Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zapraszam na watek naszego podopiecznego z hospicjum, ktory jest bardzo chory, ale leczony w warunkach schroniskowych zdrowieje duzo wolniej. Udalo sie go przeniesc do budy w przodu, dostaje leki na watrobe. Kiedy wyniki na to pozwola bedzie operowany na przepuklinę odbytu i raka jadra. Nie musze pisac jak wazny DT. Prosze zajrzyjcie moze bedziecie mogli pomoc...

http://www.dogomania.pl/forum/f28/smutas-7-lat-rak-jadra-przepuklina-odbytu-czeka-na-operacje-dt-pilnie-lodz-126415/#post11369533

Posted

Harni mnie chyba dzis znienawidzi, bo szykuje mu niezbyt mila niespodzianke. Jedziemy na janosika na ogolne oledziny kondycyjne i pobrac krew do badan ssczegolowych...
Oj ciezka proba przed nim, ale napewno kaganiec bierzemy ...

Posted

Wyniki morfologii Harnasia:

Prosba do ciotek co sie znaja bo spojrzały

Hematokryt HCT - 56,8 <37 - 54>
Krwinki czerwone RBC - 8,05 <5,40 - 7,80>
Hemoglobina HGB - 20,1 <13,0 - 19,0>
Krwinki białe WBC - 9,0 <6 - 17>
Płytki krwi PLT - 266 <160 - 430>

Wskaźniki czerwonokrwinkowe:

MCV - 69 <64 - 74>
MCH - 25,0 <22,0 - 27,0>
MCHC - 36,4 <34,0 - 36,0>

Harni nie był łatwym pacjentem. Pobranie krwi trwało sekunde, ale wczesniej 10 min walczylismy z nim, zeby dał sobie ucisnac i znlezc zyle. Pani doktor powiedziala, ze na 6 lat w schronisku morfologia jest dobra.
Jutro bedzie biochemia to dopisze.

Pani dok zrobila mu usg, i tu byla nastepna walka z Harnim, bo trzebabylo wygolic brzuszek. Wierzgal szarpal sie, ale w koncu skapitulowal. Usg robila 25 min :crazyeye: Normalnie juz mnie bolal kregoslup, bo Harni lezal na mnie bo inaczej sie wyrywal. Cos tam jej sie nie podobalo z pecherzem, ale dopiero jutro wyniki zobaczy i powie co dalej.

No i zapomnialam o walce z wyciskaniem gruczolow odbytowych. Ale nie bylo strasznie, a troszke brudku wylecialo. To moze byla przyczyna tarcia pupka Harnasia, zostal tez odrobaczony.

Harni ma ok 8 lat, nie wiecej. Ma budowe beczkowata :crazyeye::evil_lol: to znaczy ze ma wciecie w tali i szerokie zebra (pan dok tak mi tlumaczyl). Jest szczuply, ale nie chudy. Za 2 tyg nastepny Pratel, zeby robali nie bylo.

Harni w aucie zachowuje sie jak diabel :diabloti: Do lecznicy jechal na moich kolabna z łapa na kierownicy. Gdybyscie widzieli mine ludzi na przystanku :cool3: Łazi po całym aucie, skrzeczy, lizal mnie po szyi :p

Film z paczka Harniego ;)
http://c12.wrzuta.pl/wm4092/b27184f0001be526493d6def/Smutasek%20z%20%C5%82%C3%B3dzkiego%20schroniska