Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jaki on jest slodki, duzo drobniejszy pyszczek ma od klasycznego benka!
kocha dzieci, to chyba ulatwi sprawe adopcji?
3mam za niego kciuki!
w ogole jestem pelna podziwu, ze tak preznie dzialacie..
u nas w kato mam wrazenie sie troche szystko sypie, choc teoretycznie jest lepiej..
ehh.

Posted

Bethowenek już po kastracji. Nie do końca był wnętrem, po prostu jedno jądro było szczątkowe (wyglądało jak malutki korzonek marchewki :evil_lol:). Trzeba było go szukać w jamie brzusznej, w związku z tym ma 2 rany zszyte: normalną jak od kastracji i drugą wyżej.

W związku z tym, że to był dużo poważniejszy zabieg niż zwykła kastracja, trzeba mu podać antybiotyk w zastrzyku na 3-ci dzień.
Ika czy dałabyś radę go zawieźć do lecznicy? Bo ja nie wiem czy dałabym radę podjechać tam z zastrzykiem mu zrobić, ale zobaczę, może tak.

Przy okazji był także prześwietlony: stawy wyglądają na normalne (co nie koniecznie znaczy, że takie są, ale p Lucynka powiedziała, że można go uznać za zdrowego, a napewno bez początków ciężkiej dysplazji).

W związku z tym, że był liczony jako suka (operacja na jamie brzusznej) razem z RTG wyszło 180 zł (zapłacone).

Ruth podarowała Bethowenkowi kołdrę, a cały sztab opiekujący się psiaczkiem już na niego czekał, natychmiast został wygłaskany i wyprzytulany :loveu:

Kako dzięki za miłe słowa. Staramy sie jakoś wyrobić, ale bez schroniska, przytuliska lub tymczasów jest ciężko...

Posted

Hanek a gdzie fotka jak "szukam jądra" :D:D:D:eviltong:

Właśnie dzwoniła pani od Bethowenka :) Trochę wymiotuje, nie chce jeść, ale chodził sobie troszkę, a teraz śpi w kiosku.
Czyli wszystko ok.

Ika jak jutro pojedziecie, to weź mu Tramal i daj 1 kapsułkę.

Posted

Ulaa napisał(a):

Nie wyszła! Nie uchwyciłam momenta.

Ulaa napisał(a):

Właśnie dzwoniła pani od Bethowenka :) Trochę wymiotuje, nie chce jeść, ale chodził sobie troszkę, a teraz śpi w kiosku.
Czyli wszystko ok.

A może od tramalu porzyguje? On często powoduje mdłości i wymioty.

Posted

Ulaa napisał(a):

Czyli wszystko ok.

Ika jak jutro pojedziecie, to weź mu Tramal i daj 1 kapsułkę.

Super, że wszystko w porządku:lol: Zdrowiej kawalerze!!!!

Ja nie mam Tramalu w domu. A w aptece kupię bez recepty?

Ulaa może być problem z zawiezieniem go do lecznicy. Rozumiem, że to miałoby być w piątek? Musiałąbym porozmawiać z moimi dziewczynami
a nie wiem czy akurat zgramy się w tym doniu, bo ja mam wyjazd i nie wiem czy zdążę.

Posted

[quote name='IKA & SONIA']A co z Tramalem? Ja mam chyba tylko krople ludzkie, ale nie wiem czy mogłyby być:roll:

Ja też nie wiem, trzeba zadzwonić i spytać (on waży 35kg). Tramal jest tylko i wyłącznie na receptę. Chociaż ja mam w domu chyba jeszcze kilka kapsułek ;) będę w Trzebini po 16:00 na policji. Kiedy się wybierasz do Bethowenka?

[quote name='jagienka42']jaki piękny beniuś można się zakochać:loveu:nadal szukacie tymczasu? czy może zostać u tych ludzi aż znajdzie domek stały?

Państwo dzisiaj powiedzieli, że może sobie być na tej działce jeszcze trochę :lol: Bardzo się do niego przyzwyczaili, dzieci go uwielbiają. Także na razie nie szukamy jemu DT.

Bardzo pilnie szukamy za to tymczasu (choćby płatnego) innemu psiakowi... Ma tylko dobę życia :placz: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112847 Cichy, spokojny, niewymagający. Całkowicie niekłopotliwy. Ale nikogo nie obchodzi, bo "stary pies to tylko do piachu" :placz:

Posted

Wóciłam przed chwilą od Beethovenka. Dostał Tramal. Dzisiaj lepiej się czuje, rano nie chciał jeść, ale w południe Krzyś ma spróbować dać karmę.
Widać, że ma wspaniałą opiekę. Podobno dzieci przychodzą do niego pielgrzymkami, głaskają, przytulają, więc nie czuje sie samotny.
Jak wychodziłam od niego, to miał kolejnego gościa Anie sąsiadke :lol:
Ślicznie wygląda :loveu::loveu::loveu: ma bardzo miękką sierść.
Zauwazyłam, że w pachwinach ma podrażnioną skóre (ale nie w miejscu cięcia tylko po przeciwnej stronie). Ulaa czym mu to posmarować? Zapudrować może?
Wieczorkiem koljena wizyta i relacja. Może cyknę jakieś foty ślicznotkowi:loveu:

Posted

IKA & SONIA napisał(a):
Wóciłam przed chwilą od Beethovenka. Dostał Tramal. Dzisiaj lepiej się czuje, rano nie chciał jeść, ale w południe Krzyś ma spróbować dać karmę.
Widać, że ma wspaniałą opiekę. Podobno dzieci przychodzą do niego pielgrzymkami, głaskają, przytulają, więc nie czuje sie samotny.
Jak wychodziłam od niego, to miał kolejnego gościa Anie sąsiadke :lol:
Ślicznie wygląda :loveu::loveu::loveu: ma bardzo miękką sierść.
Zauwazyłam, że w pachwinach ma podrażnioną skóre (ale nie w miejscu cięcia tylko po przeciwnej stronie). Ulaa czym mu to posmarować? Zapudrować może?
Wieczorkiem koljena wizyta i relacja. Może cyknę jakieś foty ślicznotkowi:loveu:

O tak, koniecznie - FOTY, FOTY !!!!!! :lol::lol::lol: Tak mi się coś wydaje (być może się mylę, oby nie ;)) , że państwo, którzy dali Bethovenowi DT , zostawią go sobie na DS.. :razz:

Posted

Weronika13 napisał(a):
Tak mi się coś wydaje (być może się mylę, oby nie ;)) , że państwo, którzy dali Bethovenowi DT , zostawią go sobie na DS.. :razz:

Państwo mają już 3 pieski, dwa na zewnątrz a jednego w domu, więc myślę, że lepiej żeby Beethovenek znalazł domek. Śliczny jest, więc powinno się udać!!!

Foty będą, obiecuję:lol:

Posted

IKA & SONIA napisał(a):

Można ale nic się nie stanie, jak się to zostawi. To od golenia.

kako80 napisał(a):
oby tylko te dzieciaki nadmiernie go teraz nie eksploatowaly!

On to lubi, sam chce :evil_lol:

Posted

"Ulaa" napisał(a):

o rany madzior_ka a która to Ty byłaś? :crazyeye:

hm... ta najwyższa;))) jestem na pierwszych zdjęciach z Bethovenem:)

a my własnie wrociłyśmy od niego no po prosrtu cud miód Ika&Sonia ma mnóstwo zdjęć wiec pewnie jak cos wybierze to wstawi bo sa sliczne, zjadł udko z kurczaka oj jak mu smakowało, niestety nie chce jeść zbytnio suchej karmy o wiele bardziej woli domowe jedzonko. Dostał takiego gryzaka do jedzenia i strasznie mu się spodobał, jak wziął do pysia to nie chciał oddać. Widać, że juiż mu coraz lepiej bawi się butelką, nawet ją przynosi slicznie:) Hm... no i ogólnie jest niesamowity można się w nim od razy zakochać. Opiekę ma fantastyczną, ciągle ktoś u niego jest i mało kiedy jest sam. W nocy już sam wchodzi do kiosku i tam śpi:)

Posted

Beethoven dziś całkowicie odżył :) w końcu tyle gości miał :P i zaczął się znowu bawić:) Czekam na fotki naszego milusińskiego:) Dobrze, że chociaż nie skuczy, narazie jest spokojny i chodzi sobie po ogródku:P