Ulka18 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Guniap, moze trzeba by zasiegnac porady prawnika. Wiem, ze jak walczyliscie 2 lata temu o schronisko, to wypowiadal sie jakis prawnik na watku czy pod artykulem, ze miasto wcale nie musi rozpisywac przetargu. Podawal argumentacje, ale nie przypomne sobie kto to pisal. Moze Pan Harlacz czy Frotka daliby wykladnie. Wpisze sie pod artykulem w domu, bo GW pokazuje nazwe serwera :oops: Quote
ewatr Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='GuniaP']Znowu miasto ogłosiło przetarg na prowadzenie schroniska i znowu nie wiadomo co będzie http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,5582739,Niepotrzebna_nerwowka_ze_schroniskiem.html To jest trudne do pojęcia ! Mamy jedno z najlepiej prowadzonych schronisk w Polsce / ale jestem skromna :eviltong: / ......... i zamiast to docenic to co roku kładzie sie nam kłody pod nogi ...ech :placz: Ulka18Wpisze sie pod artykulem w domu, bo GW pokazuje nazwe serwera :oops: Dzięki Ulka 18 ;) zawsze bedziesz w moim sercu Myniu ['] Quote
Ulka18 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 GuniaP, Ewatr, powysylajcie pw do znajomych : Murka, Jogi, Irenaka, Foksia i Dzekus, Karusiap, Jagoda, Ania i Kropka, ElzaMilicz, Grzenka, Justynna, MTJL, Wachura, Agusiazet, Sabina02, Emilia2280. Im wiecej wpisow pod artykulem tym lepiej. Quote
ewatr Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Ulka18 napisał(a):GuniaP, Ewatr, powysylajcie pw do znajomych : Murka, Jogi, Irenaka, Foksia i Dzekus, Karusiap, Jagoda, Ania i Kropka, ElzaMilicz, Grzenka, Justynna, MTJL, Wachura, Agusiazet, Sabina02, Emilia2280. Im wiecej wpisow pod artykulem tym lepiej. Sie robi :lol: Dzięki Aga za inwencje i pomoc ! Quote
GuniaP Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Dzisiaj w lokalnej TVP Rzeszów : http://video2.v2.tvp.pl/2008/08/17/172890/film.asf Quote
ewatr Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Psiulko ja to dam większe bo potem mówią ze nie zauważyli wątku :eviltong: Nowy wątek założony przez Psiulke - Waleta 11 letniego pieska z tatuażem na uchu : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118713 Bannerek : Quote
ewatr Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Pokusiłam sie o założenie wątku mojej ;) Bureczce niech i ona ma szanse na dom ! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10712672#post10712672 Prosimy z Burka o śliczny bannerek !!!:eviltong: Quote
Magdalenkl Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 [quote name='GuniaP']Dzisiaj w lokalnej TVP Rzeszów : http://video2.v2.tvp.pl/2008/08/17/172890/film.asf nie dziala mi :placz: Quote
psiulka Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Trzeba zaaktualizować w spisie wolontariuszy obecnych na dogo: + Moniek193 + Kaya93 ;) Quote
ewatr Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Jest prosba na forum miau o pisanie maili w sprawie naszego schroniska i wsparcie RSOZ !!!! Dogomaniacy również pomóżcie :oops: każdy wysłąny mail to wielka pomoc ! Pomóżmy rzeszowskiemu "Kundelkowi"... !!!!!! Quote
Cambel&Megi Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 ewatr, możesz przekopiować tu treść wątku ? Nie jestem zarejestrowana na miau.. wątek zaktualizowany Quote
ewatr Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 [quote name='Cambel&Megi']ewatr, możesz przekopiować tu treść wątku ? Nie jestem zarejestrowana na miau.. wątek zaktualizowany JUz sie robi :lol: przepraszam z gory wszystkich ktorych bede cytowac ale nie mam czasu autoryzować wątku : "Być może nie mamy większego wpływu na działania urzędników ale spróbujmy chociaż pokazać przez dodanie komentarza, że los schroniska nie jest nam obojętny: http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,5582739,Niepotrzebna_nerwowka_ze_schroniskiem.html Prosimy o własne komentarze na temat zaistniałej sytuacji ..... Te listy trzeba wysłać, już natychmiast. To ich przykładowa tresc : Panie Prezydencie / Panie Przewodniczący miasto Rzeszów może być dumne ze Schroniska dla zwierząt Kundelek, które znane miłośnikom zwierząt w całej Polsce, jest niedościgłym wzorem dla placówek o podobnym charakterze. Proszę nie zepsuć tego decyzją, podyktowaną tylko finansowymi kalkulacjami. Wyrażam pełne poparcie i zaufanie dla Rzeszowskiego Stowarzyszenia Ochrony Zwierząt. Mam nadzieję, że zwierzęta, które społeczeństwo skazało na bezdomność, nie ucierpią bardziej, na skutek, być może nie do końca przemyślanego, działania urzędników. podpis, adres Wysłany: Pon Sie 18, 2008 9:53 Temat postu: Panie Prezydencie, Wyrażam pełne poparcie i zaufanie dla Rzeszowskiego Stowarzyszenia Ochrony Zwierząt. Jedynie schroniska prowadzone przez profesjonalnalistów i znawców zwierząt mogą być chlubą dla gmin. Kundelek jest placówką prowadzoną na europejskim poziomie (piszę to jako osoba posiadająca międzynarodowy certyfikat RSPCA w zakresie zarządzania schroniskami dla zwierząt), na jego działaniu może wzorować się wiele innych tego typu placówek. Kundelek jest miejscem, gdzie zwierzęta otrzymują prawdziwą pomoc. Miejscem, gdzie dba się nie tylko o zapewnienie zwierzętom opieki, ale także o zapobieganie bezdomności zwierząt, co jest jedyną drogą do tego, by stopniowo z problemem bezdomności zwierząt się uporać. Proszę nie niszczyć wieloletniej pracy włożonej w jego tworzenie - z "Kundelka" powinni być dumni wszyscy mieszkańcy Rzeszowa. Wyrażam nadzieję, że decyzja o dalszym prowadzeniu schroniska zostanie podyktowana dobrem zwierząt, a nie tylko kalulacjami finansowymi na najbliższy rok. Panie Prezydencie Od dłuższego czasu śledzę działalność Rzeszowskiego Stowarzyszenia Ochrony Zwierząt jako administratora zarządzającego Schroniskiem dla Zwierząt Kundelek i chciałabym wyrazić wyrazy poparcia dla tej wspaniałej inicjatywy. Schronisko Kundelek znane jest w całej Polsce, a postawa zawodowa osób z nim związanych może niewątpliwie być wzorcem dla innych. Mam nadzieję, że podejmiecie Państwo mądrą decyzję, zgodną z zasadami humanitaryzmu, empatii dla zwierząt, pozwalając na dalsze prowadzenie schroniska w dotychczasowy sposób, Pozdrawiam, Oczywiscie ich tresc może byc dowolna to tylko przykłady listów ktore juz zoastały napisane przez koleżanki z forum miau ... Prezydent Miasta Rzeszowa [email protected] Przewodniczący Rady Miasta Rzeszowa [email protected] Quote
ewatr Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Na dzien dzisiejszy sprawa prowadzenia schroniska wyglada nastepujaco : Odbył sie wczoraj juz 2 przetarg do ktorego przystąpiło nadal tylko RSOZ ........ MPGK nie dało sie jednak namówic i nie wystartowało w przetargu :shake: Właśnie wczoraj złożyliśmy drugą ofertę- trochę niższą, ale nie za bardzo. A co Miasto zrobi- nie wiadomo... Może znów unieważni... Albo poszuka funduszy. Ale wtedy to już będzie walka w Radzie Miasta . Dlatego mamy nadziej ze te listy pomoga w podjeciu słusznej decyzji :p Myniu ['] Pomóżmy rzeszowskiemu "Kundelkowi"... Quote
Reno2001 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Posłałam na oba maile :p. Powodzenia! Co się w tym kraju dzieje :angryy::angryy::angryy:??? Quote
grzenka Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Ja również wysłałam, spróbuję przekazać dalej, mam nadzieję, że jeszcze trochę maili pójdzie....:shake:To jakiś obłęd, po prostu...:shake: Quote
Basia1968 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 wysłałam maile na adres obydwu panów i oczywiście rozsyłam gdzie tylko to możliwe :mad::mad: Quote
Gosiapk Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Napisałam, moja odpowiedz jest chyba 45 :) Quote
GuniaP Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Niestety nie udało się, UM znowu uniewaznił przetarg ;( Quote
ewatr Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 [quote name='GuniaP']Niestety nie udało się, UM znowu uniewaznił przetarg ;( Czyli co pod koniec miesiąca wychodzimy ze schroniska i ostatni gasi światło ???? Jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o pieniądze :placz: Quote
Recommended Posts