Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tym jego posikiwaniem to nic pewnego , to że wszystko olewał po drodze nie znaczy że tak może być w domu , zauważ że przy przyjęciu do schroniska zachowywał się bardzo przyzwoicie , więc może okazać się że nie będzie problemu , a dom dla niego to sprawa pilna

Posted

CIEKAWOSTKA!
Spójrzcie na moją dłoń i porównajcie do "główki" MAPECIKA! Toż to ogromnie wielka głowizna- tak PRZEPIĘKNIE WIELKIEJ GŁOWY u psa już daaaawno nie widziałam! Jakieś takie same długie, charcie, suche- a ta cudna- normalnie coś pięknego!:loveu:

Posted

[quote name='liryka']posikiwanie jest do oduczenia - czy pani od goldena zrezygowala czy jeszcze jest szansa?[/quote]
Nie zrezygnowała całkiem- zastanawia się i rozmawia z TZ, bo to na jego głowę teraz ten problem, póki się nie skończą wakacje.

Piszesz, że posikiwanie jest do oduczenia- podaj proszę sposób i techniki, i ile czasu to może potrwać! Bo powiem szczerze, że ja osobiście miałam w domu różne róźniste psy, ale nad [B][SIZE=3][COLOR=red]MAPETEM[/COLOR][/SIZE][/B] mocno bym się zastanawiała. To jest nawyk bardzo uciążliwy- może bardziej od gryzącego psa- wiem, bo doświadczyłam.:roll:

Posted

odnawiać allegro, czy ma?
tak sobie myslę, że tendencje do znaczenia zmniejszyłaby kastracja, dałoby się to zrobić w schronie przed adopcją? teraz pewnie nie, ale gdyby był chętny na niego?

Posted

[quote name='Kam']odnawiać allegro, czy ma?
tak sobie myslę, że tendencje do znaczenia zmniejszyłaby kastracja, dałoby się to zrobić w schronie przed adopcją? teraz pewnie nie, ale gdyby był chętny na niego?
Chętni na MAPECIKA nie zdecydowali się. Nie mam im tego za złe. Sama byłabym w wielkim kolowrotku myśląc nad adopcją takiego psa.

Kam- Kastracja w takim wieku i przy takim zaniedbadniu??:roll: To raczej już nie wchodzi w grę- nawet gdyby serce miał mocne, może się po prostu nie obudzić, a nie o to nam chodzi.

Jeżeli już szukamy domu to piszcie proszę w ogłoszeniach, że jedynie dom z ogrodem, ciepła buda i dobroduszna ręka opiekuna!

Posted

Kam- Kastracja w takim wieku i przy takim zaniedbadniu??:roll:

ja go nie chce wysyłac na tamten świat! ;), on w tej chwili wygląda o niebo lepiej niż na początku, wygląda na to, że oprócz wieku, to kwestia odkarmienia, już są efekty, nawet w schroniskowych warunkach; no, ale to wet musiałby ocenić, może głupio myślę :roll:

Posted

[quote name='gosikf & dogs']Mapet kurna, no i co my z Tobą zrobimy... :shake:
No właśńie nie mam już pomysła...:-(

MAPECIKOWI trzeba ogródka z ciepłą budą- do mieszkania nie będę ryzykować, mimo zdania co niektórych. Jeszcze kilka lat pożyłoby MAPECIĄTKO w dobrych warunkach, tylko gdzie one???:placz:

Posted

Tak, jak pisałam-jedna Pani może go dosponsorować w kwocie ok. 100 zł miesięcznie. Na pewno nie jest to na całe jego dalsze życie, ale może np. na dwa, trzy miesiące.

Tylko zebrać drugą stówę to nie taka prosta sprawa!:shake:

Posted

No nie jest prosta, ale jest to jakaś alternatywa.
Bardzo bym chciała żeby się udało. Czy ta pani jest pewna, tzn czy jej deklaracja jest pewna?

W którym hotelu miejsce przy budzie kosztuje miesięcznie 200zł? Z wyżywieniem czy bez?

I zastanawia mnie jeszcze jedno. Jeżeli miałyby to byc 3 miesiące to co dalej bo jak widac chętnego na starego sikającego psa nie łatwo znaleźc, a nie chcemy zeby potem wrócił do schronu...Spójrzmy prawdzie w oczy:-(

Posted

Wiecie co, nie ma co gadac tylko działac. Jeżeli ta pani może dac 100zł co miesiąc chocby przez 3 miesiące to dołożę 50zł przez 3 miesiące na utrzymanie Mapeta. Zostaje 50zł. Jeśli holtel będzie bez wyżywienia dorzucę jakiś worek karmy.

Proszę tylko działajmy, bo byc może on nie ma przed sobą wiele życia.

Który to hotel, kto by mógł tam jeździc, jak tam dojechac(kiedy nie ma się samochodu). Proszę konkretnie porozmawiajmy. Czas ucieka Mapet czeka.

Jeśli ktoś może odpowiedziec to bardzo proszę.

Dobranoc.

Posted

gosik Ty wiesz, że ja Cię muszę zamordować!:mad: Bo na swoje psiaki nie masz za dużo kasy (i nie wypieraj się!), a jakiemuś staremu pierdzielowi będziesz hotel opłacać! W życiu!

Skupmy się całkowicie (przed zimą!) na szukaniu domku u kogoś w ogródku! Oferuję się mu zrobić porządną budę, jeżeli nie będzie nowego domku stać!;)

Posted

Koperku nie wypieram się, ale ja nie pozwole żeby on odszedł tak o, trzeba mu pomóc. Nie chodzi o zaspokajanie mojego sumienia tylko o ratowanie życia więc jeśli to jest dla niego wyjście to mogę dac 50zł co miesiąc na jego utrzymanie chociaż sama wydaję na utrzymanie swoich chorych psów ok 400zł miesięcznie. Teraz doszło kosztowne leczenie porażenia zwieracza moczowego Zeusa(któraś z kolei próba wyleczenia jego sikania)ale Mapet musi dostac szanse.