vege* Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 [quote name='cockermanka']Jeśli miałby to być bezzapachowy to Magic sprawdza się nieźle.Bo te szewskie rzeczywiście dają strasznie...[/QUOTE] A klej na gorąco? Super klei wszystko :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnethka Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 [quote name='vege*']A jakiego kleju do tej pory używałaś? :smile:[/QUOTE] z branży budowlanej, śmierdzący jak butapren ;) z tego, co słyszałam to ten klej na gorąco lubi czasami puszczać. dodam, że ja emblematy laminuję, więc nie kleję tekturki do papieru, a muszę umieścić folię :) jak się trzymają rozety po Magic'u? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vege* Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 [quote name='agnethka']z branży budowlanej, śmierdzący jak butapren ;) z tego, co słyszałam to ten klej na gorąco lubi czasami puszczać. dodam, że ja emblematy laminuję, więc nie kleję tekturki do papieru, a muszę umieścić folię :) jak się trzymają rozety po Magic'u?[/QUOTE] Klej na gorąco na prawdę ekstra trzyma. Cała pracę semestralną nim kleiłam. Przykleiłam ok 20 m drutu i jak jeden źle przykleiłam to miałam na prawdę duży problem z odklejeniem go :evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cockermanka Posted April 27, 2014 Share Posted April 27, 2014 Ja na kleju na gorąco się przejechałam. Owszem świetnie klei różne rzeczy,ale zalaminowane wklejki odpadły po kilku dniach - masakra... Nie wiem,może to wina samego kleju...ale na innych rzeczach się trzymał idealnie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myjuliette Posted April 27, 2014 Share Posted April 27, 2014 ja używam kleju Hi-Tack trzyma rewelacyjnie, żeby usunąć emblemat trzeba z jednej strony użyć dużo siły a z drugiej robić to delikatnie żeby nie uszkodzić rozety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnethka Posted April 28, 2014 Share Posted April 28, 2014 zobaczymy dostałam od TZ klej do wykładzin na bazie wodnej ;) niby nie cuchnie, powinno być ok. jest trwały, bo zrywając wykładzinę PCV, ściąga się ją razem z wylewką :D co do klejów na gorąco nie jestem przekonana, bo właśnie słyszałam, że emblematy odpadają, a koleżanka, która go stosuje też laminuje, więc podziękuję za niego ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cockermanka Posted April 28, 2014 Share Posted April 28, 2014 Zdaj potem relację,jak się sprawdzi ten klej ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viris Posted April 28, 2014 Share Posted April 28, 2014 Ja polecam magic, jest bezpieczny, elastyczny, po wyschnięciu przeźroczysty. Ja nie zamienię na nic innego ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnethka Posted April 28, 2014 Share Posted April 28, 2014 zobaczymy - jak ten klej co dostałam się sprawi.. a jak bedzie zły to spróbuję Magic ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shangri_la Posted May 13, 2014 Share Posted May 13, 2014 po kilku latach przypadkiem wchodze na dogomanie, i co widze- rozetki :) też robię chociaż głownie dla koni :) ps: też używam Magica :P pozdrowienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeberka161 Posted June 16, 2014 Share Posted June 16, 2014 Też używam Magica i jest bardzo fajny nie chciało by mi się przyszywać :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cockermanka Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 Ja wstążki zawsze przyszywam. Raz pokusiłam się o klejenie i nigdy więcej... Kleju używam tylko do wklejek i rewersów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnethka Posted June 24, 2014 Share Posted June 24, 2014 oj nie wstążki tylko przyszywane, nie mam zaufania do ich klejenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cockermanka Posted June 24, 2014 Share Posted June 24, 2014 Uff...czyli nie tylko ja taka tradycjonalistka z tym szyciem :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shangri_la Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Mnie również chodzilo o wklejki, wstążki oczywiście szyte ;) pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viris Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 No oczywiście, że się przyszywa. Nie wiem ile by rozetka na samym kleju wytrzymała :) Bałabym się, że do wystawy by nie "dożyła". Klej do wklejek + ewentualnego utrwalenia rozety. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bertka Posted September 9, 2015 Share Posted September 9, 2015 Witam! czy ktoś może mi pokazać jak się robi te dzioby (trójkąciki)? Z góry dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myjuliette Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 dziewczyny ratunku :) potrzebuję namiar na sklep i w ogóle fachową nazwę takiego mocowania do rozet/kotylionów dla koni chodzi o taki haczyk/drucik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts