betel Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Przepraszam za wtręt z innego watku , ale...:oops: Czy nie znacie kogoś z Waszych stron, kto wziąłby na tymczas to maleństwo: To sunia Ruda z okolic Częstochowy Jest malutka, jeszcze bardzo młoda, ma zaledwie 2 lata. a wygląda tak, jakby już się poddała... tak bardzo nie chce być tam, gdzie jest... Przeraża j a schroniskowy boks, dziesiątki innych psów w pobliżu... Od 13 grudnia 2007 roku siedzi wciśnięta w kącik i trzęsie się ze strachu Ruda mieszkała wcześniej w ruinie na polach, nie miała częstego kontaktu z człowiekiem. Nie podchodzi do człowieka, kiedy inne psiaki przepychają się po odrobinę pieszczoty i ciepło ludzkiej ręki. W grę wchodzi także rozsądnie płatny tymczas, ale opiekunem musi byc osoba , która potrafi zając sie taka dzikuską. Ukłony dla Misia i jego opiekunów:lol: Quote
EVA2406 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 tomcug napisał(a):Misio się przypomina. Ty chyba spać :loveu: nie możesz, ale ja wiem........... to jest uzależnienie od Dogo........;); ja to znam............:evil_lol: A Misio na spacerek. Quote
Zmysł Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Rozliczenie Misia: Tomcug - 50,00 zł :loveu: Argat - 15,00 zł :loveu: RAZEM 65,00 ZŁ DZIĘKUJEMY:loveu: Quote
tomcug Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 EVA2406 napisał(a):Ty chyba spać :loveu: nie możesz, ale ja wiem........... to jest uzależnienie od Dogo........;); ja to znam............:evil_lol: A Misio na spacerek. A żebyś wiedziała. ;) Pierwszą rzecz jaka robię po otwarciu oczu to bieg do komputera. Zawsze mam nadzieję, że stał się cud i jakiś piesio znalazł domek. A za Alterka to tak trzymam kciuki, że bardziej nie można. Misiuniu, mam nadzieje, że wrócisz do zdrowia. Quote
EVA2406 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='Zmysł']Rozliczenie Misia: Tomcug - 50,00 zł :loveu: Argat - 15,00 zł :loveu: RAZEM 65,00 ZŁ DZIĘKUJEMY:loveu: Zmysł, jak zmniejszy Ci się ilość bazarków to coś wystawisz mojego dla Misia? :oops: Quote
Zmysł Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 EVA2406 napisał(a):Zmysł, jak zmniejszy Ci się ilość bazarków to coś wystawisz mojego dla Misia? :oops: oczywiście, z przyjemnością Quote
EVA2406 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Zmysł napisał(a):oczywiście, z przyjemnością Dzięki :lol:. A Misio na wieczorny spacerek. Quote
Zmysł Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Chyba nie jest do końca grzeczny, cały czas domaga się ciągłego kontaktu z człowiekiem. Zobaczymy, co jutro powie behawiorysta. Quote
tomcug Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Misiu potrzebuje pieniążków na leczenie. I dużo miłości. Quote
EVA2406 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Zmysł napisał(a):Dzisiaj wystawię bazarek na Misia Ja też mam fanty na bazarek dla Misia. Na jutro naszykuję. Quote
tomcug Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 To będzie troszkę kaski na leczenie i behawiorystę... Quote
Zmysł Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 [FONT=Arial]Witam,[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Trudno jest mi opisac wszystko dokładnie mailem ale postaram sie.[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Po pierwsze.[/FONT] [FONT=Arial]Misio jest absolutnie przemiłym i przyjacielskim do calego swiata. [/FONT] [FONT=Arial]Jest takze uparty i ma wole zycia, niezaleznie czy bedzie mial 4 czy 3 lapy... Zapewne niestety bedzie trzeba tą chorą łapę amputowac... chyba ze zdarzy sie cud.[/FONT] [FONT=Arial]Misio jest mlody i pelen mlodzienczej energii i jego stan zdrowia zupelnie nie przeszkadza mu uganiac sie za suczkami, dlatego tez w przyszlosci wymaga wykastrowania.[/FONT] [FONT=Arial]Jak na swoj mlody wiek, Misio jest jednak nadzwyczaj dobrze wychowany i zrownowazony. Bedzie z niego super pies. [/FONT] [FONT=Arial]Jest jednak ALE....[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Panstwo, ktorzy go przygarneli nie sa w stanie zajac sie nim, tak jak marzylby sobie Misio i tak jak oni sami by chcieli.[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Problemem są ich dwa BARDZO rozpieszczone psy, ktore nie toleruja Miska i zwazywszy na charakter i nastawienie wlascicieli, juz sie nie zmienia. To one rządzą w domu, co sama odczulam na sobie. Szczekaja, skacza i pilnuja obcych ludzi, ktorzy wejda do domu. Same obcych z pewnascia nie wpuscilyby do domu.[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Prosze zrozumiec jednak ze jestem daleka od krytykowania tych ludzi. Są to mili serdeczni i kochajacy swoje psiaki ludzie a ich psy kochaja ich. Psiaki ich sa takze mile i maja dobre zamiary ale niestety robia co chca, a na pewno nie chca w swoim domu nowego psa.[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Jesli Misiek zostanie, miedzy psami bedzie wieczny konflikt, ktorego nie beda w stanie rozwiazac wlasciciele... mimo tego ze bardzo by chcieli.[/FONT] [FONT=Arial]Misiek cierpi ze jest sam w kojcu a ludzie cierpia ze nie moga zabrac go do domu.... to nie jest dobra sytuacja....[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Dlatego Misiek potrzebuje innego domu. Oczywiscie do tego czasu bedzie u tych ludzi i jesli (odpukac) nikt go nie bedzie chcial, oni sie nim zajma. Ma u nich swietna opieke i robia dla niego wszytko co w ich mocy. Postanowilismy to wspolnie.[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Jesli moze Pan pomoc powiesic ogloszenia, to bedzie super. Ja tez wywiesze je gdzie sie da. Wiem ze zrobil Pan Miskowi kilka zdjec. Bede wdzieczna za ich przeslanie.[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Nie chce zaplaty za ta wizyte. Ci ludzie zrobili dla tego psa wiecej niz niektorzy zrobiliby dla innego czlowieka. Ciesze sie ze moglam ich poznac.[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Pozdrawiam[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT][FONT=Arial][SIZE=+0][FONT='Century Gothic']Agnieszka [/FONT] [FONT='Century Gothic']Dobry Pies – Akademia Porozumiewania się ze Zwierzętami[/FONT] [/FONT] Quote
maggiejan Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 A więc, niestety, Misiu nie może zostać w dotychczasowym domku...?:-( Quote
Zmysł Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 maggiejan napisał(a):A więc, niestety, Misiu nie może zostać w dotychczasowym domku...?:-( lepiej byłoby,gdyby znalazł inny domek:-( Quote
Recommended Posts