Agata69 Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 Dostałam esemesa, moją być na 18 stą. Oby sie nie spóźnili, bo będzie kłopot.:shake: Quote
Agata69 Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 piesek przekazany. Misia jest miła i spokojna. Quote
Ada-jeje Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Agatako ciesze sie razem z wami ze sie udalo, :loveu: czyli Misia jedzie do Poker i po krotkim pobycie u niej do DS. :crazyeye: Quote
Poker Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Ada-jeje napisał(a):Agatako ciesze sie razem z wami ze sie udalo, :loveu: czyli Misia jedzie do Poker i po krotkim pobycie u niej do DS. :crazyeye: na razie jedzie do mnie na DT , a DS dopiero będę szukać,więc nie wiem jak długo będzie u mnie. Mam nadzieję, że niedługo, :roll: bo następną bidę mam na oku :lol: Quote
Agata69 Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 Napewno znajdzie szybko dom, bo jest naprawdę ładniutka. sama jutro zobaczysz. Quote
Agata69 Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 Poker, misia je wszystko, tak powiedziała ta pani. Bolą ją czasami łapki od spania w zimnie. Myslę , że może to jakiś reumatyzm. Chociaż z drugiej strony Misia jest bardzo młoda... sama nie wiem. Uważajcie na nia , bo ona jest płpchliwa, moze warto zapiąć jej do obroży adresatkę. Życzę Misi szczęścia z całego serca. Ona tyle już przeżyła, czas na stabilizację i spokój. Jutro zabieram sie za reszte towarzystwa. zostały jeszcze 3 pieski przecież, o i koty. Ciężarna kotka ma umówioną sterylkę na jutro, Bonisia w piątek. Przydałby się choć jeszcze jedno DT. Koty muszę jutro obfotografować. Dzisiaj już nie mam siły... Quote
emilia2280 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 no gratulujé, mamunia zazna w koncu czegos dobrego w zyciu. jeszcze tylko te dzieci. Quote
Poker Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Agata69 napisał(a):Poker, misia je wszystko, tak powiedziała ta pani. Bolą ją czasami łapki od spania w zimnie. Myslę , że może to jakiś reumatyzm. Chociaż z drugiej strony Misia jest bardzo młoda... sama nie wiem. Uważajcie na nia , bo ona jest płpchliwa, moze warto zapiąć jej do obroży adresatkę. Życzę Misi szczęścia z całego serca. Ona tyle już przeżyła, czas na stabilizację i spokój. .. Ja zakładam szelki dla bezpieczeństwa, mam nadzieję,że szybko znajdzie dom A dlaczego ona spała w zimnie? Quote
emilia2280 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 no wlasnie, baba w mieszkaniu, to gdzie ona trzymala te psy na zimnie? Quote
Agata69 Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 [quote name='Poker']Ja zakładam szelki dla bezpieczeństwa, mam nadzieję,że szybko znajdzie dom A dlaczego ona spała w zimnie? Chodzi o jej przeszłość, Misia była bezdomna i mieszkała w parku miejskim, czyli pod krzaczkiem. Śliczne te jej dzieci. Dzisiaj tam byłam i serce pęka jak sie na nie patrzy. Na szczęście pani chce współpracować. Muszę jeszcze dorobić fotek i wystawić je osobno na allegro, bo w grupie giną, ta ilość też odstrasza. Kotka już po sterylizacji. Za 3-4 dni już by urodziła. Były 4 kociaki. Kotka jest zabiedzona , chuda, drobniutka, ma 2 - 3 lata. nie dałam rady juz dzisiaj zrobić fotek. W piatek zabieg Bonisi. Nie wiem co robić dalej. Quote
Agata69 Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Rozmawiałam z Iryskiem; sunia spała w łózku, jest grzeczna, nie piszczy. Bardzo sie cieszę.. I jeszcze raz dziękuję za okazane serce dla tej biedaczki. Quote
Poker Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Sunia jest już u mnie od 2 godzin.Jest bardzo łagodna i miła,czysta .Pierwszy raz mię zdarza,że nie muszę natychmiast kąpać psa. Widać,że czuje się niepewnie,ale nie jest wystraszona.Wnukom daje sie głaskać i ogólnie szuka kontaktu z człowiekiem. Nasze psiaki,jak zwykle,przyjęły również ją przyjaźnie. Poker,niskopienny kudłacz poczuł siłę męskości i próbował się zalecać do suńki,ale go skutecznie pogoniła. Jakie ona ma imię ,bo na Misię nie reaguje? Quote
Agata69 Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Ona ma na imię Misia. Chociaż nie wiem do końca jak zwracała sie do niej jej pani. Jak spytałam jak na imie maja koty (7 sztuk) to powiedziała że Misiek, tzn. że tak mówi do wszystkich. Dziwne dość... Quote
Poker Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Misia przespała noc bardzo spokojnie.Zajęła strategiczne miejsce pod moim łóżkiem,ale Dolar zachował się po dżentelmeńsku i nie wygonił jej.Rano oczywiście chciała hycnąć na moje łóże ,ale :shake:.Wczoraj próbowała na skórzaną kanapę :evil_lol: Podchodzi do wszystkich i się pieści ,a ma do kogo ,bo w domu przebywa teraz 7 w porywach do 10 osób.(wakacje - wnuki) :evil_lol: Upatrzyła sobie 15.letniego wnuka .Jest ładna i słodka., ma bardzo ładne oczka.Zębusie prawie bez kamienia. Zjadał trochę gotowanego. Postaram sie umówić na poniedziałek lub wtorek sterylkę. Quote
Agata69 Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Poker napisał(a):Misia przespała noc bardzo spokojnie.Zajęła strategiczne miejsce pod moim łóżkiem,ale Dolar zachował się po dżentelmeńsku i nie wygonił jej.Rano oczywiście chciała hycnąć na moje łóże ,ale :shake:.Wczoraj próbowała na skórzaną kanapę :evil_lol: Podchodzi do wszystkich i się pieści ,a ma do kogo ,bo w domu przebywa teraz 7 w porywach do 10 osób.(wakacje - wnuki) :evil_lol: Upatrzyła sobie 15.letniego wnuka .Jest ładna i słodka., ma bardzo ładne oczka.Zębusie prawie bez kamienia. Zjadał trochę gotowanego. Postaram sie umówić na poniedziałek lub wtorek sterylkę. Czyli wbrew moim czarnym scenariuszom co do stanu psychicznego suni, Misia jest gotowa do adopcji. Super. Co do wskakiwania na łóżko i kanapę; zauważyłam że zwierzęta u tej pani siedzą wszędzie, na krzeszłach, stoliku, na komodach, o łóżkach nie wspomnę. Poker, dziękuje że dałaś jej szansę na normalne życie. Ta kobieta ma następnego kota! Małego kociaka., którego ponoć ktoś wyrzucił z balkonu. Ja nie wiem co mam robić. Tych zwierząt powinno ubywać, a ona przynosi następne. Żal mi tyxch piesków, zwłaszcza tych czarnych , Kubusia i Bonisi, są takie sliczne i serdeczne. Chciałabym znaleźć dom chociaż jednemu. Myślę sobie, ze moze efektywniejsze byłoby allegro osobne dla każdego psiaka. Quote
Poker Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Agata,to może poproś w tytule wątku o pomoc w ogłaszaniu Quote
Agata69 Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Poker napisał(a):Agata,to może poproś w tytule wątku o pomoc w ogłaszaniu Już napisałam do Selenga z prośbą o allegro. Troche mało zdjęć, wypadaja po dwa na jednego pieska, trzeba by powtórzyć sesję. Quote
Agata69 Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Takie jeszcze znalazłam , to jest Kubus. On jest chyba najładniejszy. Może jakoś skadrować pieska. Quote
Agata69 Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Najwieksza bieda ze zdjeciami Bonisi, a ona też jest sliczna i bardzo przymilna. Nie wiem jak te pieski miałyby sie odnaleźć na jakiejś działce w budzie, albo w schronie. Quote
Selenga Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Agata69 napisał(a):Już napisałam do Selenga z prośbą o allegro. Troche mało zdjęć, wypadaja po dwa na jednego pieska, trzeba by powtórzyć sesję. Zrobię im oczywiście allegro, moge zrobić pojedyncze i wszystkie razem, nie ma problemu Chyba sobie poradzę z tymi zdjęciami, które są Quote
ElzaMilicz Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Agata mam dom dla niewielkiej kudłatej suńki. Tam są małe dzieci. Wstaw zdjęcie tej, która się nadaje. Quote
Agata69 Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Agata mam dom dla niewielkiej kudłatej suńki. Tam są małe dzieci. Wstaw zdjęcie tej, która się nadaje. Elza , na temat dzieci mam swoją teorię. Jeżeli dzieci sa normalne, czylui wychowywane w poszanowaniu drugiego stworzenia, czy to człowiek czy zwierze, to właściwie nadaje sie do nich każdy pies. Jeżeli jednak dzieci się chowa jak oszołomy, czyli robia co chcą, to żaden pies sie nie nadaje. Zakładając, że Poker ma "normalne" wnuki, to do dzieci nadaje się Misia. O wyborze domu dla niej decydujący głos ma Poker: Druga sunia też jest sliczna, jej stosunek do dzieci zbadam jutro, wezmę ja na spacer z Marysią: Quote
Recommended Posts