Jump to content
Dogomania

Potrzebna pomoc dogomaniaka z Żor, staruszek bez domu, bez nadziei..ma dom!

Recommended Posts

Posted

W imieniu mojej koleżanki bardzo proszę dogomaniaków z Żor o przeanalizowanie ponizszej informacji i w miarę możliwości sprawdzenie, czy ten psiaczek jeszcze żyje i czy możnaby mu w jakiś sposób pomóc :-(

"DZIADZIO obecnie nocuje w pasażu handlowym w Żorach , gdzie czasem ktoś go dokarmia ale na dzień niestety jest przeganiany. Nie wiadomo jak długo jeszcze będzie mógł tam pozostać bo dla pracowników jest raczej niechcianym przybłędą niż maskotką. Poza tym idealnie byłoby, gdyby na stare lata ktoś się nim zaopiekował i zapewnił opiekę lekarską gdyż: tylne łapy odmawiają mu już czasem posłuszeństwa, pies trochę kaszle, do tego jest przygłuchawy i ślepawy. Nie jest to więc pies na kolejne kilkanaście lat a jedynie na jakiś czas... – to po prostu dziadziuś, który w spokoju i miłości chciałby dożyć swoich dni. Pies jest bardzo miły i sympatyczny, pokojowo nastawiony do innych zwierząt i straszny pieszczoch a jego ulubione zajęcie to merdanie ogonem. Zdecydowanie lepiej byłoby mu dożyć swoich lat przy swoim człowieku a przynajmniej w bardziej godnych warunkach. Pies nie jest duży ani kłopotliwy i bardzo pragnie bliskości z człowiekiem"

Bardzo proszę, może ktoś z was, drodzy dogomaniacy z Żor, móglby tam podjechać i sprawdzić co u psiaka?

Posted

dziękuję Wam.

Psiak nadal tam jest, dokarmiany przez jednego pana, do którego podaję namiar telefoniczny, który można wykorzystać w ogłoszeniach:
Andrzej-501 115 633.

Posted

odwiedziłam dziś Dziadka. To bardzo sympatyczny pies. Spróbujemy znaleźć mu dom na resztę życia, bo jednak pomimo tego że ma w pasażu wielu przyjaciół, to jednak ulica to nie jest najbezpieczniejsze miejsce dla staruszka.. Mam nadzieję że się uda:cool1:

ogłosiłam go na:
alegratka
eoferty
4łapy
adopcje.org
Supergoga może zrobi Allegro:wink:
edit: zrobiła Allegro: http://www.allegro.pl/item388530653_...czlowieka.html

Posted

ja pierniczę, Alfa i Zuzia, dzięki :loveu:

ja też chciałabym pomóc, konta na allegro nie mam, podsuńcie mi jakąś myśl? oczywiście oprócz przygarnięcia, bo to niestety niemożliwe :shake: