PaYooK Posted May 5, 2003 Posted May 5, 2003 ELO!!! mam maly problem nie wiem jak nazwac swoja hodowle a juz powoli bym musial wysylac propozycje do zwiazku... mam jedna nazwe: WILCZE GNIAZDO ale cos mi w niej nie pasuje :-? moze macie jakies propozycje ?? jesli tak to poradzcie cos bo jestem w kropce malej ;) thx z gory ;) Quote
Kiki Posted May 5, 2003 Posted May 5, 2003 Wiesz co to słowo "GNIAZDO" to tak jakoś nie bardzo. Quote
Kiki Posted May 5, 2003 Posted May 5, 2003 Już lepiej "WILCZA GROMADA", albo "ŚNIEŻNA FERAJNA". Jakoś nie mam teraz weny twórczej jak mi przyjdzie cos do głowy to napiszę. :roll: Quote
Dolphine Posted May 5, 2003 Posted May 5, 2003 a moze cos takiego "czorty z Bukowca" albo "z bukowego grodu" albo ".....(tu imie psiaka) z Pyrlandii" he he he to zart oczywiscie :) Quote
Fair_Play Posted May 5, 2003 Posted May 5, 2003 "z pyrlandii" juz chyba jest..nie wiem dokładnie czego.... Quote
greg Posted May 5, 2003 Posted May 5, 2003 Pay, a może coś z "Payookowym"? Może z Payookowego Ogrodu, Zaprzegu, Lasu, Ziemi, oj tu mozna dodać co się chce. :D Quote
iceangel4444 Posted May 6, 2003 Posted May 6, 2003 A może (tylko sie nie smiać) "Górskie Odstępy" albo "Góry Skaliste" albo "Arctic Sky" Quote
szybszy_od_dylizansu Posted May 6, 2003 Posted May 6, 2003 A może :"Idasiowe Ranczo" , będzie pasować też do agroturystyki . Druga propozycja : " Hodowla ELO " :wink: Quote
agacia Posted May 6, 2003 Posted May 6, 2003 Cien wilka juz jest :wink: Moze cos zwiazanego z natura tych psow,z ich szalenstwem i bieganiem? Na razie nie mam pomyslu bo zapas tworczosci wyczerpalam dzisiaj na maturze,ale moze w czwartek. :D Quote
basia Posted May 6, 2003 Posted May 6, 2003 Wow!!! Matura! Ech... kiedy to było... :drinking: PaY, a może "PaYooKowa Ferajna", "PaYookowy Pomiot" ewentualnie "Wilczy Pomiot", "Wilcza Rodzina"... Tak sobie wymyśliłam :) Co ty na nasze propozycje??? Quote
askaa Posted May 6, 2003 Posted May 6, 2003 A może "Zaprzęg Payooka" A propos macie pomysł na imię dla suczki na "U". Jest to samojed i do poniedziałku muszę podać imię. Acha napiszcie mi, czy nazywacie swoje psy imionami nadanymi przez hodowców, czy swoimi własnymi. Z niecierpliwością czekam na pomysły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
iceangel4444 Posted May 6, 2003 Posted May 6, 2003 Ja nazwałem swojego Shagari.W metryczce nazywał sie Sumo co mi sie zupelnie nie podobalo. Na "u" to może "Ulwer" hmmm nie za bardzo, jeszcze pomysle..... Quote
agacia Posted May 7, 2003 Posted May 7, 2003 Azja w papierach ma Hydra,ale mnie sie nie podobalo to imie,choc z uplywem czasu stwierdzilam,ze nawet to do niej pasuje.Czasami zostaje wiec Hydrancikiem :wink: Quote
askaa Posted May 7, 2003 Posted May 7, 2003 Dzięki za propozycje, wezmę je wszystkie pod uwagę. A najbardziej spodobała mi się Uskaya i rozważam jeszcze Ucca. Tylko imiona na U są mało dźwięczne. Widzicie ja już zaznajomiłam się z hodowlą od ktorej wezmę samojedka więc kiedy napisali mi maila, że pieski już są na świecie to zaproponowali mi abym sama wymyśliła imię i właśnie na lit U, bo taka jest u nich kolejna litera. Więc jak nie skorzystać z okazji i nie mylić sobie i psu. Ja sama już miałam propozycje ale na inne litery min. Tajga, Luna, Nuka i ostatecznie nie będę nazywała jej imieniem rodowodowym jak to jest w waszym przypadku. Bo rzeczywiście Metros jak można wołać na haszczaka BARBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Więc jak wam przyjdzie do głowy jeszcze jakaś propozycja to z góry wielkie dzięki. Pozdrowionka Quote
PaYooK Posted May 8, 2003 Author Posted May 8, 2003 ELO!!! thx za propozycje :D :drinking: prawdopodobnie z ktoregos pomyslu skorzystam tylko musze z moim tatuskiem pogadac :D metro bede mial miot w przyszłym roku matka bedzie Antu Wataha Sudecka vel PiXa a ojciec Atos Sport Byrtek vel Atos :D Quote
agacia Posted May 8, 2003 Posted May 8, 2003 A moze"Z Prawdziwego Zdarzenia"? A co do imienia na u to moze Uzi? Pasuje do psa i do suczki :wink: Quote
ewaka Posted May 8, 2003 Posted May 8, 2003 mnie się podobają pomysły Szybszego, Elo Elo hehhe!! A Idasiowe Rancho jest w pipkę - bomba!! Nazwij psiurka Uzi, nazwa jest wystzałowa ! Quote
Gosia Posted May 8, 2003 Posted May 8, 2003 A mnie się Wilcze Gniazdo podoba. Powiem Ci w tajemnicy, że ja chciałam zarejestrować przydomek "Tańczący z wilkami". Ale nie chcieli mi zarejestrować, a potem chyba go gdzieś widziałam. Ale bardzo byłam do tej myśli przywiązana. Pozdrawiam- Gosia Quote
askaa Posted May 8, 2003 Posted May 8, 2003 Dzięki za propozycje Mam już tyle propozycji, ze tylko wybierać, ale na wszystkie połówka kręci nosem. A psies będzie rzeczywiście od Kłosińskich. Quote
agacia Posted May 8, 2003 Posted May 8, 2003 Askaa mysle,ze powinnas zobaczyc imiona w ksiedze imion chociazby tu na dogomanii.Moze akurat bedzie jakies co nawet polowce sie spodoba :wink: Quote
Gosia Posted May 8, 2003 Posted May 8, 2003 Według mnie fajnie jak nazwa jest smieszna, ale bez przesady*************** To mi przypomniało, jak padłam na twarz ze śmiechu- i padam do dziś- jak przeczytałam w jakimś katalogu przydomek: "Podkołdernik Jadowity" Niezłe- nie? :D :D :D Gosia Quote
Mokka Posted May 8, 2003 Posted May 8, 2003 Askaa A może Uncja, Ulka, Ulla, Ufo ( :D ). Cóś wybredna ta Twoja połówka. Quote
askaa Posted May 8, 2003 Posted May 8, 2003 Uncja całkiem całkiem Połówka nie tyle wybredna co wszystko na U jest mało dzwięczne a on jako ucho muzyka jest wrażliwy. A dziś siostra też poddała mi fajne nazwy np. Ulga, Uroda Więc mam w czym wybierać. Dzięki Wam wszystkim za propozycje wypisuję je na karteczkach i przeglądam aż mnie olśni Pozdrowionka Quote
askaa Posted May 8, 2003 Posted May 8, 2003 Agacia ja słownik imion na forum to przejrzałam na początku ale jakoś nic mnie nie zainteresowało. Ściągnęłam nawet od Payooka Lakota-Słownik i też nic nie znalazłam. Przejrzałam na formu temat o imionach ale nikt nie dał mi propozycji, dopiero tutaj ruszyło. Quote
Recommended Posts