Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ElzaMilicz']A kto oddaje psa do "miętolenia" przez dziecko ???

Tyle wiem, że miałyby pilnować sporej posesji, a do babci przychodzą wnuki, więc jesli pieski nie atakują ani nie sztywnieją na widok dzieci to już dobrze rokuje.
[/QUOTE]

A spałyby w domu?

Posted

[quote name='ElzaMilicz']
Jest osoba chętna do adopcji naszej dwójeczki. jutro sprawdzam dom.
[B]psy muszą byc trochę szczekliwe[/B] i mieć dobry kontakt z dziećmi.

[B]Koss[/B], dobrze byłoby gdyby ktoś mógł zadzwonic do babki i opowiedziec o psach. To nie żarty- transport daleki, a ja nie mam ich gdzie przetrzymać gdyby cos nie wypaliło. Potencjalny dom: 071\ 3833748

mój tel. 692 438657
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
[/quote]
:nerwy:what is this?:icon_roc:

Posted

Nie wiem czy nasze maluchy nadadzą się do pilnowania posesji ;)
Ludzi uwielbiają, więc z dziećmi, które wiedzą, że pies to nie zabawka też nie powinno być problemu. Jeden z psiaków, starszy nie wydaje z siebie chyba za bardzo dźwięków, młodszy lubi poszczekać na inne psy.
Miło by było dowiedzieć się czegoś więcej o chętnym domku :)

Posted

No, [B]Brązowa[/B], módl się do Bozi, żeby domek podjął właściwą decyzję i zadzwonił ponownie. :) Ja się już modlę od godziny. :modla:

Dość duża posesja (30 arów), ogród angielski i część trawiasta, na której stoją huśtawki dla dzieci itd.

Państwo mają jamnika-staruszka Chaplina i wykastrowanego kota. Zwierzęta są pod stałą opieką weterynaryjną.
Parka, oczywiście, spędzałaby czas tak jak wszyscy, czyli wg uznania- w domu lub na dworze. Spanie w domu na tapczaniku. Gotowanie rosołków, mizianie, głaskanie.

[B]Jeden zgrzyt[/B], pan dowiedził się o sprawie ode mnie. :)
Teraz babka urabia męża. Czekamy.

[SIZE=1]Tymczasem wyprowadźcie psy na spacer i sprawdźcie te reakcje na dzieci.[/SIZE]

Posted

ELZIE :multi:nalezy zaufać-jezeli to ona sprawdza dom to jest taki jak mówi ona nie da piesów do żadnej budy:crazyeye: a jezeli już jest tam emerytowany jamnior -to znaczy ,że dzieci mają prawidłowy kontak ze zwierzętami -patrz blizniaki Elzy :lol:....:roll:AKUCHA -musisz zdobyć kontakt z nasza szefową -Brazową,i to ona powinna zatelefonowac do Elzy w sprawie panów Piesów- ja wiem tyle co z wątku,.....szkoda KAŻDEGO DNIA PISEKIEGO W BIDULU -przeciez Ty Akucha wiesz to lepiej niz ja...
Wróciłam na dogo po maturach a tu tyle zmian...nie wiem teraz czy Izis ma przygotować ten plakacik dla piesów -własnie miałam wysłac jej tekst....????????????w sprawie transportu jeżeli nie bąde mogła zgrac z wyjazdem T.Ż.w te okolice pomogę finansowo -pamiętam,ze ojciec RYBCI jeżdzil już pare razy za zwrot kosztów za benzynę...może i teraz...

Posted

witajcie.
Ja podobnie jak nelonik uwazam,ze te psy nie maja problemow w kontakcie z dziecmi i w ogole w kontakcie z ludzmi.Na pewno beda szczekac,co do tego nie mam watpliwosci.Oczywiscie nie od razu,beda potrzebowaly troche czasu do adaptacji.Pan sznaucerowaty wazy okolo 8 kilo,pan terierkowaty okolo 12stu.
Nie wiem,jak ulozylyby sie kontakty z jamnikiem i w sumie tylko to mnie najbardziej martwi,dlatego,ze terierek rwie do psow.Nie mial kontaktu z psami luzem i raczej do tego nie dojdzie,bo nie prowokujemy niepotrzebnych sytuacji. Za to swojego "brata" uwielbia.Czy bedzie mozliwosc oddzielenia psow,gdyby z jamnikiem sie nie zgodził?Pamietajmy,ze one stanowia stado i moga zawiazac koalicje przeciw jamniolowi.

Byloby dobrze,gdyby sie udalo z domem,poniewaz,nie ludzimy sie,ze posypia sie oferty domu dla dwojki starszych psow.A tak-beda razem.

Posted

Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhura jesteś:loveu:-może byś mogła zadzwonić ,jak prosiła Elza (podała telefon)do tej Pani i pogadała z NIĄ-widzisz Ty od razu pomyślałas o ewentualnej antyjamnikowej koalicji....:shake:...Naprawdę o nich myślę 11 i 8 lat to w bidulu za moment juz wyrok...ALE myśle,że ich [SIZE=3][U][B]NIE[/B][/U][/SIZE] [SIZE=3][B] można[/B][/SIZE] rożdzielić- miałam 2 piesy, były ze sobą 7 lat i po smierci Draba -jego kumpel Zbój miał przez pół roku ostrą depresję, a był w swoim ukochanym domu ze swoim człowiekiem...Brazowa:oops:TYLKO TY właściwie pogadasz z tą panią....

Posted

[quote name='koss']UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF...DZIĘKI:shiny:[/quote]
oj,ale za co? :-o:evil_lol:
Koss,ja bardzo czesto mysle o Twoich dziczkach :) ze mozna wyprowadzic pieski na prosta,jak sie bardzo chce:)

Posted

[quote name='ElzaMilicz']W[B] Łodzi[/B] będę [B]29-tego maja. [/B]
Do tego czasu trzebaby je było gdzieś przechować. Masz pomysł ?[/quote]

Będziemy w Gdańsku od 23 do 25 maja. Także mogłabym ich zabrac w niedzielę do domu .Wydaje mi się , że te 4 dni mogliby przehotelować u mnie . W jakich godzinach będziesz w Łodzi ?

Posted

teraz troche formalnosci:) w schronisku panuja pewne zasady

wiec:umowa adopcyjna do podpisania;osoba odbierajaca pieska,musi miec adres przyszlego wlasciciela,jego nr telefonu
adopcje od 10 do 17stej kazdego dnia,dobrze,zeby przedtem zadzwonic i uprzedzic,ze sie po dwojeczke przyjezdza :) zreszta zobaczymy,kto 23 bedzie na dyzurze,jezeli Millarca to ona na Was poczeka,jezeli w tej godzinie sie nie wyrobicie.
Jest oplata adopcyjna,z tego,co pamietam,30 zl za psa powyzej 3 lat,jakos tak
ksiazeczka zdrowia itd-wszystko psy maja.

jednak wpierw i tak musze omowic z ewentualna wlasciecielka sprawe jamniolka.

Posted

[quote name='koss']
Wróciłam na dogo po maturach a tu tyle zmian...nie wiem teraz czy Izis ma przygotować ten plakacik dla piesów -własnie miałam wysłac jej tekst....????????????[/quote]

[B]Jak najbardziej przygotować.[/B] Trzeba urabiac opinię publiczną na goraco. Jeśli ten dom nie wypali, znajdzie się drugi pod warunkiem, ze ludzie zobaczą te psiaki jeszcze gdzieś poza gazetą- temat nie umrze.

[B]Koss:[/B] "może byś mogła zadzwonić ,jak prosiła Elza (podała telefon)do tej Pani i pogadała z NIĄ-widzisz Ty od razu pomyślałas o ewentualnej antyjamnikowej koalicji....:shake:..."

Nie dzwońcie już do nich. Przegadaliśmy dwie godziny. Wiedzą wszystko co chcieli.
Z jamnikiem nie byłoby problemu.

[B]Toyota[/B] :"Będziemy w Gdańsku od 23 do 25 maja. Także mogłabym ich zabrac w niedzielę do domu .Wydaje mi się , że te 4 dni mogliby przehotelować u mnie . W jakich godzinach będziesz w Łodzi ?"

Choć nie [B]Toyota[/B] to jednak [B]Złota. ;)[/B]

[B]Jak pisałam, teraz tylko modlić się, żeby w tym domu to kobieta miała głos decydujący.[/B]

[SIZE=1]Jutro jadę z ON-ką Wrocłw-Kraków-Lublin i z powrotem, nie wiem kiedy znajdę czas na przygotowanie czegoś do druku.[/SIZE]

Posted

[quote name='brazowa1']oj,ale za co? :-o:evil_lol:
Koss,ja bardzo czesto mysle o Twoich dziczkach :) ze mozna wyprowadzic pieski na prosta,jak sie bardzo chce:)[/quote]

Oj, można...

Tu podobno dzika Olga była, zmarnowali pół godziny w schronie aby ją złapać, udało się dopiero na lasso, zobacz teraz :

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103943&page=17[/URL]