Sandra i Soul :) Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 No ja im dam :mad: Opuściły nas beż pożegnania <foch> :evil_lol::evil_lol: Quote
ewa2909 Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 [quote name='Sandra i Soul :)']No ja im dam :mad: Opuściły nas beż pożegnania <foch> :evil_lol::evil_lol:[/quote] To ja sie grzecznie porzegnam żeby nie było potem focha:eviltong::eviltong::eviltong: Dobranoc.Albo szampańskiej zabawy jak kto woli:loveu: Quote
Sandra i Soul :) Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 hehehe :lol::lol: focha nie będzie :eviltong: DOBRANOC ;) Quote
tigrunia Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 [quote name='nane'] [CENTER][FONT=Courier New][COLOR=Magenta] edit: B ale masz ładny awatar zrobiony przez Madzię :loveu: [/COLOR][/FONT][/CENTER] [/quote] Te.. Madzia to tylko fotke zmniejszyła :p Czekam aż mi banera zrobi :loveu: :diabloti: [quote name='Sandra i Soul :)']No a Be to chyba tak się bała że same jesteśmy że nas opuściła :diabloti: hihihi[/quote] [quote name='Sandra i Soul :)']No ja im dam :mad: Opuściły nas beż pożegnania <foch> :evil_lol::evil_lol:[/quote] No bo mi interneta odłączyli o 1 :placz: :placz: :placz: Dopiero co zadziałał :-( Kurde Ł poszedł spać to mogłam posiedzieć :placz: Quote
Sandra i Soul :) Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 [QUOTE]No bo mi interneta odłączyli o 1 :placz: :placz: :placz: Dopiero co zadziałał :-( Kurde Ł poszedł spać to mogłam posiedzieć :placz:[/QUOTE] No dobra to wybaczam :mad::mad: Quote
ladyyork Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Znalazłam wszystkie wystawy międzynarodowe spisane razem nie trza szukać w kalendażyu pomiędzy krajówkami;) [FONT=verdana][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#0052a4][B][URL="http://www.zkwp.rzeszow.pl/zkwp/index.php?option=com_content&task=view&id=167&Itemid=81"]7-8.02[/URL][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#0052a4][B][URL="http://www.zkwp.rzeszow.pl/zkwp/index.php?option=com_content&task=view&id=167&Itemid=81"]Rzeszów [/URL][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#0052a4][B][URL="http://www.zkwp.rzeszow.pl/zkwp/index.php?option=com_content&task=view&id=167&Itemid=81"]międzynarodowa - CACIB[/URL][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]20-22.03[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]Katowice [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666][B]międzynarodowa - CACIB[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]25-26.04[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]Opole [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666][B]międzynarodowa - CACIB[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]- [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]2-3.05[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]Łódź [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666][B]międzynarodowa - CACIB[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]- [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]23-24.05[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]Leszno [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666][B]międzynarodowa - CACIB[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]- [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]20-21.06[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]Szczecin [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666][B]międzynarodowa - CACIB[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]- [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]27-28.06[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]Kraków [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666][B]międzynarodowa - CACIB[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]- [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]10-12.07[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]Warszawa [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666][B]międzynarodowa - CACIB[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]- [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]8-9.08[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]Sopot [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666][B]międzynarodowa - CACIB[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]- [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]29-30.08[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]Białystok [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666][B]międzynarodowa - CACIB[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]- [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]26-27.09[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]Wrocław [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666][B]międzynarodowa - CACIB[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]- [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]8.11[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]Poznań [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666][B]międzynarodowa - CACIB[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]- [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]14-15.11[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]Kielce [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666][B]międzynarodowa - CACIB[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#666666]- [/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
marlena Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.A to dzień dzisiejszy. [url=http://marlenan.fotosik.pl/albumy/566262.html]SOLANKI 2009 - Miejsca > Miasto - Fotosik.pl[/url] Quote
roxi-malina Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 [quote name='***Paulina***']Pewnie kiedyś ci to przejdzie;) Zdjęcia??? Proszę bardzo zaraz będą, już się wgrywają na fotosika:eviltong: A ty kiedy kupujesz yorka??? Już wiesz skąd bierzesz???[/QUOTE] Yorka będę kupować na wiosnę (najlepiej w pierwszym tyg. maja albo jakoś tak) bo miałam go dostać na gwiazdkę ale stwierdziłam (razem z rodzicami) że lepiej będzie kupić go na wiosnę bo one są strasznie wrażliwe a teraz taka zimna zima to jeszcze by zachorował taki maluszek a tak to w maju już będzie jako tako i będzie cacy :) a poza tym uzgodniłam z rodzicami że przez ten czas mam zbierać pieniążki (dostaje 20 zł tygodniowo specjalnie na yoreczka żebym nauczyła sie oszczędzać i nie wydawać ich na bzdety) żebym mogła mu kupić ze swoich różne rzeczy (np. legowisko zabawki itp.) :) A nie wiem z jakiej hodowli kupić bo jeszcze żadnej nie znalazłam (dzwoniłam do bakarat ale mają drogo) a nie chce z rodowodem tylko najlepiej z metryczką (no chyba że by znalazł sie jakiś nie drogi i z rodowodem) bo nie może być droższy niż 1400zł (chociaż miał być do 2000 ale niestety plany się zmieniłay :() :) Quote
Aurunia Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 [quote name='roxi-malina']Yorka będę kupować na wiosnę (najlepiej w pierwszym tyg. maja albo jakoś tak) bo miałam go dostać na gwiazdkę ale stwierdziłam (razem z rodzicami) że lepiej będzie kupić go na wiosnę bo one są strasznie wrażliwe a teraz taka zimna zima to jeszcze by zachorował taki maluszek a tak to w maju już będzie jako tako i będzie cacy :) a poza tym uzgodniłam z rodzicami że przez ten czas mam zbierać pieniążki (dostaje 20 zł tygodniowo specjalnie na yoreczka żebym nauczyła sie oszczędzać i nie wydawać ich na bzdety) żebym mogła mu kupić ze swoich różne rzeczy (np. legowisko zabawki itp.) :) A nie wiem z jakiej hodowli kupić bo jeszcze żadnej nie znalazłam (dzwoniłam do bakarat ale mają drogo) a nie chce z rodowodem tylko najlepiej z metryczką (no chyba że by znalazł sie jakiś nie drogi i z rodowodem) bo nie może być droższy niż 1400zł (chociaż miał być do 2000 ale niestety plany się zmieniłay :() :)[/quote] Każdy szczeniak przy zakupie otrzymuje metrykę (a jest rodowodowy) to właściciel decyduje o jego wyrobieniu. Ale jeśli piesek ma być tylko przyjacielem domu to wystarczy że będziesz miała metryrę, a piesek będzie rasowy = rodowodowy. Czekam na zdjęcia ;) Quote
roxi-malina Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 [quote name='Aurunia']Każdy szczeniak przy zakupie otrzymuje metrykę (a jest rodowodowy) to właściciel decyduje o jego wyrobieniu. Ale jeśli piesek ma być tylko przyjacielem domu to wystarczy że będziesz miała metryrę, a piesek będzie rasowy = rodowodowy. Czekam na zdjęcia ;)[/QUOTE] No i mi właśne o to chodzi bo ja nie chce psa na wystawy tylko do kochania a rodowód nie jest mi potrzebny bo metryka wystarczy żebym mogła spać spokojnie bez niepotrzebnych zmartwień typu co z tego wyrośnie :) Quote
tigrunia Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [quote name='roxi-malina']No i mi właśne o to chodzi bo ja nie chce psa na wystawy tylko do kochania a rodowód nie jest mi potrzebny bo metryka wystarczy żebym mogła spać spokojnie bez niepotrzebnych zmartwień typu co z tego wyrośnie :)[/quote] No bo padne.. dziewczyno tłumaczy Ci się od miesiąca !! Metrykę otrzymuje każdy rodowodowy pies (może tak zrozumiesz:cool1:) Skoro nie jest Ci rodowód potrzebny to go po prostu nie wyrabiasz - jak Ci sie jednak zachce (może to być nawet jak pies skończy 10 lat) idziesz do Związku i wyrabiasz rodowód. tyle, że te kosztuje. Nikt nie sprzedaje szczeniaków z rodowodem !! Czy wreszcie dotarło? :cool1: No i witam Kati przy okazji :loveu: Quote
***Paulina*** Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [quote name='roxi-malina']Yorka będę kupować na wiosnę (najlepiej w pierwszym tyg. maja albo jakoś tak) bo miałam go dostać na gwiazdkę ale stwierdziłam (razem z rodzicami) że lepiej będzie kupić go na wiosnę bo one są strasznie wrażliwe a teraz taka zimna zima to jeszcze by zachorował taki maluszek a tak to w maju już będzie jako tako i będzie cacy :) a poza tym uzgodniłam z rodzicami że przez ten czas mam zbierać pieniążki (dostaje 20 zł tygodniowo specjalnie na yoreczka żebym nauczyła sie oszczędzać i nie wydawać ich na bzdety) żebym mogła mu kupić ze swoich różne rzeczy (np. legowisko zabawki itp.) :) A nie wiem z jakiej hodowli kupić bo jeszcze żadnej nie znalazłam (dzwoniłam do bakarat ale mają drogo) a nie chce z rodowodem tylko najlepiej z metryczką (no chyba że by znalazł sie jakiś nie drogi i z rodowodem) bo nie może być droższy niż 1400zł (chociaż miał być do 2000 ale niestety plany się zmieniłay :() :)[/quote] 1. Jeśli nie chcesz wystawiać to po co ci z Bekaratu??? To jest jedna z najlepszych hodowli yorków w Polsce i to jest oczywiste że mają drogo... 2. Za 1400 zł spokojnie znajdziesz yorka z metryczką, tylko z mało znanej hodowli... Np. ktoś kupił sobie suczkę, wyrobił rodowód, wystawiał ileś tam razy, znalazł rodowodowego repreduktora i teraz ma szczeniaczki... 3. Jeśli chcesz szczeniaka to NIGDZIE NIE KUPISZ Z RODOWODEM! Przy odbiorze szczeniaka dostajesz metrykę i od ciebie zależy to czy wyrobisz rodowód i będziesz wystawiać czy nie wyrobisz... Na tej stronie pod koniec masz o rodowodzie i metryce a na samym dole masz fotki metryki i rodowodu, zobacz sobie czym się różnią: [URL="http://www.z-palacu-cesarza.j.com.pl/porady/Kupujemy_psa.htm"]Kupujemy psa[/URL] [quote name='tigrunia']No bo padne.. dziewczyno tłumaczy Ci się od miesiąca !! Metrykę otrzymuje każdy rodowodowy pies (może tak zrozumiesz:cool1:) Skoro nie jest Ci rodowód potrzebny to go po prostu nie wyrabiasz - jak Ci sie jednak zachce (może to być nawet jak pies skończy 10 lat) idziesz do Związku i wyrabiasz rodowód. tyle, że te kosztuje. Nikt nie sprzedaje szczeniaków z rodowodem !! Czy wreszcie dotarło? :cool1: [/quote] Tigrunia w tej kwestii potrzeba po prostu cierpliwości i tyle... Może za 101 razem zrozumie a może nie:evil_lol: Spokój i tylko spokój;) Quote
LadyK Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [CENTER][QUOTE]Nikt nie sprzedaje szczeniaków z rodowodem !![/QUOTE] Nie prawda. Niektórzy hodowcy wyrabiają rodowody szczeniakom. Niedaleko mnie jest hodowla owczarków niemieckich i hodowca wyrabia szczeniakom rodowody. W tej hodowli szczeniak onka z samą metryką kosztuje 800zł, a z rodowodem 1000zł. (Jeżeli ktoś wcześniej zarezerwuje szczeniaka to może zakupić go z samą metryką). Więc chyba jednak zdarza się sprzedaż z rodowodem.[/CENTER] Quote
***Paulina*** Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [quote name='Owczarkowa'][CENTER] Nie prawda. Niektórzy hodowcy wyrabiają rodowody szczeniakom. Niedaleko mnie jest hodowla owczarków niemieckich i hodowca wyrabia szczeniakom rodowody. W tej hodowli szczeniak onka z samą metryką kosztuje 800zł, a z rodowodem 1000zł. (Jeżeli ktoś wcześniej zarezerwuje szczeniaka to może zakupić go z samą metryką). Więc chyba jednak zdarza się sprzedaż z rodowodem.[/CENTER] [/quote] No ale większość hodowców nie wyrabia szczeniakom rodowodu... To zależy tylko od hodowcy, ale i tak prawie wszyscy nie wyrabiają... Quote
tigrunia Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [quote name='Owczarkowa'][CENTER] Nie prawda. Niektórzy hodowcy wyrabiają rodowody szczeniakom. Niedaleko mnie jest hodowla owczarków niemieckich i hodowca wyrabia szczeniakom rodowody. W tej hodowli szczeniak onka z samą metryką kosztuje 800zł, a z rodowodem 1000zł. (Jeżeli ktoś wcześniej zarezerwuje szczeniaka to może zakupić go z samą metryką). Więc chyba jednak zdarza się sprzedaż z rodowodem.[/CENTER] [/quote] W jakim celu? Przeciez to własciciel psa powinien wyrobić rodowód na siebie .. w takim wypadku pewnie musi przepisywać i ponosić dodatkowe koszty :cool1: Quote
roxi-malina Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [quote name='tigrunia']W jakim celu? Przeciez to własciciel psa powinien wyrobić rodowód na siebie .. w takim wypadku pewnie musi przepisywać i ponosić dodatkowe koszty :cool1:[/QUOTE] Hahaha naprawdę mało jest yorków z samą metryką (bo ostatnio wiele szukałam i nie znalazłam yorka z SAMĄ metryka wszędzie albo z rodowodem albo bez :shake: a z rodowodem to są od 1800 zł w zwyż (przynajmniej ja żadnego tańszego nie znalazłam))! Quote
roxi-malina Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [quote name='tigrunia']W jakim celu? Przeciez to własciciel psa powinien wyrobić rodowód na siebie .. w takim wypadku pewnie musi przepisywać i ponosić dodatkowe koszty :cool1:[/QUOTE] Hahaha naprawdę mało jest yorków z samą metryką (bo ostatnio wiele szukałam i nie znalazłam yorka z SAMĄ metryka wszędzie albo z rodowodem albo bez :shake: a z rodowodem to są od 1800 zł w zwyż (przynajmniej ja żadnego tańszego nie znalazłam))! Quote
Sweet Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [quote name='roxi-malina']Hahaha naprawdę mało jest yorków z samą metryką (bo ostatnio wiele szukałam i nie znalazłam yorka z SAMĄ metryka wszędzie albo z rodowodem albo bez :shake: a z rodowodem to są od 1800 zł w zwyż (przynajmniej ja żadnego tańszego nie znalazłam))![/quote] ale przecież w większości piszą że z rodowodem ale tak naprawdę jest z metryką a nie ma wyrobionego rodowodu.. :roll: przynajmniej tak mi sie wydaje jak mówie źle to niech mnie poprawi ktoś kto sie na tym zna...:p Quote
***Paulina*** Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [quote name='roxi-malina']Hahaha naprawdę mało jest yorków z samą metryką (bo ostatnio wiele szukałam i nie znalazłam yorka z SAMĄ metryka wszędzie albo z rodowodem albo bez :shake: a z rodowodem to są od 1800 zł w zwyż (przynajmniej ja żadnego tańszego nie znalazłam))![/quote] Roxi-malina, teraz czytaj uważnie: Prawie nikt nie sprzedaje yorków z rodowodem!!! Po prostu tak piszą, ale gdybyś zadzwoniła i się spytała czy razem ze szczeniakiem dostaniesz metrykę czy rodowód to odpowiedzą Ci: METRYKĘ!!! [quote name='Sweetaśna']ale przecież w większości piszą że z rodowodem ale tak naprawdę jest z metryką a nie ma wyrobionego rodowodu.. :roll: przynajmniej tak mi sie wydaje jak mówie źle to niech mnie poprawi ktoś kto sie na tym zna...:p[/quote] Dobrze mówisz, Nawet bardzo dobrze:evil_lol: Quote
ewa2909 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Cześć Paulina:loveu::loveu::loveu: Musze powiedzieć że masz anielską cierpliwość!!!!!!!!!!!!!!!!:angryy::angryy::angryy: Tulaski i głaski dla Kati:loveu::loveu::loveu: Quote
***Paulina*** Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [quote name='ewa2909']Cześć Paulina:loveu::loveu::loveu: Musze powiedzieć że masz anielską cierpliwość!!!!!!!!!!!!!!!!:angryy::angryy::angryy: Tulaski i głaski dla Kati:loveu::loveu::loveu:[/quote] Po prostu teraz potrzeba spokoju i tyle... Cierpliwie odpowiadać na każde pytanie i tłumaczyć 100 razy:evil_lol: Już niedługo to się zmieni... Mam nadzieję:evil_lol: Quote
ewa2909 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [quote name='***Paulina***']Po prostu teraz potrzeba spokoju i tyle... Cierpliwie odpowiadać na każde pytanie i tłumaczyć 100 razy:evil_lol: Już niedługo to się zmieni... Mam nadzieję:evil_lol:[/quote] Chyba sama nie wierzysz w to co piszesz!!!!!!!!!!!:eviltong::eviltong::eviltong: Quote
***Paulina*** Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [quote name='ewa2909']Chyba sama nie wierzysz w to co piszesz!!!!!!!!!!!:eviltong::eviltong::eviltong:[/quote] Wierzę tylko że to niedługo może bardzo długo potrwać........:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
tigrunia Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='roxi-malina']Hahaha naprawdę mało jest yorków z samą metryką (bo ostatnio wiele szukałam i nie znalazłam yorka z SAMĄ metryka wszędzie albo z rodowodem albo bez :shake: a z rodowodem to są od 1800 zł w zwyż (przynajmniej ja żadnego tańszego nie znalazłam))![/quote] Takie śmieszne ? :p Zadzwoń do pierwszej lepszej hodowli i zapytaj bo czytać to ja też umiem. W każdym ogłoszeniu piszą , ze szczeniaki są z rodowodem bądź rodowodowe ale tak naprawdę mają tylko metryki !! Nie spotkałam się osobiście z hodowca, który wyrabia od razu rodowody .. także szukaj dziecko - może znajdziesz ale szanse na moje są zerowe :p Wystarczy wziąść słuchawke do ręki i zapytać :razz: I co to za text, że tańszego nie znalazlaś niż 1800 zł ?? :crazyeye: :angryy: Dziewczyny Ci dały tyle linków do rodowych Yorków za np 1500 zł !! Może ich wcale nie przeglądałas ? :angryy: [quote name='Sweetaśna']ale przecież w większości piszą że z rodowodem ale tak naprawdę jest z metryką a nie ma wyrobionego rodowodu.. :roll: przynajmniej tak mi sie wydaje jak mówie źle to niech mnie poprawi ktoś kto sie na tym zna...:p[/quote] Dokładnie .. masz 100% racji i niech ta roxi wreszcie pojmie co to metryka a co rodowód bo już ręce opadają :mdleje: Quote
Recommended Posts