_bubu_ Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 [quote name='Hund']chodzi mi o dobro psa.[/quote] mi również. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 A ja myślę, że to jest jedyna szansa dla Mopa, jak i dla innych psów, na których leczenie mogłyby być przeznaczone pieniądze, które obecnie idą na hotelik Mopa. On potrzebuje człowieka i to jest dla niego nadzieja. Są Dogomaniacy z Niemiec, nawet sporo - może ktoś byłby w stanie sprawdzić przyszły dom? Taka okazja może się już nie przytrafić i trzeba robić wszystko, aby się udało. Zwłaszcza, że Mop czuje się o wiele lepiej. Quote
Diuna B. Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 A co czeka Mopa w Polsce,skoro go nikt nawet na DT nie chce? Coznim będzie za pół roku? rok? Tam przynajmniej będzie miał kochających właścicieli,a to naprawdę dla psa bardzo dużo. Quote
Hund Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 skoro znasz tych ludzi i masz pewność to super :p Śrutka też byŁa pÓŁ roku w lecznicy . Czy ktoś tego żaŁuje teraz ?? Quote
oktawia6 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 [quote name='Hund'] I jeszcze co mi się nasunęŁo. Kto w Niemczech nie ma samochodu...?? [/quote] crazy...kto z Niemiec nie ma auta?:crazyeye:wszelkie organizacje, któe działają legalnie-mają swoich ludzi do transportów wraz z autem przygotowanym w odpiwiednie klatki, kocyki i wodę z klimatyzacją więc dziwne że tutaj jest inaczej. Jaka to organizacja? Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Oktawia6, to nie jest organizacja tylko prywatna osoba. Quote
_bubu_ Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 tak dokładnie, prywatna osoba wypatrzyła Mopa na allegro i zadzwoniła do mnie z Niemiec. Bez żadnych pośredników. Quote
zachary Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Zgadzam się z pinczerką i gizmo. Mopuś to trudny przypadek.W Polsce nawet zdrowe, piękne i bezproblemowe psy ciężko wyadoptować.Jak udałoby się sprawdzić w Niemczech ten domek, to może być jedyna oferta, która przytrafiła się Mopkowi.Prywatne osoby fatygują się, dzwonią do Polski w sprawie ciężko chorego psa!!!.Pierwsze wrażenie-wielkie serce.Tego, poza opieką potrzebuje Mopek. Quote
weszka Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Ja też myślę że warto spróbować... Może to właśnie TA osoba... Quote
_bubu_ Posted June 15, 2008 Author Posted June 15, 2008 przypomne Mopusia.. futerko troszkę odrosło. [IMG]http://img261.imageshack.us/img261/8324/25fx0.jpg[/IMG] [IMG]http://img261.imageshack.us/img261/3748/27yc3.jpg[/IMG] [IMG]http://img339.imageshack.us/img339/9537/26ph4.jpg[/IMG] Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Trzymam kciuki żeby ten domek był naj, najlepszy dla Mopa! Zdjęcia jak zwykle przedstawiają Mopa dokładnie takiego, jakim jest :) Quote
epe Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Cioteczki! Tyle już napisano o tym,aby uważać na adopcje do Niemiec- ta prywatna osoba może jest całkiem porządna i kochająca psy,ale... Wkleję potem link do wątku o facecie z Niemiec-sadyście,który adoptuje psy,aby je okaleczać!:angryy: Naprawdę trzeba czytać wątek "czarne kwiatki"!! Jeśli to ktoś niesprawdzony,to przemyślcie to-lepiej psu w schronie,niż dostać się w takie łapy!!:placz: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Ciągle są starania, aby sprawdzić dom dla Mopa. Szukamy kogoś z Niemiec, kto mógłby porozmawiać z tą panią na żywo. Quote
epe Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Już wróciłam;)! Na czarnych kwiatkach pisze Charly str.27 post 261,a ponadto wklejam link do wątku,który powinny czytać wszystkie osoby adoptujące psy nie poprzez zaufana organizację: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104040[/URL] Wiem,ze na watku-dam dom wypowiadała się dziewczyna,która mieszka w Niemczech-zaraz tu znowu wrócę,jak znajdę jej wątek-moze ona coś może pomóc? Niestety nie ma już tego wątku-dziewczyna miała nicka "Chacko",wiem,że pomagała Krzyczkom poprzez Lamia /wysłała karmę/ Moze napiszcie do Lamia,powinna mieć namiar do niej-a moze w ogóle Lamia Wam pomoże w sprawdzeniu tego domku? Quote
epe Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Bubu! Nie dziękuj,bo ja cała chora jestem po czytaniu niektórych ostrzegawczych wątków! Szukając dla Was linków,natknęłam się jeszcze na wątek założony przez Karjo,w którym ostrzega,że psy sa w Niemczech i Danii wywożone do tzw.burdeli dla zoofilów,bo teraz taka "moda" się zrobiła!:angryy::angryy::mad::mad: Więc naprawdę domki trzeba chyba rentgenem prześwietlać,aby móc spać spokojnie! Wiele psów u nas cierpi,ale to co wyprawiają za granicą to Sodoma i Gomora!:angryy: Quote
_bubu_ Posted June 15, 2008 Author Posted June 15, 2008 a najgorsze ze wszystkim osobom na dogo też nie można ufać bo niektórzy też tu podobno mają wtyczki... :shake: Quote
epe Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Wiem Bubu o tym! Kasę na psach trzepią też i dogomaniaczki-niestety!:angryy::mad: Te które wiedzą.kto to,chyba biją się pisać o tym,bo tak naprawdę trzeba mieć twarde dowody,aby nie zostać pozwanym do sądu! Quote
oktawia6 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 znam przypadki że osoba, która właśnie z Niemiec chciała pomóc biedzie polskiej/psu w potrzebie i ją adoptowac jechała po niego do Polski-dziwi mnie trochę czemu tutaj tak nie jest i sama nie może przyjechac po niego-oczywiście to jej dane byłyby w umowie adopcyjnej-to ona by figurowała nie inna podstawiona osoba-wątpię by nie miała auta-jakoś to wszystko mi nie gra....:roll: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Oktawio, Pani proponowała, że mogłaby przyjechać po Mopa pociągiem do Polski - ale podróż dla tego psa pociągiem jest niemożliwa. Quote
epe Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Skoro pani bez samochodu to chyba niezbyt dobrze jej się powodzi? Piszę to nie dlatego,że biedni ludzie nie moga adoptować psów,tylko,że w Niemczech usługi weterynaryjne są drogie! Więc mogłoby się tak zdarzyć,że pies nie miałby zapewnionej opieki weta w razie choroby! Czytałam na wątku,że podobno coraz więcej psów w Niemczech jest nie szczepionych,bo to drogo kosztuje-była o tym mowa w związku z inf.że od 2010 będzie zakaz wwożenia jakichkolwiek psów z Polski! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Dlaczego akurat z Polski? Przecież niemieckie organizacje szukają domów dla psów z wielu państw, również z np.Belgii, Portugalii, Francji... Quote
epe Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Pinczerko! Nie pamiętam wątku:-( Ja się na tym nie znam,dlaczego-moze mi się pomyliło,może nie tylko z Polski? Chcą zastopowac masowy napływ psów do Niemiec,o to chodzi! To ma być nowa ustawa zakazująca wwozu psów! Quote
Recommended Posts