Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Darianna']Viris, ciekawe zestawienie kolorów, podoba mi się :) Samo wykonanie perfekcyjne, jak zawsze :)[/QUOTE] A w sumie nie byłam przzekonana, dopiero wykończone mi się spodobały :)

Twój maluszek - MASAKRA, ale mimo wszystko dałabym więcej ogona, bo ciutkę łysawo na dole - ale oczywiście to mój bzik ogonowy ;)

Posted

I jeszcze coś mojego, malutkiego ;)

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-jSJYdKQ5w1s/Tm5XIfQqwrI/AAAAAAAAC4A/6znRLDZ-ZPM/s512/rozeta55.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-2AkQON4-Ebo/Tm5XK02vxCI/AAAAAAAAC4E/JWclCAsrNtg/s512/rozety35.jpg[/IMG]

Posted

Dziewczyny ja też chcę robić rozetki i nagradzać mojego bernardynka. Bardzo proszę czy mogłybyście mi także wysłac na PW wzory (i jak się je robi) na flo ? Będę robić też dla koników. I bratu chcę zrobić jakąś niepowtarzalną na 1. urodziny. Z góry dziękuję. Wy to macie talenty a ta wielka. Szok. Dużo pracy szcunek.

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/112184-rozetki-kotyliony-floo.../page10[/url]

Jak zrobić taką falbanką jak w poście Vris w tej czerwonej rozetce? Jest to tak u dołu strony. Nie wiem jak dać cytat. :oops::placz:

Posted

[quote name='mychaaaaa']Viris, jak robisz te cienkie ostre dzioby?[/QUOTE] Te wystające z rozetek (2 sztuki)? Zawijane ciaśniej niż te klasyczne, nie tworzę trójkącika tylko zwijam mocniej i ciaśniej :) Idzie chyba trochę więcej wstążki na nie, taka spiralka w środku wychodzi. Jeśli chodzi o te z pierwszej rozetki to takie jak klasyczne tylko dodatkowo złożone do środka i zaszyte.

[quote name='AnnieSkipper'][url]http://www.dogomania.pl/threads/112184-rozetki-kotyliony-floo.../page10[/url]

Jak zrobić taką falbanką jak w poście Vris w tej czerwonej rozetce? Jest to tak u dołu strony. Nie wiem jak dać cytat. :oops::placz:[/QUOTE]

Taka falbanka powstaje przez naprzemienne obustronne nakładanie normalnych falbanek.

Czytając to co napisałam chyba nie mam daru tłumaczenia ;D

Posted

[quote name='Darianna']serio serio, maszyny nie mam, nigdy nie szyłam na niej :)[/QUOTE]
Szaleństwo normalnie :D Ja po tych moich dwu-falbankowych wypocinach mam dość i nie robię przez kolejny miesiąc :D

Posted

[quote name='Casablanca']Ale tak na serio? :D
Toż to ne możliwe... Biedny wystawca, co ją wygrał...gdzie on ją teraz postawi? :D[/QUOTE]

haha no dokładnie, ja bym miała problem z wyeksponowaniem takiej rozety, chyba musiałabym Marilyn Monroe ściągnąć, bo wisi obraz :eviltong:
Robisz te giganty na zamówienie czy z własnej woli?:cool3:

Posted

[quote name='Darianna']O ile wiem będzie ona ozdobą dziecięcego pokoju :)[/QUOTE]

No to dzieciak będzie happy. Ja już zamówiłam wstążki. Ciekawe co mi wyjdzie. Raczej często szyję to chyba większych kłopotów nie będzie.

Posted

[quote name='mychaaaaa']haha no dokładnie, ja bym miała problem z wyeksponowaniem takiej rozety, chyba musiałabym Marilyn Monroe ściągnąć, bo wisi obraz :eviltong:
Robisz te giganty na zamówienie czy z własnej woli?:cool3:[/QUOTE]
pewnie raczej robi to w ramach pokuty :diabloti:

talerz niesamowity. Choć też bym tak dodała trochę "ciężkości" na dole, ale to już się czepiam.
Jak minie mi totalne niechciejstwo to też coś zrobię. Choć daleko mi do tych piękności co tu wklejacie :) oj daleko.

Posted

ja mam ochotę zrobić taki talerz, ale dla siebie i tylko jeden :D

na zamówienia wolę się trzymać swoich standardów ;)

[b]Viris[/b] pierwsze rozety - urocze! ja ostatnio robiąc porządki na kompie natknęłam się na moje, myślałam, że padnę ze śmiechu - różnica między pierwszą a obecnymi jest ogromna! rączka się wyrabia ;)

Posted

słuchajcie - może taki wątek zachęcający - coś w stylu - mój pierwszy raz i aktualnie, co? Bo jak ktoś zobaczy takie cuda to pada na twarz, ale jak zobaczy początki to od razu lepiej.

ja będę robić coś większego, ale dopiero na grudzień, prywatny nasz prezent dla ojca Bazyla - na jego 10 urodziny. ale pewnie nie taki talerz, bo gdzie sobie to zawieszą potem?????