Jagoda1 Posted July 16, 2012 Author Posted July 16, 2012 Bidula, bedzie musiała dwa tygodnie jeszcze czekać w samotności...:( Quote
Bejotka Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 No to teraz już kompletnie nie wiem, której zrobiłam ogłoszenia - Moli czy Niuni? Mam nadzieję, że tak, jak pisała Ania ta ruda bidulka, dziesięcioletnia to Moli http://tablica.pl/oferta/smutna-moli-ID1jKjR.html A zatem Niunia to która? Quote
Bejotka Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Z wszystkich schroniskowych psiaków ogłoszeń nie mają obecnie dwa: Dora (ruda) i nowa Berta. Nie mam zdjęć i informacji :( Quote
Ania_i_Kropka Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='Bejotka']No to teraz już kompletnie nie wiem, której zrobiłam ogłoszenia - Moli czy Niuni? Mam nadzieję, że tak, jak pisała Ania ta ruda bidulka, dziesięcioletnia to Moli http://tablica.pl/oferta/smutna-moli-ID1jKjR.html A zatem Niunia to która? Ta ruda sunia to Moli. Niunia to ta, której zdjęcia wstawiłam. Sunia jest na kwarantannie. Quote
Confess Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Zdjęcia Berty wstawię wieczorkiem , muszę się rozpakować po podróży i wznawiam działalność :D Quote
Ania_i_Kropka Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='Bejotka']Z wszystkich schroniskowych psiaków ogłoszeń nie mają obecnie dwa: Dora (ruda) i nowa Berta. Nie mam zdjęć i informacji :([/QUOTE] Ruda Dora jutro jedzie na kolejne badania. Poprzednie nic nie wykazały, a sunia nadal źle się czuje. Berta na razie nie jest do adopcji sunia ma obustronną dysplazję i chore kolana. Czekają ją operacje i rehabilitacja. Nowe domki mają Gama i Wedel :multi: Quote
Nutusia Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Wedel ma dom??!?!?!? SUPER! Oczywiście, z reszty też się cieszę, ale Wedelek w nowym wydaniu... kompletnie mnie urzekł :) Quote
Bejotka Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='Ania_i_Kropka']Nowe domki mają Gama i Wedel :multi:[/QUOTE] :multi::multi::multi::multi: Quote
Confess Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 To tylko informacyjnie zaprezentuję Bertę ;) Później zrobimy ładniejsze zdjęcia :) Quote
RomanS Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [FONT=Arial]W idealnym czasie pojawił się fajny akcent nawiązujący do minionego święta państwowego: „22 Lipca”.[/FONT] [FONT=Arial]Jest nim mocno odlotowy Wedel. On wygląda zupełnie jak jakiś kosmiczny baranek! Grzywa bujna niczym u szlachciury, mocno zardzewiały ryj i niemal wiewiórczo płonący ogon. A do tego te zamszowe odstające płaty uszne, tak ciemne i kontrastujące z pozostałym jasnym ciałkiem, jakby były zdjęte i przylepione z innego osobnika. Coś wspaniałego! On się nadaje na reklamę aeroplanów! Więc można się nieźle ubawić oglądając te zdjęcia - Wedelek z miejsca wzbudza radosną sympatię! Jedynie oczy jakby smutnawe, ale cóż – jak się straciło tyle włosia? No i jeszcze kazali pozować. [/FONT] [FONT=Arial]A gdzieś tam być może już świeży podkop czekał! To na szczęście energetyczny rozrabiaka i chyba dość szybko się oswoi, oby tylko nie przesadzał i nie dał zbytnio popalić nowym właścicielom, bo ponoć już jest w nowym domku! Powodzenia łobuzie! [/FONT] Quote
phase Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Ja tylko napiszę od siebie, że ONkowaty Bator ma w sobie naprawdę sporo siły, potrafi chłopak pociągnąć. Niestety nie udało mi się go wyczesać do końca, bo jest niecierpliwy i chciał zbadać cały teren. ;) Quote
Jagoda1 Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 Wedla, "w wersji ubogiej", adoptowała Pani,która przez 17 lat miała pudla. Powodzenia, chłopaku! Quote
Bejotka Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 I nikt nie pisze, że domek ma Foksik!! :multi: Foks zwany w dt Edim zamieszkał koło mnie (przez siatkę) także będę miała na niego oko :) Adoptowała go moja sąsiadka, której parę miesięcy temu odeszła sunia (byliśmy wszyscy pewni, że weźmie suczkę, ona chyba też do ostatniej chwili) ;) Spotkałyśmy się dziś na spacerze - od razu go poznałam po krzywych łapuńciach! :) Niestety Foks boi się mojego Jazza, choć Jazz słynie na całą okolicę, a nawet dużo dalej, ze swoich dogoterapeutycznych uzdolnień i super przyjacielskiego nastawienia :) Nawet mikropieski, które zwykle dużych psów się obawiają, ufają mu i wieszają mu się na uszach, sierści i gdzie tylko mogą :-D Ze mną Foksiu ładnie się przywitał, ale od Jazza wyraźnie trzymał się na dystans. Pani mówiła, że omal nie został zagryziony przez psy (nie wiem czy to w dt, czy wcześniej w schronisku?). To pewne, że u mojej sąsiadki będzie miał dobrze (nie wiem tylko jak on reaguje na koty, kury, gołębie - czy ktoś to sprawdził? Bo Pani ma trochę tego inwentarza) :) Do Jazzika z czasem się pewnie przekona, bo Jazz kocha wszystkie istoty i one to czują (nawet koty się go nie boją) :) No to zdejmuję ogłoszenia chłopaka :) Quote
Olga21 Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Cola juhuuu!!!!! Napiszcie coś o jej domku proooszę! :) Quote
maja.222 Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 podnoszę pytanie o łaciatą Maję. Czy można coś więcej się o Niej dowiedzieć? Quote
Bejotka Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='maja.222']podnoszę pytanie o łaciatą Maję. Czy można coś więcej się o Niej dowiedzieć?[/QUOTE] O ile wiem Maja została adoptowana. Quote
maja.222 Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='Bejotka']O ile wiem Maja została adoptowana.[/QUOTE] trzymam za Nią kciuki. Quote
phase Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='Jagoda1']...beagle Lary też ma dom:)[/QUOTE] O to jednak Państwo wzięli go? Jeżeli to Ci sami z wczorajszego dnia, to wiem, że mają działke i parę hektarów, więc psiak będzie miał co wąchać. :D Quote
dessiak Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='Jagoda1']...beagle Lary też ma dom:)[/QUOTE] Super :) Oby miał jak najlepiej u nowych właścicieli :) Quote
Bejotka Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Melduję, że Edi (Foksik) już rozpoczął spanie z Państwem w łóżku! :-D Jest przegrzeczny, przekochany, przesłodki. Broni swoją Panią przed obcymi ludźmi i psami, a jak idą razem na spacer, to aż się płakać chce -biegnie chłopak dziarsko, zaglądając swojej Pani w oczy, poszczekuje do niej, jakby z nią gadał :) A ona oczywiście z nim rozmawia, także wiem niemal zawsze, że idą na spacer, jak przechodzą pod moimi oknami :-D Jazza jeszcze ciągle trochę się obawia... Quote
Jagoda1 Posted July 20, 2012 Author Posted July 20, 2012 Timon zamieszka w Gdańsku, bedzie miał rodzinę: chłopczyk i dziewczynka w wielu 10-12 lat, kot rosyjski, świnka morska no i fajną Pania z którą bedzie jeździł do pracy. Powodzenia chłopaku! Quote
Bejotka Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 [quote name='Jagoda1']Timon zamieszka w Gdańsku, bedzie miał rodzinę: chłopczyk i dziewczynka w wielu 10-12 lat, kot rosyjski, świnka morska no i fajną Pania z którą bedzie jeździł do pracy. Powodzenia chłopaku![/QUOTE] Ekstra! :) Czy Timonka wypatrzono w ogłoszeniach? Quote
Recommended Posts