agnieszka24 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Zapraszam wszystkich miłośników psiaków na bazarek :loveu: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/101-ciekawostek-na-temat-naszych-psich-ulubiencow-w-jednej-ksiazce-na-operacje-vegi-147770/#post13069227[/URL] Drugiej takiej okazji nie będzie ;)
ellensilla Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 hej cioteczki, ta dogomaniaczka co sie zastanawia nad daniem suńce DT to ja :) Andzia prosila zebym napisala na watku o czym rozmawialysmy przez priva. Otoz moglibysmy z moim TŻ dać suńce DT od 12 pazdziernika bo 8-12 nas nie ma. Czy to by Was ratowało? No i mam jeszcze dwa pytania techniczne: o ewentualny transport do Wrocławia i o finanse... Jesli chodzi o to drugie to my z TŻ jestesmy oboje bezrobotni, wiec finansowo nie bedziemy w stanie sami suńki utrzymać, potrzebowalibyśmy pomocy w kwestii karmy (jesteśmy nawet chetni jej gotowac), weta, ewentualnej sterylki. Czy jestescie w stanie nam w tym pomoc? To co mozemy jej dac to mieszkanko z olbrzymim tarasem, mnostwo łąk, pól i jeziorek, a wiec regularne bieganie i duuuuuzo miziania :) No i oczywicie pomozemy ja oglaszac. Napiszcie co Wy na to.
erka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Ellensilla, bardzo dziękujemy za ofertę pomocy:loveu:. Szkoda tylko,że nie mieszkasz bliżej, bo jedynym problem jest odległość i jak zawsze problem z transportem. Teraz właśnie wysyłamy psiaka do Wrocławia i trudno znaleźć transport, zobaczymy, czy za dwa tygodnie będzie taka możliwość. Psiaków, które potrzebują Dt jest u nas dostatek, więc jeżeli tylko będzie transport, to chętnie skorzystamy:lol:.
Eruane Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='andzia69']Eruane - twój pomysł z psiakami jest super...tylko skąd wziąć takich chętnych i do tego z kundelkami? Takich zapaleńców jak Od-Nowa to ci u nas brak:placz:[/quote] No właśnie brak... Już kilka osób z kieleckimi psiakami, które wywędrowały daleko od Kielc, stwierdziło, że chętnie brałoby udział w takim przedsięwzięciu, ale z Kielc mam narazie jedną chętną. U nas ludzie nie chcą z psem trenować. Nawet za darmo! Grupa musi być na tyle duża, żeby po selekcji zostały ze 4 psy do pokazu minimum. Inaczej nie widzę sensu robienia czegokolwiek. Z roku na rok jest taka sama sytuacja. Dlatego proszę Was o zwrócenie uwagi na te bardziej zrównoważone i odważne psiaki, które w tej chwili idą do adopcji do Kielc lub w okolice i zachęcenie właścicieli do podjęcia się treningu pod kątem pokazu reklamującego kundelki. Moze też ktoś z Was pisze się na taką akcję. Ważne jest, że nie tylko pies ma mieć predyspozycje ,ale właściciel. :cool3: Mam kilka psów z adopcji do szkolenia, ale to są wszystko psy problematyczne. Co rok mam telefon w sprawie ewentualnego pokazu i co rok brakuje psów... Jakby w ogóle nie było adopcji w naszym rejonie. Na szkoleniach też obserwuję, że na grupę psów szkolonych rasowych i pseudorasowych przypada 1 lub ze 2 kundelki. Jak ktoś chce mieć psa, który zabłyśnie umiejętnościami, to wiadomo, że szuka labradora czy ONka. Po co? Bo taką mają opinię, a kundelki pozsotają w cieniu. Myślę, że pora to zmienić. Mój kundlas jakieś 4 miesiace temu pokazał przed labkami i ONkami co ptrafi ,z jaką prędkością (której labek nigdy nie dorówna) i dodatkowo kilka pokazowych rzeczy. To się da zrobić! Szukajcie chętnych. :p
ellensilla Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Ok, no szkoda, ze nie macie tam kogos kto moglby tę bidę do nas przywieżć... Tylko dajcie mi dziewczyny znac czy mam w takim razie trzymać dla tej suni miejsce u siebie czy mam wziac jakas inna bide?
andzia69 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='ellensilla']Ok, no szkoda, ze nie macie tam kogos kto moglby tę bidę do nas przywieżć... Tylko dajcie mi dziewczyny znac czy mam w takim razie trzymać dla tej suni miejsce u siebie czy mam wziac jakas inna bide?[/quote] trzymaj, trzymaj - jest trochę czasu do tego transportu to coś się wymyśli:p Justysiek - mogłabyś wziąsć swojego tymczasa na Paradę? i może ktoś mógłby zabrać tą sunieczkę - może ktos się zakocha i nie byłby potrzebny dla niej tymczas? [IMG]http://img132.imageshack.us/img132/7932/plakatparadaok.jpg[/IMG]
Kashdog Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Ja jestem chetna na to szkolenie organizowane przez Eruane.
emilia2280 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='erka']Emilia2280, to stare babsko nie chce tej suni. Powiedziała,że ją gdzieś wywiezie, ja tylko odchowa szczeniaka, bo jego sobie zostawi:mad::angryy:.[/quote] Erko, to moze elensilla moglaby wziác tá sunieczké od babska na dt?
ellensilla Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Ciotki, juz mi sie wszystko pomieszalo...Ktora sunieczke? Bo Andzia mowila mi o tej młodej, czarno-podpalanej?
emilia2280 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='ellensilla']Ciotki, juz mi sie wszystko pomieszalo...Ktora sunieczke? Bo Andzia mowila mi o tej młodej, czarno-podpalanej?[/quote] Nie nie, mná sié nie sugeruj. Dziewczyny z Tobá ustalá. nie wiedzialam ze juz masz propozycjé psa.
Kashdog Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Co prawda chciałam pojechać na paradę ze swoją suczką, ale jeżeli parada ma jakoś pomóc naszym bidom to mogę wziąć ONkowatą sunie i jeżeli mi się uda namówić koleżankę to mogłabym jeszcze wziąć Morkę od p.Ani :)
justysiek Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='Kashdog']Co prawda chciałam pojechać na paradę ze swoją suczką, ale jeżeli parada ma jakoś pomóc naszym bidom to mogę wziąć ONkowatą sunie i jeżeli mi się uda namówić koleżankę to mogłabym jeszcze wziąć Morkę od p.Ani :)[/quote] ja pojde z moim znajdka:eviltong: moze sie gdzies umowimy? razem zawsze fajniej:oops: tymczas u mariolki nieaktualny.... ;( co teraz zrobic
andzia69 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='Kashdog']Co prawda chciałam pojechać na paradę ze swoją suczką, ale jeżeli parada ma jakoś pomóc naszym bidom to mogę wziąć ONkowatą sunie i jeżeli mi się uda namówić koleżankę to mogłabym jeszcze wziąć Morkę od p.Ani :)[/quote] byłoby super - a może się poszczęści:p
ewelinka_m Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 dziewczyny jak będziecie z psami do adopcji, wpychajcie się na scenę, najlepiej jak jest najwięcej ludzi, może uda się pojawiać np. co jakiś czas :roll: co chwilę ktoś nowy przechodzi... i nie zapomnijcie doczepić do psich obroży/smyczy tych chustek z napisem szukam domu, zawsze to jakoś będą psy widoczne ;) mnie niestety nie będzie wyjeżdżam w sobotę wieczorem na 10 dni .będę bez dostępu do internetu i telefonu do 13.10
Eruane Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 A jakaś tablica ze zdjęciami zwierzaków do adopcji będzie?
Eruane Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Na szkolenie "pokazowe" mamy 3 chętne osoby, ich psy pewnie jeszcze nie wiedzą ;). Za mało, ale też dobrze, jak na początek. :cool3: Pamiętajcie tylko, że nie każdy z tych psiaków może odnaleźć się w grupie itd. W trakcie trwania zajęć zobaczymy, na co kogo stać. Narazie dalej zbieramy chętnych.
eliza_sk Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [CENTER][COLOR=Blue][B]Proszę o zaglądnięcie - BOKSERKA Klara, sunia z kanapy - mam 30 dni na znalezienie domu, inaczej trafi do DYMIN - MUSI SIĘ UDAĆ:[/B][/COLOR] [B] [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/klara-5-letnia-bokserka-z-kanapy-30-dni-na-znalezienie-domu-pozniej-schron-pomocy-147868/#post13077600[/url][/B] [/CENTER]
justysiek Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 jesli nie bede musiala isc na nauki przedslubne w niedziele to pojde z Czarkiem na parade w ndz, macie moze pozyczyc takie chusty, szukam domu?:oops: kupilabym ale juz jest za malo czasu:roll:
ewelinka_m Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 takie chusty są u p.ani. nie wiem ile ich jest... p.s Erko byłam dziś u p.ani zostawiłam to co miałam w szafie tej drugiej, nie tej gdzie są leki :eviltong:
Patia Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Dziewczyny uważajcie , baby mogą się przenieść poza Kraków :angryy: Oto co napisałam o nich na czarnych kwiatkach : Zgłaszam dwie kobiety z Sierczy koło Wieliczki ( mogą też podawać miejscowość Rożnowa) , matka z córką , Paulina K. - córka , imienia matki nie pamietam , nazwisko na W. nabrały pod opiekę mnóstwo psów i kotów , po większości zaginął ślad , dziś była u nich kontrola KTOZ , odebrano dwa szczeniaki i kocię , wychudzone , zapchlone , jeden z piesków zwymiotował mi w samochodzie w czasie transportu łupiny orzechów i liscie ! tym się żywił . [B]Interesują je głównie szczeniaki i boksery .[/B] Regularnie odwiedzają lecznice w poszukiwaniu ogłoszeń o psach i kotach do adopcji . Mogą się teraz próbować przenieść z działalnością poza Wieliczkę i próbowac w schroniskach poza Krakowem , bo tu już są spalone .
erka Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Dzięki Patia za ostrzeżenie:p. Kashdog, jeżeli mogłabyś wziąć Morkę na paradę, to dziewczyna , która znalazła tą sunię wilczowatą, może by z nią poszła. U pani Ani są te czerwone chustki z napisem "szukam domu" dla psiaków. Może też przyjedzie dziewczyna z Miedzianej Góry z tą szczeniorką dyby jasną ON-owatą, którą ogłaszamy na wątku. Weźcie też dla niej chustkę.
Eruane Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Jak jest więcej takich chustek, to może w ogóle wziąć ileś w zapasie, bo czasem pojawiają się dodatkowo jakieś osoby spod Kielc z psem do adopcji. Oby pogoda w niedzielę sprzyjała. Patia, niestety jak te panie będą chciały wziąć psa z kieleckiego schroniska, nikt tam ich sprawdzać nie będzie i nikt się o tym nie dowie... :shake:
andzia69 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Eruane - Pata pisała tylko po to, by nas przestrzec gdyby takie osoby dzwoniły o adopcje - wątpię, zeby fatygowały się do Kielc na paradę zapraszam na bazarek dla astów: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/tabkiczki-ostrzegawcze-uwaga-pies-z-charakterem-na-fundacje-ast-do-31-10-09-a-147809/#post13082197[/url]
Recommended Posts