Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maleńki Henio przez całe swoje , krótkie życie miał pod górkę. Najpierw trafił do schroniska, zaczął chorować. Zabrałyśmy go do lecznicy gdzie przez 3 tygodnie był leczony . Podejrzewano nosówkę.
Kiedy wyzdrowiał okazało się że ma chore serce - prawdopodobnie wrodzona wada. Inne szczeniaki bawią się i szaleją . A Henio siedzi zamknięty w klatce, w lecznicy. Sam. bardzo ciezy sie kiedy ktoś poświeci mu chociaz chwilę uwagi.
Niestety szybko się męczy - musi unikać biegania i stresu.

Proszę o pomoc w znalezieniu domu tymczasowego dla henia oraz w zbieraniu funduszy na pokrycie kosztów jego leczenia .
Jutro Henio jedzie na konsultacje kardiologiczną do Wrocławia.
Pieniążki dla Henia można wpłacać na konto AFN :

78213000042001038801430001
VWBank
ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA
Tytuł przelewu musi wygladać tak , inaczej pieniążki do nas nie dotrą ! :
" od: (twój pseudonim ) dla: bielskie czworonogi "
np.: od: bubu dla: bielskie czworonogi

Kontakt w sprawie Henia :
[SIZE=3]tel. - 515-242-723
email - [SIZE=2][email protected]

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Heniu mam nadzieje, ze jutro dobrze zniesiesz podroz! i maly Bubu tez!:lol:
a jeszcze wieksza, ze weci stwierdza, ze nie jest b.zle z Wami!!!!!!!!!
trzymam kciuki razem z wszystkimi moimi zwierzakami!!!:lol:
BEDZIE DOBRZE!!!!!!!!!!

Posted

Nie mam dobrych wieści :(
Henio ma bardzo rzadką wadę serca, złożeną z 4 wad. Nazywa się Tetralogia Fallota. Wada nieoperacyjna. Przed Heniem krótkie życie :( Max 2 lata. Ale może to być także dużo krócej..

Posted

_bubu_ napisał(a):
Nie mam dobrych wieści :(
Henio ma bardzo rzadką wadę serca, złożeną z 4 wad. Nazywa się Tetralogia Fallota. Wada nieoperacyjna. Przed Heniem krótkie życie :( Max 2 lata. Ale może to być także dużo krócej..

Dziewczyny, Maupa4 ma w domu psa z tą chorobą. Zgłoście się do niej koniecznie. Ona poradzi co robić, jak postępować.

Posted

Bubu, Monar - bo tak ma na imie pies Maupy, który ma tę samą wadę, też dostał wyrok, kiedy był mały - że długo nie pożyje.......

a żyje do dziś, wprawdzie trochę inaczej, niż zdrowe psy, ale ma swój dom, swoje zabawki i na swój sposób z pewnością jest szczęśliwy.

napisz do Maupy pw - ona zabiegana trochę jest teraz, ale z pewnością powie, co trzeba robic, żeby słodziakowi pomóc.

Będę z nią rozmawiała dziś, to jej powiem o Heniu.

Trzeba myśleć pozytywnie - czasami cuda się zdarzają - może i Heniowi sie przydarzy ? Trzeba go ogłaszać, może znajdzie się ktoś, kto będzie chciał się nim zaopiekować.....

Posted

i jeszcze - chętnie wpłacę jakiś grosik na Henia, może na zabawki, czy karmę, czy cokolwiek, tylko bardzo prosiłabym o jakis inny nr konta niż AFN. Może byc to konto którejś z was, wszystko jedno. Poproszę o dane na pw.

I napiszcie co Heniowi jest jeszcze potrzebne ? Jakies leki, witaminy ?

Posted

lavinia napisał(a):
i jeszcze - chętnie wpłacę jakiś grosik na Henia, może na zabawki, czy karmę, czy cokolwiek, tylko bardzo prosiłabym o jakis inny nr konta niż AFN. Może byc to konto którejś z was, wszystko jedno. Poproszę o dane na pw.

I napiszcie co Heniowi jest jeszcze potrzebne ? Jakies leki, witaminy ?

dzięki! zaraz pisze do Maupy. wyśe Ci na PW moje konto.
Zabawki Heniowi potrzebne bo siedzi sam w małej klatce. Pieniążki najbardziej potrzebne na opłacenie pobytu w lecznicy - 16zł za dobę , w tym jest karma. Jednak najbardziej potrzebuje DT bo bardzo domaga się kontaktu z człowiekiem.

Posted

Maupa4 napisał(a):
Znalazłam ... jestem ...

witaj Maupa! ciesze sie że zajrzałaś. Napisz proszę jak postępujesz ze swoim psiakiem? Będę wdzięczna za wszystkie rady i sugestie. Mam nadzieję że uda się znaleźć domek dla Henia..

Posted

Bubu - on jest teraz w lecznicy - tak ?
Zaraz napiszę co i jak z tą Tetralogią Fallota (tylko muszę się pozbierac) - wbrew pozorom gorzej brzmi niż wyglada.
Monar został zdiagnozowany w wieku 3 miesięcy a było to ... 21 miesięcy temu. Szans nam nie dawano żadnych. My żyjemy i mamy zamiar życ jeszcze długo.
A co najważniejsze Monar żyje NORMALNIE, może trochę inaczej ale jak normalny pies.