maciaszek Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 A co na temat jego skóry mówi wet schroniskowy? [U]Słuchajcie, wypowiedzcie się na temat ew. przyszłości białasa. Powiedzcie co myślicie o hoteliku i który to powinien Waszym zdaniem być. Jak sądzicie, czy damy radę? Czy ktoś pomoże mi (gdyby biały trafił do Katowic) w odwiedzaniu go?[/U] Quote
jaco-placo Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Maciaszek moje zdanie znasz,a co zresztą?Co tak cicho tu.Hotel w łodzi bedzie dwa razy droższy.Optuje za Katowicami.Moge karme ci wysyłać ,albo kase na nią.Jesli oferta agnieszki jest aktualna to jej pieniądze pokryją pobyt w hotelu.Plakat bede miał w tyg.Ty Maciaszek bedziesz musiała go odwiedzac dwa razy w tyg.Agnieszka skoro chciała go w łodzi odwiedzać to w katowicach tym bardziej nie bedzie problemu chyba.Ona sie musi wypowiedzieć, ja tylkko pisze moje zdanie. Quote
ab-agnieszka Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 U mnie sie nic nie zmienilo.300 zl jest pewne Moge tez byc u niego raz w tygodniu.Niechce obiecac ze czesciej poniewaz moge nie dac rady mam dom i sklep na glowie i dwa moje bialasy. Quote
jaco-placo Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Czyli podsumowując sa pieniądze na karme i hotel,trzy razy w tyg bedzie odwiedzany,nie ma co sie zastanawiać,,za jeden miesiąc łodzkiego hotelu mamy dwa katowickiego .Spacerów w łodzi tez nikt nie sprawdzi przeciez nie usiąde na drzewie z lornetką zeby patrxeć czy psy są wypuszczane. Ja go wam moge przywieżć i w łodzi tez bedziemy szukali domku..Wshronie nawet do końca nie wiem gdzie on jest bo nie wpuszczaja na teren boksów wszystko jest za płotem przez który nic nie widać,musze wierzyć w to co mówią.Nie wiem, jak chcecie. Quote
maciaszek Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 W poniedziałek zadzwonię do schroniska i zarezerwuję miejsce. Jak do tego czasu (początek stycznia) znajdzie się jakiś inny, lepszy i tani hotelik to będziemy rozważać :). Quote
maciaszek Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 Kochani, białas ma szansę na miejsce w hoteliku mosii, od 29 grudnia :). Hotelik jest pod Częstochową, a mosii jest osobą do której mam pełne zaufanie :loveu:. Spokojnie oddałabym jej pod opiekę swojego psa. Doba hotelowa to 13 zł, w tym wyżywienie (karma Brit dla psów ras dużych). Dozio musiałby mieszkać w kojcu z budą, bo tylko takie miejsce będzie. Tu jest wątek dot. hotelu u mosii, możecie zobaczyć jak to wszystko wygląda: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-dla-najbardziej-potrzebujacych-u-mosii-54921/[/URL] Dopytam jeszcze mosii, jak to wygląda cenowo, gdy pies musi jeść inną, specjalistyczną karmę. Jak będę miała odpowiedź napiszę. Co Wy na to? Na pewno jest to o niebo lepszy hotelik i opieka niż w katowickim hoteliku! Będzie troszkę drożej, ale tylko troszkę. Zrobię allegro cegiełkowe, jakieś bazarki. Na dzień dobry mam 100 zł "w spadku" po mojej tymczasowiczce, czyli pierwszy miesiąc pobytu mamy zapewniony :). Quote
mosii Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 to napisze tutaj Jezeli pies musi dostawac Royala czy hillsa to jest duza róznica, w porównaniu do 80zł za worek brita(a 15kg zje na pewno zwłaszcza w okresie zimowym) ale jezeli to bedzie cos tanszego to bedziemy mysleć. np [url=http://allegro.pl/item496546207_brit_adult_lamb_rice_15kg_dostawa_gratis.html]BRIT ADULT LAMB/RICE 15KG + DOSTAWA GRATIS (496546207) - Aukcje internetowe Allegro[/url] budy do wyboru, ocieplane, albo ocieplane z przedsionkiem, ja wykładam budy i kojece słomą, nie powinien zmarznąc. Quote
agaga21 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 [quote name='maciaszek']Kochani, białas ma szansę na miejsce w hoteliku mosii, od 29 grudnia :). Hotelik jest pod Częstochową, a mosii jest osobą do której mam pełne zaufanie :loveu:. Spokojnie oddałabym jej pod opiekę swojego psa. Doba hotelowa to 13 zł, w tym wyżywienie (karma Brit dla psów ras dużych). Dozio musiałby mieszkać w kojcu z budą, bo tylko takie miejsce będzie. Tu jest wątek dot. hotelu u mosii, możecie zobaczyć jak to wszystko wygląda: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-dla-najbardziej-potrzebujacych-u-mosii-54921/[/URL] Dopytam jeszcze mosii, jak to wygląda cenowo, gdy pies musi jeść inną, specjalistyczną karmę. Jak będę miała odpowiedź napiszę. Co Wy na to? Na pewno jest to o niebo lepszy hotelik i opieka niż w katowickim hoteliku! Będzie troszkę drożej, ale tylko troszkę. Zrobię allegro cegiełkowe, jakieś bazarki. Na dzień dobry mam 100 zł "w spadku" po mojej tymczasowiczce, czyli pierwszy miesiąc pobytu mamy zapewniony :).[/quote] u mosii jest omen teraz chyba, tak?byłoby super gdyby białas też tam trafił. Quote
maciaszek Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 Tak, Omen jest u mosii. To naprawdę byłoby świetne miejsce dla dozia :). Miałby tam też znacznie więcej kontaktu z ludźmi niż w Katowicach. Jeśli bylibyście za to pozostaje jeszcze kwestia transportu... Quote
jaco-placo Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Mosii z nieba spadłaś,ja go zawioze,tylko powiedzcie kiedy,po badaniach które zrobie bedzie wiadomo czy problemy skórne to tarczyca czy też zwkła alergia i skonsultuje sie z lekarzem co on ma jeśc i jakie leki dostawać.Spróbuje z dembele skonsultowac wyniki.Dla Dodzia nawet zwykłyy brit to bedzie rarytas. Quote
agaga21 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 :multi: białas u mosii pewnie wypięknieje i odżyje nie do poznania! Quote
maciaszek Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 Od kilku dni nic tylko kombinuję co by tu z białasem zrobić. Jakie miejsce, dobre miejsce, mu znaleźć... I nagle mnie olśniło - przecież mosii ma hotelik. Pojechał do niej nawet wczoraj psiak z katowickiego schronu ;). Miejsce w hotelu u mosii jest od 29 grudnia albo 30 grudnia. Uściślę i dam znać. Dzięki Jaco-placo za chęć zawiezienia dozia, WIELKIE DZIĘKI. Quote
jaco-placo Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Mosii widzziałem zdjecia wspaniała sprawa i inicjatywa,jestem pełen podziwu i uznania.:crazyeye: Quote
jaco-placo Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Tylko kto go bedzie odwiedzał?Czy pies musi być u Mosii odwiedzany,czy siedzi sobie w hoteliku,a my tymczasem domku szukamy?Nie ma za co dziękować maciaszek moze wy kiedyś jakiemus bordosowi pomożecie.Właśni dziś przyjechał do mnie z Poznania bordos ze schronu ,nocuje u mnie i wioze go dalej do Bielska na tymczas ,jest młody ma coś koło roku z rodowodem jakbyście słyszeli o kims mądrym co by śliniaka chciał to dajcie znać. Quote
mosii Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 bordoga tez miałam kiedys na tymczasie pare miesięcy... argetyna tez, pamietacie jeszcze Torresa:cool3: nie ma potrzeby go odwiedzac(potrzeby, podkreslam, bo kazda pomoc i kazdy spacer baaardzo mile widziany:loveu:) ja jestem z psami 24 h na dobe, tak jak zawsze mówie, im psiak zgodniejszy i mniej skoczny tym wiecej wolnosci ma:diabloti: jeszcze dokładnie nie wiem kiedy pojedzie rottweiler, wyjazd ma zaplanowany na 28 lub 29 grudnia, musze miec jeden dzien na wsprzatnie i zdezynfekowanie kojca(nie był chory ale zawsze tak robie jak przychodzi nowy psiak- tez bym nie chciała spac po kimś w łózku:evil_lol:) Quote
agaga21 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 mosii, będziesz miała u siebie 2 białaski!!! żebyś tylko przez to białych myszek nie zaczęła widzieć kątem oka:evil_lol: Quote
maciaszek Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 Zmieniłam tytuł wątku, wpisałam w pierwszym poście prośbę o wsparcie finansowe, dodałam Bono (bo tak go ochrzciliście, prawda?) na swój profil w Naszej Klasie. Jak się wyśpię to wystawię bazarek na białasa, teraz już nie mam siły... [I]Edit: Zrobiłam nowy banerek (niepodlinkowany...):[/I] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images37.fotosik.pl/40/446a4531eb727b33.jpg[/IMG][/URL] Quote
ab-agnieszka Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Byloby cudnie robie trase Gliwice-Lodz raz w miesiacu lub dwa. moglabym podjechac i nacieszyc sie jego widokiem :loveu: No i mialby napewno o niebo lepiej niz w Katowicach. Maciaszek wiem jak wyglada hotel przy schronisku w Katowicach bylam i zabieralam szczeniaka od Andzi69 i wiozlam go do Kielc dwa tygonie temu. Quote
ab-agnieszka Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Zebyscie mnie zle nie odebrali ze niby hotel w Katowicach jest zly. Ale napewno u Mosii bedzie lepiej;) Quote
ab-agnieszka Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 A to jest aukcja przeznaczona dla Niego:loveu: zapraszam na zakupy:loveu: [url=http://allegro.pl/item507059817_zegarek_bvlgari.html]zegarek Bvlgari (507059817) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Quote
furciaczek Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 [quote name='ab-agnieszka']A to jest aukcja przeznaczona dla Niego:loveu: zapraszam na zakupy:loveu: [URL="http://allegro.pl/item507059817_zegarek_bvlgari.html"]zegarek Bvlgari (507059817) - Aukcje internetowe Allegro[/URL][/quote] Przesle znajomym, moze ktos sie skusi:loveu: Quote
jaco-placo Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Wiec jest juz pewne ze pies idzie do Mosii?Około29 grudnia tak?Pytam bo w schronie musz to załatwić.Bardzo sie ciesze ze właśnie tam.Pieniądze albo karme to komu mam przesłać? Quote
maciaszek Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 Ab-agnieszko, dzięki za allegro :loveu:. [quote name='jaco-placo']Wiec jest juz pewne ze pies idzie do Mosii?Około29 grudnia tak?Pytam bo w schronie musz to załatwić.Bardzo sie ciesze ze właśnie tam.Pieniądze albo karme to komu mam przesłać?[/quote] Jak rozumiem Bono mógłby pojechać do mosii 29 albo 30 grudnia W który z tych dni dokładnie to musiałaby powiedzieć [COLOR=Red][B]mosii[/B][/COLOR] :). Jeśli chodzi o wysyłkę karmy to na pewno do mosii. Mosii, podaj jaco-placo adres, proszę :). Jeśli chodzi o kasę to chyba też do mosii... Choć nie wiem... [COLOR=Red][B]Mosii[/B][/COLOR], jak sobie życzysz - żeby ktoś zbierał kasę i przesyłał Ci całość za hotelowanie Bono, czy też podasz konto i sama będziesz zbierać i podliczać kasę? Quote
maciaszek Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 Bazarek na dozia: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/tego-jeszcze-nie-bylo-prawdziwa-kaczka-dziwaczka-na-bono-kup-teraz-19-12-a-127088/[/url] Zapraszam serdecznie. Poślijcie ten link dalej, proszę. Quote
_Tosia_ Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 jestem niesamowicie wdzięczna wszystkim za pomoc dla Bono. jestescie niesamowici. straciłam nadzieję, ze coś dla niego się zmieni. dziekuję!!! :modla::modla::modla: Quote
Recommended Posts