ariss Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='fizzy']taaa tylko fotka sprzed 2 lat. chyba :evil_lol:. to średniak:loveu:. tak przynajmniej było w powiedziane. bazarek nie jest pewnym źródłem informacji:shake::oops:[/quote] Pokaż jakąś aktualną fotke:loveu:słodziak z niego:loveu:może też Twoja technika fotografii się zmieniła przez 2 lata:eviltong: Quote
fizzy Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='ariss']Pokaż jakąś aktualną fotke:loveu:słodziak z niego:loveu:może też Twoja technika fotografii się zmieniła przez 2 lata:eviltong:[/quote] technika fotografii to nie wiem ale pies z pewnością:lol:. proszę.tylko mówię że aktualnie nie ogolony:eviltong: [url]http://img221.imageshack.us/img221/9320/b018ny2.jpg[/url] i żeby nie było offa to może dam jeszcze jedno. wiem że strrrraszna jakość ale staarą cyfrówką robione:oops:. i bałagan w tle. ale czy ciekawsze, lepsze od poprzednich?:lol: [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img233.imageshack.us/img233/9745/kopiajudociebielecew1.jpg[/IMG][/URL] Quote
LeCoyotte Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='nathaniel']Coyotte , tobie podoba się tak, a ja wolałabym bez tego PGR. De gustibus est non disputandum[/QUOTE] spokojnie, napisałem, że Moim Zdaniem jest ok i tyle, przecież nie mówię, że to źle , że Tobie nie pasuje ten PGR dzieki, że przynajmniej odpowiedziałaś:eviltong: Quote
Matusz Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 moje próby z fotografowaniem małych dzieci i matek z dzieckiem ;) nie zwracajcie na napis u dołu, to program tak robi bo wersja trial co sądzicie? [IMG]http://img299.imageshack.us/img299/5363/img9722fhdrjn8.jpg[/IMG] Quote
LeCoyotte Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='Matusz']moje próby z fotografowaniem małych dzieci i matek z dzieckiem ;) nie zwracajcie na napis u dołu, to program tak robi bo wersja trial co sądzicie? [/QUOTE] jak dla mnie sam moment ok, za dużo prawej, za mało lewej, i nie podoba mi się konwersja do bw, przydało by się obniżyć odcinanie bieli poziomami, żeby trochę kontrast podnieść (ale to tylko, moja opinia, żeby nie bylo:eviltong:) btw, po co tu hdr?:-o Quote
ariss Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 fizzy ale zaroślak,moja tak po zimie wygląda:evil_lol:a foteczki fajnie zapamiętały wspomnienia;) co to jest hdr???:oops::oops::oops: Quote
LeCoyotte Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [url]http://pl.wikipedia.org/wiki/High_dynamic_range_imaging[/url] Quote
BBeta Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='LeCoyotte']jak dla mnie sam moment ok, za dużo prawej, za mało lewej (...) btw, po co tu hdr?:-o[/QUOTE] Co wniosłaby do zdjęcia lewa strona? A hdr to nie tylko krajobraz ;) Quote
Matusz Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='BBeta']Co wniosłaby do zdjęcia lewa strona? A hdr to nie tylko krajobraz ;)[/quote] z lewej właśnie przyciąłem, dla mnie kadr zamierzony :) dokładnie Beatko, ale nie ma co się dziwić, jak ktoś się nie zna to potem tak pisze jak pisze... Quote
dog_master Posted September 25, 2008 Author Posted September 25, 2008 Hym, dobra, to ja też zapytam. Po co tu był HDR? Tzn co on tu dał? Możesz pokazać fotkę z aparatu, 0EV np? Wiem, co to HDR. DRI także. ;p Dobrze, że go nie widzę ;) ale jestem ciekawa, co majstrowałeś. A fotka okej, ja się nie znam na portretach ludzi ;p Quote
LeCoyotte Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='Matusz']z lewej właśnie przyciąłem, dla mnie kadr zamierzony :) dokładnie Beatko, ale nie ma co się dziwić, jak ktoś się nie zna to potem tak pisze jak pisze...[/QUOTE] no właśnie, nie? same głupoty piszę:D Tak Bbeta, hdr to nie tylko krajobraz, ale po co tu? Powiedz, Mateusz, podobno jesteś ekspertem!:roflt: tak to jest jak ktoś nie wie do czego służy hdr i kozysta z niego bez widocznego efektu:evil_lol: Quote
dog_master Posted September 25, 2008 Author Posted September 25, 2008 [quote name='BBeta']A hdr to nie tylko krajobraz ;)[/quote] A kto tu o krajobrazie pisze? Oczywiście, że nie tylko. BTW pokaż mi HDR [nie DRI, prawdziwy HDR] psa. ;p Bo ja zrobić nie umiem... No może gdyby spał... Quote
BBeta Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='LeCoyotte']Tak Bbeta, hdr to nie tylko krajobraz, ale po co tu?[/QUOTE] Nie widziałeś oryginału. Poza tym gdyby nie ten napis to pewnie nawet byś się nie domyślił, że zdjęcie zostało obrobione w technice hdr [quote name='dog_master']BTW pokaż mi HDR [nie DRI, prawdziwy HDR] psa. ;p Bo ja zrobić nie umiem... No może gdyby spał...[/QUOTE] Ja? :roll: Quote
Matusz Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='dog_master']Hym, dobra, to ja też zapytam. Po co tu był HDR? Tzn co on tu dał? Możesz pokazać fotkę z aparatu, 0EV np? Wiem, co to HDR. DRI także. ;p[/quote] nie ma w tym zdjęciu żadnego HDR, po prostu ten program jest m.in. też do HDR, ot całe wyjaśnienie. ;) Quote
LeCoyotte Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='BBeta']Nie widziałeś oryginału. Poza tym gdyby nie ten napis to pewnie nawet byś się nie domyślił, że zdjęcie zostało obrobione w technice hdr[/QUOTE] ale jak już jest ten napis, to się z ciekawości pytam, po co hdr, skoro nie widać efektu (np. są całkowicie czarne plamy). dlatego chętnie zobaczę te kilka klatek z różnymi ekspozycjami:razz::eviltong: [quote name='Matusz']nie ma w tym zdjęciu żadnego HDR, po prostu ten program jest m.in. też do HDR, ot całe wyjaśnienie. ;)[/QUOTE] dziekujemy :multi: Quote
Kora- Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [IMG]http://img157.imageshack.us/img157/788/dsc04631hl4.jpg[/IMG] co sądzicie? [B]Orsini[/B] Na prawdę niezłe zdjęcia, z wielka przyjemnościa się je ogląda! Quote
Vectra Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='nathaniel']coś z horyzontem nie tak.[/quote] :hmmmm: a nie jaśniej napisać - krzywy horyzont ? :cool3: bo takie wypowiedzi typu , coś mi nie pasuje , ale nie wiem co ... są poniekąd - śmieszne :evil_lol: :evil_lol: Moje dzieło :diabloti: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images28.fotosik.pl/279/b5c2103322ac3445.jpg[/IMG][/URL] Quote
dog_master Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 OMG Vectra :D :loveu: Dla mnie 4/5 bo ciuuuut za jasne ;p Quote
Vectra Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 No właśnie jest jasne :hmmmm: nie obrabia się zdjęć , jak słońce wali w monitor :diabloti: muszę to , że tak powiem , no coś z tym zrobić , tylko nie wiem co ;) Quote
nathaniel Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 " a nie jaśniej napisać - krzywy horyzont ? :cool3: bo takie wypowiedzi typu , coś mi nie pasuje , ale nie wiem co ... są poniekąd - śmieszne :evil_lol: :evil_lol:" Bywa. Quote
LeCoyotte Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='nathaniel']coś z horyzontem nie tak.[/QUOTE] a może to w górach robione?:eviltong: ja dzisiaj zrobiłem jedno zdjęcie na wałach, obiekt prosty, tło troszkę krzywe (z racji tego, że wały są krzywe:evil_lol:) i co z takim zdjęciem? dopasować się to tła?:hmmmm: Vectra świetne:evil_lol: Quote
asiol Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Vectra, to jest ta agresywna rasa, uśpić! Fajne, mało fajne? [IMG]http://i35.tinypic.com/10r4caa.jpg[/IMG] Quote
fizzy Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 vectra to straszne...patologia:evil_lol: ta naciągnięta skóra, dziki wzrok:smhair2: nie naprawdę fajne zdjęcie świetny moment:)bardzo miłe pieski:loveu: Quote
Eriu Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Hej jako laik i właściciel Canona Powershota A550, przyszłam z pytaniem: jaką lustrzankę cyfrową polecacie dla osoby mocno początkującej? Jak się zastanawiam, na czym mi zależy to przychodzi mi tylko do głowy, żeby aparat robił dobre zdjęcia obiektów w ruchu (np. psa;)) i makro. Czy da się kupić taką lustrzankę w okolicach 1000 zł? Czy jednak trzeba wyłożyć więcej? Quote
Recommended Posts