Agata69 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Sama nie wiem co pisać, ręce opadają. Z powodu ludzkiej nnieodpowiedzialności, bezsilności, pieskiego życia psów.... Historia Misi jest tragiczna i.. niestety typowa. Misia była bezdomna. Dlaczego, nikt tego nie wie. Pewnie komuś sie znudziła. Misia była ciężarna, typowe, bezdomna sunia prędzej czy póżniej zostaje matką. Misia została wrzucona do wystającej z ziemi głębokiej rury. Tam, z bólu i ze strachu urodziła 5 maluchów. Ale nie mogła, nie umiała stamtąd sie wydostać. Misię cudem uratowano. Dobry człowiek, trzymając za nogi swoją 10-letnią córkę, którą wcześniej wsadził do tej rury, pomógł Misi i jej dzieciom. Uratował ją przed śmiercia głodową. Misię wraz z jej dziećmi wzięła do domu pewna kobieta. 2 maluchy znalazły domy, jakie, nie wiem. Minęło już 2 lata. 4 pieski mieszkają do dzisiaj w 20-metrowej kawalerce. Happy End? Skądże znowu! Misia i jej dzieci mają zostać uśpione (jak to łagodnie i niegroźnie brzmi...). Ich pani wyjeżdża do Anglii, nie ma rodziny, nikt nie chce zaopiekować się psami. Mniejsza z tym. Trzeba pomóc tym psinom. Aktualizacja 16.07.2008 Misia, mama Bonisi, Kubusia i maksia, jest już w DT, pod troskliwyi skrzydłami Poker. Jej dzieci nadal nie dostały swojej szansy. Pod koniec lipca czeka je w najlepszym wypadku schronisko. Ich los podzielą także koty w liczbie 8, k,tóre po wyjeździe właścicielki nie maja gdzie sie podziać. Prosze o pomoc w ogłaszaniu piesków (są małe i śliczne), zdjęcia na stronie 6 i 7. Jak tylko pofotografuję koty, także trzeba by poszukać im jakiś domów. Uratujmy chociaż kilka. A oto one: Misia - mama Kubuś Bomisia Maksiu Pieski potrzebują na już DT, ale najlepiej po dwa, bo są ze sobą związane w zadziwiający sposób! Quote
Agata69 Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Przepraszam, reszta zdjęć jutro, bo mi komputer szwankuje. Pieski są śliczne, małe, zaczynają życie. Szkoda ich... Quote
Agata69 Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu gdzie się da. Quote
Edi100 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Tak ręce opadają:placz: Tyle biedy dookoła. Psy sliczne, ale wydają się smutne:( Chyba czują zagrożenie:( Ktos na dogo oferował allegro, zaraz poszukam Quote
Edi100 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Wpisałam pieski http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10439170#post10439170 Quote
Agata69 Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 To jest Kubuś a u dołu Bomisia, sa bardzo podobne Quote
Ada-jeje Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Trudno pomoc na odlegolosc, ale wiadomo dogomanicy pomoga i pooglaszaja te bidy a wtedy i szanse wzrosna bo na dogomani wiadomo kazdy zapsiony. :angryy: Quote
Kasia Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Agatko, dla tych psów jeśli nikt nie zrobi wcześniej to ja zrobie allegro w poniedziałek. No chyba że uda mi sie jutro wieczorem. Na miejsce Aresa wstawie TOFFI, ok? Quote
Agata69 Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 Podnosze Misię, co mogę innego dla niej zrobić. Quote
Edi100 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Agata69 napisał(a):Podnosze Misię, co mogę innego dla niej zrobić. iI jeszcze jej dzieci:( razem cała trójka:( Quote
Agata69 Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 Podnoszę Misię, bo na razie nic nie moge zrobić. Quote
Ada-jeje Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 POMOCY !!! psiaki trzeba gdzies pooglaszac w necie, przez samo podnoszenie watku marne szanse na DS. Quote
Ada-jeje Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Masakra :angryy::angryy::angryy: to tylko sie spodziewac cieczki jednej z suk, i nieszczescie gotowe. :angryy::angryy::angryy: Agata robcie jakis bazarek na zbiorke kasy na sterylki dla tych sun. Quote
Poker Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 czekam na rozwój sytuacji na tym wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114487,bo mogłabym wziąć na Dt jednego psa,płeć obojętna , jak najmniejszego.Mieszkam we Wrocławiu. Quote
Ada-jeje Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Agata moze potrzebujesz pomocy w oglaszaniu czy tez sama jestes w stanie zrobic ogloszenia w necie? Quote
Agata69 Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 Poker napisał(a):czekam na rozwój sytuacji na tym wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114487,bo mogłabym wziąć na Dt jednego psa,płeć obojętna , jak najmniejszego.Mieszkam we Wrocławiu. Psy niestety trzeba brać po dwa, bo sa bardzo ze soba związane. Jeden był już na DT u sąsiadki, nie jadł nie pił, cały czas płakał. Psy są małe, jak widać na zdjęciu. Quote
Agata69 Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 Ada-jeje napisał(a):Agata moze potrzebujesz pomocy w oglaszaniu czy tez sama jestes w stanie zrobic ogloszenia w necie? Pomoc w ogłaszaniu jak najbardziej potrzebna. Nie wiem jak sie do tego zabrać, bo nie znam zupełnie tych psów.Ogłaszać wszystkie razem czy po dwa? I jak je łączyć? Nie mam pojęcia. Quote
Poker Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 niestety 2.wziąć nie mogę. Ta kobieta stosuje szantaż emocjonalny grożąc ich uśpieniem. :mad: Wcale mi się to nie podoba.:angryy: Może znajdziecie domy,które wezmą po 2 psy,ale chyba w ogóle lepiej je uratować niż by miały iść dwójkami do nieba :roll: U sąsiadki płakał,bo może czuła bliskość domu i pozostałych psów. Quote
Ada-jeje Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Z reguly trudno znalezc dom dla dwojki psow naraz, prawie kazdy pies przez kilka dni teskni, ale jak dobrze trafi to szybko dochodzi do siebie. Faktycznie zeby zrobic oglosuenia trzeba cos o psach napisac, stosunek do dzieci, wiek, szczepienia kastracja itd. Quote
Agata69 Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 Dzisiaj tam podjadę i przede wszystkim umówię terminy sterylek, od tego zacznę. Poker którego byś wzięła jakby co? Quote
Poker Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 najmniejszego psiaka, płeć obojętna,ale jak pisałam czekam na wyjaśnienie losu tych 2.suniek. Na ile sprawa "Twoich"piesiów jest pilna?Przypomnij mi gdzie pieski przebywają, w jakiej miejscowości? Quote
Kasia Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Agatko dowiedz sie tez cokolwiek o nich i ich charakterach jeśli mam zrobic im allegro. Cos muszę napisać a kompletnie nie wiem co..... Quote
Recommended Posts