Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cisza u Mufki..
Czy jest ktoś kto mógłby wypełnić kilka rubryczek na jej temat?
Wkleję ją do wątku tymczasowiczów, będzie w segregatorze w schronisku..

1. Rasa:
2. Płeć:
3. Wiek:
4. Wielkość/ masa ciała:
5. Stan zdrowia:
6. Kastracja:
7. Stosunek do ludzi (w tym dzieci):
8. Stosunek do innych psów:
9. Stosunek do kotów (ew. innych zwierząt):
10. Temperament (w tym aktywność w domu):
11. Cechy charakteru:
12. Uwagi:

Posted

:-o:-o Mufka znowu szuka domu? O kurcze... szkoda :-( To złe wiadomości...:shake:
To jest jeszcze jakby niepatrzeć szczenior więc gryzie różne rzeczy.
Na czas nieobecności w domu najlepiej niech ją zamkną np w łazience :roll: bo może zrobić bałagan...Mi tak zrobiła :roll: a potem ją wycwaniłam :evil_lol:

Posted

Tym razem dobra wiadomość. Mufka już ma dom. Sytuacja była dość szczególna. Przyprowadzono mi małą suczkę, która znaleziono na ulicy. Wyglądała jak Mufka, tylko, ze wiele piesków tak wygląda, a blizna na brzuszku mufki jest już mało widoczna. Na imię Mufka nie reagowała. Zadzwoniłam do opiekunki Mufki, ze chce ją sfotografować, żeby mieć aktualne zdjęcie. Wtedy dowiedziałam się, że Mufka uciekła, czy zgubiła się.
Przyjrzałam się suczce dokładnie i zobaczyłam nikłą już bliznę. Umówiłam się z niewydarzoną opiekunką żeby sprawdzić czy to ta sama sunia. Przy spotkaniu nie było wątpliwości. Zabrałam Mufkę, która już miała trzecie z kolei imię - Inga i cieszyłam sie, że muszę szukać jednego domu a nie dwóch. A wczoraj zadzwoniła moja znajoma, bo my "te z lewym gwintem" się znamy i powiedziała, że jest kobieta, która od roku przymierza sie do wzięcia psa ze schroniska i właśnie pojęła decyzję. Kobieta przyszła, zobaczyła sunię trojga imion, stwierdziła, ze spełnia jedyny warunek jaki miała czyli jest mała, wysłuchała o wszystkich niedogodnościach posiadania szczeniaka, stwierdziła, ze będzie sobie radzić, wzięła książkę o wychowaniu szczeniaka i sunię i poszła. Dzisiaj powiedziała, że przesadzam, bo mała gryzie tylko zabawkę, a jak chce się załatwić to piszczy. Myślę, że już będzie dobrze.

Posted

Jest dobrze. Mufka ma już czwarte imie - Lola. Wreszcie podpisana jest umowa adopcyjna. Trzeba Wam widzieć przejęcie nowej opiekunki! Obroża, smycz - czerwone, skórkowe, śliczne. Literatura fachowa nabyta, zabaweczki też. Cała rodzina kocha psinę, a ona jest bardzo grzeczna:-o
Jest jeden problem, ma jakiś ropny wyciek z pochwy, ale jest już pod opieką weta i będzie dobrze. Nareszcie.