Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sama nie wiem co pisać, ręce opadają. Z powodu ludzkiej nnieodpowiedzialności, bezsilności, pieskiego życia psów....

Historia Misi jest tragiczna i.. niestety typowa.

Misia była bezdomna. Dlaczego, nikt tego nie wie. Pewnie komuś sie znudziła.

Misia była ciężarna, typowe, bezdomna sunia prędzej czy póżniej zostaje matką.

Misia została wrzucona do wystającej z ziemi głębokiej rury. Tam, z bólu i ze strachu urodziła 5 maluchów. Ale nie mogła, nie umiała stamtąd sie wydostać.

Misię cudem uratowano. Dobry człowiek, trzymając za nogi swoją 10-letnią córkę, którą wcześniej wsadził do tej rury, pomógł Misi i jej dzieciom. Uratował ją przed śmiercia głodową.

Misię wraz z jej dziećmi wzięła do domu pewna kobieta. 2 maluchy znalazły domy, jakie, nie wiem. Minęło już 2 lata. 4 pieski mieszkają do dzisiaj w 20-metrowej kawalerce.
Happy End? Skądże znowu!

Misia i jej dzieci mają zostać uśpione (jak to łagodnie i niegroźnie brzmi...). Ich pani wyjeżdża do Anglii, nie ma rodziny, nikt nie chce zaopiekować się psami.
Mniejsza z tym. Trzeba pomóc tym psinom.

Aktualizacja 16.07.2008
Misia, mama Bonisi, Kubusia i maksia, jest już w DT, pod troskliwyi skrzydłami Poker. Jej dzieci nadal nie dostały swojej szansy. Pod koniec lipca czeka je w najlepszym wypadku schronisko.
Ich los podzielą także koty w liczbie 8, k,tóre po wyjeździe właścicielki nie maja gdzie sie podziać.
Prosze o pomoc w ogłaszaniu piesków (są małe i śliczne), zdjęcia na stronie 6 i 7.
Jak tylko pofotografuję koty, także trzeba by poszukać im jakiś domów.
Uratujmy chociaż kilka.

A oto one:

Misia - mama

Kubuś

Bomisia

Maksiu

Pieski potrzebują na już DT, ale najlepiej po dwa, bo są ze sobą związane w zadziwiający sposób!

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak ręce opadają:placz: Tyle biedy dookoła. Psy sliczne, ale wydają się smutne:( Chyba czują zagrożenie:(
Ktos na dogo oferował allegro, zaraz poszukam

Posted

Agatko, dla tych psów jeśli nikt nie zrobi wcześniej to ja zrobie allegro w poniedziałek. No chyba że uda mi sie jutro wieczorem.

Na miejsce Aresa wstawie TOFFI, ok?

Posted

Masakra :angryy::angryy::angryy: to tylko sie spodziewac cieczki jednej z suk, i nieszczescie gotowe. :angryy::angryy::angryy: Agata robcie jakis bazarek na zbiorke kasy na sterylki dla tych sun.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Agata moze potrzebujesz pomocy w oglaszaniu czy tez sama jestes w stanie zrobic ogloszenia w necie?

Pomoc w ogłaszaniu jak najbardziej potrzebna. Nie wiem jak sie do tego zabrać, bo nie znam zupełnie tych psów.Ogłaszać wszystkie razem czy po dwa? I jak je łączyć?
Nie mam pojęcia.

Posted

niestety 2.wziąć nie mogę.
Ta kobieta stosuje szantaż emocjonalny grożąc ich uśpieniem. :mad:
Wcale mi się to nie podoba.:angryy:
Może znajdziecie domy,które wezmą po 2 psy,ale chyba w ogóle lepiej je uratować niż by miały iść dwójkami do nieba :roll:
U sąsiadki płakał,bo może czuła bliskość domu i pozostałych psów.

Posted

Z reguly trudno znalezc dom dla dwojki psow naraz, prawie kazdy pies przez kilka dni teskni, ale jak dobrze trafi to szybko dochodzi do siebie. Faktycznie zeby zrobic oglosuenia trzeba cos o psach napisac, stosunek do dzieci, wiek, szczepienia kastracja itd.

Posted

najmniejszego psiaka, płeć obojętna,ale jak pisałam czekam na wyjaśnienie losu tych 2.suniek.
Na ile sprawa "Twoich"piesiów jest pilna?Przypomnij mi gdzie pieski przebywają, w jakiej miejscowości?