Jump to content
Dogomania

wychudzona i zaniedbana Rea po 11 latach wyrzucona z domu! ;( MA DOM!

Recommended Posts

• Replies 965
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spała całą dobę. Miałam problemy z obudzeniem jej na tyle, żeby zabrać do weterynarza. Trasa, którą normalnie pokonywałyśmy w 25 minut, zajęła nam 1,5 godziny. Ale jest już lepiej :multi: Próbowała nawet ugryźć weta:lol!:, więc widać, że się jej polepszyło. Zobaczymy jak będzie reagować na dalsze leczenie i czy objawy nie powrócą, gdy zacznie normalnie jeść, bo na razie dostaje tylko kroplówki. Rokowania są jak najlepsze :fadein:

Posted

Już jest dobrze:multi: Powoli zaczyna jeść stałe pokarmy. Trochę muszę się namęczyć, żeby jej przygotować jedzonko, bo ryż, gotowaną marchewkę i mięso przeciskam przez praskę do czosnku:evil_lol:. Wet kazał mi kupić blender i bym kupiła, gdyby mnie tyle nie kasował:mad:. Ja rozumiem, że to dużo zastrzyków, itd., ale 100 za dzień to "trochę" za wiele:flaming:Dobrze, że miałam trochę odłożonych zaskórniaczków:loveu:

Posted

Jest już zupełnie dobrze:lol: Nie chce jej się za bardzo wychodzić z domu na spacer, ledwo można ją wyciągnąć z koszyka:evil_lol:, ale przy tej pogodzie nie ma co się dziwić. Znowu muszę wrócić do systemu jedzenia do godziny 16, bo na dwór wyjść się nie chce ale już kupkę zrobić się chce...niestety śpi u mnie w pokoju i łatwo się domyślić gdzie zostawia nocne niespodzianki:diabloti: W każdym bądź razie między 2 a 4 co noc budzi mnie trzeszczenie koszyka a za chwilę aromat:eviltong:

Posted

Dzisiaj byłyśmy u weterynarza na szczepieniu przeciw wściekliźnie i obcinaniu pazurków:roll: Wet miał szczęście, że Rea była w kagańcu, bo inaczej by się już pożegnał z kilkoma palcami:evil_lol: Psina ma o nim wyrobione zdanie :mad:. Chłopak się cieszył, ponieważ myślał, że Rea chce by ją pogłaskał i dlatego tłucze go kagańcem po rękach:razz:, a ona miała mord w oczach :shiny::megagrin: Mały diabełek:saeek:

Posted

Chyba za wcześnie zaczęłam się cieszyć:shake: wczoraj choroba wróciła:-( Rea znów się załatwia krwią:placz: Weterynarz na razie nie zrobi badań krwi, bo dopiero była szczepiona i przeszła kurację antybiotykową i wynik mógłby być zafałszowany. Dostała jakiś zastrzyk, tabletki na tydzień i trzeba czekać. To jednak nie jest zatrucie bakteryjne tylko trzustka, wątroba albo coś jeszcze innego:( Chudnie w zastraszjącym tempie:nonono2:, waży już tylko 21kg i teraz po domu chodzą wielkie oczy, długi ogon i cienkie łapki:sadCyber:.

Posted

Tuska a kiedy ostatnio Rea miala robione badanie krwi ?
Czy nie ma cukrzycy..? Przez cukrzyce chudnie sie bardzo, jak zacznie dostawac insuline to znowu przytyje.. a majac przez dlugi czas bardzo wysoki poziom cukru we krwi moze miec biegunke z krwia, wymioty i w ogole, dlugo spi.. jesli rea nie miala badania, to mozesz poprosic weta o badanie poziomu cukru we krwi, do glukometru. norma to 70-120, ja mam andzieje ze ona nie jest na to chora, ale najlepiej zbadac. To niewiele kosztuje.

Posted

jak tam Rea? To może być trzustka, w schronisku też mamy kilka takich psiaków, ale po leczeniu i bardzo pilnowanej diecie wszystko wróciło do normy :roll:
Czekamy na wieści i diagnoze weta.

Posted

Nastąpiła poprawa:multi: Mam jej podawać leki i chodzimy na zastrzyki, ale Reunia załatwia się już normalnie:multi: Będziemy jeszcze trochę czekać i pilnować jej stanu, ale wet stwierdził, że to może być tamto niedoleczone zatrucie. Dlatego teraz leczenie ma potrwać dwa tygodnie. Rea dzielnie znosi wszystkie zabiegi, jednak ostatnio trudno ją przeciągnąć przez drzwi lecznicy-zapiera się:evil_lol:
Ostatnio mam problemy z otwarciem tego wątku, już myślałam, że został zamknięty:-o