Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przy takich akcjach boję sie jednego, jak kiedyś Aggie, ze tam będzie jakaś jamnikowata, ratlerek czy maleńka puchata suczka, a ja jej nie będę mogła zabrać :placz: Mam tymczasowy dom, kojec, budę dla 2 maleńkich albo 1 średniego, ale zajety :shake: Obiecywałam sobie, ze jak ostatnia sunia tymczasowa znajdzie dom, trzyba by się wybrać do Chrcynna z ew. wzieciem bidy, która by wymagała natychmiastowej pomocy. Ale zawsze jest jakaś sunia, która juz czeka w kolejce...

Posted

[quote name='li1']Emilia juz na wolnosci.[/quote]

Na wolnosci :diabloti: Boshh, mam plany przeprowadzki pod Warszawe, ale to za kilka lat :angryy: Wtedy koczowalabym w schronie chocby codziennie.

Zupelnie nie wiem jak to zdalnie ugryzc. Bez regularnych wizyt na miejscu nie pojedziemy dalej.

Kto moze choc raz w tygodniu za zwrotem kosztów transportu?

Posted

hmm ja jestem z okolic Nasielska,ale sama tam nie pojadę:shake:
jestem na dogo od niedawna,i sama to sobie tam nie poradzę....
jakiś czas temu wydzwaniałam do schroniska z chęcią wolontariatu- właściciel stwierdził żę "nie ma takiej pocji.maja pracowników i to wystarczy":angryy:

więc będę jezdzic do psów pani Kasi z "Kociego świata".tylko od następnego tygodnia bo auto mi nawaliło.

nasza wetka ze Świercz o której mówiła Ewusek sterylizowała mi sunię niedawno.i rozmawiała z doktorem właśnie o tym schronisku-mówiła że leczy teraz jakąś sunie po wypadku, mówiła o psie z chorym okiem, o jakims dziecku (czyżby właścicieli?) które przez parę godzin,które tma była,czesało psy żeby miały ładniejszą sierść...
przejeżdzałam raz tamtędy obok-trudno tam trafić:shake:
psy maj jakiś wybieg???? chyba nie.....a sporo terenu wokół

Posted

[quote name='fibi:)']
psy maj jakiś wybieg???? chyba nie.....a sporo terenu wokół[/quote]
Psy nie mają żadnego wybiegu...siedzą po kilka psów w małych boksach...
Dla mnie każde wejście do tego schroniska to okropne przeżycia były :shake:

Posted

no właśnie tego widoku się boję:-( tym bardziej że nigdy nie byłam w schronisku. bo co prawda mam 3 psy-ale same wiecie że nie trzeba brać ze schroniska....wystarczy wyjść na ulicę....wszędzie pełno tych bidulek:shake:

Posted

Dzięki!
Zadałam pytanie i wysłałam zdjęcia 6 podpisanych psiaków- o których nie wiemy czy sa nadal w schronie.

1 kaukazo-azjata z 1 str.
2 Lester- landserowaty z 1 str:loveu::loveu::loveu:
3 Klarcia- siwa, zalękniona sunia z budy z 1 str:loveu::loveu::loveu:
4 bliźniaczki, 2 sunie czarne podpalane, na zdjęciu jedna druga w budzie z 1 str
5 rudy 1,5 piesek z 1 str
6 biszkopt 3 letni z 1 str

Reszta psów z watku czyli 19- pozostaje na razie niewiadoma, ale w najbliższym czasie też o nie zapytam.

Posted

Super ze jeszcze wątek zyje. Jestem u mamy w Szczecinie do jutra. Od niedzieli wracam na dogo.

Jakies propozycje na tytul? Nie mam narazie wyobrazni (z powodu mamusiowej kuchni-przejedzenia :razz: )

Posted

052
Około 3-letni piesek [COLOR=Red]Adoptowany[/COLOR]

[img]http://images24.fotosik.pl/222/d9fc254c70b7521a.jpg[/img]
108
Sunia, ma około 4 lata.(Klarcia) [COLOR=Red]Adoptowana[/COLOR]
[IMG]http://images31.fotosik.pl/269/45df8468a6dcbaa7.jpg[/IMG]

101 Bliźniaczki, mają 1,5 roku [COLOR=Red]Adoptowane
[IMG]http://images24.fotosik.pl/222/4fefbac2b190ffe4.jpg[/IMG]
[/COLOR]

Posted

[B]Te psy sa nadal w schronisku:[/B]
021
Psiak około 1,5 roku.
[IMG]http://images28.fotosik.pl/222/3580d13a49bfb295.jpg[/IMG]

008
Piesek w wieku około 7 lat, coś w typie kaukaza lub azjaty
[IMG]http://images34.fotosik.pl/269/2278afd89e424de2.jpg[/IMG]

048
Piesio w typie rasy "Landser" ma nie więcej, jak 1,5 roku.
[img]http://images28.fotosik.pl/222/0f7f0b4b8f539c32.jpg[/img]

Posted

[quote name='Ziutka']Co z resztą ? :roll:[/quote]
Te 3 powyżej sa nadal w schronisku.
Właśnie wysyłam e-mail z zapytaniem o psy z numerami:

034, 027, 024, 017, 011, 019, 030, 004- wyślę mu podpisane zdjęcia.;)
Ale to chyba będzie moj ostatni e-mail bo facet straci do mnie cierpliwosc.:evil_lol:

Posted

[quote name='Rybka_39']
Ale to chyba będzie moj ostatni e-mail bo facet straci do mnie cierpliwosc.:evil_lol:[/quote]
Pan Krzysiek jest cierpliwy więc napewno to zniesie :diabloti:

Posted

Wielkie dziéki Rybko :loveu:

Zmienilam te 3 numery na "adoptowane", potem uzupelnié jak sié dowiesz cos wiécej.

A w ogóle, jesli nie ma wolontariatu, to oznacza to ze nie mozna przyjechac i pomóc chocby nieregularnie, nawet jednorazowo? Mozna by sié przeciez umówic z wlascicielem wczesniej. Zapytasz Rybko o to?

Posted

[quote name='emilia2280']Wielkie dziéki Rybko :loveu:

Zmienilam te 3 numery na "adoptowane", potem uzupelnié jak sié dowiesz cos wiécej.

A w ogóle, jesli nie ma wolontariatu, to oznacza to ze nie mozna przyjechac i pomóc chocby nieregularnie, nawet jednorazowo? Mozna by sié przeciez umówic z wlascicielem wczesniej. Zapytasz Rybko o to?[/quote]
Przyjechać mozna no bo Ziutka np była, ale trzeba ludzi zwołać.

Posted

ja nie spytałam czy mogłabym przyjezdzać jako wolontariuszka, tylko czy po prostu nie mogłabym wpaść czasem z siostra pomóc przy czymś-zawsze sie przeciez znajdzie coś do roboty- to usłyszałam stanowcze NIE:shake:. próbowałam w tamte wakacje i w tym roku jakoś wiosną
jak coś to mogę jechać-ale nie sama

Posted

[quote name='fibi:)']ja nie spytałam czy mogłabym przyjezdzać jako wolontariuszka, tylko czy po prostu nie mogłabym wpaść czasem z siostra pomóc przy czymś-zawsze sie przeciez znajdzie coś do roboty- to usłyszałam stanowcze NIE:shake:. próbowałam w tamte wakacje i w tym roku jakoś wiosną
jak coś to mogę jechać-ale nie sama[/quote]

O:crazyeye:, a no to ja porozmawiam z nim inaczej pójdziemy na ugodę.:evil_lol: