IKA & SONIA Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Ten niespełna 1-5 roczny piesek błąkał się od soboty po wsi Myślachowice koło Trzebini, aż w końcu dobrzy ludzie zlitowali się nad nim i zabrali na opuszczoną działkę, na której obecnie przebywa. Nie może tam długo pozostać, śpi samotny w starym kiosku, a to nie jest miejsce odpowiednie dla niego:-(:-(:-( Beethoven, bo takie imię otrzymał, jest bardzo zaniedbany i wychudzony. Ma przeraźliwie sfilcowaną sierść, takich zbitych grud jeszcze w życiu nie widziałam:shake:, oraz mnóstwo kleszczy. Kuleje na tylną prawą łapkę, która jest najprawdopodobniej potłuczona. Był już na wizycie u weterynarza, usunięto kleszcze. Dostał również środek przeciwbólowy na potłuczoną łapkę. Weterynarz stwierdził wnętrostwo i konieczna jest operacja usunięcia jąderka z brzuszka pieska. Pomimo swojego bardzo trudnego położenia jest coraz bardziej wesoły i ufny. Szuka kontaktu z człowiekiem i chce się bawić. Prawdopodobnie przebywał w towarzystwie dzieci, gdyż lgnie do syna osób, które dały mu schronienie. To człowiek zgotował mu taki los, dlatego pomóżmy Beethovenowi znaleźć wspaniałą i kochającą osobę, która zaopiekuje się nim do końca jego życia . Osoby, które chciałyby wspomóc Beethovena, mogą wpłacać pieniążki na konto fundacji, pod której opieką piesek obecnie przebywa: Fundacja Pro Animals - Na Pomoc Zwierzętom ul. Żeromskiego 6, 32-500 ChrzanówPKO BP Oddz. I. w Chrzanowie 24 1020 2384 0000 9502 0095 0717 z dopiskiem "dla Beethovena" A oto Młodzieniec: Czyż nie jest słodki??? Quote
Ulaa Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 prześliczny!!!! fotki tego nie oddają :loveu: do 2 godzin będę widziała, czy możliwa jest dzisiaj wizyta u pani fryzjerki, chociaż na taką pogodę raczej nie powinno się go kąpac :shake: Quote
IKA & SONIA Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Oki to puść smska i jak nie będziesz mogłą to ja z dziewczynami podjadę z nim do lecznicy na kąpiel. Quote
hanek Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Piękny piesek, i jak szybko zaopiekowany!:loveu: Jak będzie kąpany na Orkana, to dajcie mi proszę znać, wpadnę was odwiedzić:) Quote
Weronikaa Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Śliczniasty !!! :loveu::loveu::loveu: Kochany, taaaki słodziak !! :lol: Bethoven jest na DT u Ika&Sonia, tak ?? :lol: Quote
IKA & SONIA Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Weronika13 napisał(a):Śliczniasty !!! :loveu::loveu::loveu: Kochany, taaaki słodziak !! :lol: Bethoven jest na DT u Ika&Sonia, tak ?? :lol: U mnie nie ma szans na DT. Piesio przebywa w Myślachowicach. Masz info napisane w pierwszym poście. Quote
Ulaa Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 hanek napisał(a):Piękny piesek, i jak szybko zaopiekowany!:loveu: Jak będzie kąpany na Orkana, to dajcie mi proszę znać, wpadnę was odwiedzić:) Nic z tego, jedziemy razem :evil_lol: Ty, Twój aparat i ja :lol: Quote
Weronikaa Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 IKA & SONIA napisał(a):U mnie nie ma szans na DT. Piesio przebywa w Myślachowicach. Masz info napisane w pierwszym poście. Dziękuję. ;) Quote
Weronikaa Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Mam nadzieję, że szybko znajdzie domek ! Hopciam do góry !! Zauważcie Bethovenka ! :multi: Quote
IKA & SONIA Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Ulaa jak Beethoven? Byłyście u niego? Wybieram się do niego w odwiedziny wieczorkiem z dziewczynami. Porobię więcej fotek. Quote
kako80 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 piekny pies! a on na tym pustym terenie jest bezpieczny? Quote
IKA & SONIA Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Teren jest ogrodzony, a działka przylega do zabudowań, więc spokojnie. Piesio trafił naprawdę na fajnych ludzi:loveu:, zresztą Ulaa opowie jak wejdzie na dogo, bo pojechała z nim do lecznicy na ważenie i chyba ustalanie terminu odjajczania:evil_lol: Quote
Ulaa Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Ludzie są wspaniali :multi: Świetnie się nim opiekują i fajnie urządzili mu kiosk, a dzieci dały pluszaczki :loveu: Pomysłowość dobrych ludzi jest nieraz zaskakująca! Sama bym w takim kiosku pomieszkała. Jeden minus, że psinek jest tam sam, poza tym, że jest często odwiedzany i sąsiedzi mają na niego oko ze swojego domu, więc absolutnie nikt obcy go nie skrzywdzi (też o to pytałam) Ika sorki, że Ci nie odpisałam, ale nie byłam już wtedy na dogo. A szkoda, że nie wiedziałam, że się wybieracie do Betowenka, bo my byśmy nie jechały i załatwiłybyśmy w tym czasie inne sprawy, których się trochę nazbierało :razz: Tak czy inaczej, Betowenek został zważony (35 kg chudzinek :shake:) i ma kastrację jutro na 12:00. Wskoczył na miejsce biednej suni bez DT. Aha, i on kocha imię Ania. Bardzo kocha :D Quote
madzior_ka Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 no to trzymam kciuki z kastrację, mam nadzieje ze mimo, iż jest trochę bardziej skomplikowana to wszystko bedzie dobrze, bo Bethoven jest wspaniałym psem, pobyłam z nim chwilke i o razu się zakochałam, tak slicznie do zdjęc pozował, ale one i tak nie odzwierciedlają jego uroku osobistego i wspaniałego charakteru! Dzisiaj jak go zobaczyłam to go nie poznałam, ludzie którzy się nim opiekuj wycieli mu najwieksze kołtuny i filce za uszami i wyczesali go - wyglądał dzisiaj jak miękki puszek a nie jak jeden wielki kołtun:) Mam nadzieje, że szybko znajdzie domek, myślimy z Kasią (Ika & Sonia) jechać do niego w czwatek w odwiedziny zależy jak czas pozwoli, ale myślę, ze się uda:) Quote
Ulaa Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 o rany madzior_ka a która to Ty byłaś? :crazyeye: a umiecie robić zastrzyki? bo nie wiem czy brać dla niego tabsy antybiotyk czy może być zastrzyk, bo ludzie nim się opiekujący chyba nie umieją robić. Quote
IKA & SONIA Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Madzior_ka wytłumacz Ulaa jak wygladasz:lol: Dostałam teraz naiary do jakiegoś pana na PW, który chce adoptować bernardynka. Ulaa ślę Ci na PW te dane, warto sprawdzić. Lepiej tabsy weź dla niego, ja zastrzyków nie robię:cool3: Quote
hanek Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Z grubsza jest wyczesany, ale jeszcze trochę zbitych kołtunów zostało do wycięcia, na ogonie szczególnie. Quote
IKA & SONIA Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 On pięknieje z dnia na dzień :loveu::loveu::loveu: Myslę, że w czwartek uda nam się odwiedzić Młodziaka. Jutro mam czas bardzo napięty i nie mogę. Ulaa poproś właścicieli posesji zeby go doglądali jutro po zabiegu częsciej. Quote
Ulaa Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Zdecydowanie tak. Tabletki musi dostawać 2x dziennie i zostawię kołnierz na wypadek jakby chciał załatwić szwy :razz: I jakąś kołdrę poszukam, to też mu tam zawieziemy. A póki co - zrobię allegro :p Quote
Ulaa Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 On jest jak moja Megi, taki świrek słodki :loveu: Quote
IKA & SONIA Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 On wyglada trochę jak gremlin, kochany jest:loveu::loveu::loveu: A to hanek Uli towarzyszyła? Quote
hanek Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 IKA & SONIA napisał(a): A to hanek Uli towarzyszyła? Tak jest, hanek we własnej osobie:fadein: Quote
Ulaa Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 No widzisz Hanek, jeszcze tylko na Naszej-Klasie Cię nie ma ;) Quote
Recommended Posts