Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bejotka']Z wszystkich schroniskowych psiaków ogłoszeń nie mają obecnie dwa: Dora (ruda) i nowa Berta. Nie mam zdjęć i informacji :([/QUOTE]

Ruda Dora jutro jedzie na kolejne badania. Poprzednie nic nie wykazały, a sunia nadal źle się czuje.

Berta na razie nie jest do adopcji sunia ma obustronną dysplazję i chore kolana. Czekają ją operacje i rehabilitacja.

Nowe domki mają Gama i Wedel :multi:

Posted

[FONT=Arial]W idealnym czasie pojawił się fajny akcent nawiązujący do minionego święta państwowego: „22 Lipca”.[/FONT]

[FONT=Arial]Jest nim mocno odlotowy Wedel. On wygląda zupełnie jak jakiś kosmiczny baranek! Grzywa bujna niczym u szlachciury, mocno zardzewiały ryj i niemal wiewiórczo płonący ogon. A do tego te zamszowe odstające płaty uszne, tak ciemne i kontrastujące z pozostałym jasnym ciałkiem, jakby były zdjęte i przylepione z innego osobnika. Coś wspaniałego! On się nadaje na reklamę aeroplanów! Więc można się nieźle ubawić oglądając te zdjęcia - Wedelek z miejsca wzbudza radosną sympatię! Jedynie oczy jakby smutnawe, ale cóż – jak się straciło tyle włosia? No i jeszcze kazali pozować. [/FONT]

[FONT=Arial]A gdzieś tam być może już świeży podkop czekał! To na szczęście energetyczny rozrabiaka i chyba dość szybko się oswoi, oby tylko nie przesadzał i nie dał zbytnio popalić nowym właścicielom, bo ponoć już jest w nowym domku! Powodzenia łobuzie! [/FONT]

Posted

Ja tylko napiszę od siebie, że ONkowaty Bator ma w sobie naprawdę sporo siły, potrafi chłopak pociągnąć. Niestety nie udało mi się go wyczesać do końca, bo jest niecierpliwy i chciał zbadać cały teren. ;)

Posted

I nikt nie pisze, że domek ma Foksik!! :multi:
Foks zwany w dt Edim zamieszkał koło mnie (przez siatkę) także będę miała na niego oko :)
Adoptowała go moja sąsiadka, której parę miesięcy temu odeszła sunia (byliśmy wszyscy pewni, że weźmie suczkę, ona chyba też do ostatniej chwili) ;)
Spotkałyśmy się dziś na spacerze - od razu go poznałam po krzywych łapuńciach! :) Niestety Foks boi się mojego Jazza, choć Jazz słynie na całą okolicę, a nawet dużo dalej, ze swoich dogoterapeutycznych uzdolnień i super przyjacielskiego nastawienia :) Nawet mikropieski, które zwykle dużych psów się obawiają, ufają mu i wieszają mu się na uszach, sierści i gdzie tylko mogą :-D
Ze mną Foksiu ładnie się przywitał, ale od Jazza wyraźnie trzymał się na dystans. Pani mówiła, że omal nie został zagryziony przez psy (nie wiem czy to w dt, czy wcześniej w schronisku?).
To pewne, że u mojej sąsiadki będzie miał dobrze (nie wiem tylko jak on reaguje na koty, kury, gołębie - czy ktoś to sprawdził? Bo Pani ma trochę tego inwentarza) :) Do Jazzika z czasem się pewnie przekona, bo Jazz kocha wszystkie istoty i one to czują (nawet koty się go nie boją) :)
No to zdejmuję ogłoszenia chłopaka :)

Posted

[quote name='maja.222']podnoszę pytanie o łaciatą Maję. Czy można coś więcej się o Niej dowiedzieć?[/QUOTE]

O ile wiem Maja została adoptowana.

Posted

[quote name='Jagoda1']...beagle Lary też ma dom:)[/QUOTE]

O to jednak Państwo wzięli go? Jeżeli to Ci sami z wczorajszego dnia, to wiem, że mają działke i parę hektarów, więc psiak będzie miał co wąchać. :D

Posted

Melduję, że Edi (Foksik) już rozpoczął spanie z Państwem w łóżku! :-D Jest przegrzeczny, przekochany, przesłodki. Broni swoją Panią przed obcymi ludźmi i psami, a jak idą razem na spacer, to aż się płakać chce -biegnie chłopak dziarsko, zaglądając swojej Pani w oczy, poszczekuje do niej, jakby z nią gadał :) A ona oczywiście z nim rozmawia, także wiem niemal zawsze, że idą na spacer, jak przechodzą pod moimi oknami :-D
Jazza jeszcze ciągle trochę się obawia...

Posted

Timon zamieszka w Gdańsku, bedzie miał rodzinę: chłopczyk i dziewczynka w wielu 10-12 lat, kot rosyjski, świnka morska no i fajną Pania z którą bedzie jeździł do pracy.
Powodzenia chłopaku!

Posted

[quote name='Jagoda1']Timon zamieszka w Gdańsku, bedzie miał rodzinę: chłopczyk i dziewczynka w wielu 10-12 lat, kot rosyjski, świnka morska no i fajną Pania z którą bedzie jeździł do pracy.
Powodzenia chłopaku![/QUOTE]

Ekstra! :)
Czy Timonka wypatrzono w ogłoszeniach?