Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam,,
Sunia jest już umnie, czekam na weterynarza, żeby ocenic jej stan fizyczny.
Psychicznie suńka jest w stanie opłakanym:crazyeye:.
Będę ustalał date sterylizacji ( mam już dwa psy do zabiegu).
Postaram się przekazywać informacje na bieżąco.
Pozdrawiam
Marek

Posted

Informacji za dużo od weta nie mam, ponieważ ilosc wrażen Pręguski w dniu dzisiejszym przekroczyła jej pojemność;) Jest bardzo zestresowana więc chcę poczekać, może dwa dni żeby mogła zapoznać się z nowym środowiskiem.
Jest też problem z poruszaniem się samodzielnym po terenie, wszystkimi sposobami, stara sie znaleść wyjście:crazyeye: Ogólnie ma apetyt, jest chętna na smakołyki (co mnie bardzo ucieszyło). Dzisiaj ją orobaczymy, na sterylizacje jest umówiony zaraz po długim weekendzie. W tej chwili jest sama w kojcu po Alaskanie, rozgląda się, słucha, już chetniej podchodzi do nas. Zdjęcia oczywiście zamieszcze tak szybko jak będzie to możliwe. Postaram się przed zamieszczeniem zdjęć trochę doprowadzić jej sierść do stanu normalności.
Ogólnie jest OK! i powinno już być tylko lepiej.
Pozdrawiam
Marek

Posted

MARBAX napisał(a):
Informacji za dużo od weta nie mam, ponieważ ilosc wrażen Pręguski w dniu dzisiejszym przekroczyła jej pojemność;) Jest bardzo zestresowana więc chcę poczekać, może dwa dni żeby mogła zapoznać się z nowym środowiskiem.
Jest też problem z poruszaniem się samodzielnym po terenie, wszystkimi sposobami, stara sie znaleść wyjście:crazyeye: Ogólnie ma apetyt, jest chętna na smakołyki (co mnie bardzo ucieszyło). Dzisiaj ją orobaczymy, na sterylizacje jest umówiony zaraz po długim weekendzie. W tej chwili jest sama w kojcu po Alaskanie, rozgląda się, słucha, już chetniej podchodzi do nas. Zdjęcia oczywiście zamieszcze tak szybko jak będzie to możliwe. Postaram się przed zamieszczeniem zdjęć trochę doprowadzić jej sierść do stanu normalności.
Ogólnie jest OK! i powinno już być tylko lepiej.
Pozdrawiam
Marek

Szuka wyjścia co znaczy, że się dziewczyna nie poddała :-) a to chyba dobrze. Gorzej byłoby ze zrezygnowanym psem ;-)

Posted

No! Fajnie jest.:)

I będzie dobrze:)

Słuchaj, Marbax, a jak to z kasą na wszystko?
Nie wiem, czy gdzies wczesniej było o tym.:oops:
Sam finansujesz wszystko? Ktos Ci pomaga?
Chcesz pomocy? Jak to jest?
Jeśli nie chcesz pisać na watku, to przynajmniej na PW.

Posted

Tak Iwonko, było- post 14 i 15 (2 strona wątku). Ale może rzeczywiście należy jeszcze raz zadać te pytania. Może jednak Marek poprosi nas teraz o jakąś pomoc. :)

Posted

Witam,
Ja rownież jestam mocno przekonany, że bedzie wszystko w porzadku:multi:
Jestem zadowolony jak na tę chwile z zachowania YOKO, bo tak ją nazywamy.
Jedno co daje sie zaobserwować to totalny brak checi do obroży i smyczy!!
Być może ostatnie miesiące spowodowały konflikt ze smyczą lub nigdy w swoim krótkim zyciu nie ubierała tych akcesoriów:shake:
Dzękuje za dobre chęci zwiazane z pomocą finansową, na razie daje rade ale gdyby nadeszła taka potrzeba, zapewniam, że oficjalnie o tym zamelduje;)
Mam nadzieje, że będziecie zainteresowani losami suni i bedziemy w kontakcie:p
Chciałbym wyprowadzić ją na prostą i może znaleść dom, w którym będzie jedynym ukochanym pieskiem?
Mam już kolejne propozycje przygarniecia Akit więc może się w tym wyspecjalizuje, lecz wczesniej musze zakończyc adaptacje miejsc dla psów.
Pozdrawiam
Marek

Posted

MARBAX napisał(a):

Mam nadzieje, że będziecie zainteresowani losami suni i bedziemy w kontakcie:p
Chciałbym wyprowadzić ją na prostą i może znaleść dom, w którym będzie jedynym ukochanym pieskiem?
Mam już kolejne propozycje przygarniecia Akit więc może się w tym wyspecjalizuje, lecz wczesniej musze zakończyc adaptacje miejsc dla psów.
Pozdrawiam
Marek

Ależ oczywiście, myślę, że wszyscy tutaj jesteśmy i będziemy zainteresowanii losami Yoko. Jak widzisz- nie zdejmuję jej ze strony Akit w Potrzebie i traktuję jak sunię szukającą domu. Jeśli tylko pojawią się jakieś nowe zapytania o nią to będę przedstawiać je tutaj na wątku i mam nadzieję, że decyzję co do przyszłego domku i dalszych losów Yoko będziemy podejmować wszyscy wspólnie.
Jestem jak najbardziej zainteresowana Twoimi relacjami z jej "codziennego życia", opisami jej charakteru i postępami w socjalizacji.
Przecież to "nasza Yoko" :)

Specjalizacja to fajna sprawa. Ja tam bym się bardzo cieszyła, gdyby akitki miały swój wyspecjalizowany dobry dom tymczasowy;)

Posted

Ja równiez jestem bardzo zainteresowana
tak losami jak pomocą Dziewczynie.:cool3:
Marbax, z przyjemnością wyczytuję
wszystkie Twoje wiadomości o niej.:)
Jesli inna pomoc na razie nie jest potrzebna,
to oczywiście, jako stary handlarz, chetnie ja poogłaszam.
Czekam na świeże informacje o Yoko i zdjęcia,
czy może zrobic w oparciu o to, co juz wiadomo?

Jesli wyszłaby ta idea wyspecjalizowanego DT dla Akit,
było by super. Bo, kurcze, coraz ich więcej.:p

Rzeczywiście masz odpowiednich chętnych na Akity?
Od roku szukaja domów dwaj śliczni chłopcy
w kwiecie wieku: Masumi i Esto. Pomysl, moze akurat.:roll:
Pomyslisz?
Nie wiem, czy Edytka pisała Ci o tym,
w Twoich okolicach (nie wiem czy moge pisać szczegóły)
jest kolejny Akita w schronisku, nic o nim nie wiadomo.
Kilka dni temu był jeszcze na kwarantannie.:p

Posted

Witam,
Cieszę się bardzo, że nie zostanę sam z moimi nadziejami iż uda mi się pomagać poturbowanym psiakom, może Akitom?
Yoko jak na razie jest pozostawiona w spokoju, żeby mogła sama ocenić jak teraz ma wyglądać jaj nowe domostwo. Bardzo wolno zaczyna reagować na nasze osoby ( są tylko dwie). Chętniej podchodzi do wyciągniętej reki, szczególnie jak jest w niej smakołyk:lol:. Mam nadzieje, że około wtorku, środy założymy jej nową obroże i spróbujemy pozwolić jej zapoznać się z terenem, samodzielnie. Teren jest dość duży ale jest kilka miejsc w których można się pokusić o próbę ucieczki więc chcę być ostrożny. jeśli wszystko będzie układało się po naszej myśli to sądze, że po tygodniu będziemy próbować zajęcia ze smyczą.
Postaram się w nadchodzącym tygodniu zrobić Yoko kilka fotek.
Pozdrawiam
Marek

Posted

Witam,
Właśnie, też chciałem o to samo zapytać.Czy chodzi o schronisko przy ul. Bukowskiej?
Od kiedy jest tam Akita? Mam dostęp do tego schroniska, mógłbym w poniedziałek coś popytać.
Marek

Posted

MARBAX napisał(a):
Witam,
Właśnie, też chciałem o to samo zapytać.Czy chodzi o schronisko przy ul. Bukowskiej?
Od kiedy jest tam Akita? Mam dostęp do tego schroniska, mógłbym w poniedziałek coś popytać.
Marek

Może napisz do MonikaP PW. Może nie śledzić wątku.

Posted

Witam, ja tak szybciutko, bo mam dostęp do netu tylko modemowy i mi zrywa połączenia.
Marku-dzięki za info o Yoko. Cieszę się, że jest pod Twoją opieką :)
Jeśli chodzi o tego akitę z Poznania- to tak jak pisze Izis- skontaktuj się z Monika P, albo może tutaj na wątku- Moniko- napisz nam coś o nim proszę.
A jeśli chodzi o akitę "warszawiaka" to jest na Paluchu.

Posted

Marku, w jakim sensie masz dostęp do tego schroniska?
Jutro jest zamknięte dla odwiedzających, chyba, że Twój "dostęp" umożliwi Ci wejście ;-). Postaram się zrobić psu zdjęcie i dowiem się, skąd się wziął i w jakim mniej więcej jest wieku.

Posted

To, co mam "na dziś", to zdjęcia. Karta niestety gdzieś wsiąkła, więc nie mogę nic na temat psa napisać :-(.

Porównując to, co jest teraz z tym, co pamiętam, widzę, że schudł i w ogóle zmarniał :-(. Ma dystans, ale zawołany macha ogonem, widać w jego oczach zainteresowanie.

Posted

Izis napisał(a):
Czy karta jest do odzyskania? Tzn. wsiąkła chwilowo bo coś tam czy wsiąkła na amen :-(

Nie, nie, myślę, że to wsiąknięcie jest chwilowe. Choć z drugiej strony z karty niewiele się można dowiedzieć poza tym, skąd pies trafił (a zwykle jest to wpis "przywieziony przez Straż Miejską" ) i jaki jest jego orientacyjny wiek.