Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podczas niezapowiedzianej wizyty w schronisku w Chrcynnie z Weroniá i Denisem w kwietniu, mielismy osobiscie okazjé przekonac sié, jak wygláda oslawione miejsce pobytu ponad setki psiaków w jednym z podwarszawskich schronisk.

Owszem, miejsca nie ma wiele, boksy sá przepelnione, ale ogólnie psy, które tam zastalismy nie wygládaly gorzej, niz w przeciétnym polskim schronisku.

Z racji przepelnienia boksów dochodzi do zagryzien i dlatego priorytetem i naczelnym celem tego wátku jest wyadoptowanie mozliwie najwiékszej ilosci psów, poprzez ich oglaszanie, ale takze poprawa bytu zwierzát tam obecnie przebywajácych, w postaci zbiórki karmy czy misek.

Bardzo proszé powstrzymac sié od wszelkich komentarzy niezwiázanych z adopcjá, bádz POMOCÁ- wszelkie negatywne dyskusje mogá odbywac sié na licznych innych wátkach tego schroniska, ten nie sluzy temu celowi i bédé prosila moda o usuwanie komentarzy odbiegajácych od tematu tego wátku.

Ewentualne dyskusje mozna prowadzic na wátku Weroni:
!!!!! Chrcynno !!!!!! - schronisko - niedaleko Krzyczek... - Dogomania Forum

A w realu:
Ciocia Ziutka odwala calá roboté za mnie i po obfoceniu na poczátek 30 psiaków (podczas wizyty w schronie), wstawila je tu na wátek z krótkimi opisami do kazdego pieska.

EDIT 13.08.2009:

Staramy sié znalezc ludzi chétnych do zlozenia wizyty z okolicy schroniska. Ewentualne koszty dojazdu bédá pokryte.

Zdjécia mozna znalezc równiez na stronach: 2, 4, 5, 6, 15, 39.

Lester -nr 048

Borys- nr 015 - wyadoptowany

Shadow- nr 019

Bleki- nr 036- wyadoptowany przez nas :multi:

Samer -nr 56

Amigo (puchaty kundelek)- 074- wyadoptowany przez nas :multi:

Moris (prawie kaukaz)- 008

Klara- Wystraszona sunieczka- nr 108- wyadoptowana

Rudy rydz!- nr 021:

Owczarek- nr 003- nie ma w schronisku

Labrador- 052- wyadoptowany

Pluszowy misio- nr 079- wyadoptowany

Bliźniaczki- nr 101- wyadoptowane

Słodka przylepa- nr 004

3letnia wysterylizowana sunia- nr 030

ON- nr 011

welsh corgie- nr 017

Owczarek bez kawałka ucha- nr 024

sunia ON- nr 027

Przytulak- nr 034

Posted

003
[SIZE=3]Został przywieziony z Serocka, ma około 6 lat, jest nieufny ale bardzo sympatyczny!!!

074
Bardzo miły i spokojny piesek, ma około 3 lata, dobrze dogaduje się z innymi psami i suczkami.

[SIZE=5]021
[SIZE=2]Psiak około 1,5 roku...bardzo nieufny, inne psiaki z boksu nad nim dominują bardzo :-(

Posted

008
[SIZE=2]Piesek w wieku około 7 lat, coś w typie kaukaza lub azjaty...jest piękny i bardzooo duży. Nie wykazywał wobec mnie żadnej agresji, nadaje się świetnie na stróża :cool3:

[SIZE=5]052
[SIZE=2]Około 3-letni piesek o bardzo mocnym charakterze, będzie z niego super stróż na działce.

Posted

015
[SIZE=2]Tego psiaka strasznie mi szkoda :placz: (tak jak wszystkich) ale ten to taka bidula :shake: Stoi tak bez ruchu ze spuszczoną głową...oparty o ścianę cały czas, wygląda jakby miał depresję, ma około 8 lat - to psiak do BARDZO PILNEJ ADOPCJI :roll:

Posted

Adoptowany - dzięki Tanitce :loveu:
061
[SIZE=2]2-letni wyżłowaty piękny pies. Strasznie domagał się głaskania i płakał kiedy odchodziłam. Jest bardzo żywiołowym psem, ciągle biega po całym boksie-tyle w nim energii. Dobrze dogaduje się z innymi psami.

Posted

048
[SIZE=2]Piesio w typie rasy "Landser" ma nie więcej, jak 1,5 roku. Bardzo przyjazny do ludzi i innych zwierząt, cały czas domagał się głaskania i chciał rozdawać buziaki.

Posted

108
[SIZE=2]Sunia, ma około 4 lata. Przebywa w boksie z innymi sukami, schodzi im z drogi, jest wystraszonym psiakiem (nie wiadomo co przeszła w życiu)...bardzo chciała do mnie podejść ale uciekała na widok pozostałych rezydentek boksu.

[SIZE=5]101
[SIZE=2]Bliźniaczki, mają 1,5 roku (koleżanki z boksu suni powyżej) bardzo żywiołowe i przytulaśne, lubią rozdawać całuski :cool3: gdyby znalazły jeden wspólny dom, to by było wspaniale (wiem, że to mało prawdopodobne ale...może :roll:)

Posted

004
[SIZE=2]Sunia 2 lata, strasznie milusińska i energiczna, super nadaje się do domu z dzieckiem. Przebywa w boksie z inną sunią i świetnie się dogadują.

Posted

majqa napisał(a):
Emilko, wśród psów widzę onka lub onkopodobnego numer 079, a na gg puściłam Ci info w związku z tym.

dziékujé Izus. Juz z Ziutká rozmawiamy o nim, skontaktujemy sié jutro z paniá i wyslemy fotké.

Posted

Edi100 napisał(a):
Serce się kroi:placz: Co wiemy więcej o tym tak bardzo zrezygnowanym piesku?
Nie zasnę dziś, taka Bieda:shake:

W schronisku przebywa już dość długo...wydaje mi się (i Emilce), że ma psina konkretną depresję :-( nie zwracał nic a nic uwagi, na obecność psów w swoim boksie, nie zwracał uwagi na moją obecność, stał tak po prostu przy tej ścianie ze spuszczoną głową :-( , zero szczekania - NIC :shake:

Posted

emilia2280 napisał(a):
dziékujé Izus. Juz z Ziutká rozmawiamy o nim, skontaktujemy sié jutro z paniá i wyslemy fotké.

Super. Jeszcze z Panią pisałam, ot tak, wymieniając info, co i gdzie próbuję dla niej znaleźć i muszę podkreślić, że do rodzaju, formy, poziomu korespondencji nie mam nic, słownie nic. Jasne, że pozory mogą mylić ale jakoś bardzo bym się zdziwiła. Trzeba spróbować. Całusy Emiluś!:loveu:

Posted

Aha, jeszcze jedno. Gdybyście mieli sunię a la terrierek, takie kurdupelstwo, mini mini, która mogłaby dołączyć do małego, starszego psiaka, po przejściach (czyli nie da mu ognia i się dogada) to mam (póki co jeszcze mam) dom dla takiego stworka. Jedyny warunek domku - sunia maciupeństwo. Czy Pani chce rozmnażać? No way!!! Godzi się na wzięcie suni po sterylce, a domek raczej na tip-top. Wszelki namiar w tej sprawie na PW.

Posted

Ziutka napisał(a):
W schronisku przebywa już dość długo...wydaje mi się (i Emilce), że ma psina konkretną depresję :-( nie zwracał nic a nic uwagi, na obecność psów w swoim boksie, nie zwracał uwagi na moją obecność, stał tak po prostu przy tej ścianie ze spuszczoną głową :-( , zero szczekania - NIC :shake:

Znam takie zachowanie...Brak chęci do Życia. Nie możemy pozwolić żeby zabiła go ta depresja.:placz: Skopiowałam jego zdjęcie, zaraz dodam opis i wysyłam w polskę, do znajomych a oni do swoich. Mam nadzieję ze choć DT się znajdzie, bo inaczej kiepsko to widze...:placz:

Posted

Ziutka napisał(a):

Rzeczywiście katastrofa.:-( Nie reagował na Ciebie ale, czy miałaś odwagę podejść, dotknąć, pogłaskać, by wyczuć, czy ta apatia nie przerodziłaby się w agresję jako sygnał strachu? To mimo wszystko istotne by wyczaić, czego można się po nim spodziewać, bo takie biedaki to zawsze wielka niewiadoma.

Posted

majqa napisał(a):
czy miałaś odwagę podejść, dotknąć, pogłaskać, by wyczuć

Oczywiście, że podeszłam - zero reakcji, głowa do dołu i musiałam ukucnąć żeby zrobić zdjęcie pyska.
Delikatnie go głaskałam po łepku (miałam stracha rzecz jasna) ale nic :shake: stał tak nadal sobie....z głową do dołu.

Posted

Majeczko na to wygląda :-(

Brązowa zdjęcia wyżłowatego miała wysłać Emilka do Tanitki...ale jak możesz to podeślij jej linka jeszcze :lol: