Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no Kasiuchna mówi, że trochę ma wyciągnięte, tzn tak jak na zdjęciach widać....pewnie już rodziła
poza tym ona jest nieco niższa niż zwykle astki ....najwazniejsze jednak że łagodna z niej sunia i milutka

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='lolka']no to już piszę
nr 2
to jedyna szczenior ka jaka została jej szybciutko tzreba znaleźć domek bo lepiej się czuje wsród psiaków, ludzi zaczyna się bać a przy tym płacze niemiłosiernie.....jest prześmieszna, ma 2 miesiące i nr 232...chipa jeszcze nie ma.....może być w przyszłości max do kolan

hey, szczeniak jest chory. Domek albo TD bardzo, bardzo waszne!

Posted

sekkmet napisał(a):
to ja się dowiem co do aukcji charytatywnych na allegro i może tam lepiej będzie wystawić

To dobry pomysł, wystarczy dodać w tytule albo opisie aukcji, że pieniążki zostaną przeznaczone na danego psa lub psiaki.

magda z. napisał(a):
tam aukcje moga robić tylko fundacje, my nie możemy. Kiedyś to rozgryzałam;)

Można robić aukcje np. cegiełkowe. Tylko nie wolno pisać, że jest to aukcja charytatywna, nie używać określenia cegiełka, ani że przedmiot aukcji zostanie przesłany mailem. Trzeba napisać, że przedmiotem aukcji jest np. zdjęcie psiaka z podziękowaniem. Wystawiałam już kilka takich aukcji i nigdy mi nie zdjęli. ;)

A jak tam szczeniaczek spanielek zniósł zabieg na oczko?

Posted

Asia&Ginger mi to już słów brakuje.....spanielek nadal bez operacji

Joasia a Kasiuchna wczoraj morlała tego szczeniora i nic podobnego na jego ciałku nie zauważyła , może to niepotrzebna panika jak w przypadku dziadunia i tylko psiak cierpi......wet dziaduniowi zarzucił paskudnie zaraźliwe choróbsko a chodziło tylko o stan zapalny siusiaka....w tym przypadku tez wyrokuje jakieś paskudztwo, tylko że bardziej na oko to stwierdzenie...efekt taki że szczenior siedzi w schroo i nic się nie dzieje

Posted

lolka napisał(a):

Joasia a Kasiuchna wczoraj morlała tego szczeniora i nic podobnego na jego ciałku nie zauważyła , może to niepotrzebna panika jak w przypadku dziadunia i tylko psiak cierpi......wet dziaduniowi zarzucił paskudnie zaraźliwe choróbsko a chodziło tylko o stan zapalny siusiaka....w tym przypadku tez wyrokuje jakieś paskudztwo, tylko że bardziej na oko to stwierdzenie...efekt taki że szczenior siedzi w schroo i nic się nie dzieje

Jejku, ja tego nie zuważyłam:crazyeye:
miałam go na rękach, głaskałam, fakt, że był tak skulony, przestraszony, że może tych ranek nie było widać:shake:

Posted

kasia310 napisał(a):
Jejku, ja tego nie zuważyłam:crazyeye:
miałam go na rękach, głaskałam, fakt, że był tak skulony, przestraszony, że może tych ranek nie było widać:shake:

a co to w ogóle jest? bo jak zapytałam pracowników, dlaczego ten maluch nie pojechał, to powiedzieli, że " jest coś chory"i tyle, w czwartek lub piątek będę w schronisku, to dokładnie zobaczę.

Posted

kasia310 napisał(a):
a co to w ogóle jest? bo jak zapytałam pracowników, dlaczego ten maluch nie pojechał, to powiedzieli, że " jest coś chory"i tyle, w czwartek lub piątek będę w schronisku, to dokładnie zobaczę.

Kaśka weterynarz wymienił taka chorobę że szok, o podłożu immunologicznym , jakas rzadka i strasznie trudna do wyleczenia...cholercia nazwy zapomniałam.............ale przecież żadnych badan nie było

Posted

[quote name='dzodzo']poznajecie tą damę?
Akira pozdrawia z niemiec

coś cudownego !!! ............Dzodzo jeszcze raz wielkie pokłony i podziękowania , jak pod Wasze skrzydła trafi pies do zero stresów i sukces gwarantowany........

Posted

magda z. napisał(a):
Mam maila od babki, co by chciała go zabrać, lolka prześlę Ci, bo Ty bardziej w temacie co z nim jest, a ja za bazary sie biorę

Magda co ja mam tej babce odpowiedzieć skoro nie wiem czy szczeniak chory czy nie :(...........przecież nie zaryzykuje oddanie jej psa z takimi podejrzeniami, bo szybciej wróci niż pójdzie a najgorsze że do weta tez się nie wybiera, my z kolei nie jesteśmy już w stanie wziąć kolejnego psa na swoje barki, niby jak :(.................oj coraz trudniej z tymi adopcjami schroniskowymi, już nie wspomnę że spanielek nadal czeka, chyba na gwiazdkę z nieba

Posted

lolka napisał(a):
[quote name='dzodzo']poznajecie tą damę?
Akira pozdrawia z niemiec

coś cudownego !!! ............Dzodzo jeszcze raz wielkie pokłony i podziękowania , jak pod Wasze skrzydła trafi pies do zero stresów i sukces gwarantowany........

Boże jaka piękna "duża Tosia"
:loveu:

Posted

Bo Karo w dt jest, ja przekręciłam ostatnio, bo Kasi sie psy pomyliły-co drugi dobek, który jedzie to Karo;) Ja wiem, że jest mu dobrze i zadowolony jest. Przez ostatnie zamieszania to już nie wiem gdzie co pisać... A Akira booooska, ta fota jak siedzi, juz Kasi pisałam, ze luz total. Dzięki dziewczyny.
Kasia ja juz do Ciebie pw piszę w sprawie kropki.

Posted

lolka napisał(a):

To może lepiej go ogłaszać i żeby operację przeszedł już w nowym domku?
Czy jeśli będę robić ogłoszenia mam pisać, w jakim schronisku spanielek przebywa, czy lepiej nie?

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Czy jeśli będę robić ogłoszenia mam pisać, w jakim schronisku spanielek przebywa, czy lepiej nie?

może pisz Asiu, że na Dolnym Śląsku. Jak dom będzie dobry to i zabieg przeprowadzi, my niestety nie ogarniemy wszystkiego, za dużo tego ostatnio...

Posted

Asia niuniek już adoptowany, przejdzie operację już w domku.......:)

Posted

O kurczę, ale szybciusio! :multi:
Nawet nie zdążyłam się jeszcze dobrze rozpędzić z ogłoszeniami. :oops:

dziekuję kochana za pomoc :)