Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Magda, czy moze wiesz cos o dalmatynce ??????
To dla mnie wazne, bo jak Mariola ja wezmie, to nie bede jej zabierac do siebie.
A jak nie, to fundacja ja chce do mnie oddac i ma dla niej juz jakas propozycje domu .......
Prosze .......

I mam zabrac tego drugiego kudlaczka ..... tego, co siedzial z Tibbim.
Mamjego numer i chip.
Czy sprawa z kosztami bedzie mogla byc taka sama , jak w przypadku Tibbiego ????

Posted

zuziaM napisał(a):
Magda, czy moze wiesz cos o dalmatynce ??????
To dla mnie wazne, bo jak Mariola ja wezmie, to nie bede jej zabierac do siebie.
A jak nie, to fundacja ja chce do mnie oddac i ma dla niej juz jakas propozycje domu .......
Prosze .......

I mam zabrac tego drugiego kudlaczka ..... tego, co siedzial z Tibbim.
Mamjego numer i chip.
Czy sprawa z kosztami bedzie mogla byc taka sama , jak w przypadku Tibbiego ????

Gosia zadzwoń proszę do schroniska , do kierownika i z nim porozmawiaj

Posted

Gosiu najlepiej jak sama zapytasz Marioli, jej numer jest w 1 poście. Ja nie wiem kiedy ona sie o to zapyta i co planuje. Po wczorajszej zawierusze w b-cu staram ise maksymalnie ograniczyć uczestnictwo w łańcuszkach do przekazywania, a tym bardziej do powoływania się na mnie, bo wychodzi kosmos, szczególnie dla mojej osoby.
Co do kierownika, to też musisz sama. My możemy raz na jakiś czas pozwolić sobie na prośbę w jego stronę, ale na przykład nie piszemy na forum, że większośc psów, które ostatnio poszły do ds i dt to za opłatą opusciły schron, którą też notabene lolka płaciła z własnej kieszeni. Poza tym nie wiemy kto tego psa zabiera, nie rościmy sobie praw do niego, fajnie, że ktos go chce wyciągnać, ale ja staram się na bieżąco przesyłać kierownikowi info i foty, gdzie psy zabrane od nas są i co z nimi się dzieje - to owocuje fajną współpracą i kontaktem, ale często tutaj nie widać tego co robimy poza forum, aby to utrzymać.
Bardzo nas w ogóle cieszy Twoje zaangażowanie w psy ze schroniska, bo większa ich liczba może znaleźć dom, my nie ogarniamy we dwie wszystkiego i mamy coraz mniej czasu na dogo, bo życie brutalnie wzywa. Zresztą zmęczenie walką o środki na hotelowce nas przerasta, przez co możemy dużo mneij załatwić.
no to brykam z Bismarckiem i odlatuję w XVIII wiek, bo autoreferat wzywa...

Posted

rozliczanko:

[COLOR=DarkRed][COLOR=Purple][COLOR=Blue][COLOR=Red]RAZEM : 0 zł
[COLOR=DarkRed]+ 15 zł Obraczus87 na Lalkę
+ 9 zł Dzagodha bazarek
+ 25 zł VLK bazarek
+ 80 zł Maevel na Lakę
+ 20 zł Małgorzata K. "od niusia" na lelkę
+ 100 zł Dorota K na SEmira i lakę
................................................
[COLOR=Red]RAZEM: 249 zł
w tym 115 zł na Lalkę
i 134 zł na Semira

[COLOR=Black]dzisiaj wpłacam ZuziM 134 zł na Semira za luty......jeszcze coś tam będzie brakowało za luty, za chwile spojrzę ile

Posted

Lolka ja pozwoliłam sobie przenieść rozliczenia za 2009 na 3 stronę, w 1 poście jest info o tym i link, ze swojego postu te info z 2009 r moze usunąć, bo ja je skopiowałam do swojego. Teraz mamy czytelniej i tylko bieżący rok, a poprzedni lekko zarchiwizowany i nie zjmuje teraz tyle miejsca i psy bardziej są widoczne, no i stan naszych finansów też;)

Posted

Czy możecie mi podać linka do bazarku na Dłużynę?
Czy ktoś jest chętny teraz do napisania artykułu na bolec.info?
Czy ktoś jest chętny do napisania artykuły adopcyjnego (przedstawienia kilku zwierząt do adopcji)?

Chciałabym coś przekazać na bazarek, a mianowicie usługę z mojego salonu na warkoczyki afrykańskie, do kogo się zgłosić? I czy robić to przez bazarek czy np przez allegro?

Przepraszam za tyle pytań, ale jestem tu bardziej gościem niż użytkownikiem

Posted

sekkmet napisał(a):
Czy możecie mi podać linka do bazarku na Dłużynę?
Czy ktoś jest chętny teraz do napisania artykułu na bolec.info?
Czy ktoś jest chętny do napisania artykuły adopcyjnego (przedstawienia kilku zwierząt do adopcji)?

Chciałabym coś przekazać na bazarek, a mianowicie usługę z mojego salonu na warkoczyki afrykańskie, do kogo się zgłosić? I czy robić to przez bazarek czy np przez allegro?

Przepraszam za tyle pytań, ale jestem tu bardziej gościem niż użytkownikiem

sakkmet jak bosko, że chcesz pomóc dłużynskim psiakom........ja mogę przygotować psiaki ich zdjęcia i dane ale do pisania kompletnie się nie nadaje.......totalny brak polotu w tej materii mnie dyskriminuje ale nie powiem znam, znam taką zdolną bestylke ;) ....która pewnie zaraz mnie zabije :)

jesoo a cóz to warkoczyki afrykanskie, tzn takie fryzjerskie zabiegi??? ......jesli tak to nie wiem jak ogarnąc tą usługe na bazarkach tym bardziej że więszkośc kupujących nasze gadżety to osoby z polski hen hen od nas.....hm trzeba pomyslec aby się udało , tak mało osób pomaga że nie można żadnej oferty pomocy pominąc tym bardziej takiej oryginalnej

Posted

teraz mamy chyba tylko jeden bazarek magdyZ......ja szykuje się do drugiego(pewnie spłodze go na dniach) mam poza tym na cele neszych bid laptopa , tylko musze go cholercia z bogatyni odebrać i nie mogę jakoś czasu znaleźc

Posted

sekkmet napisał(a):
to ja się dowiem co do aukcji charytatywnych na allegro i może tam lepiej będzie wystawić

tam aukcje moga robić tylko fundacje, my nie możemy. Kiedyś to rozgryzałam;)
co do psów, to możemy cosik powybierać, ja też pisarzem nie jestem, ogłoszenia raczej tendencyjne klepię. Wychodzę z założenia, że lepiej mniej niż wzbudzić w kimś litość, bo później adopcja z litości często jest nieudana. więc jak ktoś szuka małego psa to ma być mały,a nie pokrzywdzony wielki i on go póxniej nie chce.
Lolka mamy misję z dziadziem owczarkiem - poproszę Mariolę, aby na kota go sprawdziła. A Tobie przesyłam maila od babki, bo jak kota będzie chciał zjeść, to pewnie i dom go już nie zechce.
No i juz pojawił się jeden mściciel co chciał za dziadzia jamnika zabić właściciela:diabloti:

Posted

Drugi kudlaczek juz jest u mnie.
Jest niesamowicie zadredzony.... nie ma na nim ani jednego luznego kudelka.
Jutro umawiam sie z pania psia fryzjerka. Psiak jest naprawde sliczny, bo taki terierkowaty. Ma swietne uszka.... sterczace, a koncoweczki same tak smiesznie oklapniete.
Nie wiem, czy umie chodzic na smyczy, bo po wyjsciu z auta nie chcial, szarpal sie .... tylko za moimi sukami ganial.
W schronisku tez nie chcial isc, zostal zaniesiony do auta.
Samochodem nie umie jezdzic, zwymiotowal.... ale siedzial grzeczniutko, nie skakal po aucie.
W kojcu juz sie oswoil i wita sie ze mna za kazdym razem.
Jest drobniutki ( taki samiutki jak Rumek ).

Joasiu, nie udalo nam sie spotkac.... ale widzialam Cie w aucie, nawet dwa razy, tylko nie wiedzialam, ze to Ty.
Dziekuje za ten olej na piekna siersc. Bede go podawala oczywiscie dwom psiakom z Dluzyny.
Moze kiedys jeszcze bedzie okazja sie spotkac.

Posted

Za foto dziekuje Ci bardzo, juz wkleilam nawet na watek.

Wzielam tego z ogolnych 4-letniego.
A ten w czesci hotelowej to tez dorosly, ale taki maly jest. leni powiedziala, ze jak ktorys z tych dwoch pojdzie, to wezmiemy jego.
A on nie jest ze szczylkami, bo pan kierownik mi powiedzial, ze to same dorosle psiaki tam sa.... tylko wszystkie takie malizny. Szczeniatka sa tylko w drugim boksie. Ale sa slodkie .... a tak plakaly biedactwa.... szczegolnie taki rudo-bialy szczyleczek.
I jeden taki minio malenki jest... taka kuleczka kudlata.... no straszne to, ze takie malenstwa w schronisku juz siedza.....
plakac sie chce......

Posted

I ta niunia cocker-spanielek jest .... no maciupenstwo takie.... slodziutka, a tak smutna byla ......

Dalmatynka tez malutka, taka drobniutka bardzo i przerazliwie chudziutka ......

Posted

Mam nadzieje, że Tibbi szybko pójdzie, jak ten będzie miał już wątek to daj znac, zawsze go na b-kim portalu puszczę, blisko w razie potzreby;)
Ja wiem, ze tak dorosłe, ale one wyglądają jak maluchy, wszystkie drobne i zasadniczo bardzo przyjazne. szczylków wysyp, Beata też ma od dwóch dni małą. Bla wklejeła tutaj link do zgorzeleckiego portalu o znalezieniu pod biedronką niunków i do schroniska pojechały, więc pewnie je widziałaś dzisiaj

Posted

Tak, czytalam to ... cos potwornego ... na mrozie zostawic takie maluchy....
Slodziaki sa wszystkie.

A wlasnie wsrod tych doroslych jest taki jeden fajniutki niuniek tez..... corgi albo cos bardzo w typie ( ten bialo-czarny ... na zdjeciu yen ostatni na gorze po prawej, taki odwrocony ) . On naprawde jest malenki.
Moze by jego obfocic i watek zalozyc.
To sa strasznie kochane i wesole psiaki przeciz, a on tam siedzi w tej klatce .....

Posted

kojarzę go, niestety bez czipa to nic nie zrobimy, bo nawet podstawowych onforacji nie ma, a opowiadać przez telefon to sobie można pracownikom - jak Tibbiego brałaś to ja i tak w stresie byłam czy to ten własciwy. Teraz jak jeździmy na akcje to się pilnujemy, że foty i czip musza być łacznie, bo później to nic nie zrobimy;/

Posted

Porobilam dzisiaj zdjecia temu kudlaczkowi, ktorego zabralam wczoraj.
Siersc w oplakanym stanie.....
Na smyczy nie umie chodzic zupelnie.
Dzisiaj z nim troche cwiczylam i z pomoca moich suczydel jakos to szlo.... po prostu ganial za nimi a ja za nim.... i tak sie oswajal ze smycza.
Ale jest pojetny , to szybko zalapie. I mtysle, ze spacery mu sie spodobaja, wiec bedzie chcial chodzic na smyczy.
Jest bojazliwy.... mocniej szarpne smycza, albo zrobie szybki ruch w jego strone, a od razu sie kladzie.
Biedactwo generalnie z niego .....
Ale widzialam dzisiaj, jak sie super bawil pluszowym miskiem.... podrzucal go sobie, tarmosil .... szaliczek juz miskowi urwal ....

Maluch jest wielkoci Rumka

Ma swietne uszy .... takie stojace, ale z klapnietymi koncoweczkami.

.

Posted

Słodki ma pycholek :). Ale wydaje mi się że tamten kudłaczek , ten mokry to był jakiś inny, ale to może tak na zdjęciu to trudno powiedzieć.