Ra_dunia Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Hmmm... ja bym jednak wszystko z weterynarzem konsultowała. Co jednemu psu pomoże innemu może niekoniecznie. Quote
Talcott Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 To konsultuj - pamętaj tylko że kasa marnie - a to jest tzw " scieżka terapii" Quote
Ra_dunia Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Koszty, koszty i jeszcze raz koszty :( Rzeczywiście, jeśli z pieniążkami ciężko - to lepiej zostawić na koszty hotelikowania. Quote
iwop Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 A ile ta konsultacja kosztuje? bo ja też uważam, że lepiej nie dawavc jej niepotrzebnych rzeczy... Quote
Murka Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Kochani, ja po prostu zapytam Beatki przy okazji o ten lek, to nic nie będzie kosztować ;) Quote
Murka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Blacky zdecydowanie lepiej się czuje, bo zaczyna sobie organizować czas :cool3: i np. znudził się jej dotychczasowy wygląd jej posłanka. Umeblowała sobie po swojemu :evil_lol: Ona na tej fotce śpi... Quote
Talcott Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 No przecie wiadomo że " jak sobie pościelesz...":evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Murka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 I wydaje mi się, że gołe placki na skórze zaczynają pokrywać się delikatnym meszkiem :cool3::cool3::cool3: Quote
Ulka18 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Super pomyslowa sunia :lol: a moze ona w trakcie przebudowy poslanka po prostu sie pomęczyla i zasnęla :evil_lol: Mam wrazenie, ze futerko jakby gesciejsze i w lepszej kondycji :p Quote
Talcott Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Zobaczysz co będzie za jakie 3 miesiące!!!!:loveu::loveu::loveu: A melatonina działa Majkowe uszydła porastają szybciej!!:loveu: Quote
Murka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Jutro TZ będzie u Beatki i zapyta o melatoninę. W razie czego kupi Omegan. Musimy w końcu zająć się futerkiem :razz: A ja tymczasem robię rozliczenie, bo dzisiaj mija 30 dni pobytu Blacky u nas: Wpłaty: 350 zł zofia&sasza 20 zł KubaP 50 zł Ela z Lublina Razem: 420 zł Koszty: 240 zł hotelowanie 15 zł zeskrobina skóry 20 zł szczepienie p. wściekliźnie 30 zł przejazd do lecznicy do Stalowej Woli 5 zł odrobaczenie 15 zł odpchlenie 7 zł obcięcie pazurów + przegląd zębów 5 zł przejazd do lecznicy do Janowa Lubelskiego 15 zł badanie cytologiczne 30 zł przejazd do lecznicy w Stalowej Woli Razem: 382 zł 420 zł (wpłaty) - 382 zł (koszty) = 38 zł Stan finansowy na dzień 25 września +38 zł. Quote
Reno2001 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Moje dziewczyny tez zawsze robią przemeblowania w swoich posłaniach lub ...na kanapie :cool3:. Dobrze, ze Blacky psychicznie lepiej sie czuje. Trzymam kciuki za poprawę fizyczną ;). Quote
Ulka18 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Blacky robi sobie gniazdo, moja Kostaryka ma taki zwyczaj moszczenia sie, a jak sie obrazi to idzie do komputerowni i tam z dywanu probuje zrobic kulke :evil_lol: drapie przy tym, skrobie, istny cyrk. Murko, a jak z czystoscia u Blacky? No i apetyt - dopisuje? Quote
Murka Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Apetyt ma super, woli jednak suchą karmę od gotowanego jedzonka :roll: A z kociej miski zje wszystko :lol: Z czystością nie ma problemu. Czasami zdarzają się wpadki, ale bardzo rzadko i raczej spowodowane opóźnionym spacerkiem. Jak biegnie to jej śmiesznie podskakują uszy :loveu: A tutaj filmik, na którym przez moment Blacky biegnie truchcikiem ;) http://www.wrzuta.pl/film/jBiADrrk3X/ Quote
Murka Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Beatka nic nie wie, żeby melatonina dobrze na jakość sierści u psów. Kupiliśmy więc Omegan w płynie ;) Quote
Talcott Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Beatka jest doktorem wet? ale rób jak chcesz Quote
Ulka18 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Murka, dzisiaj to naprawde takie superasne zdjecia porobilas psiakom, ze az sie serce raduje :multi: Np. to jakie spojrzenie Co do melatoniny to ona przywraca rownowage zaburzona przez roznice czasowe, melancholie, itd. Ale moze ma skutki uboczne w postaci porostu wlosow. PS. PRZEDSTAWILAM KANDYDATURE BLACKY BLUE FUNDACJI. Quote
Murka Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Talcott, tak, Beatka to wetka. Ja w tej materii jestem ciemna masa, więc muszę polegać na kimś kto się zna, a o kto jak do tej pory mnie nigdy nie zawiódł... Może melatonina działa na włosy, Beatka nic o tym nie wie, więc woli zaproponować preparat wg swojej wiedzy. Tak to rozumiem. Ulka, bo dzisiaj było u nas piękne słoneczko rano :loveu: Quote
agusiazet Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Obiecałam wpłacać na Blacky, ale na razie jestem niewypłacalna - mąż stracił pracę, niestety! Quote
Zofia.Sasza Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Spoko, ja już jestem po urlopie i będę łożyć tak jak obiecałam. Jeśli będą potrzebne dodatkowe badania, też jakoś wyskrobię ;) Blacky wygląda wspaniale i widać, że dobrze się czuje u cioteczki Murki :multi: Quote
Ulka18 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Przeslalam kandydature Blacky do Fundacji. Napisz mi tylko Murko, czy sunia dogaduje sie dobrze i z psami i z suczkami, no i jak koty. Bo do ludzi wiem, ze jest przecierpliwa. Najlepiej byloby w formie maila z najladniejszymi zdjeciami, bo im sie z watku trudno czyta :wink: Zapraszam na mielecki watek ogolny, sa nowe zdjecia psiakow, ktore pojechaly w sobote :multi: Quote
Murka Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Blacky nie okazuje żadnej agresji, toleruje wszystkie zwierzaki (przeważnie nie zwraca na nie uwagi, ewentualnie się ich boi): psy, suki i koty. Ulka, doszły plakaciki, są super, dzięki! Jutro powędrują do Stalowej Woli i Janowa :cool3::cool3::cool3: Quote
Ulka18 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Mureczko, czyli wiesci mam, wyslil prosze najladniejsze zdjecia na maila schroniska. Zapne sie z wiadomoscia o Blacky i przesle. Fundacja ogladala watek, ale nic nie zrozumieli ;) Quote
Murka Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Zdjęcia przesłałam. Tak patrzę na te pierwsze zdjęcia i jest spora różnica między tym co było, a jest teraz, sierść porosła już nieco :cool3: Quote
Recommended Posts