Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maupa4 napisał(a):
Ale ... jaja ... :mdleje:

Dokładnie to powiedział mój Artur, po czym stwierdził..prima aprilis:crazyeye:?
Chciałabym.....
Mamy 4 laboratoria-jedno foul wypas przy specjalistycznym szpitalu-wszystkie 4 zaliczyłam w pół godzinki(parkując w miejscach dla inwalidów)..
Ludziska się rozstępowali jak z lodówą biegłam...normalnie odlot...

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gameta napisał(a):
O kurzczę, Benia, nie wiem co powiedzieć :shake: Po to te kciuki były trzymane, żebyś z ciepłym kretem po mieście jeździła ??
Ale lipa :(

Tylko wiesz, oni w tych niemczech to mają takie wszystko oh i ah, to może sami je sobie podgrzeją ;)

Dobrze, że kciuki trzymane-bo piraciłam z ta lodówką jak Kubica:cool1:
Cóż..zobaczymy jakie będa wyniki-może się Majce choć trochę się polepszyło?
Apetyt wrócił , bo już był moment jedzenia kociej karmy:oops:, bo nawet surowe mięso nie smakowało...a karma kocia-owszem... kretów mniej, waga 10,8 i stoimy-ale przybraliśmy....
...albo w piątek, albo dopiero w przysżłym tygodniu bedzie lipaza, ale jutro się dowiem...jaki stopień strawialności pokarmowej mamy:roll:
Majka zachowuje się nadnormalnie-potrafi ponad 8 godzin biegać i dziamgotac bez przerwy(porządki ogrodowe robimy)-Emiśka odpada-po godzinie idzie spac..nie widac zachudzenia-no może trochę niedowagi(wg mnie, bo wet nic nie widzi, ale ma mocne okulary:evil_lol:)..

Posted

[quote name='Benia-b']waga 10,8 i stoimy-ale przybraliśmy....

nie widac zachudzenia-no może trochę niedowagi(wg mnie, bo wet nic nie widzi, ale ma mocne okulary:evil_lol:)..

Benia - dawaj zdjecia tej "niedowagi" ... :roll:

Wg "standardu" BFa to on powinien ważyć 8-14 kg ... a jak wiadomo to dziewczynki ważą z zasady mniej niż chłopcy to jeżeli mój Groszek waży 12 kg a Mona ważyła 9 kg to Twojej Majki waga wcale nie jest wagą "zagłodzeniową" ... ;)
Chłopcy czyli bracia Be chwilowo stanęli na wadze ok 12 kg ... może nie należy się specjalnie sugerować wagą WBM ;) ... poza tym ona i tak jest mężczyzną ... :diabloti:

Posted

Benia-b napisał(a):
My do wagi WBM nie śmielibyśmy się porównywac:lol:-jakakolwiek by nie była.

Wielka Biała Matka nie wstydzi się swojej "standardowej" buldożkowej wagi :mad: - 19 kilo !!! I w sumie on wcale nie jest takim kolosem - ot zwykły, proporcjonalny buldożek ... z tych w górnej granicy standardu .... :diabloti:

Posted

Maupa4 napisał(a):
Benia - dawaj zdjecia tej "niedowagi" ... :roll:

Wg "standardu" BFa to on powinien ważyć 8-14 kg ... a jak wiadomo to dziewczynki ważą z zasady mniej niż chłopcy to jeżeli mój Groszek waży 12 kg a Mona ważyła 9 kg to Twojej Majki waga wcale nie jest wagą "zagłodzeniową" ... ;)
Chłopcy czyli bracia Be chwilowo stanęli na wadze ok 12 kg ... może nie należy się specjalnie sugerować wagą WBM ;) ... poza tym ona i tak jest mężczyzną ... :diabloti:

..ale Mona wydawała się (przynajmniej na fotach)-taka drobniejsza, Groszek też nie jest atletą.... i braciszkowe też bardziej Emiśkowaci....a Majka z klanu Portusia od Netti--czyli małych Pudzianów.:roll:
Juz ładuję akumulatorki-obfocę mojego chudzielca.
My do wagi WBM nie śmielibyśmy się porównywac:lol:-jakakolwiek by nie była.

Posted

[quote name='Inez de Villaro']Benia- mój Barney waży teraz tylko 9 kg więc nie narzekaj...jakby wazył tyle co Majuta to bym była cała happy :)
Nie narzekam, tylko trochę sie martwię, aby jej cos z powodu tych cudów trzustkowych nie bolało.. a ja wyobraźnię to mam olbrzymią:evil_lol:
...bo wiesz, że Majka nie lubi na rączki..więc zaraz sobie wyobrażam, że to na pewno ją brzusio boli i trzeba by coś zapodac antybrzusiowobólowego..

Wielka Biała Matka nie wstydzi się swojej "standardowej" buldożkowej wagi :mad: - 19 kilo !!! I w sumie on wcale nie jest takim kolosem - ot zwykły, proporcjonalny buldożek ... z tych w górnej granicy standardu .... :diabloti:
WOW:eek2:...nie no...to my nawet nie myslimy aby się śmieć....porównywać:evil_lol:

Posted

Już tłumaczę co widać:evil_lol:
Emiska jest drobniejsza, ale w zupełności wypełniona.
Majutka jest szersza w barach, głowę ma większą-cała jest większa, ale nie wypełniona:roll:.
Nie udało się zrobić z przodu dobrej fotki, ale widac szerokie bary i kości-beztłuszczowe.Klata jest szeroka, ale jakby zapadnięta.
...a teraz prosze mi napisac, że mam bujną wyobraźnię i wszystko jest ok:p

Posted

Mamy już wynik z ciepłego kreta na stopień strawienia:roll:
Wyniki idealne:multi: trawimy, tylko nieliczne włókna mięsne nadtrawione-braku strawienia nie ma:multi:i skrobi tyż:multi:

Posted

[quote name='gameta']Widzisz, znaczy się dobrze :multi::multi::multi:
Bardzo się cieszę :) Panikara :eviltong:
Ja tylko troszkę.......ociupinkę....się martwię:evil_lol:
Jeszcze czekamy na wyniki krwi...
Maupa-a jakby tak Ponbócek chciał mnie obdarzyć najszcześliwszym dniem w tym miesiącu i by się tak zupełnie przypadkiem okazało, ze wyniki teraz są w normie to co mamy robić??
Jesc dalej kreon, czy go odstawić i za miesiąc powtórzyc badania??
Od optymizmu dalekam, ale przypuśćmy:eviltong:

Posted

Benia-b napisał(a):
Mamy już wynik z ciepłego kreta na stopień strawienia:roll:
Wyniki idealne:multi: trawimy, tylko nieliczne włókna mięsne nadtrawione-braku strawienia nie ma:multi:i skrobi tyż:multi:

Widzisz, znaczy się dobrze :multi::multi::multi:
Bardzo się cieszę :) Panikara :eviltong:

Posted

Mamy wyniki-lipaza dalej nie wygląda najlepiej:shake:..i z tego co zrozumiałam(a niewiele zrozumiałam) tak bedzie już cały czas...:roll:...wątroba ok.
Mam dzisiaj zważyć, wstrzymac się z kreonem na 7 dni i zobaczyc, czy waga spada...
Trovet zamówiony-ciekawe, czy mała bedzie go chciała go jeść..
zabawy z michą:

co tam pływa?

wiadomo było, że tak się skończy:

a teraz trzeba wytrzec mokrą morduchnę:

• 2 weeks later...
Posted

Część szczeniaków miała juz urodziny, a część w tym mój Ptysiek, Emiśka, Jaco, Inka, Gacek będą obchodzić 3 maja roczek!!!
Wiele wspaniałych chwil zyczymy wszystkim naszym szczeniakom!!!!

A oto mój Ptysiek...wyciaga Gucia z dołka :) za ucho...