agnethka Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 wiem, pamiętam właśnie wstążki, że były dawane - doskonała (niebieski), bardzo dobra (czerwona) itd. - jak 10 lat temu wystawialiśmy naszą sucz to jeszcze funkcjonowało..obecnie ZK od tego odeszło... przynajmniej jak teraz bywam to nie widziałam ów wspomnianych wstążeczek ;) (my nie dostaliśmy jeszcze ani razu ;) to chyba ich nie ma już...) chodziło mi o sam fakt rozet - bo mi się właśnie wydawało, że to dowolność osoby sponsorującej w jakich kolorach rozety wymyśla na dane lokaty ;) zresztą jakby było narzucone kolorystycznie, że na 1 lokate musi być taki kolor, a na 2 lokatę taki...to te rozety nudne by były ;) dzięki Viris za odpowiedź ;) Quote
cockermanka Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Wstążki do ocen dostawałyśmy jeszcze w ubiegłym sezonie,choć już nie na wszystkich wystawach. Quote
duzebzium Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Wstążki jeszcze czasami dają :cool3: Ostatnio w Głogowie dostałam, bo dawali dziwne medale bez zawieszki w foliowym woreczku i do tego kawałek wstążki :evil_lol: Quote
Jogurt Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 [quote name='Viris']Do rozet nie ma narzuconych kolorów. Tylko do medali i wstążek. Ja widziałam wstążki wręczane na wystawie w Inowrocławiu dwa lata temu czy trzy, już nie pamiętam.[/quote] My raz jedyny dostalismy wstazke w klasie szczeniat, wyglada toto jakby ktos przeżuł i wypluł :diabloti: Quote
McDzik Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Za to jak byłam na Słowacji to tam chyba ze 3 rodzaje dostałam i to takie jakieś wyplatane z różnych nici , jakies pozłacane, posrebrzane etc :crazyeye: Quote
Karmi Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 [quote name='McDzik']Za to jak byłam na Słowacji to tam chyba ze 3 rodzaje dostałam i to takie jakieś wyplatane z różnych nici , jakies pozłacane, posrebrzane etc :crazyeye:[/quote] Węgrzy też lubują się w ,,sznureczkach".Gdybym po 2-dniowej + klubówka powiesiła to wszystko na moim psie to wyglądałby jak choinka. :evil_lol: Quote
Gazuś Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 [quote name='Viris']To nie lokaty tylko oceny mają barwę. I dotyczy to wstążek ( jeśli przy sędziowaniu są wręczane - ale widziałam taką akcję tylko raz czy dwa w życiu ). .[/quote] niekoniecznie. Np wystawy w Anglii - lokata ma określoną rozetę (zamiast medali), na Łotwie też są rozety okreslonego koloru do JCAC i CAC, BOS i BOB. Te angielskie to takie "standardowe" kolory. Z tego co pamietam to 1 lokata czerwona, druga niebieska (?), trzecia zielona a czwarta biała. Quote
Viris Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Na szczęście jesteśmy w Polsce. I pytanie dotyczyło Polski - przynajmniej tak mi się wydaje - nie padła nazwa kraju więc domyślnie raczej chodzi o 'nasz'. Quote
agnethka Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 [quote name='Viris']Na szczęście jesteśmy w Polsce. I pytanie dotyczyło Polski - przynajmniej tak mi się wydaje - nie padła nazwa kraju więc domyślnie raczej chodzi o 'nasz'.[/quote] tak, tak - moje pytanie dotyczyło Polski ;) wiem, że za granicą mają ustalone barwy poszczególnych rozet ;) Quote
Basia&Safi Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 nooo to ja tez sie pochwale :) [IMG]http://img9.imageshack.us/img9/8470/dscf0554.jpg[/IMG] Quote
bonsai_88 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Ja jasna różowo-biała jest cudna :loveu:.. normalnie sama mogłabym się wystawiać, żeby taką dostać :evil_lol: Quote
Basia&Safi Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 jesli ktos jest chetny kupic sobie aka rozetke zapraszam do linku w podpisie :) Quote
Malamute Sanctuary Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 A to moje dzieło :) [IMG]http://img228.imageshack.us/img228/2248/kopiap1100561.jpg[/IMG] Robię rozetki już ponad 5 lat i pomysłów wciąż nie brakuje na wzór :) Quote
Dzidtka_Gl Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 cudna... uwielbiam rozety, szczególnie jak są oprawione jeszcze w szkło ( jeszcze ładniej wyglądają no i się nie brudzą ;) ) Quote
panienkabubu Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Potrzebowałabym dwie rozetki :cool3: Jak to wygląda cenowo? Quote
Malamute Sanctuary Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 [quote name='Dzidtka_Gl']...szczególnie jak są oprawione jeszcze w szkło ( jeszcze ładniej wyglądają no i się nie brudzą ;) )[/quote] Ale ta nie jest w szkło oprawiona, to jest zdjęcie rozety którąm przygotowywałam na BIS w Opolu. Kwestia taśmy - dlatego tak błyszczy :) Quote
Dzidtka_Gl Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 widzę, ze nie jest oprawiona ;) to taka dobra rada... Quote
Viris Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Niezła rada. To tak jakby właścicielowi malucha doradzić przesiadkę na porsche. Oprawienie rozety w szkło nie jest takie proste;) Quote
Toller Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 [quote name='Malamute Sanctuary']Ale ta nie jest w szkło oprawiona, to jest zdjęcie rozety którąm przygotowywałam na BIS w Opolu. Kwestia taśmy - dlatego tak błyszczy :)[/quote] a masz jakąś stronę swoich projektów? byłabym zainteresowana. Quote
agnethka Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 dawno mnie tu nie było ;) też coś pokażę ;) [IMG]http://www.staffies.republika.pl/foty/rozety1.jpg[/IMG] [IMG]http://www.staffies.republika.pl/foty/rozety5.jpg[/IMG] [IMG]http://staffies.jalbum.net/ROZETY%20-%20Galeria%202/slides/6.jpg[/IMG] [IMG]http://staffies.jalbum.net/ROZETY%20-%20Galeria%202/slides/7.jpg[/IMG] [IMG]http://staffies.jalbum.net/ROZETY%20-%20galeria%201/slides/5.jpg[/IMG] takie tam, eksperymenty ;) :loveu: Quote
Dzidtka_Gl Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 [quote name='Viris']Niezła rada. To tak jakby właścicielowi malucha doradzić przesiadkę na porsche. Oprawienie rozety w szkło nie jest takie proste;)[/quote] zupełnie się nie zrozumiałyśmy :) nie przyszło by mi do głowy samej oprawiać, ale są przecież pracownie oprawy obrazów :razz: ładna duża rozetka to ciekawe "trofeum" puchar z kurzu wytrzesz, rozety niestety nie... więc waro ją zabezpieczyć Quote
AnkaW Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 [B]Viris[/B] ja specjalnie dla Ciebie do Radomia jadę więc poproszę o jakąś piękną specjalną :loveu: rozetę dla mojego grzywka niezależnie od lokaty :evil_lol: Quote
Viris Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 [quote name='Dzidtka_Gl']zupełnie się nie zrozumiałyśmy :) nie przyszło by mi do głowy samej oprawiać, ale są przecież pracownie oprawy obrazów :razz: ładna duża rozetka to ciekawe "trofeum" puchar z kurzu wytrzesz, rozety niestety nie... więc waro ją zabezpieczyć[/quote]Ależ ja dokładnie zrozumiałam. Nie wyobrażam sobie żeby każdą rozetę którą zrobiłam/zrobię oprawiać w szkło. Owszem jest to dobre zabezpieczenie (chociaż nie idealne) ale tylko dla jakiś mega waznych nagród - koszty są dość spore. Tak z ciekawości - gdzie dostaliście rozety oprawione w szkło, bo ja jeszcze nie spotkałam (poza tymi które sama oprawiałam)? No i zawsze gdy ktoś dostanie rozetę i będzie dla to dla niego bardzo ważna nagroda - może sam dać do oprawienia, ramkę wybierze jaką chce itp. Quote
Dzidtka_Gl Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 ja pierwszy raz oprawione rozety widziałam na BOG na Węgrzech ( za to nie było pucharów, tak samo było na Junior Handling ), a że mój kolega ma oprawę obrazów podłapaliśmy to ;) nie, no nie, że każdą ale np jakieś duże czy bardzo misternie wykonane ( często można dołączyć zdjęcie w dużym rozmiarze np z BOG czy BISa i razem oprawić ) a jak się ma kilka małych jeśli pasują kolorystycznie wsadzić je na jedno tło, gdy passe-partout jest lekko aksamitne, fajnie to wygląda, taka wersja "na bogato" ;) Quote
Viris Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 [quote name='AnkaW'][B]Viris[/B] ja specjalnie dla Ciebie do Radomia jadę więc poproszę o jakąś piękną specjalną :loveu: rozetę dla mojego grzywka niezależnie od lokaty :evil_lol:[/quote]Oj jeśli się zjawię w Radomiu to tak czy siak bez rozet, nie planowałam nawet :shake: Całkowicie brakuje mi czasu na to, a i finansowo ostatnio jest beznadziejnie więc dlatego mój wyjazd stanął pod znakiem zapytania:-( Quote
Recommended Posts