_bubu_ Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Maleńki Henio przez całe swoje , krótkie życie miał pod górkę. Najpierw trafił do schroniska, zaczął chorować. Zabrałyśmy go do lecznicy gdzie przez 3 tygodnie był leczony . Podejrzewano nosówkę. Kiedy wyzdrowiał okazało się że ma chore serce - prawdopodobnie wrodzona wada. Inne szczeniaki bawią się i szaleją . A Henio siedzi zamknięty w klatce, w lecznicy. Sam. bardzo ciezy sie kiedy ktoś poświeci mu chociaz chwilę uwagi. Niestety szybko się męczy - musi unikać biegania i stresu. Proszę o pomoc w znalezieniu domu tymczasowego dla henia oraz w zbieraniu funduszy na pokrycie kosztów jego leczenia . Jutro Henio jedzie na konsultacje kardiologiczną do Wrocławia. Pieniążki dla Henia można wpłacać na konto AFN : 78213000042001038801430001 VWBank ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL.JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA Tytuł przelewu musi wygladać tak , inaczej pieniążki do nas nie dotrą ! : " od: (twój pseudonim ) dla: bielskie czworonogi " np.: od: bubu dla: bielskie czworonogi Kontakt w sprawie Henia : [SIZE=3]tel. - 515-242-723 email - [SIZE=2][email protected] Quote
BUDRYSEK Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Heniu mam nadzieje, ze jutro dobrze zniesiesz podroz! i maly Bubu tez!:lol: a jeszcze wieksza, ze weci stwierdza, ze nie jest b.zle z Wami!!!!!!!!! trzymam kciuki razem z wszystkimi moimi zwierzakami!!!:lol: BEDZIE DOBRZE!!!!!!!!!! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Heniu, jesteś taki pocieszny! Tylko na kolankach, tylko do człowieka, zero samotności... Trzymamy kciuki za ten Wrocław, musi się udać! Quote
_bubu_ Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 Nie mam dobrych wieści :( Henio ma bardzo rzadką wadę serca, złożeną z 4 wad. Nazywa się Tetralogia Fallota. Wada nieoperacyjna. Przed Heniem krótkie życie :( Max 2 lata. Ale może to być także dużo krócej.. Quote
auraa Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 biedne maleństwo:-( mam nadzieję że jednak znajdzie dużo miłości. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Czy teraz ktoś go zechce? Huniusiu... kochany... :-( Quote
Kara. Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Jakie to smutne:placz: Żeby to było najszczęśliwsze życie pod słońcem Quote
kasia_r Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 _bubu_ napisał(a):Nie mam dobrych wieści :( Henio ma bardzo rzadką wadę serca, złożeną z 4 wad. Nazywa się Tetralogia Fallota. Wada nieoperacyjna. Przed Heniem krótkie życie :( Max 2 lata. Ale może to być także dużo krócej.. Dziewczyny, Maupa4 ma w domu psa z tą chorobą. Zgłoście się do niej koniecznie. Ona poradzi co robić, jak postępować. Quote
[email protected] Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 trzeba mu "kochającego domu" i "ciepła" na czas który mu został:-(:-(:-( Kto podejmie takie wyzwanie??? ...POKOCHAć PSIAKA!!! Z "WYLICZONYM CZASEM":-( Quote
[email protected] Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 ...był dziś takim kochaniutkim "tulaczkiem"grzeczniutki,pogodny, wciąż czuje jego "dotyk" takie chuherko:p serce mi pęka i ryczeć się chce:placz: Quote
lavinia Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Bubu, Monar - bo tak ma na imie pies Maupy, który ma tę samą wadę, też dostał wyrok, kiedy był mały - że długo nie pożyje....... a żyje do dziś, wprawdzie trochę inaczej, niż zdrowe psy, ale ma swój dom, swoje zabawki i na swój sposób z pewnością jest szczęśliwy. napisz do Maupy pw - ona zabiegana trochę jest teraz, ale z pewnością powie, co trzeba robic, żeby słodziakowi pomóc. Będę z nią rozmawiała dziś, to jej powiem o Heniu. Trzeba myśleć pozytywnie - czasami cuda się zdarzają - może i Heniowi sie przydarzy ? Trzeba go ogłaszać, może znajdzie się ktoś, kto będzie chciał się nim zaopiekować..... Quote
lavinia Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 i jeszcze - chętnie wpłacę jakiś grosik na Henia, może na zabawki, czy karmę, czy cokolwiek, tylko bardzo prosiłabym o jakis inny nr konta niż AFN. Może byc to konto którejś z was, wszystko jedno. Poproszę o dane na pw. I napiszcie co Heniowi jest jeszcze potrzebne ? Jakies leki, witaminy ? Quote
basia bonnie Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Ojj,biedactwo :( kto pokocha teraz ślicznego Henia? Quote
_bubu_ Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 lavinia napisał(a):i jeszcze - chętnie wpłacę jakiś grosik na Henia, może na zabawki, czy karmę, czy cokolwiek, tylko bardzo prosiłabym o jakis inny nr konta niż AFN. Może byc to konto którejś z was, wszystko jedno. Poproszę o dane na pw. I napiszcie co Heniowi jest jeszcze potrzebne ? Jakies leki, witaminy ? dzięki! zaraz pisze do Maupy. wyśe Ci na PW moje konto. Zabawki Heniowi potrzebne bo siedzi sam w małej klatce. Pieniążki najbardziej potrzebne na opłacenie pobytu w lecznicy - 16zł za dobę , w tym jest karma. Jednak najbardziej potrzebuje DT bo bardzo domaga się kontaktu z człowiekiem. Quote
lavinia Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Bubu kasa poszła zabawki jakieś też pozbieram i wyślę Ci pocztą Quote
_bubu_ Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 lavinia napisał(a):Bubu kasa poszła zabawki jakieś też pozbieram i wyślę Ci pocztą Bardzo dziękuję !!!:loveu: Quote
_bubu_ Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 Maupa4 napisał(a):Znalazłam ... jestem ... witaj Maupa! ciesze sie że zajrzałaś. Napisz proszę jak postępujesz ze swoim psiakiem? Będę wdzięczna za wszystkie rady i sugestie. Mam nadzieję że uda się znaleźć domek dla Henia.. Quote
Maupa4 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Bubu - on jest teraz w lecznicy - tak ? Zaraz napiszę co i jak z tą Tetralogią Fallota (tylko muszę się pozbierac) - wbrew pozorom gorzej brzmi niż wyglada. Monar został zdiagnozowany w wieku 3 miesięcy a było to ... 21 miesięcy temu. Szans nam nie dawano żadnych. My żyjemy i mamy zamiar życ jeszcze długo. A co najważniejsze Monar żyje NORMALNIE, może trochę inaczej ale jak normalny pies. Quote
Hund Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 ŚwiateŁko w tunelu , Twój pies jest przykŁadem że warto wierzyć w cuda. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 I my wierzmy, że na Henia czeka wspaniałe życie i miłość! Quote
[email protected] Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Maupa4 fajnie,że się odezwałaś... możesz coś napisać jak trzeba postępować z psiakiem-jakie zalecenia, zagrożenia? Quote
Recommended Posts