Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maupa4 napisał(a):
Nie ma tatuażu, nie ma uszu ... ma ogon i ogrooomną paszczę ... nie będę na razie sprawdzać czy ma zęby - nie interesuje mnie to jak dla mnie to może być bezzębna (i niech tych zębów nie ma jak najdłużej):diabloti:

Lepiej nie sprawdzaj...
Na pewno ma straszne spojrzenie. :roll:

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

doddy napisał(a):
Ja psow sie nie boje. :eviltong:
Wiec ja uratuje.

Ja tylko niezbyt lubuje sie w prawie psach - tj. takich ponizej 40cm. :diabloti:

No to jestem spalona mój jamol wazy nieco ponad 4 kg a do 40 cm to mu baaaaaardzo daleko. Ale przynajmniej wątek podbijam :lol:

Posted

Isadora7 napisał(a):
Co za przesądy:evil_lol::evil_lol::evil_lol: i to z zajamniczonego miasta

Jakie przesądy?
DOŚWIADCZENIE.

Na posesji gdzie był: rottek, doberman i jamnik zwiewałam przed jamnikiem. Te większe były OK, pogadaliśmy i spoko. A ten mały podły żmijec chciał mnie uwalić w nogę!!

Posted

mar.gajko napisał(a):
Jakie przesądy?
DOŚWIADCZENIE.

Na posesji gdzie był: rottek, doberman i jamnik zwiewałam przed jamnikiem. Te większe były OK, pogadaliśmy i spoko. A ten mały podły żmijec chciał mnie uwalić w nogę!!

Po cichu (żeby mój jamol nie słyszał) powiem zę poniekąd masz rację. U znajomych jest rottka i szorściak-jamol. I spitalać trzeba tak naprawdę przed jamolem. Bo ona tylko patrzy gdzie komuś na kolanka wskoczyć i być taaaką malusią. Ale w przyapdku długowłosych nie słyszałam zęby były takie akcje.

Jakby nie było kocham wszystkie psy, ale jamniki uwielbiam i tak w kółko od 20 lat.

Posted

Maupo (jak dziwnie mi sie to pisze...), a jak zachowanie suni w domu? Zalatwiala Ci sie? Cokolwiek mozesz napisac?
Myslisz, ze moglaby zamieszkac w domu z psami i kotami?

Posted

Podłączam się pod pytanie Doddy!!! :razz:
Maupo, Ty musisz przełamać pierwsze lody i ukochać sunię, ot tak. Nawet gdyby chciała ugryźć będzie zbyt zdumiona poufałością ;).

Posted

lavinia napisał(a):

to jest moja Sabinka - prawie 80 kg żywej wagi i najłagodniejszy pies pod słońcem....:loveu::loveu:

Kolos, jakby 20 moich położyć na drugiej szali. Piękna - bardzo piękna.

:loveu:

Posted

majqa napisał(a):
Maupa, Ty musisz przełamać pierwsze lody i ukochać sunię, ot tak. Nawet gdyby chciała ugryźć będzie zbyt zdumiona poufałością ;).

UKOCHAJ!
UKOCHAJ JĄ:p

Prosimy.:loveu:

Posted

mar.gajko napisał(a):
Doddy KOCHA astki!

I uratuje:loveu:

No przecież wiem że uratuje ...
I szybko uratuje astkę, żeby mnie nie przekonywać że ja też "kocham" astki :eek2:

Posted

doddy napisał(a):
... a jak zachowanie suni w domu? Zalatwiala Ci sie? Cokolwiek mozesz napisac?
Myslisz, ze moglaby zamieszkac w domu z psami i kotami?

Ona czyli astka w nocy była u taty ADY ... tata Ady ma koty i wiem że ich nie zjadła, ba nawet pozytywnie była do nich nastawiona. Na ulicy machała ogonem do dzieci. Na ulicy do psów ok - zainteresowana ale nie "jedzeniowo" a raczej towarzysko.
Sioo na ulicy.

Doddy - ja nie mam pojęcia o astach ... ale ona raczej na pewno jest młoda więc pewnie tak.
Ja nie mam jej jak i na kim sprawdzić - moje chłopaki odpadają - oni mieli kiedyś bliskie spotkanie z astem i od tego czasu tak sobie reagują na ich widok. A reszta to ... no same albo głuche albo ślepe albo jeszcze jakieś inne "wynalazki".
Mnie nie zjadła mimo, że przecież czuje że się jej boję. Gadam to macha ogonem, podchodzi, daje się głaskać i takie tam. Na ulicy wybitnie "zabawowa". No tylko ja nie mam zielonego pojęcia o astach. Jakbyś zapytała się mnie o bulwę to wtedy ... no wtedy mogłabym się "wykazać" ;).

Posted

Ciotka Ina nazwala sunie Gracja - bo tak glupio nazywac ja astka...

Dla Gracji wynajduje coraz to nowe domki tymczasowe. Jak na razie ma 2 do wyboru. Tak czy siak, zabieramy ja po poludniu.

Wazne tylko by udalo sie zebrac kase na sterylke, szczepienia i chip bo u nas niestety bida panuje...