Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Elzo,a kiedy psy moglyby do Ciebie przyjechac? teraz pozostal juz chyba tylko termin do ustalenia i zgranie transportu.To chyba pierwszy watek,gdzie psy maja transport tak, ot-z nieba,od razu :) niesamowite :)

Tobi dzis:
"o nie ,nie,nie wygladam super,mlodo,odwal sie ode mnie z ta maszynka.Nawet nie spojrze w Twoja strone"

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images50.fotosik.pl/10/c9429fda87971a32.jpg[/IMG][/URL]

"i niby teraz,poprawiony, pojde do domu,tak?"
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images33.fotosik.pl/367/c32f91f83bb0566c.jpg[/IMG][/URL]

byl oburzony,ze go przywiazalam :diabloti:
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images32.fotosik.pl/361/591be09abed8afe6.jpg[/IMG][/URL]

a potem poszedl do pracownikow sie pochwalic nowa fryzurka.Okazalo sie,ze jest przydupaskiem nie tylko moim,zdrajca.

Posted

No dobra,czyli rozumiem,ze Toyota wiezie Panów do ŁODZI,tam czEka na nich ELZA i zabiera na swoją zielona kultową kanapę:diabloti:
A my lub T. Ż.wieziemy do TOYOTY,odbierajc Piesowych gentelmenów z Sopotu od Brazowej w CZWARTEK ,25.09.W GODZ.9.OO-10.00
Jeszcze tylko musimy miec namiary na Ciebie-... :razz:toyoto ?:crazyeye:,prosiłabym o nr. tel. -przyslij mi na P.M.;)
Brazowa-JESTEŚ mistrzynią w modelowaniu piesowych fryzur:evil_lol:
Piękne z nich chłopy...

Posted

Wstawilam filmik do ich ogloszenia i mysle sobie, ze jak beda u Elzy to napisze , ze sa w domu tymczasowym a nie w schronisku. :loveu:

A i jeszcze mialam sen ze ktos do mnie dzwoni i chce adoptowac chlopakow.

Posted

[quote name='malawaszka']Brązowa a zdradź mi jaką masz maszynkę że obcinasz tyle schroniskowców - nie tępi Ci się ostrze? czy zawsze przed obcinaniem ich kąpiesz?[/quote]

jaka kapiel :p jeszcze w schronie nie zdarzylo mi sie wykapanego kundla obcinac.
jasne,ze sie tępi...to bardzo drogie hobby.Chociaz wiadomo,schroniskowce sie robi tak,na ile pozwalaja warunki,nie dopracowuje,bo tez nie ma po co-pies zwykle brudny,pozlepiany,a zaraz i tak idzie do kojca.Do tego siersc schroniskowa,brzydka.Byle tylko ogolnego wyrazu nabrały.
Maszynka Andisa-bardzo dobra,cicha.

a co do chłopakow....niestety,ale doszla do nich Karelka.Tobi dzis do mnie w ogole nie wyszedł.Boi sie.

Posted

ROZMAWIALAM dzisiaj ( telefonicznie )z toyotą -miło i rzeczowo: [COLOR=red]BRAZOWA ,CZEKAJ NA NAS W CZWARTEK 25.09 OK. 9.30[/COLOR]:loveu:zabieramy panów ( smycze,opłaty,umowa adopcyjana- wiem,wszystko pamietam)Daję znać toyocie,ze wyjezdzamy i jedziemy do Grudziądza,a tam czeka na nas łona:lol: przejmuje PANÓW. Sugestia-moze daj piesom po 1/2 awiomarinu -nie wiemy ,jak znoszą podróz-a ,że starsza Pani była ich właścicielkaą to prawdopodobne,ze nie bardzo z samochodem, a podróz długa przed nimi. TOBI -TO ZALEDWIE PARE DNI...:loveu:
Brazowa-umówimy sie w sprawie siana i dandysa:diabloti:

Posted

[quote name='brazowa1']jaka kapiel :p jeszcze w schronie nie zdarzylo mi sie wykapanego kundla obcinac.
jasne,ze sie tępi...to bardzo drogie hobby.[/quote]

no właśnie - mnie też nie :shake: a ostrzysz czy wymieniasz ostrza od razu? :lol: bo nie wiem czy to ostrzenie coś daje - raz ostrzyłam i za chwilę znowu dupa zbita :angryy: chyba zacznę żałować, że kupiłam tego mosera:shake:

Posted

ooo,to sobie milo pogadamy o strzyzeniu:)
dwa razy ostrzylam,no czuje,ze tepawe,ale jeszcze jadą.O wymianie ostrzy pomysle,jak wygram w totka ;) bo teoretycznie powinnam po 3 schroniskowcach wyrzucac.Jakich ostrzy uzywasz?
Maszynka to prezent od naszej wolontariuszki,dla pieskow,zeby byly ladniejsze.Ale ja jestem wieczystym uzytkownikiem.A w czym moser jest niefajny?
Chociaz najbardziej lubie trymowanie,mam taki trymer nieznanej marki,chyba holenderska,bardzo mi lezy,chętnie bym sie dowiedziala,co on za jeden,zeby w przyszlości poszukac takiego samego.

Posted

ostrze też mam mosera, ale chyba muszę już wymienić :shake: ostatnio jak obcinałam to masakra - nie szła kompletnie ta maszynka - powinno iść jak w masło, a tu dupa - dwa cm i stop, zacinała się i ani cm dalej :shake: fakt faktem, że psy były bardzo skołtunione, ale inna maszynka (teoretycznie gorsza bo tańsza) jakoś dała radę... większość i tak musiałyśmy nożyczkami - bąble na palcach też są super :roll: aa właśnie a nożyczki masz jakieś fajne? bo mnie załamują ceny takich porządnych - no i nie wiem czy warto inwestować jak i tak się to stępi na piachu (i czym tam jeszcze) w sierści :niewiem:

szkoda, że nie wiesz jaki masz trymer - nic nie jest napisane?

Posted

napis sie zatarł,ale rączka jest charakterystyczna,wiec znajde.

Widzisz,jednak ostrza ostera i andisa,mimo,ze cholernie drogie,sa warte swojej ceny...moje ciagle tna,mimo,iz czuje rożnice,nie zacinaja sie.

Nozyczki mam zwykłe,za 3 złote,w hurtowni papierniczej,nie wydam 300 zł ,za nic w swiecie! wole wyrzucic i kupic nowe.Jedne z okragłymi koncami,drugie 21 cm,wszystko,co potrzebuje:)

Posted

Ze wszystkich postów rozumiem, że Starsi Panowie juz maja plecaczki uszykowane i czekają z biletem w łapkach?????

Brązowa, jak mówi Elza - dobrze będzie. Daj znac na PW, czy nie dorzucic kapkę na transport.:roll:

Posted

Dzieki wielkie bambino (jaki smakowity nick)

jutro jak dam rade wpadne,aby im łapki uścisnac na pozegnanie.
Bagazy nie zabieraja.Tylko kanapki na droge dostana.A z dobr doczesnych wezma do nowego zycia czerwone obrozki ,ktore dostały jeszcze od swojej pani.

Posted

Brazowa -mała zmiana planóW, TOYOTA musi wpaść do pracy prosiła ,abyśmy byli ok 12.30-opatrzność czuwa nad nimi -i zesłała na mnie grypę,tak więc mam zwolnienie jest mi wsio równo,w przeciwnym wypadku najdogodniejsza była ranna opcja,gorzej z mężem ale zaraz go powiadomię i popracuje nad nim:lol:[B][COLOR=darkgreen]PEWNE JEST,ŻE BĘDZIEMY -TYLKO CZAS SIĘ ZMIENIŁ 10.00-10.30.[/COLOR][/B]
[COLOR=black][SIZE=1][B]ŻADNYCH ZWROTÓW ZA PRZEJAZD-ABSOLUTNIE:mad:[/B][/SIZE] [/COLOR]
[COLOR=darkorange][B]ELZA- rozchmurz sie nie bedzie tak żle,dostana spanko ( wprawdzie z odzysku ) miseczki i smyczki:eviltong:[/B][/COLOR]

Posted

BRAZOWA [COLOR=darkorange][B][I]-NIE MARTW SIĘ ,ODDAM PANÓW CAŁYCH I ZYWYCH I NIEUCIEKNIETYCH W RECE TOYOTY. PRZYSIĘGAM NA HONOR:fadein::gent:[/I][/B][/COLOR]

Posted

[quote name='ElzaMilicz'][B]Koss[/B], mniejsza o posłanie ( "koców ci u nas dostatek" :) ),[B][COLOR=red][COLOR=black]one mają od[/COLOR] [COLOR=black]dziś rana[/COLOR] głodować !!![/COLOR][/B][/quote]

No i kto tu jeszcze oprócz mnie mówił ze kończy działalność?:cool3:

Posted

ELZA-WIEM ,ZE OD JUTRA RANA NIC NIE DOSTANĄ:-(czyli co będa miały z dzis to zwrócą nam, no może zostanie trochu dla Toyoty ,ale dla CIEBIE juz nic nie pozostanie ..:eviltong:.[COLOR=darkorange][B]MASZ PECHA[/B][/COLOR]

Posted

O.K. -wysłałam esemsa do Violi, aby spróbowała dopilnować, aby już od 16.00 dzisiaj nic nie dostały do zarełka-konsultowałam sie z wet. on powiedział,ze tak jest ok.Pozdrawiam Cię:razz: