Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote] Celar też z Żabiej Woli :-D

I już jest w Dobrych wieściach na Emirowej stronie.[/quote]
I jak Ci się podobało to "schronisko"?

Mój Benek też, bo niedawno wysłałam meila z wieściami ;)

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chłopaki super razem wyglądają :loveu: Rzeczywiscie Celar jest duzo mniejszy od Baaja ale super z nich para. No i poczatki wspolnego zycia wygladaja obiecujaco. Oby tak dalej!

Posted

Donoszę, że wychowujemy kolejnego wandala - Celar podobnie jak Baaj umie chodzić po ławkach i podbnie, jak nasze duże futro zaczął sam na nie wchodzić i siadać... Z cyklu dobry przykład boli całe życie. Na spacerach, póki są smycze jest dobrze. Jak Baaj jest luzem i Celar jest puszczony z linką, to robi się gorzej, bo Celar się boi, a Baaj otwiera go metodą granata i miny przeciwpiechotnej, ale widać stanowczy postęp w stosunku do dnia wczorajszego. W domu szczypta pyszczenia z przewagą zabawy i spania...

Posted

a ja się pożalę jak można...
wszyscy tu piszą jaki piękny, wspaniały itd. Co oczywiście jest prawdą ale...
pewna sunia, której staram się pomóc znaleźć dom a jest bardzo podobna do tego pana przez rok nie znalazła ani jednej osoby, która by się zainteresowała nią. Milion ogłoszeń, plakaty itd. Inne psy przychodzą i odchodzą w to miejsce gdzie ona jest. A ona cały czas czeka...
więc to,że piękny to jedno, a że ktoś zdecyduje się przygarnąć "niewidocznego" burego pieska to drugie...
I za to drugie bardzo Wam dziękuję :lol:

Posted

Czasami ciężko jest znaleźć domek dla psiaka... Moja Birma to jest "zastany" DT... nie oddam jej już nigdy, nikomu... za dużo serca włożyłam w tego psa :loveu:. Co nie zmienia faktu, że nikt się młodą nie interesował [ba, nawet mnie niektórzy zniechęcali ,że po co wzięłam takiego psa, że brudny i skołtuniony :mad:]... No i teraz mam Jagę na DT... mam nadzieję, że sunia jak najszybciej znajdzie DS :cool3:.

Posted

[URL]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_11/08_11_11_03.jpg[/URL] - ale równiutko usiedli :))

I powiedz sama, fajnie jest mieć dwa, czyż nie?

Posted

Tak to bywa. Czasem trudniej znaleźć dom dla zdrowego fajnego psa, który jednak jest taki "zwyczajny" niż dla jakiejś "biednej pokraczki" :(
Dobrze że Celar trafił na swoich ludzi. Oby więcej takich szczęściarzy, zwłaszcza teraz jak coraz zimniej się robi...

Posted

[quote name='deer_1987']Czarny psy sie gorzej foci jak ciemno :P[/QUOTE]

[quote name='Mudik']Poznajcie uroki focenia czarnych psów:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

Tiaaa, ale warto. Mam filmiki z mordowania się - widać Baaja i czarne coś z przebłyskami jasnego ;)

[quote name='ariss']Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
ale czanuszek ma niesamowite te oczy:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]

Mam nadzieję, że na żywo też się spodoba, chociaż boje się, czy Baaj nie będzie trochę zazdrosny, ale to się okaże.

[quote name='Od-Nowa']a ja się pożalę jak można...
wszyscy tu piszą jaki piękny, wspaniały itd. Co oczywiście jest prawdą ale...
pewna sunia, której staram się pomóc znaleźć dom a jest bardzo podobna do tego pana przez rok nie znalazła ani jednej osoby, która by się zainteresowała nią. Milion ogłoszeń, plakaty itd. Inne psy przychodzą i odchodzą w to miejsce gdzie ona jest. A ona cały czas czeka...
więc to,że piękny to jedno, a że ktoś zdecyduje się przygarnąć "niewidocznego" burego pieska to drugie...
I za to drugie bardzo Wam dziękuję :lol:[/QUOTE]

U nas prawie wszystko można pisać ;) Cóż - my mamy trochę dziwne gusta. Najbardziej lubimy psy czarne i ciemne, do tego proporcjonalne. Celar do tego ma naprawdę śliczną sierść [chociaż to takie bezużyteczne piórka], ale najważniejsze, że ma chęc kontaktu z człowiekiem i szybko się uczy. Jeszcze jak słyszy burki za oknem, to szczeka i trzeba go uciszyć, ale jest coraz lepiej. Jeszcze się boi różnych rzeczy, ale już jeździ windą, więc robi postepy i to szybko.

Posted

[quote name='bonsai_88']Czasami ciężko jest znaleźć domek dla psiaka... Moja Birma to jest "zastany" DT... nie oddam jej już nigdy, nikomu... za dużo serca włożyłam w tego psa :loveu:. Co nie zmienia faktu, że nikt się młodą nie interesował [ba, nawet mnie niektórzy zniechęcali ,że po co wzięłam takiego psa, że brudny i skołtuniony :mad:]... No i teraz mam Jagę na DT... mam nadzieję, że sunia jak najszybciej znajdzie DS :cool3:.[/QUOTE]

Ja się na DT nie nadaję... Nie mogłabym, nie umiałabym.

[quote name='jbk'][URL]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_11/08_11_11_03.jpg[/URL] - ale równiutko usiedli :))

I powiedz sama, fajnie jest mieć dwa, czyż nie?[/QUOTE]

Fajnie, choć czasem jest ciężej, a czasem łatwiej.

[quote name='weszka']Tak to bywa. Czasem trudniej znaleźć dom dla zdrowego fajnego psa, który jednak jest taki "zwyczajny" niż dla jakiejś "biednej pokraczki" :(
Dobrze że Celar trafił na swoich ludzi. Oby więcej takich szczęściarzy, zwłaszcza teraz jak coraz zimniej się robi...[/QUOTE]

My w sumie chęć adopcji zaczęliśmy od Agrafki - pięknej trzyłapnej suni, a skończyło się na nim... :) No dobra przed Agrafką był ktoś jeszcze, ale tam zawiódł człowiek i to bardzo.

[quote name='crazydaisy']No, w końcu przebrnęłam przez cały wątek Baajowo-Celarowy :)
Widzę, że mimo obaw chłopaki naprawdę nieźle się zgrali, a te wspólne fotki na łóżku... aż miło patrzeć :)[/QUOTE]

No teraz obaj obok mnie leżą na kanapie. :D

Posted

[quote name='AngelsDream']
No teraz obaj obok mnie leżą na kanapie. :D[/quote]

Mądre psiaki, wiedzą, gdzie wygodnie ;)

Bannerek Ci się zgubił.... Nowy robisz?

Posted

Jesteśmy trochę lżejsi o piniądze, bo chłopaki poszli na przegląd - uszy Celarowi pani wyczyściła, przeczyściła gruczoły, odrobaczyliśmy, zachipowaliśmy [niech żyje darmowe chipowanie], zważyliśmy i wreszcie jakiś lekarz wiedział, co zrobić z łapą Baaja, ktora ma tendencje do czasowych wyłysień.

Posted

[quote name='AngelsDream']Jesteśmy trochę lżejsi o piniądze, bo chłopaki poszli na przegląd - uszy Celarowi pani wyczyściła, przeczyściła gruczoły, odrobaczyliśmy, zachipowaliśmy [niech żyje darmowe chipowanie], zważyliśmy i wreszcie jakiś lekarz wiedział, co zrobić z łapą Baaja, ktora ma tendencje do czasowych wyłysień.[/quote]

I co zrobił z łapą?