Dariette. Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Ojej, trzymam kciuki żeby było dobrze i czekam na wieści... Rea, Rea! Nie stresuj Ty nas! Quote
Tuska222 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Spała całą dobę. Miałam problemy z obudzeniem jej na tyle, żeby zabrać do weterynarza. Trasa, którą normalnie pokonywałyśmy w 25 minut, zajęła nam 1,5 godziny. Ale jest już lepiej :multi: Próbowała nawet ugryźć weta:lol!:, więc widać, że się jej polepszyło. Zobaczymy jak będzie reagować na dalsze leczenie i czy objawy nie powrócą, gdy zacznie normalnie jeść, bo na razie dostaje tylko kroplówki. Rokowania są jak najlepsze :fadein: Quote
Bjuta Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Troszką mi ulżyło, ale ciągle trzymam kciuki!!! :roll: Quote
Tuska222 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Już jest dobrze:multi: Powoli zaczyna jeść stałe pokarmy. Trochę muszę się namęczyć, żeby jej przygotować jedzonko, bo ryż, gotowaną marchewkę i mięso przeciskam przez praskę do czosnku:evil_lol:. Wet kazał mi kupić blender i bym kupiła, gdyby mnie tyle nie kasował:mad:. Ja rozumiem, że to dużo zastrzyków, itd., ale 100 za dzień to "trochę" za wiele:flaming:Dobrze, że miałam trochę odłożonych zaskórniaczków:loveu: Quote
Bjuta Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Rea, szczęściaro, widzisz - na starość nikt na Tobie nie oszczędza! To całkiem nowe uczucie, prawda? Quote
Tuska222 Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Chory psiaczek:evil_lol: :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Tuska222 Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Biedny, głodny i karmiony paskudztwem psiak;) A jak nikt nie widzi....to wychodzi a koszyka i przestaje udawać bidulkę:evil_lol: Quote
Mysia_ Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 poprostu pięknie :loveu::loveu::loveu: Quote
Tuska222 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Jest już zupełnie dobrze:lol: Nie chce jej się za bardzo wychodzić z domu na spacer, ledwo można ją wyciągnąć z koszyka:evil_lol:, ale przy tej pogodzie nie ma co się dziwić. Znowu muszę wrócić do systemu jedzenia do godziny 16, bo na dwór wyjść się nie chce ale już kupkę zrobić się chce...niestety śpi u mnie w pokoju i łatwo się domyślić gdzie zostawia nocne niespodzianki:diabloti: W każdym bądź razie między 2 a 4 co noc budzi mnie trzeszczenie koszyka a za chwilę aromat:eviltong: Quote
Bjuta Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Oj jak dobrze! :loveu::loveu::loveu: Bardzo się martwiłam! Quote
Mysia_ Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 ufff.... Rea nie strasz więcej :mad: Quote
Tuska222 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Dzisiaj byłyśmy u weterynarza na szczepieniu przeciw wściekliźnie i obcinaniu pazurków:roll: Wet miał szczęście, że Rea była w kagańcu, bo inaczej by się już pożegnał z kilkoma palcami:evil_lol: Psina ma o nim wyrobione zdanie :mad:. Chłopak się cieszył, ponieważ myślał, że Rea chce by ją pogłaskał i dlatego tłucze go kagańcem po rękach:razz:, a ona miała mord w oczach :shiny::megagrin: Mały diabełek:saeek: Quote
Mysia_ Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 hehe :evil_lol::diabloti: to nie możliwe, Rea ten aniołek? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Tuska222 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Chyba za wcześnie zaczęłam się cieszyć:shake: wczoraj choroba wróciła:-( Rea znów się załatwia krwią:placz: Weterynarz na razie nie zrobi badań krwi, bo dopiero była szczepiona i przeszła kurację antybiotykową i wynik mógłby być zafałszowany. Dostała jakiś zastrzyk, tabletki na tydzień i trzeba czekać. To jednak nie jest zatrucie bakteryjne tylko trzustka, wątroba albo coś jeszcze innego:( Chudnie w zastraszjącym tempie:nonono2:, waży już tylko 21kg i teraz po domu chodzą wielkie oczy, długi ogon i cienkie łapki:sadCyber:. Quote
Bjuta Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Oj... maleńka nasza! Trzymaj się Rea! Dzielnie!! Ty Tusko, kochany nasz Aniele, też się trzymaj! :loveu: Quote
Doda_ Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Tuska a kiedy ostatnio Rea miala robione badanie krwi ? Czy nie ma cukrzycy..? Przez cukrzyce chudnie sie bardzo, jak zacznie dostawac insuline to znowu przytyje.. a majac przez dlugi czas bardzo wysoki poziom cukru we krwi moze miec biegunke z krwia, wymioty i w ogole, dlugo spi.. jesli rea nie miala badania, to mozesz poprosic weta o badanie poziomu cukru we krwi, do glukometru. norma to 70-120, ja mam andzieje ze ona nie jest na to chora, ale najlepiej zbadac. To niewiele kosztuje. Quote
Mysia_ Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 jak tam Rea? To może być trzustka, w schronisku też mamy kilka takich psiaków, ale po leczeniu i bardzo pilnowanej diecie wszystko wróciło do normy :roll: Czekamy na wieści i diagnoze weta. Quote
Tuska222 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Nastąpiła poprawa:multi: Mam jej podawać leki i chodzimy na zastrzyki, ale Reunia załatwia się już normalnie:multi: Będziemy jeszcze trochę czekać i pilnować jej stanu, ale wet stwierdził, że to może być tamto niedoleczone zatrucie. Dlatego teraz leczenie ma potrwać dwa tygodnie. Rea dzielnie znosi wszystkie zabiegi, jednak ostatnio trudno ją przeciągnąć przez drzwi lecznicy-zapiera się:evil_lol: Ostatnio mam problemy z otwarciem tego wątku, już myślałam, że został zamknięty:-o Quote
Mysia_ Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 niestety problemy są nie tylko z tym wątkiem, dogo coś szwankuje :roll: Ciesze się, że jest lepiej :loveu: Quote
Recommended Posts