Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Blacky zdecydowanie lepiej się czuje, bo zaczyna sobie organizować czas :cool3: i np. znudził się jej dotychczasowy wygląd jej posłanka. Umeblowała sobie po swojemu :evil_lol:

Ona na tej fotce śpi...

Posted

Super pomyslowa sunia :lol: a moze ona w trakcie przebudowy poslanka po prostu sie pomęczyla i zasnęla :evil_lol:

Mam wrazenie, ze futerko jakby gesciejsze i w lepszej kondycji :p

Posted

Jutro TZ będzie u Beatki i zapyta o melatoninę. W razie czego kupi Omegan. Musimy w końcu zająć się futerkiem :razz:

A ja tymczasem robię rozliczenie, bo dzisiaj mija 30 dni pobytu Blacky u nas:

Wpłaty:
350 zł zofia&sasza
20 zł KubaP
50 zł Ela z Lublina
Razem: 420 zł

Koszty:
240 zł hotelowanie
15 zł zeskrobina skóry
20 zł szczepienie p. wściekliźnie
30 zł przejazd do lecznicy do Stalowej Woli
5 zł odrobaczenie
15 zł odpchlenie
7 zł obcięcie pazurów + przegląd zębów
5 zł przejazd do lecznicy do Janowa Lubelskiego
15 zł badanie cytologiczne
30 zł przejazd do lecznicy w Stalowej Woli
Razem: 382 zł

420 zł (wpłaty) - 382 zł (koszty) = 38 zł
Stan finansowy na dzień 25 września +38 zł.

Posted

Blacky robi sobie gniazdo, moja Kostaryka ma taki zwyczaj moszczenia sie, a jak sie obrazi to idzie do komputerowni i tam z dywanu probuje zrobic kulke :evil_lol: drapie przy tym, skrobie, istny cyrk.

Murko, a jak z czystoscia u Blacky? No i apetyt - dopisuje?

Posted

Apetyt ma super, woli jednak suchą karmę od gotowanego jedzonka :roll: A z kociej miski zje wszystko :lol:
Z czystością nie ma problemu. Czasami zdarzają się wpadki, ale bardzo rzadko i raczej spowodowane opóźnionym spacerkiem.

Jak biegnie to jej śmiesznie podskakują uszy :loveu:

A tutaj filmik, na którym przez moment Blacky biegnie truchcikiem ;)
http://www.wrzuta.pl/film/jBiADrrk3X/

Posted

Murka, dzisiaj to naprawde takie superasne zdjecia porobilas psiakom, ze az sie serce raduje :multi:

Np. to jakie spojrzenie

Co do melatoniny to ona przywraca rownowage zaburzona przez roznice czasowe, melancholie, itd. Ale moze ma skutki uboczne w postaci porostu wlosow.

PS. PRZEDSTAWILAM KANDYDATURE BLACKY BLUE FUNDACJI.

Posted

Talcott, tak, Beatka to wetka.
Ja w tej materii jestem ciemna masa, więc muszę polegać na kimś kto się zna, a o kto jak do tej pory mnie nigdy nie zawiódł...
Może melatonina działa na włosy, Beatka nic o tym nie wie, więc woli zaproponować preparat wg swojej wiedzy. Tak to rozumiem.

Ulka, bo dzisiaj było u nas piękne słoneczko rano :loveu:

Posted

Spoko, ja już jestem po urlopie i będę łożyć tak jak obiecałam. Jeśli będą potrzebne dodatkowe badania, też jakoś wyskrobię ;) Blacky wygląda wspaniale i widać, że dobrze się czuje u cioteczki Murki :multi:

Posted

Przeslalam kandydature Blacky do Fundacji.
Napisz mi tylko Murko, czy sunia dogaduje sie dobrze i z psami i z suczkami, no i jak koty. Bo do ludzi wiem, ze jest przecierpliwa.

Najlepiej byloby w formie maila z najladniejszymi zdjeciami, bo im sie z watku trudno czyta :wink:

Zapraszam na mielecki watek ogolny, sa nowe zdjecia psiakow, ktore pojechaly w sobote :multi:

Posted

Blacky nie okazuje żadnej agresji, toleruje wszystkie zwierzaki (przeważnie nie zwraca na nie uwagi, ewentualnie się ich boi): psy, suki i koty.

Ulka, doszły plakaciki, są super, dzięki! Jutro powędrują do Stalowej Woli i Janowa :cool3::cool3::cool3:

Posted

Mureczko,
czyli wiesci mam, wyslil prosze najladniejsze zdjecia na maila schroniska. Zapne sie z wiadomoscia o Blacky i przesle. Fundacja ogladala watek, ale nic nie zrozumieli ;)