Ania+Milva i Ulver Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Kierownik w schronie dostał telefon, że w podbrodnickiej wsi jakis pijaczyna bije swojego psa. Znajoma kierownika widział to na własne oczy- zrobiła tez wywyiad po sasiadach i potwierdzili,że on razemz konkubina kupili sobie psa-a ,ze całe dnie pod sklepem na winie siedzą , to pies sam w domu siedzi- sika i niszczy....gdy pijak wraca to go bije za to:angryy::angryy: Został powiadomiona policja-byli u nich 3 razy, ale cały czas nikogo nie było....w końcu pijak sam sie zgłosił na policje i powiedział,że psa odda... Kierownik nasz pojechał- pijaczyna ledwo na nogach stał...i wtedy gdy wyprowadzał psa....okazało sie ,że to amstaff!!! Roxy-7 miesieczny biały ast-bardzo wysoki, smukły. Miał krew na głowie i na szyji...pijakowi zostana postawione zarzuty znecania się na psem. Roxy jest psem bardzo żywym, widac,że kompletnie nie wychowany- skacze , gryzie smycz na spacerach- w ogóle nie wybiegany. Gdy dostał koc do budy do kojca, to niestety pogryzł go i zniszczył. Do ludzi bardzo otwarty, choc widac ,że bardziej woli mężczyzn niz kobiety. Na inne psy jak na razie nie reaguje, choc konfrontacji oko w oko nie robilismy:cool3:. Duzo szczeka i wyje -chce byc blisko człowieka. Szukamy dla niego dobrego domu, aby w końcu zaznał normalności....pies nie był na nic szczepiony:angryy: W tym tyg zostanie wykastrowany . Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 Tu zdjęcia jak wziełam go na spacer...gryzie smycz dla zabawy...jednak, gdy zwróci sie uwage , to słucha. Lubi podskakiwac i podgryzac za rekaw bluzki badz rękę, ale robi to delikatnie. Jak widac jest dośc wysoki-siega mi prawie do kolana...mój wzrost 165cm..:lol: Quote
GameBoy Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 śliczny chlopak, mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos madry kto go okielzna Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 Prosimy o pomoc w ogłoszeniach!!! Quote
Jenny19 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 duży jak na amstaffa,może to dog argentyński(kolejny)? Quote
GameBoy Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 tez o tym pomyslalam, mimo, ze glowa nie jest na 100% DA Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 Mi własnie tez to chodzi po głowie, czy to nie dog....ale kurde skąd by doga argetyńskiego wzieli na zabitej dechami wiosce....pijaczyna.... Mysle, jednak ,że to chyba ast-tzn mix astka...bo wysoki jak cholera Quote
doddy Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 To nie jest ast a DA. Głowę ma bardziej w DA niż asta, wrost. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 kurde to teraz sama nie wiem juz....ale czy nie bedzie znowu za niski na DA? Quote
GameBoy Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 ciotka ale on ma podobno 7 mcy, to dziecko jeszcze !!! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 hmmm ...z mieniłam tytuł A poweidzcie mi-bo chchemy go wykastrowac w tygodniu- czy 7 miesięcy to nie za wczesnie? Bo ja to bez zadnych przeszkód bym go ciachała...ale może wypowiedza sie osoby bardziej doświadczone:) Quote
GameBoy Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Ania+Milva i Ulver napisał(a):hmmm ...z mieniłam tytuł A poweidzcie mi-bo chchemy go wykastrowac w tygodniu- czy 7 miesięcy to nie za wczesnie? Bo ja to bez zadnych przeszkód bym go ciachała...ale może wypowiedza sie osoby bardziej doświadczone:) wg mnie nie - im szybciej pojdzie do nowego domu tym lepiej nic mu nie bedzie Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 Roxy jutro kastrowany. Psiak bardzo polubił kierownika naszego-piszcy i skomle do niego...na obcych jak podchodza szceka ostrzegawaczo....hmmmm czy DA maja charaktery jak asty czy maja jakies swoje zwyczaje? Quote
GameBoy Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Roxy jutro kastrowany. Psiak bardzo polubił kierownika naszego-piszcy i skomle do niego...na obcych jak podchodza szceka ostrzegawaczo....hmmmm czy DA maja charaktery jak asty czy maja jakies swoje zwyczaje? sa bardziej nieufne i nie lubia innych zwierzat - napisz do maciaszkowej ona ma psa DA, Bzayla Quote
maciaszek Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Jestem, jestem! Ktoś mnie wołał? :evil_lol: No więc tak - bardziej bym obstawała za DA niż astem, choć prawdę mówiąc DA to też nie jest, a jakiś jego mix... :) Wzrostowo białas ten jest pośredni - pomiędzy amstaffem a DA. Aniu, zmierz go w kłębie - mój dorosły argentyńczyk, który jest dość spory, ma 72 cm. Pamiętać trzeba o tym, że te psiaki ostateczną dojrzałość fizyczną osiągają w wieku ok. półtora roku. A zatem chłopak jeszcze trochę urośnie i przede wszystkim nabierze masy, ale myślę, że będzie niższy niż przeciętny samiec DA. Jeśli chodzi o charakter to ciężko mi coś powiedzieć, bo nie wiadomo co wyrośnie z takiego mixa. Kim byli jego rodzice, jakie mieli charakterki...:roll: A poza tym, jeśli psiak ma w sobie sporo genów DA, to psychicznie będzie dojrzewał do ok. 3 roku życia. Dog argentyński to opanowany, silny i mało szczekający pies. Pogodny, otwarty, wrażliwy, przyjacielski, zawsze świadomy swojej siły. Oddany, bardzo wierny i uczuciowy. Wbrew pozorom nie jest agresywny i straszny. Jedyne, co może go takim uczynić to nieodpowiedzialny właściciel. Te wspaniałe, zjawiskowe, piękne i silne białasy wymagają tylko rozsądnego, konsekwentnego prowadzenia (przez całe ich życie!), a wtedy ich dominujący charakter zaniknie i pojawi się kanapowiec-przytulanka :)).. Często zdarza się (choć nie zawsze!), że argentyńczyki nie przepadają za innymi psami tej samej płci. Przeciwną płeć na ogół tolerują bez problemu. 90% białasów absolutnie nie akceptuje kotów. Dla nich kot to wróg, to zdobycz, którą trzeba upolować (taka postawa to wynik genów i stworzenia tej rasy właśnie do polowań). Ze stosunkiem do obcych ludzi też bywa różnie. Większość dogów bywa zdystansowanych, ale nieagresywnych. Ale bywa i tak, że psy absolutnie nie tolerują obcych albo (tak, jak u mnie), że kochają praktycznie wszystkich. Skoro ten już obszczekuje obcych, to może być, w przyszłości, w stosunku do nich dość cięty, jeśli nikt tego po drodze nie wyprostuje. Jeszcze dzisiaj albo jutro mogę mu zrobić Allegro i Alegratkę, tylko potrzebuję namiarów! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 dzieki wielkie za info!!!dzieki za allegro!!! Kontakt w allegro do mnie-tel. 505 720 937, mail: [email protected]-napisz ,ze pies znajduje sie w schronisku w woj.kujawsko-pomorskim Quote
Jenny19 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 GameBoy napisał(a):ciotka maciaszek sama sie znalazla :cool1: a nieprawda,bo ktoś jej pomógł się znaleźć:cool3: też pomogę w ogłoszeniach,ale jutro;-) Quote
GameBoy Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 po poludniu ma byc u mnie facet szukajacy takiego cos w tym stylu :eviltong: pokaze i tego kawalera Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 Roxy po kastracji-wszytko ok. Zabieg zniósł dobrze. W sobote porobimy nowe fotki. Quote
GameBoy Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Roxy po kastracji-wszytko ok. Zabieg zniósł dobrze. W sobote porobimy nowe fotki. super info, wracaj do zdrowia maly! zrobic mu alegratke i gumtree? Quote
Recommended Posts