeczka, więc nie ma szans by szelki się odpięly, bądź plastikowe klamry połamały-pies i tak nie zwieje:diabloti:[/quote] też mom takie szele z osobnymi kółkami,kiedy piechol jest zapięty są sehr gut ale kiedy nie ma smyczy:roll: siem odpięły-chciałam przytrzymać pieseczka może są jakieś lepsiejsze:cool1: Quote
rudaa1 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='KOT I MYSZ']może są jakieś lepsiejsze:cool1:[/quote] Lepsze pewnie i są, widziałam kiedyś takie z grubej skóry, zapinane i regulowane na zasadzie jak zwykłe skórzane obroże, ale jakoś nie moge sie przekonac do tych sztywnych i twardych psich uprzęży:roll: Quote
KOT I MYSZ Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='rudaa1']Lepsze pewnie i są, widziałam kiedyś takie z grubej skóry, zapinane i regulowane na zasadzie jak zwykłe skórzane obroże, ale jakoś nie moge sie przekonac do tych sztywnych i twardych psich uprzęży:roll:[/quote] i niepraktyczne,nie da sie prać:cool1: Quote
Aga i Eto Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 odnośnie tych obroży to zalezy na ją się trafi bo np w mojej macie do samochu tez są takie zapięcia i sa okropne bo sie psują... tak samo jak w szelkach :) my mamy szeleczki takie od pasów samochodowych .. okropne zapięcia . . ale w obroży są super ... to pewnie zależy na jaką obroze się trafi Quote
lisica Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [IMG]http://wdp.pl/pestka/galeria/0/257[/IMG] To się mnie bardzo podoba, i co pies nie ciągnie?Bo mój diabeł to chyba zaprzęgowy jest:-(, stale gdzieś kłusem leci, a ja za nim, bo jakie mam wyjście, jak bym mu co takiego na ryło sprawiła to może by szedł, wreszcie Quote
lizka Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Borys nie ciągnie, takze uzdówka odpada u nas bo nie ma sensu czasem ma zryw jak kocura zobaczy ale szybko moge go ustawić - o te zapiecia pytałam własnie pod kątem ostrych zrywów:razz: no nic, zdam sie na wyszukiwarke moze cuś tam znajde o tych obrozach Quote
ayshe Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 ynformuje ze rogzy puszczajom:mad: .i to szerokie.jak uonek obaczy pozoranta i siem szarpnie[albo napalony uonek obaczy kota:cool3: ].polecam obroze szweikerta.znajdzcie prywatna aukcje na allegro.gappay tyz ma niezle-niespodziewanie podobne do schweikertowskich:evil_lol: .dla mnie[sorry ale musze-juz wiecie ze ja malo delikatna jestem i z dyplomacji pala:razz: ]onek w kolorowej obrozy wyglada lekko pedalsko i na manify sie nadaje:eviltong: :diabloti: Quote
lisica Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote] ja malo delikatna jestem i z dyplomacji pala:razz: ]onek w kolorowej obrozy wyglada lekko pedalsko i na manify sie nadaje:eviltong: :diabloti:[/quote] :megagrin::megagrin::megagrin:, zima jest,katar, no i sie osmarkałam, a zamiast w chusteczki to w Tik-Taki zainwestowałam, bo mnie SHrek [FONT="]zainspirował, ale mam prześcieradło, lekko śmigane [/FONT] Quote
ayshe Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 no a nieprawde pisze:evil_lol: ?ja chce jeszcze napisac ze takie kololowe smyce i halti to tez z duzej odleglosci homomacankami zalatuja:diabloti: .chociaz w sumie macam goske od sziry i calkiem to przyjemne jest chociaz ona strasznie piszczy:roll: :mad: :diabloti: Quote
Szira/Gosia Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='ayshe']chociaz w sumie macam goske od sziry i calkiem to przyjemne jest chociaz ona strasznie piszczy:roll: :mad: :diabloti:[/QUOTE] Zboczeniec:razz: musiasz tak na forum się wyłaniać:razz: :eviltong: Quote
Recommended Posts