AniaRe Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Nie mam kontaktu z Erazm, nie wiem, czy odbyła sie wizyta przedadopcyjna. Wracaja do mnie smsy. Czekam na decyzje odnośnie sterylki-muszę to pouzgadniać z wetami. Jesli teraz ją wysterylizujemy ( w tym tygodniu, z przyczyn rodzinnych nie mogłysmy sie tym zająć) nie bedzie możliwe przekazanie do DS przez jakieś 10 do 14 dni od zabiegu. Miałam jeszcze jedno zapytanie o Falkę, ale pani odmówiła wpuszczenia kogoś na wizytę przed i poadopcyjna, tym samym sprawa "zdechła" od razu w czasie rozmowy. Quote
Erazm Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Juz po wizycie, dziekuje Teapot i Zofii za wizyte przedadopcyjna. Wyglada na to, ze Falka trafi do Warszawy, wszystko okaze sie w sobote. Quote
Gisic87 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Do pana Dariusza czy gdzieś indziej? Możesz coś więcej napisać? Quote
Erazm Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Tak, to dzieki Twojemu watkowi mala trafi do domu:Rose: ale sza, do soboty, chcemy zeby zona p. Dariusza ja zobaczyla. Jesze we wtorek sterylka, kilka dni na dojscie do siebie i mala powinna grzac doopke na swoim fotelu Quote
Gisic87 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Strasznie się ciesze:loveu: Spytałam bo p. Dariusz nic mi nie pisał że już się coś szykuje poza tym że odwiedził Falkę by ją poznać. ale super:loveu: Quote
Zofia.Sasza Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Broń Boże nie zdejmuj, bo zapeszysz... Quote
Erazm Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Tak, tak nie zdejmuj, dopoki mala nie bedzie w domu i bezpieczna, nie ma co szarzowac:roll: Quote
teapot Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 No to teraz ja: Byłyśmy. Państwo naprawdę bardzo mili i odpowiedzialni. Ty bardziej trzymam kciuki, żeby Falka spodobała się Pani, bo jeśli tak będzie - jestem pewna, że się pokochają i sunia będzie szczęśliwa. Ps. AniuRe, bardzo miło było Cię poznać. :-) Quote
danka1234 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 oj,to i my trzymamy kciuki bardzo mocno.;) Quote
teapot Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Suczka wczoraj przeszła zabieg sterylizacji, czuje sie dobrze:lol:, po zdjęciu szwów powinna trafić do nowego domku. Czekamy.... Quote
AniaRe Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Falka dochodzi do siebie błyskawicznie :multi:, nasze głowne zadanie polega na ogranicznaniu jej szalenstw i skakania. :shake: Oby tak dalej.... Dziś odwiedził ją Pan Dariusz z żoną, a w sobotę -po zdjęciu szwów- zawozimy ją do nowego domu. :multi: Ma zaklepane szkolenie u nas, od 19 września zaczyna :) Quote
Isadora7 Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 [quote name='AniaRe']Falka dochodzi do siebie błyskawicznie :multi:, nasze głowne zadanie polega na ogranicznaniu jej szalenstw i skakania. :shake: Oby tak dalej.... Dziś odwiedził ją Pan Dariusz z żoną, a w sobotę -po zdjęciu szwów- zawozimy ją do nowego domu. :multi: Ma zaklepane szkolenie u nas, od 19 września zaczyna :) Ufff trochę mi lżej w końcu poniekad ona i moja (tymczasowiczka) Quote
Erazm Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Doskonale, bardzo sie ciesze, ze pan Dariusz przyjechal do Was z zona, rozumie, ze z psa nie zrezygnowali:razz: A na powaznie, Aniu, bardzo dziekuje, ze wlozyliscie( choc przeciez nie musieliscie) tyle pracy w Falke. Jestem Wam ogromnie wdzieczna, ze ja przyjeliscie i zaufaliscie psu jak i mnie. Mam nadzieje, ze Falka bedzie szczesliwa w nowym domu, a takze jej opiekunowie. Ciesze sie, ze p. Dariusz bedzie kontynuowal jej szkolenie. No, coz ona wciaz jest psim dzieckiem. Ciesze sie , ze Wy i ja rozmawialam z panem Dariuszem, ciesze sie, ze Zofia&Sasza i Teapot pojechaly na wizyte przedaadpcyjna, ciesze sie, ze Gisick87 zamiescila na dogo ogloszenie. A moje ciesze sie napisze wielkimi literami, kiedy minie miesiac, dwa od adopcji, a bede slyszec, ze to szczesliwa rodzina i ze Falka nalezy do niej na zawsze. Quote
bebcik Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 aby jak najwięcej tak cudownych informacji na dogo było :) Quote
Gisic87 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Dostałam wiadomość od p. Dariusza: .Dziś Falka jest już z nami.Minęła doba dopiero ,ale sunia nad podziw szybko adoptuje się do nowych dla niej warunków.Widać to poniej że jest szczęśliwa że znalazła w końcu swój dom.Po Falce widać że adoptowane psy potrafią być bardziej oddane.W suni chyba drzemało pragnienie ZNALEZIENIA SWOJEGO MIEJSCA.W hoteliku napewno było jej dobrze,ale wiadomo że to tylko przejsciówka.W nowym miejscu najbardziej brakuje jej jednak kontaktu z innymi psami,których miała pod dostatkiem u dziewczyn.Blokowe psy w większości są powściągliwe w kontaktach z innymi psami,ale myśle, że pomału na wszystko przyjdzie czas.Mam nadzieje że w przyszłości nie będę żałował swojego wyboru,a i Falka będzie szczęśliwa.Jeszcze raz dziękując-Pozdrawiam. Mam nadzieje że wszystko będzie ok Quote
Isadora7 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Ja też. Falka od małego byał bardzo kontaktowym psem. Przemiła, urocza. Cieszę się że ma dom. Quote
Erazm Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 Rozmawialam z p. Dariuszem. Falka robi im pobudke skoro swit:cool3:, pcha sie do miziania, nie widac po niej stresu w zwiazku ze zmiana miejsca, dazy do bycia przy czlowieku. P. Dariusz podejrzewa, ze jednak byla karcona fizycznie:angryy:, ale jest pelen optymizmu. Falce nie beda zmieniac imienia, zeby nie mieszac jej w glowie. Bede w kontakcie, Gisick jesli mozesz sie kontaktowac i moze zrobic jakies fotki bede Ci szalenie wdzieczna. Tak, Danusiu, bardzo dziekujemy za ogloszenia, juz mozna zdejmowac:lol: Quote
AniaRe Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 U nas utrudniony dostęp do netu. Jak już wiecie Falunia przekazana w sobotę, pan Dariusz już daje znać , że wszystko ok, nawet fotki rozłożonej na dywanie Falki :) przesyła :lol: Myślę, ze będzie dobrze.... mocno, mocno trzymamy kciuki... 19-tego się spotykamy na szkoleniu. Jak bedzie szansa, bedą i foteczki ze szkolenia. Po zachowaniu psa niekoniecznie dobrze jest oceniać, czy był karcony fizycznie. Znam psy, który nigdy w życiu nie zostały uderzone ani nie zastosowano siły, a potrafią wyglądać jak bida z nędzą. Choć oczywiscie nic nie wykluczam. Quote
Erazm Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 Tez prawda Aniu, najlepszy przyklad mam w domu, taki co wazy 33 kilo:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Isadora7 Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 AniaRe napisał(a):[...ciach...]Znam psy, który nigdy w życiu nie zostały uderzone ani nie zastosowano siły, a potrafią wyglądać jak bida z nędzą. Choć oczywiscie nic nie wykluczam. Jak Rambo gdy naszcza w mieszkaniu, jaki to "bity" pies jest po dokonaniu tego czynu. Tylko go focić i obrońcom zwierząt pokazywać. Aczkolwiek w przypadku Falki nie byłabym zdziwiona.... Quote
Erazm Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Dziewczyny p. Dariusz zalogowala sie na dogo, przeslalam mu linka do Falki....Moze zajrzy:loveu: Quote
Isadora7 Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Erazm napisał(a):Dziewczyny p. Dariusz zalogowala sie na dogo, przeslalam mu linka do Falki....Moze zajrzy:loveu: To czekamy i zapraszamy Quote
Erazm Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Pozwole sobie wkleic wiadomosc z wczoraj, bo p. Dariusza na razie nie ma, a takie wiadomosci to miod na serce wszystkich, ktorzy wlozyli prace w Falke Witam pani Beato.Skorzystałem z pani rady i odwiedziłem ten profil.Muszę pani napisać że Falka nad podziw dobrze odoptuje się do nowych warunków.Wskakuje mi na kolana jak mały szczeniak.Jest to pieszczkocha jakich mało Quote
Recommended Posts