xxxx52 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 brac to za malo :shake:nalezy znac sie na tej rasie i miec odpowiednie warunki,zeby pies i opiekun byli szczesliwi.Te psy ze wzgledu na bardzo rozwiniety instynkt lowiecki(braly udzial w polowaniach klusownika)nie moga isc np.na wies gdzie pelno jest malych istotek zywych.Najlepiej czuja sie w grupie.Poniewaz sa bardzo wrazliwe nie moga sie udac do osob hektycznych cholerykow.Zwolnienie psa z linki to moze zakonczyc sie tragedia.Sa pieskami b.skocznymi ,dlatego plot powinnien byc odpowiednio wysoki.Wiecej wsakzowek napewno przekaza osoby wiecej kompetentne . mam u siebie w domu, rosyjskiego charta i przyznam sie szczerze ,ze b.sie balam isc na spacer.Kupilam specjalna linke 20 m i tylko tak wyposazona chodzilam na spacery.Planuje wybranie sie na specjalny wybieg dla chartow,ale musze sie profilaktycznie zabezpieczyc w kaganiec dla chartow. Quote
Ambra Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 XXX Twoj Oskar przeciez pieknie chodzi na spacerze bez smyczy!! dt potwierdzi!! a charty nie sa juz dowodem w sprawie, sa w dt ktory szybko musza opuscic bo syt napieta (miedzy psami - ale te charty ponoc łagodne i spragnione towarzystwa człowieka)!! Oris nie mamy transportu!!! Mrówa nie może juz nie jezdzi! SZUKAMY TRANSPORTU - PŁATNEGO !! Z kIELC DO POZNANIA!! ZNACIE KOGOŚ KTO JEZDZI ODPŁATNIE??? Quote
xxxx52 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Ambra-tak bylo na samym poczatku.teraz po kilku tgodniach Oskar chodzi bez smyczy na spacery,ale jako osoba niedoswiadczona bardzo sie balam ,ze mnie ucieknie.obecnie idac na spacer ,robie z nim zabawe w chowanego,a on szybko mnie odnajduje.Reaguje na komando siad,stoj,chodz.Nie sadzilam ,ze to taki pojetny jest piesek.jednego mu brakuje tzn kumpli do zabawy:-( Quote
Ambra Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 podnoszę! jest szansa ze jeden z nich juz niedługo pojedzie do nowego domku! 3mac kciuki!:cool3: Quote
oris Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 wiadomo co sie dzieje w sprawie psiakow, straszna cisza tu :( Quote
Lemoniada Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Co nowego u chartów? Czy psy, które wykorzystywano do polowań, nie będą niebezpieczne dla kotów, ptaków i innych małych stworzeń? Pytam z ciekawości. Quote
Fiona.22 Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 Charty już wyadoptowane. Znalazły domki w Skarzysku. Ale niestety sąd przesłał zawiadomienie o kolejnych chartach w liczbie 5 :crazyeye: Na razie tylko wiadomo, ze jeden jest rudo-biały... Quote
Szczurosława Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Wiadomo może coś o tej kolejnej piątce chartów? A czy jest szansa na zdjęcia z nowego domu? Quote
xxxx52 Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 moze sie dowiemy pare informacji o nowych opiekuach pieskow,zdjecia zawsze sa mile widziane! Quote
Fiona.22 Posted June 29, 2008 Author Posted June 29, 2008 Niestety nie mam kontaktu z osobami, które adoptowały charty... Quote
andzia69 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Kolejne 5 chartów czeka na ratunek...nie można ich zabrać, bo nie ma gdzie...Policja ma fotki - ale ciężko się z nimi dogadać niestety i nie ma ani opisów ani fot - podejrzewam, że będą w stylu tych chartów bo region ten sam:angryy::angryy::angryy: Quote
Reksiu21 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Jakby tu fotki zdobyc....:roll:. Dziekuje Andziu za linka. Bedzie nowy watek psiakow, czy tu beda jakies informacje pisane? Chcialabym pomoc chociaz jednemu psiakowi. Quote
andzia69 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Reksiu21 napisał(a):Jakby tu fotki zdobyc....:roll:. Dziekuje Andziu za linka. Bedzie nowy watek psiakow, czy tu beda jakies informacje pisane? Chcialabym pomoc chociaz jednemu psiakowi. jak tylko coś mi się uda dowiedzieć na pewno dam ci znać na pw Quote
Recommended Posts