Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

brac to za malo :shake:nalezy znac sie na tej rasie i miec odpowiednie warunki,zeby pies i opiekun byli szczesliwi.Te psy ze wzgledu na bardzo rozwiniety instynkt lowiecki(braly udzial w polowaniach klusownika)nie moga isc np.na wies gdzie pelno jest malych istotek zywych.Najlepiej czuja sie w grupie.Poniewaz sa bardzo wrazliwe nie moga sie udac do osob hektycznych cholerykow.Zwolnienie psa z linki to moze zakonczyc sie tragedia.Sa pieskami b.skocznymi ,dlatego plot powinnien byc odpowiednio wysoki.Wiecej wsakzowek napewno przekaza osoby wiecej kompetentne .
mam u siebie w domu, rosyjskiego charta i przyznam sie szczerze ,ze b.sie balam isc na spacer.Kupilam specjalna linke 20 m i tylko tak wyposazona chodzilam na spacery.Planuje wybranie sie na specjalny wybieg dla chartow,ale musze sie profilaktycznie zabezpieczyc w kaganiec dla chartow.

Posted

XXX Twoj Oskar przeciez pieknie chodzi na spacerze bez smyczy!! dt potwierdzi!!

a charty nie sa juz dowodem w sprawie, sa w dt ktory szybko musza opuscic bo syt napieta (miedzy psami - ale te charty ponoc łagodne i spragnione towarzystwa człowieka)!!

Oris nie mamy transportu!!!

Mrówa nie może juz nie jezdzi!

SZUKAMY TRANSPORTU - PŁATNEGO !! Z kIELC DO POZNANIA!!
ZNACIE KOGOŚ KTO JEZDZI ODPŁATNIE???

Posted

Ambra-tak bylo na samym poczatku.teraz po kilku tgodniach Oskar chodzi bez smyczy na spacery,ale jako osoba niedoswiadczona bardzo sie balam ,ze mnie ucieknie.obecnie idac na spacer ,robie z nim zabawe w chowanego,a on szybko mnie odnajduje.Reaguje na komando siad,stoj,chodz.Nie sadzilam ,ze to taki pojetny jest piesek.jednego mu brakuje tzn kumpli do zabawy:-(

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Charty już wyadoptowane. Znalazły domki w Skarzysku.

Ale niestety sąd przesłał zawiadomienie o kolejnych chartach w liczbie 5 :crazyeye:
Na razie tylko wiadomo, ze jeden jest rudo-biały...

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Kolejne 5 chartów czeka na ratunek...nie można ich zabrać, bo nie ma gdzie...Policja ma fotki - ale ciężko się z nimi dogadać niestety i nie ma ani opisów ani fot - podejrzewam, że będą w stylu tych chartów bo region ten sam:angryy::angryy::angryy:

Posted

Reksiu21 napisał(a):
Jakby tu fotki zdobyc....:roll:. Dziekuje Andziu za linka. Bedzie nowy watek psiakow, czy tu beda jakies informacje pisane? Chcialabym pomoc chociaz jednemu psiakowi.

jak tylko coś mi się uda dowiedzieć na pewno dam ci znać na pw