iwop Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 My ją już kochamy, ale co z tego... jak nie mamy domku:shake: Quote
Zofia.Sasza Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Spokojnie, domek się znajdzie. Najpierw trzeba pacjentkę doprowadzić do porządku! Chudnij, Blacky, chuuuudnijjjj! Quote
Murka Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Blacky już się spodobała i jak wszystko dobrze pójdzie to pojedzie do Warszawy do MaBo :multi::multi::multi: Musimy tylko sprawdzić tą sterylkę :roll: Quote
iwop Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 Cooo?:crazyeye: Blacky już ma domek?:crazyeye: :multi::multi::loveu: Quote
Murka Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Na to wygląda ;) MaBo zapewne tu zajrzy jak wróci od weta ze swoją kicią. A nasza Blacky się pięknie rozwija, poluje na muchy ;) Coś ma rzadką koopkę, ale powtórzymy odrobaczenie i mam nadzieję, że będzie ok. Quote
Ra_dunia Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 No tak... drugi wątek hotelikowy przeglądany po urlopie i następna sunia będzie miała domek :) Oby tak dalej ;) A kiedy Blacky jedzie do swojego nowego domku?? Quote
Murka Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Na razie jeszcze nie jest pewne czy Blacky pojedzie, bo MaBo bierze pod uwagę jeszcze inną sunię ze schroniska w Mielcu ;) Quote
Ra_dunia Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 MaBo - bierz Blacky ;) zobacz jaka to śliczna sunieczka :D Quote
Murka Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 A poza tym, to Blacky robi postępy w zachowaniu czystości: dzisiaj pierwszy raz nie było po nocy prezentu :cool3: Quote
Reno2001 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Brawo, brawo brawo. Dzielna sunieczka. Szybko sie uczy domowych zwyczajów. Quote
Ulka18 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Dzisiaj Blacky pewnie spi zaszyta w swoim lozeczku, pogoda taka deszczowa. Ale przynajmniej nie jest suni goraco. Quote
agusiazet Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Dzisiaj jest już ładnie, więc cieszymy się, że Blacky Blu sobie poszaleje na trawce!!! Quote
Ulka18 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Jak sie czuje Blacky? Czy wszystko w porzadku z sunieczka? Quote
Ulka18 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Murko, trzeba sie jakims cudem dowiedziec czy Blacky jest po sterylizacji. Moze jest w okolicy jakies super dokladne USG? Quote
Ra_dunia Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Mam nadzieję, że jest po... oszczędziłoby się biedulce dodatkowego stresu... Quote
Murka Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 U Blacky wszystko w porządku. Przestała zostawiać prezenty w nocy :multi: Z domu i do domu jest wciąż wnoszona/wynoszona lub wypychana :cool3:, bo o własnych siłach nie bardzo chce iść ;) Jak na moje oko to się zwyczajnie boi :roll: Z MaBo jesteśmy w trakcie rozmów na temat adopcji ;) Quote
iwop Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 ojej...:oops: Trzymam mocno kciuki:lol: Quote
Murka Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 A my wrócimy do kąpieli w Nizoralu, bo Fungiderm się kończy, a efektu niet :shake: Quote
Ulka18 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Czyli co lupiez powrocil? Swedzenie skóry? Murko, moze trzeba Blacky kupic tran i dodawac do jedzenia. Tran zawiera NNKT oraz wiele witamin zbawiennych dla skóry, poza tym tez jod pobudzajacy prace tarczycy. Quote
Ra_dunia Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 A to często Blacky musi być kompana? Czy to też nie jest raczej niekorzystne dla psa? Co do tranu to bardzo dobry pomysł :) Quote
Ulka18 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Im czesciej sie psa kąpie, tym wiecej skóra wydziela łoju i innych wydzielin. Moze lepiej wzmocnic Blacky od srodka? Oliwa z oliwek, tran, to powinno jej skóre odwrazliwic. Quote
Murka Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Skóra jej nie porasta na razie i łuszczy się :roll: No i Blacky się drapie wciąż. Jak przyjechała do nas to się tak nie drapała, wiec myślę, że kąpiele jej pomagały. Kąpana powinna być co kilka dni. Ale dobre wieści są takie, że Blacky już całkowicie zachowuje czystość w domu (odpukać!) i jest bardziej ruchliwa, robi się ciekawska i zaczyna się dopominać o pieszczoty ;) No i ogonek w ruchu jest coraz częściej :loveu: A gdzie można kupić tran i w jakiej ilości jej podawać? Pewnie znów musiałabym używać strzykawki, chyba że zje polane tranem jedzonko :cool3: Quote
Ra_dunia Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Tran można kupić w aptece :) sądzę, że łyżka stołowa do dwóch byłoby ok. Myślę, że jak poleje się Blacky tranem jedzonko to je szybko wciągnie. Ja na lepszą sierść dodawałam do karmy przez pewien czas dwie łyżki oliwy z oliwek (takiej normalnej ze sklepu). Psiak po prostu wylizywał miskę do czysta tak mu to smakowało :D Quote
Recommended Posts