Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='Poker']Dla Olafka ,jego opiekunki i cioteczek obecnych na wątku

dziękujemy i również wszystkiego dobrego
u Olka wszystko po staremu, no może mała zmiana łóżeczko nie służy tylko do spania - miskę też od jakiegoś czasu każe sobie tam stawiać, jak mu postawie na podłodze Oli stanie na łóżku patrzy się na miskę i szczeka, szczeka ...
próbowałam go przetrzymać i nie postawiłam mu miski na łóżko, po 30min Oli wygrał :(

Posted

dostałam dziś od Kikou maila:
"hej,
mam spalona plyte glowna w komputerze i troche trwa ta naprawa, prosze poinformuj o tym wszystkich, oplaty porobilam grzecznosciowo z czyjegos komputera ale nia mam jak dluzej usiasc zeby popodliczac wszystko"

tak więc musimy cierpliwie poczekać :)

• 2 weeks later...
Posted

O TAAK !!!! Ja też mam wrocławskiego staruszka :diabloti:. Jak mu nie jest w smak, że ja jestem w kuchni, a on nie to dopóki by nie wyzionął ducha będzie siedział pod drzwiami i szczekał w najróżniejszy sposób. :angryy: Ale ja już się trochę uodparniam na jego fochy :evil_lol:

Pozdrawiam wszystkich, którzy na stanie posiadają wrocławskie staruszki

Neris napisał(a):
Ustalono ponad wszelką wątpliwość, że wrocławskie dziadki są wyjątkowe. Wyjątkowo rozpuszczone.
Przykłady można mnożyć:)

Posted

od ostatniego podsumowania zaksięgowało sie u mnie:

15-12-2011 Brzoska (bazarek) 133,00
03-01-2012 Poker 20,00
03-01-2012 Bambino 20,00
03-01-2012 Neris 50,00
03-01-2012 Kikou 30,00

to oznacza że debet na olafkowym koncie zmniejszył sie ze 149,- na 71,-

dziekujemy za pamięc o dziadziusiu i polecamy sie na przyszłaośc :)

Posted

cholera! znowu zapomniałam poodnawiać z nowym rokiem zlecenia stałe i znów nie poszły moje deklaracje na psiaki :oops:
tak jak rok temu...
skleroza :roll:

przepraszam, już to nadrabiam!

Posted

Olek starsznie mało je, już takie cuda wymyślam że szok a on podziubie i tyle
w sumie nie chudnie ale kurcze nie lubię jak pieski nie jedzą
Olek ma dostęp do karmy kociej i tak mam nadzieję że im podjada, choć powiem szczerze nie widziałam żeby im coś wyjadał :(

Posted

to chyba trzeba poszukać przyczyny. Może znowu coś z zębolami albo nerki czy wątroba. Może trzeba badania dziadkowi zrobić i wetowi pokazać. Jak długo źle je?

Posted

kilka dni już jest 3 może 4 , myślałam że ma fochy ale wątrobę kurzą zawsze bardzo lubił i dziś mu usmażyłam a on może 4 kawałeczki zjadł i poszedł na poduszkę
o zębach myślałam ale wczoraj mu zmiksowałam kurczaka z ryżem i warzywami i to była papka i co - wciągnął może tyle co pojemniczek do jogurtu a zawsze zjadał całą miseczkę

Posted

olenka_f napisał(a):
kilka dni już jest 3 może 4 , myślałam że ma fochy ale wątrobę kurzą zawsze bardzo lubił i dziś mu usmażyłam a on może 4 kawałeczki zjadł i poszedł na poduszkę
o zębach myślałam ale wczoraj mu zmiksowałam kurczaka z ryżem i warzywami i to była papka i co - wciągnął może tyle co pojemniczek do jogurtu a zawsze zjadał całą miseczkę

cholera,
trzeba szybko badania zrobic...jak piesio nie je, a zwykle jadł chętnie....to zawsze cos zlego sie dzieje... :(

Posted

Neris napisał(a):
Jeśli lekarz na to nie wpadnie, ja bym sprawdziła parametry nerkowe.

i watrobowe. Nie ma co czekać.
Jak Olafek? Wpłaciłam 20 zł na konto kikou.

Posted

ja to zawsze paniki nasieję
poszliśmy na te badania i wyszło że jest super jak na jego wiek, tylko nadwaga ciut ciut
wet mi mówi że Oli je i nie ma innego wyjącia, mam zaobserwować czy jednak tego kociego nie je
i co nie je ............... żre !!!!!!!!!!!
został sam w sypialni na kilka godzin, wywaliłam wszystkie koty ale jedzenia nasypałam tyle co zawsze - 2 michy
ja mam 11 kotów więc michy to michy
przyszłam i co? kilka chrupek w jednej i kilka w drugiej - łaskawca troszkę zostawił
ja się martwię że on głoduje a on z przeżarcia nie jadł - świniarz jeden

Posted

olenka_f napisał(a):
poszliśmy na te badania i wyszło że jest super jak na jego wiek, tylko nadwaga ciut ciut
wet mi mówi że Oli je i nie ma innego wyjącia, mam zaobserwować czy jednak tego kociego nie je
został sam w sypialni na kilka godzin, wywaliłam wszystkie koty ale jedzenia nasypałam tyle co zawsze - 2 michy
przyszłam i co? kilka chrupek w jednej i kilka w drugiej - łaskawca troszkę zostawił

:D :D :D
a to łobuz! widać kocie i w dodatku podkradane mu bardziej smakuje :)

• 2 weeks later...
Posted

olenka_f napisał(a):

Oj ale się uśmiałam:))