Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A co na temat jego skóry mówi wet schroniskowy?

Słuchajcie, wypowiedzcie się na temat ew. przyszłości białasa. Powiedzcie co myślicie o hoteliku i który to powinien Waszym zdaniem być. Jak sądzicie, czy damy radę? Czy ktoś pomoże mi (gdyby biały trafił do Katowic) w odwiedzaniu go?

• Replies 900
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maciaszek moje zdanie znasz,a co zresztą?Co tak cicho tu.Hotel w łodzi bedzie dwa razy droższy.Optuje za Katowicami.Moge karme ci wysyłać ,albo kase na nią.Jesli oferta agnieszki jest aktualna to jej pieniądze pokryją pobyt w hotelu.Plakat bede miał w tyg.Ty Maciaszek bedziesz musiała go odwiedzac dwa razy w tyg.Agnieszka skoro chciała go w łodzi odwiedzać to w katowicach tym bardziej nie bedzie problemu chyba.Ona sie musi wypowiedzieć, ja tylkko pisze moje zdanie.

Posted

Czyli podsumowując sa pieniądze na karme i hotel,trzy razy w tyg bedzie odwiedzany,nie ma co sie zastanawiać,,za jeden miesiąc łodzkiego hotelu mamy dwa katowickiego .Spacerów w łodzi tez nikt nie sprawdzi przeciez nie usiąde na drzewie z lornetką zeby patrxeć czy psy są wypuszczane. Ja go wam moge przywieżć i w łodzi tez bedziemy szukali domku..Wshronie nawet do końca nie wiem gdzie on jest bo nie wpuszczaja na teren boksów wszystko jest za płotem przez który nic nie widać,musze wierzyć w to co mówią.Nie wiem, jak chcecie.

Posted

Kochani, białas ma szansę na miejsce w hoteliku mosii, od 29 grudnia :). Hotelik jest pod Częstochową, a mosii jest osobą do której mam pełne zaufanie :loveu:. Spokojnie oddałabym jej pod opiekę swojego psa.
Doba hotelowa to 13 zł, w tym wyżywienie (karma Brit dla psów ras dużych).
Dozio musiałby mieszkać w kojcu z budą, bo tylko takie miejsce będzie.
Tu jest wątek dot. hotelu u mosii, możecie zobaczyć jak to wszystko wygląda: http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-dla-najbardziej-potrzebujacych-u-mosii-54921/
Dopytam jeszcze mosii, jak to wygląda cenowo, gdy pies musi jeść inną, specjalistyczną karmę. Jak będę miała odpowiedź napiszę.

Co Wy na to?
Na pewno jest to o niebo lepszy hotelik i opieka niż w katowickim hoteliku!

Będzie troszkę drożej, ale tylko troszkę. Zrobię allegro cegiełkowe, jakieś bazarki. Na dzień dobry mam 100 zł "w spadku" po mojej tymczasowiczce, czyli pierwszy miesiąc pobytu mamy zapewniony :).

Posted

to napisze tutaj

Jezeli pies musi dostawac Royala czy hillsa to jest duza róznica, w porównaniu do 80zł za worek brita(a 15kg zje na pewno zwłaszcza w okresie zimowym) ale jezeli to bedzie cos tanszego to bedziemy mysleć.
np BRIT ADULT LAMB/RICE 15KG + DOSTAWA GRATIS (496546207) - Aukcje internetowe Allegro
budy do wyboru, ocieplane, albo ocieplane z przedsionkiem, ja wykładam budy i kojece słomą, nie powinien zmarznąc.

Posted

[quote name='maciaszek']Kochani, białas ma szansę na miejsce w hoteliku mosii, od 29 grudnia :). Hotelik jest pod Częstochową, a mosii jest osobą do której mam pełne zaufanie :loveu:. Spokojnie oddałabym jej pod opiekę swojego psa.
Doba hotelowa to 13 zł, w tym wyżywienie (karma Brit dla psów ras dużych).
Dozio musiałby mieszkać w kojcu z budą, bo tylko takie miejsce będzie.
Tu jest wątek dot. hotelu u mosii, możecie zobaczyć jak to wszystko wygląda: http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-dla-najbardziej-potrzebujacych-u-mosii-54921/
Dopytam jeszcze mosii, jak to wygląda cenowo, gdy pies musi jeść inną, specjalistyczną karmę. Jak będę miała odpowiedź napiszę.

Co Wy na to?
Na pewno jest to o niebo lepszy hotelik i opieka niż w katowickim hoteliku!

Będzie troszkę drożej, ale tylko troszkę. Zrobię allegro cegiełkowe, jakieś bazarki. Na dzień dobry mam 100 zł "w spadku" po mojej tymczasowiczce, czyli pierwszy miesiąc pobytu mamy zapewniony :).
u mosii jest omen teraz chyba, tak?byłoby super gdyby białas też tam trafił.

Posted

Tak, Omen jest u mosii.

To naprawdę byłoby świetne miejsce dla dozia :).
Miałby tam też znacznie więcej kontaktu z ludźmi niż w Katowicach.

Jeśli bylibyście za to pozostaje jeszcze kwestia transportu...

Posted

Mosii z nieba spadłaś,ja go zawioze,tylko powiedzcie kiedy,po badaniach które zrobie bedzie wiadomo czy problemy skórne to tarczyca czy też zwkła alergia i skonsultuje sie z lekarzem co on ma jeśc i jakie leki dostawać.Spróbuje z dembele skonsultowac wyniki.Dla Dodzia nawet zwykłyy brit to bedzie rarytas.

Posted

Od kilku dni nic tylko kombinuję co by tu z białasem zrobić. Jakie miejsce, dobre miejsce, mu znaleźć... I nagle mnie olśniło - przecież mosii ma hotelik. Pojechał do niej nawet wczoraj psiak z katowickiego schronu ;).

Miejsce w hotelu u mosii jest od 29 grudnia albo 30 grudnia. Uściślę i dam znać. Dzięki Jaco-placo za chęć zawiezienia dozia, WIELKIE DZIĘKI.

Posted

Tylko kto go bedzie odwiedzał?Czy pies musi być u Mosii odwiedzany,czy siedzi sobie w hoteliku,a my tymczasem domku szukamy?Nie ma za co dziękować maciaszek moze wy kiedyś jakiemus bordosowi pomożecie.Właśni dziś przyjechał do mnie z Poznania bordos ze schronu ,nocuje u mnie i wioze go dalej do Bielska na tymczas ,jest młody ma coś koło roku z rodowodem jakbyście słyszeli o kims mądrym co by śliniaka chciał to dajcie znać.

Posted

bordoga tez miałam kiedys na tymczasie pare miesięcy...
argetyna tez, pamietacie jeszcze Torresa:cool3:

nie ma potrzeby go odwiedzac(potrzeby, podkreslam, bo kazda pomoc i kazdy spacer baaardzo mile widziany:loveu:) ja jestem z psami 24 h na dobe, tak jak zawsze mówie, im psiak zgodniejszy i mniej skoczny tym wiecej wolnosci ma:diabloti:

jeszcze dokładnie nie wiem kiedy pojedzie rottweiler, wyjazd ma zaplanowany na 28 lub 29 grudnia, musze miec jeden dzien na wsprzatnie i zdezynfekowanie kojca(nie był chory ale zawsze tak robie jak przychodzi nowy psiak- tez bym nie chciała spac po kimś w łózku:evil_lol:)

Posted

Zmieniłam tytuł wątku, wpisałam w pierwszym poście prośbę o wsparcie finansowe, dodałam Bono (bo tak go ochrzciliście, prawda?) na swój profil w Naszej Klasie. Jak się wyśpię to wystawię bazarek na białasa, teraz już nie mam siły...

Edit: Zrobiłam nowy banerek (niepodlinkowany...):

Posted

Byloby cudnie
robie trase Gliwice-Lodz raz w miesiacu lub dwa.
moglabym podjechac i nacieszyc sie jego widokiem :loveu:
No i mialby napewno o niebo lepiej niz w Katowicach.
Maciaszek wiem jak wyglada hotel przy schronisku w Katowicach bylam i zabieralam szczeniaka od Andzi69 i wiozlam go do Kielc dwa tygonie temu.

Posted

Ab-agnieszko, dzięki za allegro :loveu:.

[quote name='jaco-placo']Wiec jest juz pewne ze pies idzie do Mosii?Około29 grudnia tak?Pytam bo w schronie musz to załatwić.Bardzo sie ciesze ze właśnie tam.Pieniądze albo karme to komu mam przesłać?
Jak rozumiem Bono mógłby pojechać do mosii 29 albo 30 grudnia W który z tych dni dokładnie to musiałaby powiedzieć mosii :).

Jeśli chodzi o wysyłkę karmy to na pewno do mosii. Mosii, podaj jaco-placo adres, proszę :).

Jeśli chodzi o kasę to chyba też do mosii... Choć nie wiem...
Mosii, jak sobie życzysz - żeby ktoś zbierał kasę i przesyłał Ci całość za hotelowanie Bono, czy też podasz konto i sama będziesz zbierać i podliczać kasę?