Isadora7 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Poker']aukcja na allegro została usinięta przez pracownika allegro :angryy::mad::diabloti:[/quote] Zaraz wyśle zapytanie Quote
Isadora7 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote]Witamy, Z przykrością informujemy, że następujące aukcje/przedmioty zostały usunięte przez pracownika Allegro: Psi obóz zagłady - błaganie o życie! NOWE FOTO (369322030) [B]Wszystkie opłaty za te aukcje/przedmioty zostały automatycznie zwrócone.[/B] Usunięte aukcje/przedmioty (lub ich opisy) były niezgodne z zasadami, które obowiązują na Allegro. [/quote][SIZE=3][B]I teraz pytanie czy biegało o to że jest numer konta czy o to że obóz gałady (co jest realne) Bo jeżeli jasnie wrazliwy pracownik allegro czyms sie zniesmaczył i nie biegusia o konto to będe zmuszona podyskutowac czemu nie usuwa sie takich aukcji jak ta:[/B][/SIZE] [URL]http://www.allegro.pl/item364349694_west_mix_jamnik_szorstkowlosy_ostatnia_suczka_.html[/URL] a upierdliwa bywam jak mi kto na odcisk nadepnie Wg mnie trzeba jak najszybciej wystawiać nowa aukcję tylko kurcze jak wyczaić o co biega. Sorry ale nie mam czasu doczywywać sie tego w regulaminie. Jakby kto miał pomysłA to priva i puszczczam. REalnego i konkretnego pomysłA nie gdybanie. Quote
ewatonieja Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 chyba chodzi o to ze tylko organizacje typu Fundacje stowarzyszenia moga zakłądac aukcje cegiełkowe a TY ISADORO TYLKO INFORMACYJNE W TYM PRZYPADKU Quote
Isadora7 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='ewatonieja']chyba chodzi o to ze tylko organizacje typu Fundacje stowarzyszenia moga zakłądac aukcje cegiełkowe a TY ISADORO TYLKO INFORMACYJNE W TYM PRZYPADKU[/quote] To nie była aukcja cegiełkowa. No to na dzień dobry wysłalam ticketa: [quote]Bardzo proszę o odpowiedź który szczegół jest niezgodny z regulaminem. Czekam na odpowiedź, bo z psiakami jest tragedia i trzeba działać, a jest bardzo duży odzew. Na pewno nie są ci którzy korzystają z ofert na "legalnych i zgodnych z regulaminem" aukcji jak ta poniżej [URL]http://www.allegro.pl/item364349694_west_mix_jamnik_szorstkowlosy_ostatnia_suczka_.html[/URL] pozdrawiam mysia_rysia [/quote]To na początek... zobaczymy kuźwa zaraz wyszukam jeszcze takie kwiatki :cool1: Quote
Weronia Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 zmieniony pierwszy post. Dzwonią ludzie i pytają o psy. Jak będą zdjecia, to będą wybierać.. A dzwonią z Ząbkowic, z Elbląga.. boooze jak to sie bedzie wszystko transportować.. Gadałam z Grzegorzem, jak będą zdjęcia to da znać. Od razu zrobię wątek na dogo też.. Quote
Tosia2 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Allegro bardzo kładzie nacisk na to by był jasno wskazany przedmiot "sprzedaży" i nie moze być domyślny "sprzedawca"... Mi usuneli aukcję za to z użyłam zwrotu "aukcja grzecznosciowa".... Ogłoszenie tych rozmnażaczy w aukcjiktórą przytoczyłaś, jest zgodne z zasada handlu na allegro.....niestety.... :-( Quote
Weronia Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 :angryy: co za chamstwo. dali by spokój z regulaminami- widzą ze wazna sprawa! to tak jak nam zdejmowali psie ogłoszenia, "bo sie nie wiesza tam gdzie nie mozna" :angryy::angryy: Quote
Isadora7 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Tosia2']Allegro bardzo kładzie nacisk na to by był jasno wskazany przedmiot "sprzedaży" i nie moze być domyślny "sprzedawca"... Mi usuneli aukcję za to z użyłam zwrotu "aukcja grzecznosciowa".... Ogłoszenie tych rozmnażaczy w aukcjiktórą przytoczyłaś, jest zgodne z zasada handlu na allegro.....niestety.... :-([/quote] Około godziny 16 wystawię aukcje na nowo jako cegiełkowa. I tyle zobaczymy co będzie. Weronia zgadza się oni wyjątkowo sa "konsekwentni regulaminowo" do allegrowiczów wystawiających pieski. Ale np ja sama nie mogę się od miesiaca doprosić o zawieszenie konta kolesiowi który dostał oe mnie kase za polaroidy. A polaroidów nadal nie mam. Temat na tabloid ale w takich przypadkach tabloid bywa skuteczny. Jednym pociągnięciem pędzla "legalne aukcje" nie rażące pracowników allegro, jak i dzielenie na lepszych i "lepsiejszych. Bo pabn od plaroida ma liczne komenciki. Quote
majqa Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Isadora7'][SIZE=3][B]I teraz pytanie czy biegało o to że jest numer konta czy o to że obóz zagłady (co jest realne) [SIZE=2][COLOR=blue]O tytuł raczej nie.[/COLOR][/SIZE][/B][/SIZE] [B][SIZE=3](...)nie biegusia o konto (...) [SIZE=2][COLOR=blue]Podanie konta wskazuje, że to cudze konto, jak ktoś wpłaci bezpośrednio, to allegro pominą profity. Idźmy dalej. Wystawiać psy ponoć mogą tylko ich właściciele lub fundacja (z tego, co pamiętam z korespondencji z Rottką, w przypadku fundacji są jeszcze inne obwarowania) , a allegro założyło, że 49 psów nie może należeć do Ciebie.[/COLOR][/SIZE] [/SIZE][/B].[/quote] Po pierwsze zrób Isadoruś dowolną postać cegiełki. Quote
majqa Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Tosia2'](...)Mi usuneli aukcję za to z użyłam zwrotu "aukcja grzecznosciowa"....(...) :-([/quote] Mnie swego czasu również za sprawą takiego zwrotu. Quote
lovefigaro Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Chciałam tylko napisać, że [U]nie wycofałam się jako DT[/U]. Prosiłam jedynie o dowiezienie suni do godziny 18, tj przed przyjazdem mojego męża. Weronia zadzwoniła tuż przed jego przyjazdem, więc poprosiłam, aby przywiozła ją nazajutrz rano, aby uniknąć nieprzyjemnej dla wszystkich awantury. Tak czy inaczej podtrzymuję swoją propozycję. Quote
Isadora7 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Weronia']i jeszcze zdjecie tych psów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no nie mogę!!!!!!!!!!!!!!!!! :| zoofile.[/quote] Weronia tak już jest, jak mówiłam robię cegiełki. I wystawię aukcje na nowo, jak tylko wrócę z pracy. Quote
Weronia Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 i jeszcze zdjecie tych psów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no nie mogę!!!!!!!!!!!!!!!!! :| zoofile. Quote
Margo05 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 5 tygodniowe szczeniaki :crazyeye: [URL]http://allegro.pl/item366594346_s_p_r_z_e_d_a_m_ratlerki_suczka_i_pis_.html[/URL] Kolejne młodziutkie [URL]http://allegro.pl/item368305240_terier_walijski_szczeniaki_pies_psy.html[/URL] Pies po rodzicach z rodowodem bez rodowodu :cool3: [URL]http://allegro.pl/item366838986_pies_buldog_francuski_w_dobre_rece_pies_i_wyprawka.html[/URL] A tu dumny myśliwy :angryy: [URL]http://allegro.pl/item368584347_karelski_pies_na_niedzwiedzie.html[/URL] Quote
Joannka Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Jeszcze wazna informacja zeby nie bylo zamieszania- niedawno zmienilismy nazwe z "Towarzystwa Pogotowie dla Zwierzat" na "Pogotowie i Straż dla Zwierząt"- jestesmy w trakcie zmian w KRS, na naszej stronie tez jest juz nowa nazwa ale konto do wplat pozostało to samo- to które Weronia podaje w pierwszym poscie. Mam nadzieje, ze wszystkie psiaki znajda domy, chocby tymczasowe, biedulki, niektore trzymane byly w szafach, masakra...:-( Quote
Isadora7 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Margo05']5 tygodniowe szczeniaki :crazyeye: [URL]http://allegro.pl/item366594346_s_p_r_z_e_d_a_m_ratlerki_suczka_i_pies_.html[/URL] Pies po rodzicach z rodowodem bez rodowodu :cool3: [URL]http://allegro.pl/item366838986_pies_buldog_francuski_w_dobre_rece_pies_i_wyprawka.html[/URL][/quote] Super dzieki za linki ja sobie tabloidowo z nimi powalczę. Jakby ktoś miał jeszcze sznureczki do "ciekawych" aukcji to na priva proszę. [SIZE=4][B]A tymczasem bardzo proszę Weronia wypowiedz się jaki konto mam wpisać. Tak żeby już było dograne.[/B][/SIZE] Wstawię tez zdanko przepraszające zainteresowanych ze przez małe niedopatrzenie źle wystawiłam aukcję. Jest naprawdę odzew bo mam kilogram mili których jeszcze nie przeczytałam. [SIZE=4][B]Joannka napisz dokładnie na priva co mam napisać. :cool1: [/B][/SIZE] Quote
Tosia2 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Lovefigaro, czy dobrze rozumiem, że Twój mąż nie jest pozytywnie nastawiony do tymczasowiczów? Quote
lovefigaro Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Tosia2']Lovefigaro, czy dobrze rozumiem, że Twój mąż nie jest pozytywnie nastawiony do tymczasowiczów?[/quote] Niezupełnie.. Mój mąż lubi zwierzęta, aczkolwiek nie popiera do końca mojej "działalności". Mamy małe mieszkanie i swoje zwierzęta. Twierdzi, że zbyt dużo czasu poświęcam zwierzakom, jemu za to w ogóle..:roll: To jest w ogóle dziwny człowiek. Ma lepsze i gorsze dni.. Kiedy pokazuje mu zdjęcia tych biedaków, wiem, że sam pojechałby tam i zrobił z tym porządek. Jego niechęć wynika raczej z tego, że nie mamy super warunków. Kiedy już jednak stawiam go przed faktem dokonanym, wie, że już nic nie wskura.. Nie jest wielkim miłośnikiem zwierząt, ale też nigdy żadnego by nie skrzywdził.. Quote
Margo05 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 A gdyby wystawić aukcję w której przedmiotem będzie przesłanie np. dwóch maili z informacją o stanie zdrowia jednego z tych piesków? W końcu to jakiś "przedmiot" aukcji. Wtedy można puścić dużą ilość przedmiotwów, nie charytatywnie. Nikt by się nie mógł przyczepić. I kolejny "hodowca" [URL]http://allegro.pl/item369967654_owczarek_niemiecki_pies_roczny_slask.html[/URL] Quote
Tosia2 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Nie przejdzie... Maile nie sa namacalne... Najczęścij jako cegiełki wystawa się zdjęcia psów w formie papierowej... Często tez ludzie wcale nie chcą by im je wysyłano.... ;) Quote
Weronia Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 no to wystawcie konto Grzegorza!! ale nasze niech będzie na wątku.. dobrze??? Quote
Isadora7 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Tosia2']Nie przejdzie... Maile nie sa namacalne... Najczęścij jako cegiełki wystawa się zdjęcia psów w formie papierowej... Często tez ludzie wcale nie chcą by im je wysyłano.... ;)[/quote] [B]o szatę graficzną cegiełek nie martwcie się mam na to pomysł.[/B] [quote name='Weronia']no to wystawcie konto Grzegorza!! ale nasze niech będzie na wątku.. dobrze???[/quote] Prosiłabym o napisanie dokładnie nazwy konta, dla kogo i numeru. Sorry ale nie będe domyślac się czy juz zmieniona nazwa czy nie. Czy napisalam wszystko co potrzeba czy nie. Prosze o jedna informację zawierajaca wszystko co potrzeba. :cool1: Quote
Weronia Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 [quote name='Isadora7'] Prosiłabym o napisanie dokładnie nazwy konta, dla kogo i numeru. Sorry ale nie będe domyślac się czy juz zmieniona nazwa czy nie. Czy napisalam wszystko co potrzeba czy nie. Prosze o jedna informację zawierajaca wszystko co potrzeba. :cool1:[/quote] yyyyyyy no napisalam przeciez:) w pierwszym poscie dalam konto towarzystwa pogotowia dla zwierząt. tak jest na stronie ich. Quote
eliza_sk Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Isadora7'][SIZE=3][B]I teraz pytanie czy biegało o to że jest numer konta czy o to że obóz gałady (co jest realne)[/B][/SIZE] [B][SIZE=3]Bo jeżeli jasnie wrazliwy pracownik allegro czyms sie zniesmaczył i nie biegusia o konto to będe zmuszona podyskutowac czemu nie usuwa sie takich aukcji jak ta:[/SIZE][/B] [URL]http://www.allegro.pl/item364349694_west_mix_jamnik_szorstkowlosy_ostatnia_suczka_.html[/URL] a upierdliwa bywam jak mi kto na odcisk nadepnie Wg mnie trzeba jak najszybciej wystawiać nowa aukcję tylko kurcze jak wyczaić o co biega. Sorry ale nie mam czasu doczywywać sie tego w regulaminie. Jakby kto miał pomysłA to priva i puszczczam. REalnego i konkretnego pomysłA nie gdybanie.[/quote] Jeżeli dobrze się orientuję to na aukcjach osób indywidualnych nie może być podanego numeru konta. Zanim nasze Stowarzyszenie dostało status konta charytatywnego pisałam tony maili do allegro i w jednym z nich otrzymałam odpowiedź, że konto charytatywne daje możliwość umieszczenia numeru konta w opisie aukcji, czego nie można indywidualnym sprzedawcom. Jak zrobicie cegiełkową to konto można podać w wiadomości do kupującego. Quote
Recommended Posts