Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Koperek']A niżej jamniorek, który czeka tylko na deklarację[B] Talcott[/B]! :mad::razz:

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images32.fotosik.pl/318/4cf3863e5cc39f32.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images33.fotosik.pl/326/38d762f6e1e2f3cc.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images28.fotosik.pl/252/15bdba30b3adb32e.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images33.fotosik.pl/326/1917f4a5e8a6000a.jpg[/IMG][/URL][/quote]
Koper ty az sie prosisz:angryy::angryy::angryy::angryy::mad::mad::mad::mad:

Posted

[quote name='Koperek'][B]Labuś[/B] jedzie ze mną (prawdopodobnie we wtorek) na badania- w końcu!:roll:[/quote]

Oby, bo mi maluch ciągle chodzi po głowie.
Czy szukałyście dla niego DT?

Posted

[quote name='teapot']Oby, bo mi maluch ciągle chodzi po głowie.
Czy szukałyście dla niego DT?[/quote]
Nie ma dla niego DT, nie szukałam dla niego dt, bo mam 100 spraw ważniejszych na głowie, a póki ja mam nad nim pieczę to krzywda mu się nie stanie. Siedzi w spokojnym boksie, jest ciepło, ma jedzenie, psy go nie gryzą.

Jeżeli ktoś dzwoni do mnie, bo chce laba to oczywiście wszyscy zdrowego:cool1:

Posted

[quote name='Wet-siostra']Jak się miewa "moja" Parówka???:loveu:
Już się jej doczekać nie mogę...:oops:
Czy już coś wiadomo odnośnie transportu?:p[/quote]
Iwa77 napisala na wątku Gumisia cyt:" Sprawa Parówki już załatwiona - jedzie we wtorek do DT do Przemyśla" . Nie wiem nic więcej, ale dobrze jakbyście się telefonami wymieniły

Posted

[quote name='GoskaGoska']Iwa77 napisala na wątku Gumisia cyt:" Sprawa Parówki już załatwiona - jedzie we wtorek do DT do Przemyśla" . Nie wiem nic więcej, ale dobrze jakbyście się telefonami wymieniły[/QUOTE]

Już jestem .
Rozmawiałam przed chwilą z Ecci która będzie wiozła mojego Gumisia do Rzeszowa i dowiedziałam się , że Parówka ma jechać także we wtorek.
Parówke wiezie Magda (Ulvhedinn ).O ile dobrze zrozumiałam to dziewczyny jadą jednym pociągiem (?)Ale czy Parówka jedzie tylko do Rzeszowa czy do samego Przemyśla - tego nie wiem.
Szczegóły "parówkowego " transportu proszę uzgadniać z Magdą (Ulv)

Posted

odpowiem na kilka pytań:
1, Rudzik jest u mnie, zawioze go może jutro do Wiosny ale Rudzik jest chory, dramatycznie kaszle....
2. Z czarnych mikrusów zostały dwa pinczerowaty i Murzynek, strachliwy już chyba u Piotra....
[B][SIZE=3][COLOR=red]3.podczas wypisywania paierów Rudzika zajrzałyśmy w papiery i Trikolor też ma wpisaną "L"- to znaczy do uśpienia jutro prawdopodobnie....[/COLOR][/SIZE][/B]
4. szpicowata sunia jest szpicowatym samczykiem w rzeczywistości, zachowuje się chyba dziwnie wobec innych psów, musi być zabrana na cito, inne psy go zagryzą, w ciągu godziny pobytu w schronisku poważnie zaatakowały go dwa różne pieski z boksu (i to wcale nie Rudzik), jeśli ktoś nie założy mu wątka i nie zajmie się nim na już to bardzo szybko nie będzie co zbierać....
5. Sunia, o którą pytała Poker jest oszacowana na 14 lat jest przekochana, spokojniuteńka, przymilna ale wystraszona, nie odzywa sie wcale tylko siedzi w kąciku...cudowna kruszyneczka ale stara więc.... wiadomo
6. jest też nowy maluch ale o tym potem

Posted

[B]Pies,10 lat,tricolor,długowłosy.[/B]
[B]W Schronisku od 10.05.08 r.[COLOR=red]Nr 818/08[/COLOR][/B]
[IMG]http://img261.imageshack.us/img261/2623/dscf2459ss8.jpg[/IMG]

u tego psa w papierach odkryłyśmy z Agą (V) wpis, że jest do uśpienia...

Posted

[quote name='iwa77']Już jestem .
Rozmawiałam przed chwilą z Ecci która będzie wiozła mojego Gumisia do Rzeszowa i dowiedziałam się , że Parówka ma jechać także we wtorek.
Parówke wiezie Magda (Ulvhedinn ).O ile dobrze zrozumiałam to dziewczyny jadą jednym pociągiem (?)Ale czy Parówka jedzie tylko do Rzeszowa czy do samego Przemyśla - tego nie wiem.
Szczegóły "parówkowego " transportu proszę uzgadniać z Magdą (Ulv)[/quote]

Gdzie mogę znaleźć tą Cioteczkę????Ten wątek jest taaaaaaaaaaki długaśny...:oops:
Paróweczko-widmo strzykawki oddalone!!!:loveu: :multi::multi::multi: :loveu:

Posted

[quote name='Wet-siostra']Gdzie mogę znaleźć tą Cioteczkę????Ten wątek jest taaaaaaaaaaki długaśny...:oops:
Paróweczko-widmo strzykawki oddalone!!!:loveu: :multi::multi::multi: :loveu:[/QUOTE]
[B]
Wet - Siostro ! [/B]
Podaje telefon do Magdy : 609 325 217
Chyba nie zdradzam wielkiej tajemnicy podając numer , bo już był chyba nie raz podawany!

Posted

[quote name='kikou'][B]Pies,10 lat,tricolor,długowłosy.[/B]
[IMG]http://img261.imageshack.us/img261/2623/dscf2459ss8.jpg[/IMG]

u tego psa w papierach odkryłyśmy z Agą (V) wpis, że jest do uśpienia...[/quote]

[COLOR=red][B]prosze o pomoc tego psa jutro może już nie być!![/B][/COLOR]

Posted

[quote name='kikou']odpowiem na kilka pytań:
1, Rudzik jest u mnie, zawioze go może jutro do Wiosny ale Rudzik jest chory, dramatycznie kaszle....
2. Z czarnych mikrusów zostały dwa pinczerowaty i Murzynek, strachliwy już chyba u Piotra....
[B][SIZE=3][COLOR=red]3.podczas wypisywania paierów Rudzika zajrzałyśmy w papiery i Trikolor też ma wpisaną "L"- to znaczy do uśpienia jutro prawdopodobnie....[/COLOR][/SIZE][/B]
4. szpicowata sunia jest szpicowatym samczykiem w rzeczywistości, zachowuje się chyba dziwnie wobec innych psów, musi być zabrana na cito, inne psy go zagryzą, w ciągu godziny pobytu w schronisku poważnie zaatakowały go dwa różne pieski z boksu (i to wcale nie Rudzik), jeśli ktoś nie założy mu wątka i nie zajmie się nim na już to bardzo szybko nie będzie co zbierać....
5. Sunia, o którą pytała Poker jest oszacowana na 14 lat jest przekochana, spokojniuteńka, przymilna ale wystraszona, nie odzywa sie wcale tylko siedzi w kąciku...cudowna kruszyneczka ale stara więc.... wiadomo
6. jest też nowy maluch ale o tym potem[/quote]
No i padłam!

[SIZE=1]A o "moim" [B][COLOR=red]MAPECIK[/COLOR][COLOR=red]U[/COLOR][/B] to już nikt nie pamięta....[/SIZE] :placz:

Posted

[quote name='kikou']Mapet ma Ciebie... a Staruchy nie mają Ciebie!!!![/quote]
Ale ja go tak samo nie mogę wziąć, jak i staruchów!:placz: A wszystkie ciotki pomagają tylko tym małym na 16, a dużemu staruchowi to nikt nie chce dać tymczasu!:placz:

Posted

[quote name='kikou'][B]Pies,10 lat,tricolor,długowłosy.[/B]

[SIZE=4][COLOR=Red]u tego psa w papierach odkryłyśmy z Agą (V) wpis, że jest do uśpienia...[/COLOR][/SIZE][/quote]

[quote name='kikou'][SIZE=4][COLOR=red][B]prosze o pomoc tego psa jutro może już nie być!![/B][/COLOR][/SIZE][/quote]

Załamać się idzie... co się jedno nieszczęście odratuje to w to miejsce inne ...:placz::placz::placz:

Posted

a jak jest z tym domkiem dla Mapeta - czy to znaczy ze ci ludzie od Goldenka go nie wezną? Tego sikania psa mozna oduczyc. Na wątku Olafa - ktos pisal ze oduczyl swego psa w 3 dni. Olfa wlasnie sika wszędzie w domu.
Czyli co Mapet jest bez domu - ci z niego zrezygnowali? Czy jednak w sierpniu pojedzie do domu i szukamy DT na teraz tylko, a pozniej idzie do DS.
A swoją drogą ja wlasnie chcę wiedzięc tez jakie duze psy mają L. ( Znaczy nie chcialaby wiedziec, bo serce mi pęka, ale przynajmniej jakos mozna pomoc).

Posted

[quote name='kikou']odpowiem na kilka pytań:
6. jest też nowy maluch ale o tym potem[/quote]

szpicowaty ,kudłaty ile ma lat i jak do innych psów? bo mam dwa i kota.Dlaczego zachowuje się dziwnie do innych psów?
Psów nieadoptowalnych nie mogę brać ,bo nie mogę mieć na stałe 3.psów.
Masz namyśli tę biało-czarną,malutką ?że ma 14 lat?

Posted

[quote name='Poker']szpicowaty ,kudłaty ile ma lat i jak do innych psów? bo mam dwa i kota.Dlaczego zachowuje się dziwnie do innych psów?
Psów nieadoptowalnych nie mogę brać ,bo nie mogę mieć na stałe 3.psów.
Masz namyśli tę biało-czarną,malutką ?że ma 14 lat?[/quote]

wiadomo, nikt nie wie na pewno ile ma lat...tak ma wpisane w karcie ta łaciata sunia gładkowłosa podobna do belli.....jest stara, wpisali jej 14 lat chociaż absolutnie nie wygląga ....nie wiem o co tu chodzi....

szpic malutki(może m a z 8-10lat) nie jest agresywny, jest uległy ale ma coś w sobie, że drażni inne psy, podczas krótkiego pobytu najpierw Parówka chciała mu odgryźć głowe, potem ta sunia szorstkowłosa złapała go za gardło....drażni jakoś inne psy.... jest milutki ale dość szczekliwy... jeśli go ktoś nie zabierze na bank będzie zagryziony...

Posted

Cioteczki-niezastąpiona Cioteczka Isadora7 obiecała mi pomóc w ogłaszaniu Paróweczki,jak już będzie u mnie...Założę jej nowy,osobny wątek,do którego podrzucę Wam link.(ale to chyba nie dziś).Będę potrzebowała jak najwięcej info o tej suńce-charakter,stosunek do psów,kotów,sterylka?,historia-ile lat w schronisku,jak i skąd do niego trafiła...Itd...itp...No i fotki...Na razie jakieś Wasze,potem sama będę robiła...
Ciotka wet bierze się do pracy...:evil_lol:

Posted

Wiesz co [B]Goska[/B], ja sama nie wiem, czy da się tego szczania! oduczyć [B][SIZE=3][COLOR=red]MAPETA[/COLOR][/SIZE][/B]...:roll: Jedno, co o nim wiemy to to, że to pies z łańcucha, bo ma wytarte wokół szyjki.

Teraz to mają wolne i mogą go tego uczyć, ale jak nie bardzo będzie pojętny, a będzie chlapa i błoto na jesień to będzie to cholernie uciążliwe wychodzenie z nim co chwilę "na siku".

Nie wyobrażam sobie tego, aczkolwiek ma jeszcze porozmawiać z chłopakiem. Może oni dadzą mu DT i będziemy dalej szukać domku z budą- to byłoby jakieś rozwiązanie...