Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='siwucha1111']Jest i w Polce forum Pon-a. pon forum sie nazywa.. Ja sama hoduje Pon-y.wiec tam czesto zagladam,Tam Bidule umiescie,,ja sama nie moge go wziasc,bo mam juz 3 psy,a malo miejsca,,piekny ten Majkel..oby mu sie udalo)))pozdrawiam.Siwucha[/quote]
Pewnie , że piękny :lol:

Kolejna fotka z wakacji

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img408.imageshack.us/img408/7749/p1010306640x480le5.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img408/p1010306640x480le5.jpg/1/][IMG]http://img408.imageshack.us/img408/p1010306640x480le5.jpg/1/w640.png[/IMG][/URL]

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

DOBRY POMYSL.!A UMIESCILYSCIE GO JUZ NA TEJ NIEMIECKIEJ STRONIE I PON FORUM>>?TAM PELNO PONIARZY ZAWSZE ZAGLADA..A NOZ SIE UDA!LICZE NA TO BARDZO.WIECEJ STRON NIE BARDZO ZNAM, SPROBUJCIE TAM GO DAC,,JA NIE UMIEM TYCH BANERKOW ANI NIC...SORKI:placz:

Posted

a wiec ,rozmawialam z niemiecka organizacja PON IN NOT,
prosza o przeslanie zdjec,opisu tzn.ile ma lat,czy kastrowany,szczepiony,i i krotki opis charakteru(prosze zwazac na slowa,zeby nie zniechecic)
Ode mnie uslyszeli ,ze piesek musial byc bity ,gdyz nerwowo reaguje na hektyczne zachowania ludzi,ze z psami i suczkami po czasie zgadza sie ,gdyz zyje w grupie,ze lubi byc glaskami ,szybko przywiazuje sie do czlowieka,nie lubi byc sam i cierpi w schronisku ,gdyz pragnie byc z czlowiekiem w zasiegu reki

Tekst prosze napisac w j.niemieckim ,i ze zdjeciem wyslac na e-m,ail podany w moim w/w poscie

Posted

Siwucha!
Weszłam na tą stronę polską i Majkel jest tam zgłoszony,w październiku,przez Ayia!;)
Ale ma nikłe zainteresowanie-kilka wpisów tylko!:-(
Właśnie się tam zarejestrowałam,może dam lepsze zdjęcie?

Posted

no wlasnie bylam teraz na tym forum i faktycznie kicha....A z ta niemiecka organizacja to super pomysl!!pasuje przetlumaczyc na niem.,ja cos nie cos mowie,ale marnie ,moge cos podpowiedziec jak trzeba

Posted

ja sprobuje cos napisac, niemiecki znam o tyle o ile :eviltong:
do konca tygodnia powinnam sie z tym uporac. w koncu to ja go zawiozlam do wawy gdzie nie powiodla sie adopcja, a pozniej do pani wandy. caly czas mi siedzi w glowie. bidunio. jak on kocha autem jezdzic. wskakuje na siedzenie i sie wkleja w nie. cudny jest.

Posted

ja mysle,ze Anna22 na pewno nie odmowi pomocy-to wspaniala osoba ,no i zna niemiecki perfekt,bo tam od lat mieszka.Gdyby coś-poprosze ja.
Warto sprobować,bo czas płynie...a po co.On nie ma zyc wsrod 300 innych psow,tylko w domu.I na pewno zna roznice.

Posted

nie wiem czy mozna powiedziec wlasnoscia, ale majkel jest moj.
z tymze zabrac go do domu nie moge. ja go wzielam ze schronu i tak sie chlopak tula. z jednej strony mam zal do siebie, ze sie nie udalo i jestem zla, ale z drugiej patrzac, jak widzialam jak zaczepia psy w boksie (a bylo ich tam z 10) i non stop bylo jakies warczenie i podgryzanie, to mysle, ze lepiej dla niego, ze go zabralam. jeszcze by jakiegos mocno pogryzl i by go uspili :-(.

czy sie zgadzam, jesli trafi do super domu i beda o niego dbac to jasne. czy w polsce, czy w niemczech, czy w azerbejdzanie, oby byl kudlaczek szczesliwy.

ok, brozowa, to niech ona napisze, i wklei tu na watek, albo mi na pw. ja moze jeszcze cos od siebie dopisze (bo w koncu troche z nim czasu spedzilam) i wysle. moze tak byc?

Posted

tzn ja myslalam,zeby dac gotowy tekst do przetlumaczenia.czyli ktos musi go napisac-czyli osoba,ktora zna go najlepiej,czyli Ty irysku.:cool3:
Procz serceszczypaszczego tekstu z pierwszej strony,mysle,ze warto dac konkrety:
-jak chodzenie na smyczy
-czy zna jakies komendy
-czy znosi pielegnacje
-czystość (choc to pewnie nie do sprawdzenia w warunkach schroniskowych
-w jakich sytuacjach pies zachowywal sie agresywnie
-jakie byly jego kontakty z psami,jakie sa obecnie
-jaki jest jego stosunek do nowopoznanych osob.
-w ogole jakie ma plusy.
Wsio jak na spowiedzi :p
Może sie udac-ktoś tu mowil,ze pies jest wyjatkowo ladny,w typie rasy.

I kwestia Pani Wandy-dala psu schronienie,przyjela go,mimo,ze ma czym sie zajmować.Trzeba uszanowac jej zdanie i wstepnie sie zapytać,jak patrzy na adopcje zagraniczna.Po prostu przygotowac ja :),ze tak może być.

Posted

-jak chodzenie na smyczy
ładnie chodzi na smycz
-czy zna jakies komendy
zna , siad , daj łapę , na miejsce i aportuje bez problemu oddając aport
-czy znosi pielegnacje
nie wiem , ale dziewczyny bały sie go wykąpać bo warkolił. natomiast u mnie namiętnie chlapał sie w wodzie
-czystość (choc to pewnie nie do sprawdzenia w warunkach schroniskowych
u mnie spał 3 noce zamkniety w komórce i nie narobił . jak był w dzień zamykany to tez nie brudził . wszystko załatwiał na podwórku
-w jakich sytuacjach pies zachowywal sie agresywnie
nie wiem ja go nie prowokowałam , pozwalał mi sie dotykać , kłasc rękę na głowie , na karku , przytulać . chyba gdzieś koo 30 strony są zdjęcia z tych eksperymentów
-jakie byly jego kontakty z psami,jakie sa obecnie
u mnie zgadał się z psami , nie prowokował awantur , tez sa zdjęcia
-jaki jest jego stosunek do nowopoznanych osob.
?????????????? jeśli uznac , że byłam nowopoznana , to na poczatku poprawny . ale ja bałam się go i on pewnie to doskonale czuł . Nie warczał na mnie , nie wystawiał zębów , nie umiem nic wiecej powiedzieć
-w ogole jakie ma plusy.
ma wiele plusów
potrafi aportowac , uwielbia wodę , pilnuje posesji , u mnie juz rano oszczekiwał przechodniów za płotem .

Jak był u mnie te 3 dni , to wszystko opisałam i obfociłam , strony chyba 26i dalej , tam jest wszystko

Posted

właśnie chciałam napisać,że o warunkach domowych najlepiej może się wypowiedzieć Bianka.
Z tego co wiem ,to p.Wanda wyadoptowuje psy do Niemiec,sama wiozłam od niej bezpłapkiego Hasza do Niemiec.

Posted

Anna222 bardzo chetnie przetlumaczy tekst,wybaczcie moje dopytywanie sie-ale ogolnie pies ma opinie agresorka.Jakie to byly sytuacje?Przepraszam,ze nie przeczytam calego watku,troszke tego jest.