Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam wczoraj przez telefon z domkiem stałym od Pogódki.
Państwo super:) Odesłali wypełnioną ankietę przedaopcyjną, myślę, że nie ma co się zastanawiać, jamniś może szykować się do drogi do nowego domku:)

Isadora, bardzo miło było Ciebie poznać i jeszcze raz wielkie dzięki za tymczas dla Prezesika :)

Posted

[quote name='Moriaaa']Rozmawiałam wczoraj przez telefon z domkiem stałym od Pogódki.
Państwo super:) Odesłali wypełnioną ankietę przedaopcyjną, myślę, że nie ma co się zastanawiać, jamniś może szykować się do drogi do nowego domku:)

Isadora, bardzo miło było Ciebie poznać i jeszcze raz wielkie dzięki za tymczas dla Prezesika :)[/quote]

Nie ma sprawy jestem do dyzpozycji w sprawach jamniczych bo znam te paróweczki na wylot

Posted

No to pikiety nie było. Przez 9 godzin mojej nieobecności odezwał sie ze 3 razy. Chwilkę pojęczał i przestał.

Jest inny problem, całkiem inny. Mam pytanie czy on był czymś smarowany w schronie, kąpany itd? Już wczoraj zauważyłam ale mało bo wczoraj był "zimny chów", a dziś wprowadzam "ocieplenie" czyli mizianie. Dostaję wysypki na rękach. Wykąpie go dzisiaj bo może jakieś koty w nim zostały. A ja jako zawodowy alergik (od wielu lat na sterydach i stale z inhalatorami pod ręką) na koty mam maxa w IGE. Generalnie to bywało ze po wejściu do pomieszczenia z kotem musiała karetka przyjechać, albo trzeba było mnie odwieźć. A muszę chłopaka miziać tez a nie tylko karcić. Zobaczę jak będzie po kąpieli wieczornej.

Posted

[quote name='katya']Prezes siedział w "akwarium" z kotem. To chyba wszystko jasne.[/quote]

Ok ja go dzisiaj wypiorę, nie chciałam tego robić wczoraj bo i tak miał stresa-giganta

Posted

widzialam i bralam dzis go na rece

pieszczoch, spokojnie obcej osobie dal sie wziac na rece i siedzial grzecznie
potem oczywiscie z podlogi popiskiwal, ale jak sie olewa go to przestaje

troszke mniejszy od standarda, wazy chyba 5-6kg, szczuply ale nie chudy, ladny chlopak z niego, zeby tez ok, na szybko rzucilam okiem, spokojnie dal sobie zajrzec w zeby

tylko trzeba bedzie byc konsekwetnym i ciagnac "zimny" chow isadory

Posted

[quote name='Celina12']Czy Pan Prezes już wyprany??? Jak zniósł kąpiel???[/quote]

Jeszcze nie. Wypiorę po ostatnim spacerze, czyli za godzinę może ciut dłużej. Ale Pan Prezes już leży na dywaniku w kuchni - SAM. I nawet nie ponawia prób podchodzenia do drzwi i wydawania jęków, spazmów itp. Kagańca już nie używamy

[quote name='eurydyka']widzialam i bralam dzis go na rece
pieszczoch, spokojnie obcej osobie dal sie wziac na rece i siedzial grzecznie potem oczywiscie z podlogi popiskiwal, ale jak sie olewa go to przestaje troszke mniejszy od standarda, wazy chyba 5-6kg, szczuply ale nie chudy, ladny chlopak z niego, zeby tez ok, na szybko rzucilam okiem, spokojnie dal sobie zajrzec w zeby

tylko trzeba bedzie byc konsekwetnym i ciagnac "zimny" chow isadory[/quote]

No fakt troszkę mniejszy od standarda, ale bardziej bliski standardowi niż mini. Tak zimna do końca to nie jestem. Prezes dostaje swoja porcję miziania i przytulania, właśnie przed chwilą i teraz siedzę i drapię się po rękach:loveu::loveu::loveu:

A no i słuszne spostrzeżenie - daje sobie nie tylko zajrzeć w zęby, ale nie ma problemu z zabraniem miski z żarełkiem. Z posmarowaniem noska - kopał i drapał dywanik również nosem i sobie troszkę starł. Więc posmarowałam maścią. Fajny, naprawdę fajny psiak.

Posted

isadora, specjalnie napisalam zimny w cudzyslowie, zeby raczej zrozumiec ze trzeba go umiec zignorowac co Ty robisz swietnie i tulic wtedy kiedy uznasz za wlasciwe i to Ci swietnie wychodzi i daje juz efekty

a ze go dopiescisz to nie mam zadnych watpliwosci :) i przy okazji nauczysz kilku prostych regul bo tak jak rozmawialysmy to wzor jamniczego charakterku

Posted

[quote name='eurydyka']widzieliscie to ogloszenie o jamniczce rudej?
[URL]http://vegie.pl/topics158/1466.htm[/URL][/quote]

Ale wiecie, ze Zabcia ma watek na forum ?

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108847[/URL]

Posted

[quote name='eurydyka']isadora, a moze Ci sie uda zrobic fotki w kamizelce? ona pieknie wyglada na czarnym tle :)[/quote]

No właśnie wróciłam ze spacerku. Najpierw poszłam z Prezesem i założyłam mu kamizelkę. Potem z Rambo. Nie pomyślałam o aparacie. No ale postaram się to naprawić. Kamizelka na Prezesa taka akuratna a Rambo mógłby prawie dwa razy się owinąć. No może 1,5 :lol:. Ale obaj fajnie w tym prezentowali się.

[B]Teraz idę kąpać Prezesa.[/B]

Posted

[quote name='becia66']Jamnicze mamy, potrzebuję pomocy w sprawie staruszka jamnika który jest na Paluchu. Czy znacie jakąś wolontariuszkę stamtąd ?[/quote]

Ostatnio Grubba Rybba wklejała na wątek jamnikowy dużo jamników z palucha ale czy ona jest tam wolontariuszką to nie wiem,

Posted

Pan Prezes WYKĄPANY. Boże myślałam ze go nie utrzymam w wannie :lol:.
Teraz grzeje doopke na swoim posłanku. Aha i... nie pruje pyszczydła już nawet jak wychodzę z mieszkania.