Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jola od jadzi napisał(a):
Kali, tego octu współczuję, upał straszny a to się nieco będzie ulatniać, ale do jutra wywietrzeje(mam nadzieję)

Mam katar:lol:.
Sunia jak zobaczyła co robię to szybko zwiewała z miejsca przestępstwa:evil_lol:
Zresztą ocet wykorzystuję nagminnie do mycia szyb i luster to jestem przyzwyczajona.

Posted

Kali już wcześniej Ci pisałam , że crsarzowa ma dobre maniery a dla dzieci to anioł a Ty nie wierzyłaś i jeszcze mnie zawałem straszyłaś ooo:eviltong: kość możesz jej wyjąć ręką z pyska i nawet nie warknie :lol: a jeżeli kiepsko gotujesz to wywali jedzenie z miski na podłogę :evil_lol:

Posted

Docieramy się. Wczoraj w nocy walczyłam z Vanilką o nie wchodzenie do łóżka. Noc przebiegła już bez konfliktów ale jak tylko zadzwonił budzik i podniosłam głowe to te drobne trzydzieści kilo wylądowało na mnie:mad:.
Ogólnie jest dobrze, ide na spacer.

Posted

Kali i jeszcze w kwestii wyjaśnienia bo dopatrzyłam się , że nie zrobiłam tego przez cały wątek :lol: Leonbergery były ulubioną rasą Cesarzowej Sisi i stąd jej imię i ksywka - " cesarzowa ";)

Posted

NIe rozumiem dlaczego pcha się do łóżka u mnie spała na dywanie u mojej mamy też i nie było problemu:shake: myślę , że ona Cię próbuje na ile może sobie pozwolić to sprytna niunia:evil_lol:

Posted

Wczoraj dzwoniłam do Kali, Wanilia jest jedną wielką maskotą w stosunku do dzieci :loveu: Ponadto bardzo się boi burzy, kiedy błyskało, wyrwała się z obroży, ale czekała na swojego Pana pod klatką :cool3:
Mam nadzieję, że Kali sama dziś nam coś napisze.

Posted

Tyle się napisałam i wszystko diabli wzięli:angryy:.
To teraz w skrócie bo jestem tak zmordowana, że mam mroczki przed oczami.
Dogadujemy się coraz lepiej, sunia reaguje na wołanie i nie ciągnie na smyczy chyba, że jesteśmy w nowej okolicy.
Dla dzieci jest idealna moja córa ją uwielbia i nigdy nie uwierzyłabym, że może sie aż tak ośmielić .

Posted

No to teraz ciąg dalszy.
Nauczyłam dziś vanilkę wskakiwać do bagażnika:loveu:. Dzięki Katya za tekst o przypinaniu jej pasmi na siedzeniu. Nastepnego dnia szukałam zaczepów w bagażniku i psica jeżdzi przypięta.
Suńka faktycznie śpi na dywanie w przedpokoju i grzecznie czeka, aż się obudzę.
Bardzo boi się burzy nie daj Boże z nią wtedy wyjść. Strach, panika i na nic nie zważa ani nikogo nie słucha. Właśnie w takich okolicznościach wyrwała się mojemu mężowi. było już bardzo póżno (ostatni spacer przed spaniem) i przerwa między ulewami ale się błyskało okrutnie. Dobrze,że było blisko domu i już znajoma okolica- koło apteki. Nie mielibyśmy szans żeby ją dogonić:shake:.

Posted

Ulubionym przysmakiem Vanilki są parówki ale dostaje je jak ją czegoś uczymy;).
Wczoraj zamordowała myszę :evil_lol: całe szczęście, że tylko pluszową. A dziś przypuściła atak na poduszkę z owczej wełny. poduszka przeżyła.
Piłką się nie bawi.
Zwiewa jak zaczyna się sprzatanie nieważne czym odkurzacz, szczotka czy mop.
Sunia mojej kumpeli ma przechlapane. Vanilka na nią warczy, szczeka i nawet zęby idą w ruch:shake:, a tamto to trzymiesięczny szczeniak.
Helga co jej dawałaś na świeży oddech? Bo go straciła:shake:.

Posted

trza zainwestować w tik-taki:cool3: Kali co do parówek to ja jestem przeciwna bo po pierwsze wieprzowina i sierść na tym traci po drugie robione z barachła i głęboko przetwarzane jednym słowem syf:shake: aha ale jeżeli będziesz się chciała odchudzić to parówy i pepsi działają cuda :eviltong:

Posted

Kali a co do oddechu uważaj na to co cesarzowa je pamiętaj , że resztki z naszego stołu są beeebeeeee;) jeżeli nie masz czasu gotować to suche a na małą sunię uważaj jak pisałam sukę mioch rodziców poturbowała nieżle :angryy: agresorka nie lubi rywalek znaczy suk:cool3:

Posted

Wczoraj sunia ścigała się z kaukazem moich sąsiadów, chwała że była między nimi siatka bo kaukaz jest agresywny. Ale miło było popatrzeć jak szaleją. Cesarzowa po moich iglakach i dracenach nie biega tylko środkiem, no ale jak jest przyzwyczajona do chodzenia po płatkach róż....:evil_lol:.
Lubi ganiać z moim mężem.
Od wczoraj pozwala mi wyść z domu jak zostaje z kimś .
Jeszcze nie mam odwagi zostawić jej samej w domu, zostawała już sama u was?