Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wątek zakładam na prośbę koleżanki, która od miesięcy opiekuje sie Złotym.
Psiak jako szczeniak został wzięty do pilnowania sklepu.
Tak naprawdę jest niczyj chociaż sklepu pilnuje 3 strażników.
W dzień mieszka w betonowym boksie (nie widzi świata spoza tych murów) w nocy wypuszczany jest na teren.
Oczywiście je to co mu akurat rzucą -często sa to same kości , ziemniaki czy suchy chleb :-(
Moja znajoma odkąd go poznała przynosi mu wieczorami jedzenie i wychodzi z nim na spacery żeby go trochę ucywilizować.
Na początku było trudno bo on nie wiedział co to smycz i strasznie ciągnął (a do małych psów nie należy.:evil_lol:).
Teraz już nie ma z nim takich problemów.
Złoty to pies o złotym sercu. Jest bardzo pozytywnie nastawiony do ludzi. Tęskni za ich towarzystwem.
Niestety nie przepada za innymi psami i kotami.
Ma ok.4 lata

Niestety los Złotego jest już przesądzony. Za parę miesięcy sklep zostanie zburzony a na jego miejscu staną bloki.
Pies już nie będzie potrzebny i podjęto decyzję, że najlepszym rozwiązaniem będzie jego uśpienie:placz:

Nie chcemy żeby do tego doszło dlatego już teraz zaczynamy szukać dla niego domu.

Bardzo prosimy o pomoc bo czas ucieka.

Dzięki Pati Złoty miał dziś profesjonalną sesję zdjęciową.
Bardzo Ci dziękuję za pomoc:loveu:

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Złoty to naprawdę WYJĄTKOWY psiak!
Jest niesamowicie przyjaźnie nastawiony do ludzi, poza tym jest przepiękny-ma rewelacyjną sierść- w słońcu mieni się faktycznie jak złoto- jest piękna i puszysta!
Zaraz będą foty (przepraszam,że tak późno,ale dopiero teraz dorwałam się do kompa)

Posted

[quote name='asiaf1']
Pies już nie będzie potrzebny i podjęto decyzję, że najlepszym rozwiązaniem będzie jego uśpienie:placz:

Nie wolno im TEGO zrobić!!!! .........:angryy::mad:
Nie wolno.....!!!!!:placz:

Gdzie pies przebywa??? W jakiej miejscowości?

Posted

beka napisał(a):
Dziewczyny, w jakim jest wieku?
I jak jego stosunek do innych zwierzaków?

na kogo robic ogłoszenia?

Ma około 4 lata, niestety nie lubi psów i kotów ogłoszenia moga być na mnie
dzięki:loveu:

Posted

Wczoraj moja koleżanka jak zwykle była wyprowadzić go na spacer. Wkurzyła się bo dziad który pilnuje sklepu kazał jej zamknąć go w kojcu (4 murowane ściany , nic nie widać). Nie pozwolił zostawić go na noc na podwórku:angryy:

Posted

Do góry śliczny.... Kurcze ja nie bardzo mam teraz czas, ale trzeba mu koniecznie ogłoszenia porobić. Może by w tytule dopisac ze potrzebna pomoc przy ogłaszaniu???