Akitka Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Mufka ma ok. 5 miesięcy. Była na Dniach Psa w Katowickiej Silesii. Była przerażona. Cały czas na rękach wolontariuszek. Nie chciała sama przejść nawet kroczku. Mufka miała przepuklinę, żeby ją zoperować suńka przebywa u mnie przez tydzień na tymczasie. Szukamy innego domku tymczasowego i domku stałego! Suńka jest już po operacji przepukliny i sterylizacji. Proszę również o wystawienie ogłoszeń dla Mufki. Proszę w nich podać mój nr (Kasia - 509106562 [email protected]). Mufka jest cudowną psinką. Owszem przez jakąś godzinę od wzięcia jej z kliniki wydawała się wycofana. Koo i sii w domu, a jak... :roll: Ale sukces i tak, bo raz dziś zrobiła koo i sii na zewnątrz. Jest małym odkurzaczykiem. Wszystko by zjadła. Najlepszy byłby dla niej dom z innym pieskiem. Jak jest z nami u mnie w mieszkaniu, to zazwyczaj spokojnie leży na swoim legowisku. Jak była dziś przez kilka godzin u przyszłej teściowej, gdzie jest Mores, to normalnie szaleństwo... Inny pies. Bawiła się jego zabawkami, zaczepiała go, wylizywała mu fafle, była radosna, merdała ogonem, wchodziła na kanapę, zajmowała mu legowisko. Na spacerze to ciągnęła za nim jak tylko dalej odszedł. Naprawdę zupełnie inna psina z niej była. :loveu: W ogóle Ona jest strasznie pocieszna i kochana... :loveu: Ma chyba jakiś delikatny rozstrój żołądka, bo dziś były już 4 koo. W tym 3 ostatnie co raz rzadsze i 2 ostatnie jedna po drugiej w domku. No, ale wybaczamy... :cool3: I mamy nadzieję, że do jutra jej przejdzie. Dzisiaj oglądali Mufkę znajomi mojej teściowej. Mieli się zastanowić. Zobaczymy... :cool3: Mufka zaczyna reagować na imię. Więc ładnie... Na dziś tylko 2 zdjęcia, bo do teściowej zapomnieliśmy wziąć aparat, a teraz zołza jedna śpi i pozować nie chciała. Jeszcze raz proszę o ogłoszenia i o szukanie domku dla cudnej psinki!!! Quote
maciaszek Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Akitko, przede wszystkim WIELKIE DZIĘKI :loveu: :loveu: :loveu:. Jak tak czytam jak zachowuje się Mufka w towarzystwie drugiego psa, to myślę sobie, że dobrze, że jednak do mnie nie trafiła. Bazyl by ją zniszczył...:shake:. Trzymam kciuki za pozytywne zastanawianie się znajomych teściowej! Kiedy mają dać znać??? Quote
Ambra Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 piękności moje! jak dobrze Cie widzieć poza schronem! :loveu:cudeńko nad cudeńkami :loveu:to jest! jestem nia zauroczona a na dniach psa oszalałam żeby tylko nie wróciła do schronu! Akitko bardzo dziękuję za tymczas na ten tydzień, ja wierze ze ludzie jej ludzie się znajdą - ja 3ba zobaczyc na zywo zeby się zakochać - bo jej urok tkwi w tym niesmiałym spojrzeniu, delikatności ruchów...i ciepełka jakie od niej bije!!:loveu: to że ma biegunkę - niestety po schronie nawet do 2 tyg moze się utrzymywać - a ze nie wie ze na dworku 3ba - od urodzenia była w schronisku....skąd ma młoda wiedzieć, ale pojętna widać i bez blokad:cool3: zaraz zapytam Dorothy z którą rozmawiałam na temat dt dla Mufki...mam nadzieję ze aktualny...:roll: Quote
Dorothy Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 jak bedzie trzeba to aktualny, nie zwyklam lamac danego slowa, tylko pamietajcie- u mnie 6 psow. Socjalizacja trudna w takiej sforze, a pies ktore najmlodszy jest i nieduzy moze miec trudno. Wiec zostac na stale napewno nie moze,zeby ktos z Was sie juz nie cieszyl ok? musicie mi pomoc w szukaniu domu, dobrze? Bo bede ugotowana na amen:placz: Quote
Akitka Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 [quote name='maciaszek']Jak tam minęła noc?[/quote] Noc z pobudkami. Koo i sii. I to zanim zdążyłam się zaspana zebrać i wyjść. :roll: Jest problem: muszę wyjechać na weekend i sunia kompletnie nie ma z kim zostać. Czy ktoś ją przygarnie na te parę dni do 2 kwietnia? Może to być parę osób, u których sunia przez te parę dni będzie, bo ona się strasznie mocno i szybko przywiązuje. Znalazłam się w sytuacji podbramkowej. Niestety... Coś trzeba wymyśleć. Pomocy! Quote
Ambra Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Dorothy nawet nikt by nie smial pomyslec ze u Ciebie na stałe....no co Ty!! Akitka jak długo moze u Ciebie mala zostac i jak tam znajomi tesciów? jak ona w domku sie zachowuje? Quote
Akitka Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 [quote name='Ambra']Dorothy nawet nikt by nie smial pomyslec ze u Ciebie na stałe....no co Ty!! Akitka jak długo moze u Ciebie mala zostac i jak tam znajomi tesciów? jak ona w domku sie zachowuje?[/quote] Do piątku. Niestety ze znajomych nici... Ten Pan się zakochał, ale tam żona rządzi i niezbyt się jej pomysł kolejnego psa spodobał. :-( W domku raczej spokojna. Dziś dopiero troszkę poszczekiwała. Nie rozrabia. Śpi. Przechadza się sprawdzając stan mieszkania. Bawi zabawkami. Szuka kontaktu z człowiekiem. Szuka jedzonka (ciągle by tylko jadła). I niestety sika, sika i sika. Na dworze raptem się wczoraj wysikała, a dziś ani razu mimo spacerków częstych. Koo raczej na dworze, jeśli się tylko zdąży. Cieszy się do ludzi i do piesków innych. Była dziś sama przez 3 godzinki. Nic nie zniszczone, żadnych siuśków, ani kuponików. Quote
maciaszek Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Akitko, napisz w tytule, że sytuacja awaryjna, że potrzebna "przechowalnia" na 4 dni !!!! Quote
Akitka Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 [quote name='DG32']Podrzuce Mufinke na 1, bo co z nią będzie.[/quote] Moja teściowa też ją tak nazywa. No coś wykombinujemy... :roll: Quote
Akitka Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 nie wiem... nie tak miało być, ale 2 kwestie się właśnie nieprzewidziane pojawiły. Sunia u mnie naprawdę nie może zostać dłużej. Zresztą z góry było powiedziane, że ja ją w ostateczności wezmę tylko na te kilka dni, żeby mogła mieć operacje. :roll: Quote
maciaszek Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Kurcze... a co będzie z Mufką jak nie znajdzie lokum na tych kilka dni? Może jakiś hotelik? Quote
Ambra Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 ale czy ona musi juz w piatek opuscic twoj dom i nigdy tam nie powrocic czy edzie miala wstep po twoim przyjezdzie? bo nie rozumiem? szukasz na pare dni czy jeszcze potem moze mała u Ciebie pobyć?:roll: Quote
maciaszek Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Mufka już nie wróci do Akitki. Tak się złożyło, że przez weekend nie będzie się miał kto małą zająć, a w poniedziałek wraca Ambra, sunia Akitki, która malucha na pewno nie zaakceptuje :(. Quote
Akitka Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 [quote name='Ambra']ale czy ona musi juz w piatek opuscic twoj dom i nigdy tam nie powrocic czy edzie miala wstep po twoim przyjezdzie? bo nie rozumiem? szukasz na pare dni czy jeszcze potem moze mała u Ciebie pobyć?:roll:[/quote] [quote name='maciaszek']Mufka już nie wróci do Akitki. Tak się złożyło, że przez weekend nie będzie się miał kto małą zająć, a w poniedziałek wraca Ambra, sunia Akitki, która malucha na pewno nie zaakceptuje :(.[/quote] Ja mam mieszkanie w tzw. "otwartym planie" (chodzi mi o rozkład pomieszczeń). Ambra nie sądzę, żeby zaakceptowała drugą suczkę. A jak ja będę już mieć normalny tydzień, a nie poświąteczny to za często mnie nie będzie i na pewno nie zostawie je 2 razem bez nadzoru. Teraz moja suczka jest jeszcze u moich rodziców, ale też jej tam nie mogę niewiadomo ile trzymać. Na dodatek osobie, której miała mi z tym wszystkim pomóc zachorowała mama. Nieszczęśliwy zbieg okoliczności... Przykro mi. :cool1: Quote
zyraffa Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [B]Akitka[/B] czyli od wtorku ma ją wziąść inna osoba na tymczas tak?? Quote
Akitka Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 [quote name='zyraffa'][B]Akitka[/B] czyli od wtorku ma ją wziąść inna osoba na tymczas tak??[/quote] Tak. Z tego co wiem tak właśnie zostało ustalone. Quote
DG32 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Zrobiłam Mufince ogłoszenie na mójpupil, napiszcie co zmienić, dodać, czy ten kontakt dać, czy inny, to zrobie jej więcej ogłoszeń. [URL]http://www.mojpupil.pl/oddam_psa[/URL] Quote
Akitka Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 [quote name='DG32']Zrobiłam Mufince ogłoszenie na mójpupil, napiszcie co zmienić, dodać, czy ten kontakt dać, czy inny, to zrobie jej więcej ogłoszeń. [URL]http://www.mojpupil.pl/oddam_psa[/URL][/quote] Myślę, że ogłoszenie ok. W razie jakichś telefonów przekaże wszystko kolejnemu domkowi tymczasowemu. Dzięki za pomoc i proszę więcej ogłoszeń... Quote
zyraffa Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Ja ją mogę przygarnąć ale tylko na te 4 dni do wtorku :lol: Jeśli będzie trzeba i jeśli wam pasuje ;) Quote
maciaszek Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Zyraffko, Ty nasza kochana :loveu:. Ja cały czas biłam się z myślami, ale niestety w 3, z tych 4, dni pracuję i nie miałabym co zrobić z małą, bo do pracy zabrać raczej jej nie mogę, a zostawić w domu na kilka dobrych godzin też nie... No i, po przeczytaniu tego, co pisała Akitka na temat kontaktów Mufki z psem, jestem pewna, że miałabym w domu poważne psie awantury... Quote
Akitka Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 [quote name='zyraffa']Ja ją mogę przygarnąć ale tylko na te 4 dni do wtorku :lol: Jeśli będzie trzeba i jeśli wam pasuje ;)[/quote] Z nieba nam spadłaś. Ok. To co? Przywiozę Ci ją w piątek z całą wyprawką. W jakich godzinach gdzie? :) Quote
Recommended Posts